Savo gamybos alkoholiniai gėrimai
Moderatorius: Jacinta
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Alkoholinis gėrimas "Galiano"
2 puodeliai cukraus
1 puodelis vandens
0,25 šaukštelio anyžių ekstrakto
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
3 lašeliai geltos spalvos dažiklio maistui
0,9 l degtinės
Sumaišykite cukrų ir vandenį ir užvirkite. Virkite 1 minutę ir tuojau pat sumažinkite ugnį. Troškinkite 1 valandą arba kol sutirštės. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
Supilkite vandens-cukraus sirupą į sterilų 1,14 l butelį. Sudėkite anyžių, vanilės ekstraktus ir maistinius dažus. Atsargiai išmaišykite ir supilkite degtinę.
Uždarykite butelį ir prieš patiekdami leiskite mišiniui pastovėti nuo 10 dienų iki 2 savaičių.
2 puodeliai cukraus
1 puodelis vandens
0,25 šaukštelio anyžių ekstrakto
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
3 lašeliai geltos spalvos dažiklio maistui
0,9 l degtinės
Sumaišykite cukrų ir vandenį ir užvirkite. Virkite 1 minutę ir tuojau pat sumažinkite ugnį. Troškinkite 1 valandą arba kol sutirštės. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
Supilkite vandens-cukraus sirupą į sterilų 1,14 l butelį. Sudėkite anyžių, vanilės ekstraktus ir maistinius dažus. Atsargiai išmaišykite ir supilkite degtinę.
Uždarykite butelį ir prieš patiekdami leiskite mišiniui pastovėti nuo 10 dienų iki 2 savaičių.
Burokėlių vynas
Burokėliai švariai nuplaunami, dideli perpjaunami pusiau ir išverdami. Skystis, kuriame virė burokėliai, nupilamas vynui, o iš burokėlių gaminamos mišrainės arba marinuojama, pagal skonį. Į 20 l nuoviro beriama 5-6 kg cukraus. Raugiama įprastai, kaip jau aprašyta, būna 2 ar 3 rūgimai. Kai išrūgsta, nupilu stiklinę vyno ir pakaitinu puode su prieskoniais (pavyzdžiui, gvazdikėliais, bet ne daugiau kaip pusė šaukštelio). Kaitinu iki virimo, paskui atvėsinu ir supilu į vyną.
Palaikau dar mėnesį kitą, kad vynas įgautų kvapą. Jis būna rudas, rečiau - burokėlių spalvos.
Galima improvizuoti. Į burokėlių nuovirą įbėrus juodųjų serbentų, gaunasi ypatingai skanus vynas, kurį draugai pakrikštijo šokoladiniu.
Saltinis: www.rojaussodai.lt
Burokėliai švariai nuplaunami, dideli perpjaunami pusiau ir išverdami. Skystis, kuriame virė burokėliai, nupilamas vynui, o iš burokėlių gaminamos mišrainės arba marinuojama, pagal skonį. Į 20 l nuoviro beriama 5-6 kg cukraus. Raugiama įprastai, kaip jau aprašyta, būna 2 ar 3 rūgimai. Kai išrūgsta, nupilu stiklinę vyno ir pakaitinu puode su prieskoniais (pavyzdžiui, gvazdikėliais, bet ne daugiau kaip pusė šaukštelio). Kaitinu iki virimo, paskui atvėsinu ir supilu į vyną.
Palaikau dar mėnesį kitą, kad vynas įgautų kvapą. Jis būna rudas, rečiau - burokėlių spalvos.
Galima improvizuoti. Į burokėlių nuovirą įbėrus juodųjų serbentų, gaunasi ypatingai skanus vynas, kurį draugai pakrikštijo šokoladiniu.
Saltinis: www.rojaussodai.lt
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pienių likeris
6 stiklinės pienių žiedlapių
500 g degtinės
Sirupui:
3 stiklinės vandens
400 g cukraus
Pienių žiedlapius pamerkiame į vandenį ir nugraibome iškilusius nešvarumus. Žiedlapius nusausiname.Iš vandens ir cukraus išverdame sirupą ir juo užpilame žiedlapius. Laikome per naktį.Nupilame susidariusias sultis ir jas verdame 5-10 min. Sirupą atvėsiname ir sumaišome su degtine.Likerį supilame į butelius ir laikome šaltai.
6 stiklinės pienių žiedlapių
500 g degtinės
Sirupui:
3 stiklinės vandens
400 g cukraus
Pienių žiedlapius pamerkiame į vandenį ir nugraibome iškilusius nešvarumus. Žiedlapius nusausiname.Iš vandens ir cukraus išverdame sirupą ir juo užpilame žiedlapius. Laikome per naktį.Nupilame susidariusias sultis ir jas verdame 5-10 min. Sirupą atvėsiname ir sumaišome su degtine.Likerį supilame į butelius ir laikome šaltai.