Supjausto ir orkaitėje paskrudina duoną, užpila verdančiu vandeniu, ataušina ir prideda mielių, ištrintų su cukrumi. Tada palaiko, nukošia ir supilsto į butelius, įberia razinų, o butelius dar kelias paras palaiko.


Moderatorius: Jacinta
Mano tėvas turi lygiai tokį pat receptą.Ramunė rašė:Duonos gira
5 litrai vandens,
l kg džiovintos duonos,
500 g cukraus,
25 g razinų,
50 g mielių.
Užvirinus vandenį, sudedama duona ir pavirinama 15 minučių. Nuėmus nuo ugnies, palaikoma 3—4 valandas. Po to nukošiama, į skystį suberiamas cukrus, sudedamos su cukrumi ištrintos mielės ir palaikoma 12 valandų, kol įrūgsta. Nugraibius putas, gira supilstoma į butelius, įdedama razinų. Gerti tinka po 2—3 dienų.
ne aukstesnej nei 37, taip radau parasytaalfgird rašė:Viskas su girų receptais būtų lyg ir gerai. Trūksta mažos pastabelės, kad mielės liktų aktyvios, jos gali būti supilamos į paruoštą tūrį ne aukštesnės kaip 35oC temperatūros