Kadangi neradau failo įkėlimo įrankių tortų puošimo temoje, rašau šionai
Noriu parodyti, kaip papuošiau pirmąjį savo gyvenime iškeptą-sustangdintą tortą. Prapjauto neparodysiu, nes tortas skirtas išsinešimui į mano vaikino darbą - vaišins kolegas kompiuterastus Taigi, papuošimas skirtas būtent jiems.
Tai yra paprastas tortas iš biskvito (pati kepiau, viliuosi, kad pavyko - atrodė gražiai), jogurtinės želė (oi vargau su ja, iš antro sykio padariau Ir tai neaišku, ar ten ištirpo mano pavėluotai bertas cukrus) ir, kaip matote, uogų. Originaliame recepte tai turėjo būtu gervuogės ir avietės, sudėtos elementariai skirtingose torto pusėse. Aš, kaip matote, panaudojau sezonines uogas žemuoges ir mėlynes, ir sudėjau iš jų @ ženklą Manau, piešinių įvairovė tiesiog neribota, o smulkios uogos labai dėkingos "piešiniams".
Prikabinti failai:
Failo aprašymas: uogas dėliojau tokia tvarka: pirma padariau apvadą, po to - išdėsčiau piešinį, kruopščiai užpildžiau "fono" tarpus piešinyje, po to dėliojau žemuoges aplinkui, kol prigludo prie "rėmo" tortas_informatikams 001.jpg [ 67.96 KiB | Peržiūrėta 571 kartus(ų) ]
Failo aprašymas: viršų patepiau pirktiniu skaidriu tortų užpilu. Vietoje vandens panaudojau Vichy braškinį vandenį :) tortas_informatikams 002.jpg [ 66.51 KiB | Peržiūrėta 571 kartus(ų) ]
Failo aprašymas: Šonus apklijavau migdolų drožlėmis :) Beje, tai buvo labai sunku - gal kas turite gudrių būdų, kaip tai padaryti be didelio vargo? tortas_informatikams 003.jpg [ 48.72 KiB | Peržiūrėta 571 kartus(ų) ]
Tutsi, dėkui už patarimą. Aš aptepiau kraštus tuo pačiu skaidriu užpilu - tada lipo geriau, bet aš šiaip neįgudusi tortus puošti, tai pirmą sykį teko pasiterliot.
Lauksiu rytojaus įspūdžių iš valgytojų - pačiai baisu, nes jogurto su grietinėle (kurią, beje, ne itin standžiai išplakiau, nes pirmąjį bandymą darnt suplakiau grietinėlę iki sviesto , tai antrą jau atsargiau - išplakiau iki purios, bet ne itin standžios masės) iš pradžių nepasldinau... Užpyliau ant torto ir sumąsčiau, kad gal reikia pasaldint... Papyliau situpo (kurio dalis, bijau, nusėdo ant biskvito) ir pabėriau cukraus - maišiau juokingai, atsargiai tabaluodama formoje, kad neprakrapštyčiau biskvito Galiausiai paragavus skonis pasirodė kiek sodresnis, ir palikau ramybėje Uogytės rūgščios, užpilas ir biskvitas - saldūs... Gal bus skanu? Dėl visa ko sirupą paragavau gryną - pamaniau, kad net jei kam paklius ištisas gabalas sustingusio sirupo, jo saldumas yra visai normalus, pakeliamas
Ek... Šią savaitę kepsiu tam pačiam gimtadieniui dar vieną tortą - biskvitinį su sviesto kremu. Reikės vėl papuošimą kokį įdomesnį sugalvot, man patiko puošti
Tutsi, dėkui už patarimą. Aš aptepiau kraštus tuo pačiu skaidriu užpilu - tada lipo geriau, bet aš šiaip neįgudusi tortus puošti, tai pirmą sykį teko pasiterliot.
Lauksiu rytojaus įspūdžių iš valgytojų - pačiai baisu, nes jogurto su grietinėle (kurią, beje, ne itin standžiai išplakiau, nes pirmąjį bandymą darnt suplakiau grietinėlę iki sviesto , tai antrą jau atsargiau - išplakiau iki purios, bet ne itin standžios masės) iš pradžių nepasldinau... Užpyliau ant torto ir sumąsčiau, kad gal reikia pasaldint... Papyliau situpo (kurio dalis, bijau, nusėdo ant biskvito) ir pabėriau cukraus - maišiau juokingai, atsargiai tabaluodama formoje, kad neprakrapštyčiau biskvito Galiausiai paragavus skonis pasirodė kiek sodresnis, ir palikau ramybėje Uogytės rūgščios, užpilas ir biskvitas - saldūs... Gal bus skanu? Dėl visa ko sirupą paragavau gryną - pamaniau, kad net jei kam paklius ištisas gabalas sustingusio sirupo, jo saldumas yra visai normalus, pakeliamas
Ek... Šią savaitę kepsiu tam pačiam gimtadieniui dar vieną tortą - biskvitinį su sviesto kremu. Reikės vėl papuošimą kokį įdomesnį sugalvot, man patiko puošti
Na jooooo, vargai tu cia O kam tu emei toki torta pirmam kartui? reikejo pasirinkti ne toki sudetinga Man tai jis jau po tiek nesekmiu butu keliaves i siuksliu deze
Ačiū, merginos, man pačiai papuošimo rezultatas netikėtas. Matyt, iš didelio atsakomybės jausmo (taigi tortas ne sau skirtas), pavyko susikaupti ties estetiniu vaizdu.
Tutsi, o aš nė neįtariau, kad man bus tiek neaišku su tuo želės darymu (pirmą kartą ištirpinau litre vandens vietoje to, kad tiesiog išbrinkyčiau), ir juo labiau nepagalvojau, kad grietinėlei plakimo gali būti per daug Bet kai jau įpusėjau, o man vis nesisekė, kažkaip užsispyriau. Dabar drebu, nes apytikriai šiuo metu tortas tikriausia jau ragaujamas... Kiek prisilaižiau kraštelių - lyg ir gardus turėtų būti.
Kitą tortą šiam gimtadieniui darysiu ketvirtadienį vakare Darysiu biskvitinį su sviestiniu kremu, gardinsiu amareto likeriu ir konservuotais persikais, bandysiu irgi kaip nors mandrai papuošti galvoju daryti kokių nors gėlyčių iš persikų (galbūt, dengsiu tokiu pačiu skaidriu glajumi), ir gražinti sveistiniu kremu... Na, aišku, nuo kremo purumo priklausys...
Tortas visiems žiauriai patiko. Sakė - suvalgė visą gabalėlį netgi ta darbuotoja, kuri nieko nevalgo, neina pietauti ir apskritai tik dietinasi be perstojo Likau pamaloninta. Draugas sakė, kad net pasigirdo pasiūlymų švęsti jo gimtadienį dažniau kad tokių tortų būtų
Taigi, pirmas blynas pavyko visais atžvilgiais, savaitės pabaigoj kepsiu antrą, kitokį
:oops: Į restoraną nuėjom kartu, leidausi pavaišinama
Tortas visiems žiauriai patiko. Sakė - suvalgė visą gabalėlį netgi ta darbuotoja, kuri nieko nevalgo, neina pietauti ir apskritai tik dietinasi be perstojo Likau pamaloninta. Draugas sakė, kad net pasigirdo pasiūlymų švęsti jo gimtadienį dažniau kad tokių tortų būtų
Taigi, pirmas blynas pavyko visais atžvilgiais, savaitės pabaigoj kepsiu antrą, kitokį
na tada prasom man sio skanuolio ir grazuolio receptuka. kitai savaite i svecius nusinesiu.
Forelle, aš irgi jau juokauju, kad atsiveri čia manyje užslėptas talentas, bet vis tik pagal užsakymus kepti būtų ne itin smagu... Viena, kai dėl savęs, saviems, o kita - pardavimui. Bet jeigu netekčiau savo užsiėmimų, tada jau kepčiau turbūt
Sinsan,
biskvitas:
3 trynius išplakam iki purios masės, pamažu įplakam 100 g cukraus 3 baltymus plakam iki standžios masės ir sudedam ant trynių (dėl visa ko, aš prieš sukrečiant baltymus, dar šiek tiek paplakiau trynius, nes nuo cukraus darosi daugiau lipnūs nei purūs) ant kiaušinių masės persijojame 100 g. miltų, sumaišytų su šaukšteliu kepimo miltelių (na, gali būt mažiau nei šaukštelis, daugmaž pusė). Miltus būtina persijoti, arba bent jau pilti pamažu - kad patektų oro, kristų lengvai. Atsargiai sumaišome ir kurečiame į formą. Formos dugnas pateptas sviestu. Kad biskvitas geriau kiltų, sienelių tepti nereikia. Šauname į iš anksto įkaitintą 200 laipsnių karštumo orkaitę.
Biskvitas kepa apie 20 min.
jogurto želė: 8 šaukštelius želės išbrinkinti nedideliame kiekyje vandens, po to ištirpinti pakaitinus (originaliame recepte siųlė kaitinti su dviems šauštais aviečių sirupo, aš kaitinau su vandeniu) 500 g. jogurto (ėmiau mėlynių) pasaldinti (nes bus dar grietinėlės), galima pridėti citrinų sulčių, vanilinio sukraus... Supilti jogurtą į pilnai ištirpintą želatiną. Išplakti 200 ml. grietinėlės, ir įmaišyti į jogurto-želatinos masę. Rekomenduoju paragauti, ir, jeigu reikia, pridėti dar cukraus/priedų.
Įdėti praaušusį biskvitą atgal į formą, užpilti jogurto mase, kelias valandas palaikyti šaldytuve, kol sustings.
bus pagamintas, kai dabar vasara tai nesinori gaminti sudetingu tortu. o tua tortini kaip[ glaista as zinau, maksimoj irgi perku, tokiam mazas rausvam pokeli
Šiandien iškepiau dar vieną tortą. Pritrūkau kremo (gal ant biskvito per daug jo dėjau), tad šiandien nepapuošiau. Manau, puošiu plakta grietinėle, onservuotais persikais, o ant viršaus dėsiu tokią štai gražuolytę Gražuolytė vis nenori pati sedėt, todėl pakišau jai marcipaninę atramą. Ant torto kaip nors gal iš persikų atramą sudėliosiu
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume