Ar dažnai darote cepelinus?
Geras, o aš kad kepti fritiūrinėje nepagalvojauForelle rašė:Įdomus receptas. Mes taip darom, tik apvoliojam džiūvesėliuose ir kepam fritūrinėj, o kad virti, tai kažkaip nepagalvojau
Mes irgi tiek tarkuotų, tiek virtų bulvių cepelinus verdam
Aš žemaičių blynus dažniau gaminu negu virtų bulvių cepelinus, mums skaniau
Paskutinį kartą redagavo Mille 29 Lap 2007, 11:02, redaguota 1 kartą(us).
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Į virtas sutrintas bulves įdedu krakmolo, kiaušiniš\ų, druskos. Mėsą sumalu (arba kombainu susmulkinu), įdedu smulkiai supjausytų pakepintų svogūnų, prieskonių, truputį sultinio, kad įdaras būtų nebirus. Formuoju iš bulvių masės blynelius su įdaru ir kepu. Paprasta, skanu ir greita. Dažnai pusryčiams pasiruošiu jeigu produktų lieka nuo vakarykščių pietų.
- Dalia Kibart
- Naujokas
- Pranešimai: 38
- Užsiregistravo: 26 Gru 2007, 19:55
Re: Ar dažnai darote cepelinus?
Dalia: gaminti juos moku, megstu, laiko uzima normaliai, bet UK nera normaliu bulviu, tenka daug krakmolo deti, nukencia skonis.O lasinuku is Lietuvos parsivezu.
Na, buvo laikai, kai prie tų cepelinų prakaituodavau virtuvėj ko ne kas antrą savaitgalį Bet po kurio laiko apsižiūrėjau -kad labai jau "neekonomiškas: procesas - kelias dešimtis beišvirtum -vistiek laaaabai greitai susivalgo O paskui visokiose kavinėse pradėjo juos gaminti - ir dažniausiai neprastus.Tai jau gal metų 10 -kaip negaminu.Jei užsimanom -nueinam pasmaližiaut kabokan ir visi laimingi
O šiaip, kas link jų tešlos, tai virtų bulvių turi būti apie ketvirtadalį nuo masės.Nusunkiant tarkius irgi geriau nepersistengt...Ir kas be ko -kuo biresnės bulvės -tuo geriau.
O bulviniai blynai su bruknių uogiene ar su trintom spanguolėm -tikrai jėga
Linkiu visiems nepaisant aplinkybių neprarast ŠVENTIŠKOS nuotaikos iki pat NAUjųjų metų ir... VISĄ LIKUSĮ GYVENIMĄ
O šiaip, kas link jų tešlos, tai virtų bulvių turi būti apie ketvirtadalį nuo masės.Nusunkiant tarkius irgi geriau nepersistengt...Ir kas be ko -kuo biresnės bulvės -tuo geriau.
O bulviniai blynai su bruknių uogiene ar su trintom spanguolėm -tikrai jėga
Linkiu visiems nepaisant aplinkybių neprarast ŠVENTIŠKOS nuotaikos iki pat NAUjųjų metų ir... VISĄ LIKUSĮ GYVENIMĄ