Nealkoholiniai kokteiliai
Moderatorius: Jacinta
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Nealkoholiniai kokteiliai
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 03 Rgp 2007, 14:40, redaguota 1 kartą(us).
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kokie kokteiliai šią vasarą ant bangos?
Gardus, gaivus, spalvingas ir dailiai patiektas kokteilis ne tik numalšins troškulį, bet ir pakels nuotaiką, palepins akį. Kokie gi vėjai šiuo metu pučia kokteilių gaminimo madoje?
Stipri gaivinanti jėga
Daugelis barmenų neabejodami pasakytų, kad pastaruoju metu vienas madingiausių kokteilių – „Mochito“.
Legenda byloja, jog šį kokteilį sukūrė vienas sumanus Havanos barmenas 1930 m., kai viešbučio „Sevilia“ gyventojai tiesiog alpo nuo karščio. Šis šaunuolis juos atvėsinti sumanė sutrynęs stiklinėje keletą mėtos lapelių, įbėręs šiek tiek cukraus, įdėjęs skiltelę laimo, šliūkštelėjęs sodos vandens, romo, ir į viską panardinęs skaldyto ledo. Taip gimė „Mochito“. Tiesa, dabar šis klasikinis derinys susilaukė ir nemažai improvizacijų, taigi kokteilis „Mochito“ gali būti pagardintas ir arbūzų ar braškių skoniu.
Lengva, gaivu ir linksma
Džiugi žinia lengvų kokteilių gerbėjams: vėl puikaus gaivinančio ir lengvai svaiginančio kokteilio teisėmis į madą grįžta sangrija. Būtinai stikliniuose ąsočiuose, su vaisių gabalėliais ir ledu.
Šį lengvą gėrimą sukūrė Ispanijos vaisių rinkėjai prieš 4 šimtmečius. Jie sumaišydavo vyną su šaltinio vandeniu tokia proporcija, kad gėrimas neleistų apgirsti, bet tuo pačiu ir numalšintų troškulį kaitros metu. Taigi kodėl jų išmone nepasinaudojus ir karšto vakarėlio metu?
Beje, Ispanijos baruose dabar galima paskanauti raudonos, baltos ir rausvos sangrijos, gaminamos iš atitinkamų rūšių vyno, praskiedžiant jį vandeniu ir pagardinant vaisių gabalėliais. Rausvoji sangrija puikiai dera su ananasu ir mango, baltoji – su kriaušėmis ir laimu arba mandarinais, na, o prie raudonosios puikiai derės vyšnios, juodieji serbentai, avietės.
Nepaprastai skanu ir maistinga
Tarp nealkoholinių kokteilių gerbėjų vis labiau populiarėja ir vadinamieji „Smoothie“ – šviežių vaisių pagrindu pagaminti tiršti kokteiliai. Visi kokteilio ingredientai tiesiog gerai išplakami plakikliu – taip gaunamas gaivus pusryčių ar vakarienės pakaitalas karštą dieną.
Pats maistingiausias tokių kokteilių variantas – kai plakikliu sutrinamos visos vaisių ir uogų dalys – su žievele ir kauliukais.
Gardus, gaivus, spalvingas ir dailiai patiektas kokteilis ne tik numalšins troškulį, bet ir pakels nuotaiką, palepins akį. Kokie gi vėjai šiuo metu pučia kokteilių gaminimo madoje?
Stipri gaivinanti jėga
Daugelis barmenų neabejodami pasakytų, kad pastaruoju metu vienas madingiausių kokteilių – „Mochito“.
Legenda byloja, jog šį kokteilį sukūrė vienas sumanus Havanos barmenas 1930 m., kai viešbučio „Sevilia“ gyventojai tiesiog alpo nuo karščio. Šis šaunuolis juos atvėsinti sumanė sutrynęs stiklinėje keletą mėtos lapelių, įbėręs šiek tiek cukraus, įdėjęs skiltelę laimo, šliūkštelėjęs sodos vandens, romo, ir į viską panardinęs skaldyto ledo. Taip gimė „Mochito“. Tiesa, dabar šis klasikinis derinys susilaukė ir nemažai improvizacijų, taigi kokteilis „Mochito“ gali būti pagardintas ir arbūzų ar braškių skoniu.
Lengva, gaivu ir linksma
Džiugi žinia lengvų kokteilių gerbėjams: vėl puikaus gaivinančio ir lengvai svaiginančio kokteilio teisėmis į madą grįžta sangrija. Būtinai stikliniuose ąsočiuose, su vaisių gabalėliais ir ledu.
Šį lengvą gėrimą sukūrė Ispanijos vaisių rinkėjai prieš 4 šimtmečius. Jie sumaišydavo vyną su šaltinio vandeniu tokia proporcija, kad gėrimas neleistų apgirsti, bet tuo pačiu ir numalšintų troškulį kaitros metu. Taigi kodėl jų išmone nepasinaudojus ir karšto vakarėlio metu?
Beje, Ispanijos baruose dabar galima paskanauti raudonos, baltos ir rausvos sangrijos, gaminamos iš atitinkamų rūšių vyno, praskiedžiant jį vandeniu ir pagardinant vaisių gabalėliais. Rausvoji sangrija puikiai dera su ananasu ir mango, baltoji – su kriaušėmis ir laimu arba mandarinais, na, o prie raudonosios puikiai derės vyšnios, juodieji serbentai, avietės.
Nepaprastai skanu ir maistinga
Tarp nealkoholinių kokteilių gerbėjų vis labiau populiarėja ir vadinamieji „Smoothie“ – šviežių vaisių pagrindu pagaminti tiršti kokteiliai. Visi kokteilio ingredientai tiesiog gerai išplakami plakikliu – taip gaunamas gaivus pusryčių ar vakarienės pakaitalas karštą dieną.
Pats maistingiausias tokių kokteilių variantas – kai plakikliu sutrinamos visos vaisių ir uogų dalys – su žievele ir kauliukais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
KARŠTAS ŠOKOLADAS
200 g sutrupinto šokolado,
1 l.virinto karšto pieno,
cukraus pagal skonį.
Šokoladą suberiame į prikaistuvį, užpilame trupučiu karšto pieno ir laikome ant ugnies, kad šokoladas ištirptų, ir nukeliame. Po to jį dar gerai sugrūdame šaukštu, išmaišome cukrumi, kol gausime tirštą kremą. Palaipsniui pilame karštą pieną, plakdami šluotele, kad gerai susimaišytų. Karšto šokolado daugiau nebekaitiname ant ugnies, o tik perkošiame per sietelį ar koštuvą, kad nebūtų grietinėlės ir šokolado gumulėlių.
Tučtuojau patiekiame karštą.
200 g sutrupinto šokolado,
1 l.virinto karšto pieno,
cukraus pagal skonį.
Šokoladą suberiame į prikaistuvį, užpilame trupučiu karšto pieno ir laikome ant ugnies, kad šokoladas ištirptų, ir nukeliame. Po to jį dar gerai sugrūdame šaukštu, išmaišome cukrumi, kol gausime tirštą kremą. Palaipsniui pilame karštą pieną, plakdami šluotele, kad gerai susimaišytų. Karšto šokolado daugiau nebekaitiname ant ugnies, o tik perkošiame per sietelį ar koštuvą, kad nebūtų grietinėlės ir šokolado gumulėlių.
Tučtuojau patiekiame karštą.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
ŠOKOLADINIS KOKTEILIS
100 g. šokoladinio pieniško gėrimo,
75 g. apelsinų sulčių,
50 g. citrinų sirupo,
0,5 kiaušinio trynio,
2 šaukštai cukraus,
2-3 gabalėliai ledo,
juodojo šokolado drožlių kokteiliui papuošti.
Šokoladinį pieną sumaišome su apelsinų sultimis. Į taurę sudedame ledo gabalėlius, supilame citrinų sirupą ir atsargiai ant ledo pilame šokolado ir sulčių mišinį. Ant viršaus uždedame su cukrumi išsuktą trynį ir užbarstome šokolado drožles.
100 g. šokoladinio pieniško gėrimo,
75 g. apelsinų sulčių,
50 g. citrinų sirupo,
0,5 kiaušinio trynio,
2 šaukštai cukraus,
2-3 gabalėliai ledo,
juodojo šokolado drožlių kokteiliui papuošti.
Šokoladinį pieną sumaišome su apelsinų sultimis. Į taurę sudedame ledo gabalėlius, supilame citrinų sirupą ir atsargiai ant ledo pilame šokolado ir sulčių mišinį. Ant viršaus uždedame su cukrumi išsuktą trynį ir užbarstome šokolado drožles.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Atogrąžų putėsiai su mango vaisiumi
2 porcijoms:
1 mango vaisius, nuluptas ir supjaustytas,
1 obuolys, nuluptas ir supjaustytas,
1/2 stiklinės lieso pieno,
1/4 stiklinės kokosų pieno,
3 šaukštai medaus,
1 šaukštas malto imbiero,
8 gabaliukai ledo.
Sumaišyti pieną su kokoso pieneliu. Sudėti vaisius, sumaltą imbierą ir ledo gabaliukus. Suplakti.
2 porcijoms:
1 mango vaisius, nuluptas ir supjaustytas,
1 obuolys, nuluptas ir supjaustytas,
1/2 stiklinės lieso pieno,
1/4 stiklinės kokosų pieno,
3 šaukštai medaus,
1 šaukštas malto imbiero,
8 gabaliukai ledo.
Sumaišyti pieną su kokoso pieneliu. Sudėti vaisius, sumaltą imbierą ir ledo gabaliukus. Suplakti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Gaivinantis vynuogių kokteilis
3 stiklinės besėklių žaliųjų vynuogių,
0,5 l baltųjų vynyuogių sulčių,
0,5 l gazuoto vandens,
keli mėtų lapeliai.
Vynuoges sušaldyti. Kelias uogas palikti papuošimui, o likusias, užpylus sultimis, sutrinti trintuvu. Masę supilti į aukštas stiklines, įpilti gazuoto vandens. Labai atsargiai išmaišyti. Prieš patiekiant į stiklines įmesti po sušaldytą vynuogę ir kokteilį papuošti mėtų lapeliais.
3 stiklinės besėklių žaliųjų vynuogių,
0,5 l baltųjų vynyuogių sulčių,
0,5 l gazuoto vandens,
keli mėtų lapeliai.
Vynuoges sušaldyti. Kelias uogas palikti papuošimui, o likusias, užpylus sultimis, sutrinti trintuvu. Masę supilti į aukštas stiklines, įpilti gazuoto vandens. Labai atsargiai išmaišyti. Prieš patiekiant į stiklines įmesti po sušaldytą vynuogę ir kokteilį papuošti mėtų lapeliais.
ATMINTI GERINANTIS KOKTEILIS
I palkikli sumeskite smulkinta banana, kivi, saujele saldytu braskiu ir ipilkite 150 ml pieno. Pagardinkite ziupsneliu cinamono ir isplakite. Puoskite apelsino griezineliu. Skanaus!
Poveikis : bananuose esantis kalis ir vitaminas PP gerina smegenu ir sirdies veikla, kelia nuotaika. Braskese ir kiviuose gausu vitamino C, kuris padeda sutelkti demesi, iveikti stresa, stiprina nervus ir imunine sistema.
I palkikli sumeskite smulkinta banana, kivi, saujele saldytu braskiu ir ipilkite 150 ml pieno. Pagardinkite ziupsneliu cinamono ir isplakite. Puoskite apelsino griezineliu. Skanaus!
Poveikis : bananuose esantis kalis ir vitaminas PP gerina smegenu ir sirdies veikla, kelia nuotaika. Braskese ir kiviuose gausu vitamino C, kuris padeda sutelkti demesi, iveikti stresa, stiprina nervus ir imunine sistema.