Gira
Moderatorius:Jacinta
Mano tėvas daro tokią girą: 5l vandens, 1kg džiovintos juodos duonos, 0.5 kg cukraus, maža saujelė razinų ir pakelis(berods50gmielių).
Supjausto ir orkaitėje paskrudina duoną, užpila verdančiu vandeniu, ataušina ir prideda mielių, ištrintų su cukrumi. Tada palaiko, nukošia ir supilsto į butelius, įberia razinų, o butelius dar kelias paras palaiko. Vasarą labai gerai atgaivina ir nereikia pirkti visokių limonadų su dažikliais.
Supjausto ir orkaitėje paskrudina duoną, užpila verdančiu vandeniu, ataušina ir prideda mielių, ištrintų su cukrumi. Tada palaiko, nukošia ir supilsto į butelius, įberia razinų, o butelius dar kelias paras palaiko. Vasarą labai gerai atgaivina ir nereikia pirkti visokių limonadų su dažikliais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Duonos gira
5 litrai vandens,
l kg džiovintos duonos,
500 g cukraus,
25 g razinų,
50 g mielių.
Užvirinus vandenį, sudedama duona ir pavirinama 15 minučių. Nuėmus nuo ugnies, palaikoma 3—4 valandas. Po to nukošiama, į skystį suberiamas cukrus, sudedamos su cukrumi ištrintos mielės ir palaikoma 12 valandų, kol įrūgsta. Nugraibius putas, gira supilstoma į butelius, įdedama razinų. Gerti tinka po 2—3 dienų.
5 litrai vandens,
l kg džiovintos duonos,
500 g cukraus,
25 g razinų,
50 g mielių.
Užvirinus vandenį, sudedama duona ir pavirinama 15 minučių. Nuėmus nuo ugnies, palaikoma 3—4 valandas. Po to nukošiama, į skystį suberiamas cukrus, sudedamos su cukrumi ištrintos mielės ir palaikoma 12 valandų, kol įrūgsta. Nugraibius putas, gira supilstoma į butelius, įdedama razinų. Gerti tinka po 2—3 dienų.
Mano tėvas turi lygiai tokį pat receptą.Ramunė rašė:Duonos gira
5 litrai vandens,
l kg džiovintos duonos,
500 g cukraus,
25 g razinų,
50 g mielių.
Užvirinus vandenį, sudedama duona ir pavirinama 15 minučių. Nuėmus nuo ugnies, palaikoma 3—4 valandas. Po to nukošiama, į skystį suberiamas cukrus, sudedamos su cukrumi ištrintos mielės ir palaikoma 12 valandų, kol įrūgsta. Nugraibius putas, gira supilstoma į butelius, įdedama razinų. Gerti tinka po 2—3 dienų.
Spanguolių gira
100g apynių, 1/2kg džiovintos duonos, 200g cukraus, 12l. vandens.
Apyniai užpilami 4l. verdančio vandens ir palaikoma 5 dienas. Paskui sudedama duona, cukrus, supilamas likęs vanduo ir palaikoma dar 5 dienas šiljoje vietoje. Pasirodžiusios putos nugraibstomos. Statinaitė su gira uždengiama drobele, laikoma savaitę šaltesnėje patalpoje. Po to gira nupilama į puodą ir užvirinama. Ataušusi perkošiama, supilstoma į butelius, į kiekvieną įdedama po 2—3 razinas, sandariai uždaroma ir laikoma šaltoje vietoje. Po 4—5 dienų gira geriama.
100g apynių, 1/2kg džiovintos duonos, 200g cukraus, 12l. vandens.
Apyniai užpilami 4l. verdančio vandens ir palaikoma 5 dienas. Paskui sudedama duona, cukrus, supilamas likęs vanduo ir palaikoma dar 5 dienas šiljoje vietoje. Pasirodžiusios putos nugraibstomos. Statinaitė su gira uždengiama drobele, laikoma savaitę šaltesnėje patalpoje. Po to gira nupilama į puodą ir užvirinama. Ataušusi perkošiama, supilstoma į butelius, į kiekvieną įdedama po 2—3 razinas, sandariai uždaroma ir laikoma šaltoje vietoje. Po 4—5 dienų gira geriama.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai:8898
- Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai:101
- Miestas:Kaunas/Mažeikiai
Aš seniai jau dariau medaus girą
Reikia apie 0,5 - 1L medaus (kadangi mes medų kopinėjam, tai būna, jeigu į kibirą patenka dregmės, tai medus prarūgsta, tai toks idealiai tinka girai)
5l - karšto vandens
šaukštelis sausų mielių
sauja razinų.
Medu ištirpinti karštame vandenyje, palaukti kol šiek tiek atvės ir taps priimtinas mielių gyvybei palaikyti, tada ipilti mielės ir razinas, viską išmaišyti ir po 2 dienų galima gerti
Šitą gira man patinka tuom kad jos nereikia nukošti.
Reikia apie 0,5 - 1L medaus (kadangi mes medų kopinėjam, tai būna, jeigu į kibirą patenka dregmės, tai medus prarūgsta, tai toks idealiai tinka girai)
5l - karšto vandens
šaukštelis sausų mielių
sauja razinų.
Medu ištirpinti karštame vandenyje, palaukti kol šiek tiek atvės ir taps priimtinas mielių gyvybei palaikyti, tada ipilti mielės ir razinas, viską išmaišyti ir po 2 dienų galima gerti
Šitą gira man patinka tuom kad jos nereikia nukošti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kmynų gira
500 g sužiedėjusios ruginės duonos
200 g cukraus
15 g mielių
25 g kmynų
5 l vandens
Ruginę duoną supjaustyti mažais gabalėliais, išdžiovinti, užplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti 3-4 valandas ir iškošti. Supilti mieles, cukrų kmynus ir 2-3 dienas palaikyti šiltoje patalpoje. Po to laikyti vėsioje vietoje.
500 g sužiedėjusios ruginės duonos
200 g cukraus
15 g mielių
25 g kmynų
5 l vandens
Ruginę duoną supjaustyti mažais gabalėliais, išdžiovinti, užplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti 3-4 valandas ir iškošti. Supilti mieles, cukrų kmynus ir 2-3 dienas palaikyti šiltoje patalpoje. Po to laikyti vėsioje vietoje.
Re: Gira
ne aukstesnej nei 37, taip radau parasytaalfgird rašė:Viskas su girų receptais būtų lyg ir gerai. Trūksta mažos pastabelės, kad mielės liktų aktyvios, jos gali būti supilamos į paruoštą tūrį ne aukštesnės kaip 35oC temperatūros
- Kristinuska
- Gurmanas
- Pranešimai:1525
- Užsiregistravo:16 Rgp 2007, 16:51
- Pliusai:7
- Miestas:Kaunas