Kava kavutė
Moderatorius: Jacinta
Kava kavutė
Atrodo neradau temelės apie kavą O ją taip visos mėgstam Arbatėlės receptai ,mano manymų irgi čia prigult galėtų
Šalta kava su cinamonu
2 stiklinės pieno,
1/2 stiklinės grietinėlės,
2 arbatiniai šaukšteliai tirpios kavos,
arbatinis šaukštelis cukraus,
3 ledo kubeliai,
žiupsnelis cinamono.
Išvardytas dalis sudėkite į maišytuvą ir išplakite. Supilkite į puodelius, ant viršaus užkrėskite plaktos grietinėlės ir apibarstykite cinamonu.
2 stiklinės pieno,
1/2 stiklinės grietinėlės,
2 arbatiniai šaukšteliai tirpios kavos,
arbatinis šaukštelis cukraus,
3 ledo kubeliai,
žiupsnelis cinamono.
Išvardytas dalis sudėkite į maišytuvą ir išplakite. Supilkite į puodelius, ant viršaus užkrėskite plaktos grietinėlės ir apibarstykite cinamonu.
Kava su ledais
1/2 l stiprios juodos kavos,
1/2 l saldžios grietinėlės,
4 arbatiniai šaukšteliai cukraus,
vanilinių ledų.
Kavą kartu su saldžia grietinėle ir cukrumi suplakama plaktuvu, gėrimą supilame į keturias stiklines. Padedame į šaldytuvą atšalti. Į kiekvieną stiklinę dedame po gabalėlį vanilinių ledų.
1/2 l stiprios juodos kavos,
1/2 l saldžios grietinėlės,
4 arbatiniai šaukšteliai cukraus,
vanilinių ledų.
Kavą kartu su saldžia grietinėle ir cukrumi suplakama plaktuvu, gėrimą supilame į keturias stiklines. Padedame į šaldytuvą atšalti. Į kiekvieną stiklinę dedame po gabalėlį vanilinių ledų.
Panelių kava
2 puodeliai karšto šokolado
2 puodeliai karštos kavos
0,5 puodelio plaktos grietinėlės
60 g brendžio
4 šaukšteliai sutarkuoto šokolado
cukraus pagal skonį
Karštą šokoladą, kavą, brendį sumaišome ir išpilstome į 4 puodelius. Į kiekvieną puodelį uždedame plaktos grietinėlės "kepurėlę" ir pabarstome sutarkuotu šokoladu.
2 puodeliai karšto šokolado
2 puodeliai karštos kavos
0,5 puodelio plaktos grietinėlės
60 g brendžio
4 šaukšteliai sutarkuoto šokolado
cukraus pagal skonį
Karštą šokoladą, kavą, brendį sumaišome ir išpilstome į 4 puodelius. Į kiekvieną puodelį uždedame plaktos grietinėlės "kepurėlę" ir pabarstome sutarkuotu šokoladu.
Kava Latte
2 puodeliai kavos,
2 puodeliai pieno,
Karis,
Šokolado drožlės,
Cukrus
Išsiverdame skanios kavos bei pasišildome stiklinę pieno. Į termosą įsipilame antrą stiklinę šilto (apie 70 C) pieno, užsukame ir plakame apie 10-15 sekundžių. Į stiklinius aukštus puodelius supilame šiltą pieną, tuomet atsargiai, stiklinės sienele, pilame kavą, vėliau ant kavos krauname pieno putą, kurią suplakėme termose. Barstome kariu arba šokolado drožlėmis. Cukrus beriamas į kavą prieš supilant į puodelius arba patiekiamas kubeliais ant lėkštutės.
2 puodeliai kavos,
2 puodeliai pieno,
Karis,
Šokolado drožlės,
Cukrus
Išsiverdame skanios kavos bei pasišildome stiklinę pieno. Į termosą įsipilame antrą stiklinę šilto (apie 70 C) pieno, užsukame ir plakame apie 10-15 sekundžių. Į stiklinius aukštus puodelius supilame šiltą pieną, tuomet atsargiai, stiklinės sienele, pilame kavą, vėliau ant kavos krauname pieno putą, kurią suplakėme termose. Barstome kariu arba šokolado drožlėmis. Cukrus beriamas į kavą prieš supilant į puodelius arba patiekiamas kubeliais ant lėkštutės.
Kava su kiaušiniu
Puodelis kavos,
Grietinėlė arba šiltas pienas,
Cukraus pudra,
Vieno kiaušinio trynys.
Puodelyje gerai išmaišyti kiaušinio trynį ir du valgomus šaukštus šilto pieno ar grietinėlės, pilti puodelį karštos stiprios kavos. Jei mėgstate saldžią kavą, kartu su kiaušinio tryniu galima išplakti ir cukraus pudrą.
Puodelis kavos,
Grietinėlė arba šiltas pienas,
Cukraus pudra,
Vieno kiaušinio trynys.
Puodelyje gerai išmaišyti kiaušinio trynį ir du valgomus šaukštus šilto pieno ar grietinėlės, pilti puodelį karštos stiprios kavos. Jei mėgstate saldžią kavą, kartu su kiaušinio tryniu galima išplakti ir cukraus pudrą.
Desertinis kavos gėrimas "Saldi pusnis"
1 puodelis
80-100 ml paruoštos kavos Paulig President
60 g vanilinių ledų
30 g grietinėlės
5 g cukraus
1 g kakavos
Ledus supjaustykite kubeliais ir sudėkite į atšaldytą stiklinę. Tada užpilkite atšaldyta kava ir uždėkite plaktos grietinėlės. Apibarstykite kakava, tarkuotu šokoladu arba tiesiog papuoškite šokoladine pupele. Patiekite su šiaudeliu. Kavos saldinti nebūtina. Žiemą šį gėrimą galite ruošti su karšta kava
1 puodelis
80-100 ml paruoštos kavos Paulig President
60 g vanilinių ledų
30 g grietinėlės
5 g cukraus
1 g kakavos
Ledus supjaustykite kubeliais ir sudėkite į atšaldytą stiklinę. Tada užpilkite atšaldyta kava ir uždėkite plaktos grietinėlės. Apibarstykite kakava, tarkuotu šokoladu arba tiesiog papuoškite šokoladine pupele. Patiekite su šiaudeliu. Kavos saldinti nebūtina. Žiemą šį gėrimą galite ruošti su karšta kava
Karšta moka
4 gabalėliai cukranendrių cukraus
1 šaukštas kakavos miltelių
2 arbatinis šaukštelis tirpios kavos
1 žiupsnis druskos (ant peilio galo)
500 ml verdančio vandens
500 ml verdančio pieno
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
Sumaišykite cukrų, kakavą, kavą bei druską. Supilkite 100 ml verdančio vandens. Sumaišykite likusį vandenį su pienu ir pakaitinkite. Sudėkite vanilinį cukrų ir išpilstykite gėrimą į puodelius. Gerti karštą.
4 gabalėliai cukranendrių cukraus
1 šaukštas kakavos miltelių
2 arbatinis šaukštelis tirpios kavos
1 žiupsnis druskos (ant peilio galo)
500 ml verdančio vandens
500 ml verdančio pieno
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
Sumaišykite cukrų, kakavą, kavą bei druską. Supilkite 100 ml verdančio vandens. Sumaišykite likusį vandenį su pienu ir pakaitinkite. Sudėkite vanilinį cukrų ir išpilstykite gėrimą į puodelius. Gerti karštą.
Bordžio kava
2 puodeliai karšto šokolado,
2 puodeliai stiprios karštos kavos,
1/2 puodelio plaktos grietinėlės,
sutarkuota apelsino žievelė.
Karštas šokoladas sumaišomas su karšta kava, išpilstoma į keturis šiltus puodelius. Ant viršaus dedama plaktos grietinėlės ir apibarstoma tarkuota apelsino žievele. Skanaus!
2 puodeliai karšto šokolado,
2 puodeliai stiprios karštos kavos,
1/2 puodelio plaktos grietinėlės,
sutarkuota apelsino žievelė.
Karštas šokoladas sumaišomas su karšta kava, išpilstoma į keturis šiltus puodelius. Ant viršaus dedama plaktos grietinėlės ir apibarstoma tarkuota apelsino žievele. Skanaus!
Aromatizuota airiška kava su viskiu
2(porcijos)
Plonais griežinėliais supjaustytas nenulupto apelsino gabalėlis; plonais griežinėliais supjaustytas nenuluptos citrinos gabalėlis;
14 gvazdikėlių;
cinamono lazdelė;
2 arbatiniai šaukšteliai rudojo cukraus;
pusantro puodelio dvigubo stiprumo kavos;
Viskis;
Apelsino ir citrinos gabalėliai drauge su gvazdikėliais, cinamono lazdele ir ruduoju cukrumi pašildomi puode. Maišoma, kol cukrus ištirpsta. Įpiltas viskis uždegamas. Užgesinama kava ir dar truputį pašildoma. Kava per sietelį pilama į iš anksto pašildytas airiškos kavos stiklines ir į kiekvieną stiklinę ant viršaus uždedamas gabalėlis standžiai suplaktos grietinėlės.
2(porcijos)
Plonais griežinėliais supjaustytas nenulupto apelsino gabalėlis; plonais griežinėliais supjaustytas nenuluptos citrinos gabalėlis;
14 gvazdikėlių;
cinamono lazdelė;
2 arbatiniai šaukšteliai rudojo cukraus;
pusantro puodelio dvigubo stiprumo kavos;
Viskis;
Apelsino ir citrinos gabalėliai drauge su gvazdikėliais, cinamono lazdele ir ruduoju cukrumi pašildomi puode. Maišoma, kol cukrus ištirpsta. Įpiltas viskis uždegamas. Užgesinama kava ir dar truputį pašildoma. Kava per sietelį pilama į iš anksto pašildytas airiškos kavos stiklines ir į kiekvieną stiklinę ant viršaus uždedamas gabalėlis standžiai suplaktos grietinėlės.
Airiška kava II
1 taurelė airiško viskio,2 šaukšteliai rudojo cukraus,1 puodelis karštos kavos,3 valg. šaukštai saldžios grietinėlės.
Šiam variantui 2cl viskio uždegama karščiui atsparioje stiklinėje ir tuoj pat užgesinama stipria kava. Įdedami 2 šaukšteliai rudojo cukraus. Viskas sumaišoma. Ant viršaus uždedama šaltos saldžios grietinėlės.
1 taurelė airiško viskio,2 šaukšteliai rudojo cukraus,1 puodelis karštos kavos,3 valg. šaukštai saldžios grietinėlės.
Šiam variantui 2cl viskio uždegama karščiui atsparioje stiklinėje ir tuoj pat užgesinama stipria kava. Įdedami 2 šaukšteliai rudojo cukraus. Viskas sumaišoma. Ant viršaus uždedama šaltos saldžios grietinėlės.
Airiška kava (Sanono) III
1 porcija)
1 taurelė airiško viskio,2 šaukšteliai rudojo cukraus,1 puodelis karštos kavos,3 valg. šaukštai saldžios grietinėlės.
Šis airiškos kavos variantas ruo-šiamas ne tipiškose stiklinėse, o ugniai atspariame puode.Vienai porcijai reikalingi 2cl airiško viskio ir 2 arbatiniai šaukšteliai rupaus rudojo cukraus įdedami į puodą. Viskis pašildomas, uždegamas ir užgesinamas karšta, dvigubo stiprumo kava. Tik tada gėrimas išpilstomas į is anksto pašildytas stiklines ir patiekiamas su plakta saldžia grietinėle. Šis receptas, kurio pavadinimas kilęs is garsaus airių oro uosto, labai tinka švenčių metu nuotaikai pakelti.
1 porcija)
1 taurelė airiško viskio,2 šaukšteliai rudojo cukraus,1 puodelis karštos kavos,3 valg. šaukštai saldžios grietinėlės.
Šis airiškos kavos variantas ruo-šiamas ne tipiškose stiklinėse, o ugniai atspariame puode.Vienai porcijai reikalingi 2cl airiško viskio ir 2 arbatiniai šaukšteliai rupaus rudojo cukraus įdedami į puodą. Viskis pašildomas, uždegamas ir užgesinamas karšta, dvigubo stiprumo kava. Tik tada gėrimas išpilstomas į is anksto pašildytas stiklines ir patiekiamas su plakta saldžia grietinėle. Šis receptas, kurio pavadinimas kilęs is garsaus airių oro uosto, labai tinka švenčių metu nuotaikai pakelti.
Rio
4porcijos
8 arbatiniai šaukšteliai tirpios kavos, 2 taurelės mokos likerio, 1/2lvaniliniiį (arba mokos) ledą, 1/21 šalto vandens
Kava ištirpinama vandenyje ir drauge su vaniliniais ledais supilama į mikserį, suplakama. Masė supilama į keturias pailgas stik-lines, į kiekvieną įpilama truputį mokos likerio. Patiekiama su kokteilių šiaudeliu ir ledo gabalėliais.
4porcijos
8 arbatiniai šaukšteliai tirpios kavos, 2 taurelės mokos likerio, 1/2lvaniliniiį (arba mokos) ledą, 1/21 šalto vandens
Kava ištirpinama vandenyje ir drauge su vaniliniais ledais supilama į mikserį, suplakama. Masė supilama į keturias pailgas stik-lines, į kiekvieną įpilama truputį mokos likerio. Patiekiama su kokteilių šiaudeliu ir ledo gabalėliais.
Akapulko kava
(1 porcija)
1 valgomasis šaukštas_ tirpios kavos, 40g cukraus pudros,_ 1/41 vandens,_ truputis romo ir citrinos sulčiiį, ledo gabaliukų.
Kava su cukraus pudra ištirpi-nama vandenyje. Į pailgą stik-linę dedama ledo gabaliukų ir supilamas kavos mišinys. Pagal skonį pilama truputį romo ir keli lašai citrinos sulčių. Patiekiama šalta su šiaudeliu.
(1 porcija)
1 valgomasis šaukštas_ tirpios kavos, 40g cukraus pudros,_ 1/41 vandens,_ truputis romo ir citrinos sulčiiį, ledo gabaliukų.
Kava su cukraus pudra ištirpi-nama vandenyje. Į pailgą stik-linę dedama ledo gabaliukų ir supilamas kavos mišinys. Pagal skonį pilama truputį romo ir keli lašai citrinos sulčių. Patiekiama šalta su šiaudeliu.
Pikantiškas kavos kokteilis
2 puodeliai šaltos stiprios kavos; 5O g šviesaus romo; 2 valg. šaukštai smulkaus cukraus;
2 valgomieji šaukštai skystos saldžios grietinėlės; žiupsnelis maltų gvazdikėlių;
žiupsnelis kvapniųjų pipirų; dvi cinamono lazdelės.
Į dvi stiklines įberiama ledo gabalėlių.
Įpilama kavos, romo, cukraus, grietinėlės, gvazdikėlių, kvapniųjų pipirų ir viskas sumaišoma.
Papuošimui - cinamono lazdelės.
2 puodeliai šaltos stiprios kavos; 5O g šviesaus romo; 2 valg. šaukštai smulkaus cukraus;
2 valgomieji šaukštai skystos saldžios grietinėlės; žiupsnelis maltų gvazdikėlių;
žiupsnelis kvapniųjų pipirų; dvi cinamono lazdelės.
Į dvi stiklines įberiama ledo gabalėlių.
Įpilama kavos, romo, cukraus, grietinėlės, gvazdikėlių, kvapniųjų pipirų ir viskas sumaišoma.
Papuošimui - cinamono lazdelės.
Bananinė kava
2 asmenims)
1 prinokęs bananas;
2 puod. šaltos stiprios kavos;
3 valgomieji šaukštai smulkaus cukraus; puodelis vanilinių ledų.
Bananas supjaustomas griežinėliais ir suplakamas mikseryje kartu su šalta kava ir cukrumi. Kai masė pasidaro vienalytė, įdedama ledų ir toliau (iš lėto) plakama. Kai masė vėl pasidaro vienalytė, ji išpilstoma į stiklines.
2 asmenims)
1 prinokęs bananas;
2 puod. šaltos stiprios kavos;
3 valgomieji šaukštai smulkaus cukraus; puodelis vanilinių ledų.
Bananas supjaustomas griežinėliais ir suplakamas mikseryje kartu su šalta kava ir cukrumi. Kai masė pasidaro vienalytė, įdedama ledų ir toliau (iš lėto) plakama. Kai masė vėl pasidaro vienalytė, ji išpilstoma į stiklines.
Airiška kava
50 gramų viskio
1 šaukštelis rudojo cukraus
Plaktos grietinėlės
Gerai įkaitinama stiklinė su rankenėle. Tada įpilama 50 gramų viskio ir įberiamas šaukštelis cukraus (geriausiai rudojo). Įpilama gerai paruoštos kavos ir maišoma, kol ištirps cukrus. Ant viršaus atsargiai uždedamas plaktos grietinėlės sluoksnis. Airiška kava geriama per šiaudelį.
50 gramų viskio
1 šaukštelis rudojo cukraus
Plaktos grietinėlės
Gerai įkaitinama stiklinė su rankenėle. Tada įpilama 50 gramų viskio ir įberiamas šaukštelis cukraus (geriausiai rudojo). Įpilama gerai paruoštos kavos ir maišoma, kol ištirps cukrus. Ant viršaus atsargiai uždedamas plaktos grietinėlės sluoksnis. Airiška kava geriama per šiaudelį.
Ledinė kava
11 saldžios grietinėlės; 100 g kavos;
I00 g skrudintų migdolų (iš jų 3 ar 4 kartūs); cukraus;
Saldi grietinėlė užvirinama, į ją įberiama smulkiai maltos kavos, įdedama maltų migdolų. Visas mišinys paliekamas 30 minučių ant viryklės, kad prisitrauktų. Tada įdedama pagal skonį cukraus ir visas turinys perkošiamas per smulkų sietelį. Po to skystis šaldytuve laikomas tol, kol sutirštėja. Kartkartėmis masė pamaišoma. Karštomis dienomis į ledinę kavą dar galima įdėti plaktos grietinėlės.
11 saldžios grietinėlės; 100 g kavos;
I00 g skrudintų migdolų (iš jų 3 ar 4 kartūs); cukraus;
Saldi grietinėlė užvirinama, į ją įberiama smulkiai maltos kavos, įdedama maltų migdolų. Visas mišinys paliekamas 30 minučių ant viryklės, kad prisitrauktų. Tada įdedama pagal skonį cukraus ir visas turinys perkošiamas per smulkų sietelį. Po to skystis šaldytuve laikomas tol, kol sutirštėja. Kartkartėmis masė pamaišoma. Karštomis dienomis į ledinę kavą dar galima įdėti plaktos grietinėlės.
Olandiška kava
1/2 puodelio stiprios karštos kavos taurelė konjako, sumaišyto su kiaušinio tryniu ir trupučiu kakavos miltelių.
Geriama iš didelių puodelių. Pirmiausia į puodelį įpilama kavos, konjako, uždedamas šaukštelis plaktos grietinėlės ir apibarstoma kakavos milteliais. Vietoje konjako ir kiaušinio galima naudoti kiaušinių likerį.
1/2 puodelio stiprios karštos kavos taurelė konjako, sumaišyto su kiaušinio tryniu ir trupučiu kakavos miltelių.
Geriama iš didelių puodelių. Pirmiausia į puodelį įpilama kavos, konjako, uždedamas šaukštelis plaktos grietinėlės ir apibarstoma kakavos milteliais. Vietoje konjako ir kiaušinio galima naudoti kiaušinių likerį.
Indoneziška kava
400 gramų vandens
maltos kavos
kakavos
cukrus
smulkinti migdolai
400 gramų vandens padalijama į dvi porcijas. Vienoje porcijoje užvirinami 4 šaukšteliai maltos kavos turkiskai, antroje porcijoje užvirinami trys šaukšteliai kakavos. Abu užvirinti skysčiai supilami kartu, dar kartą uždedama ant viryklės ir užvirinama. Paruošta kava supilama į puodelius, įdedama pagal skonį cukraus ir apibarstoma smulkintais migdolais.
400 gramų vandens
maltos kavos
kakavos
cukrus
smulkinti migdolai
400 gramų vandens padalijama į dvi porcijas. Vienoje porcijoje užvirinami 4 šaukšteliai maltos kavos turkiskai, antroje porcijoje užvirinami trys šaukšteliai kakavos. Abu užvirinti skysčiai supilami kartu, dar kartą uždedama ant viryklės ir užvirinama. Paruošta kava supilama į puodelius, įdedama pagal skonį cukraus ir apibarstoma smulkintais migdolais.
Moka turkiškai
Vienam gėrimo puodeliui reikia vieno arbatinio šaukštelio smulkiai maltos kavos ir cukraus pagal skonį
Su cukrumi sumaišyta kava inde užpilama šaltu vandeniu ir palaikoma kelias minutes. Po to ant silpnos ugnies užvirinama. Indas nuimamas nuo viryklės. Netrukus vėl užvirinama. Taip kartojama tris kartus.
Naminė kava
(1 asmeniui)
100 g virtos pupelių kavos;
2g cihorijų sirupo; gabalėlis cukraus;
15 g balzamo;
30 g plaktos grietinėlės;
2 g šokolado.
Cukraus gabalėlis dedamas į puodelį, užpilamas balzamu ir cikorijų sirupu. Po to viskas užpilama juoda kava. Ant viršaus uždedama plaktos grietinėlės "kepurėlė" ir apibarstoma tarkuotu šokoladu.
Vienam gėrimo puodeliui reikia vieno arbatinio šaukštelio smulkiai maltos kavos ir cukraus pagal skonį
Su cukrumi sumaišyta kava inde užpilama šaltu vandeniu ir palaikoma kelias minutes. Po to ant silpnos ugnies užvirinama. Indas nuimamas nuo viryklės. Netrukus vėl užvirinama. Taip kartojama tris kartus.
Naminė kava
(1 asmeniui)
100 g virtos pupelių kavos;
2g cihorijų sirupo; gabalėlis cukraus;
15 g balzamo;
30 g plaktos grietinėlės;
2 g šokolado.
Cukraus gabalėlis dedamas į puodelį, užpilamas balzamu ir cikorijų sirupu. Po to viskas užpilama juoda kava. Ant viršaus uždedama plaktos grietinėlės "kepurėlė" ir apibarstoma tarkuotu šokoladu.
Nusileidimas rogėmis (6 puodeliai)
Sudedamosios dalys
120 g juodojo šokolado, turinčio 70% kakavos
1 litrą stiprios karštos kavos
100 ml cukraus pudros
2 žiupsneliai vanilinio cukraus su tikra vanile
300 ml pieno
200 ml plaktos grietinėlės
Dubenėlyje virš karšto vandens indo ištirpinkite šokoladą. Suberkite cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir supilkite kavą. Maišykite, kol gerai išmaišysite. Supilkite pieną. Elektriniu plakikliu suplakite masę iki purumo ir supilstykite į puodelius. Išplakite grietinėlę ir uždėkite ant gėrimų.
Sudedamosios dalys
120 g juodojo šokolado, turinčio 70% kakavos
1 litrą stiprios karštos kavos
100 ml cukraus pudros
2 žiupsneliai vanilinio cukraus su tikra vanile
300 ml pieno
200 ml plaktos grietinėlės
Dubenėlyje virš karšto vandens indo ištirpinkite šokoladą. Suberkite cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir supilkite kavą. Maišykite, kol gerai išmaišysite. Supilkite pieną. Elektriniu plakikliu suplakite masę iki purumo ir supilstykite į puodelius. Išplakite grietinėlę ir uždėkite ant gėrimų.