Auksinis šokoladas
Auksinis šokoladas
Šveicarų kompanija DeLafee pagamino šokoladinius saldainius, kurie padengti 24 karatu aukso sluoksniu. Jie skirti ypatingoms progoms.
Aukso sluoksnis labai plonas, todėl yra valgomas ir visiškai nenuodingas, likusi šokolado dalis įprastas šveicariškas šokoladas.
Yra dvejopi saldainių rinkiniai. Rinkinyje Intimacy yra du saldainiai ir kainuoja 37 $. Didesnį rinkinį sudaro 8 saldainiai ir kainuoja jis 98,4 $.
Taip pat ši įmonė dar prekiauja labai plonais auksiniais "dribsniais", kuriais galim puošti ne tik saldūmynus, bet ir sūšį ar pabarstyti
į taurę šampano
Aukso sluoksnis labai plonas, todėl yra valgomas ir visiškai nenuodingas, likusi šokolado dalis įprastas šveicariškas šokoladas.
Yra dvejopi saldainių rinkiniai. Rinkinyje Intimacy yra du saldainiai ir kainuoja 37 $. Didesnį rinkinį sudaro 8 saldainiai ir kainuoja jis 98,4 $.
Taip pat ši įmonė dar prekiauja labai plonais auksiniais "dribsniais", kuriais galim puošti ne tik saldūmynus, bet ir sūšį ar pabarstyti
į taurę šampano
- Andron
- Site Admin
- Pranešimai: 1175
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius
- Susisiekti:
Re: Auksinis šokoladas
Ir skanu ir sveikadaida rašė:Šveicarų kompanija DeLafee pagamino šokoladinius saldainius, kurie padengti 24 karatu aukso sluoksniu. Jie skirti ypatingoms progoms.
Aukso sluoksnis labai plonas, todėl yra valgomas ir visiškai nenuodingas, likusi šokolado dalis įprastas šveicariškas šokoladas.
Yra dvejopi saldainių rinkiniai. Rinkinyje Intimacy yra du saldainiai ir kainuoja 37 $. Didesnį rinkinį sudaro 8 saldainiai ir kainuoja jis 98,4 $.
Taip pat ši įmonė dar prekiauja labai plonais auksiniais "dribsniais", kuriais galim puošti ne tik saldūmynus, bet ir sūšį ar pabarstyti
į taurę šampano
Re: Auksinis šokoladas
kainytė tai geradaida rašė:Yra dvejopi saldainių rinkiniai. Rinkinyje Intimacy yra du saldainiai ir kainuoja 37 $. Didesnį rinkinį sudaro 8 saldainiai ir kainuoja jis 98,4 $.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Šokoladinis eksperimentas: ar Velykų zuikučiai parduotuvėse šokoladiniai?
Prieš kiekvienas Velykas parduotuvių lentynose ima straksėti velykiniai zuikučiai, pasipuošę blizgiais spalvotais popierėliais. Šiuos šokoladinius mažylius dedame į pirkinių krepšius net nesusimąstydami, kad kažkas, o gal ir patys, juos valgysime. Tuo tarpu tradicinį šokoladą daugelis renkasi iš tiesų kaprizingai, neužmiršdami pasižiūrėti, kiek procentų kakavos sudaro šokoladą, kas dar yra šio produkto sudėtyje. Galbūt nevertėtų į šokoladinius zuikučius žiūrėti tarsi į interjero elementą?
Dažniausiai parduotuvių lentynose įprasto šokolado sudėtyje pamatysite, kad kakavos jame – ne mažiau nei 50 proc. Jei kakavos mažiau, šokoladas vadinamas saldžiąja plytele. Galbūt todėl baltas šokoladas pagal kai kuriuos standartus net neįrašomas į šokolado gaminių sąrašus, nes jį gaminant nenaudojamas kakavos likeris.
Ragauta Prancūzijoje (100 g), Belgijoje (35 g) ir Lenkijoje (60 g) gamintus Velykų zuikius.
Prancūziškame zuikyje kakavos sausųjų medžiagų (miltelių) ne mažiau kaip 31 proc., belgiškame – 32 proc., o lenkiškame – 25 proc. Žinoma, šalia procentų visada pridedami žodžiai „ne mažiau kaip“. Vadinasi, mūsų ragauti zuikiai yra daugiau saldžiosios plytelės nei tikras šokoladas.
Šokolado paviršius – blizgus. Anot ekspertų, toks jis ir turi būti, kai šokoladas – be priedų. Nors tie patys ekspertai teigia, kad šokoladas be priedų turėtų būti laikomas ne ilgiau nei pusmetį, ant pakuotės nurodytas galiojimo laikas kiek ilgesnis nei dešimt mėnesių.
Išvyniojus zuikius iš pakuočių pirmiausia, kas pasiekia receptorius, yra kvapas. Silpniausiai kvepia prancūziškas zuikis, stipriausiai – lenkiškas. Taip yra todėl, kad tik lenkiško šokolado sudėtyje rašoma „kvapioji medžiaga“. Šokolado gamintojai teigia, kad uostant šį produktą neturėtų jaustis cheminės priemaišos ir kokoso kvapas.
Visi trys šokoladiniai zuikiai puikiai tirpsta burnoje, tačiau laužiasi nevienodai. Sunkiausia atsilaužti prancūziško zuikio, o lenkiškas pabandžius laužti pradeda trupėti į smulkius gabaliukus. Beje, lenkiško patartume nelaikyti ilgai rankose, mat šis greitai tirpsta ir ištepa pirštus.
Kaip ir minėjome, šių šokoladinių zuikių negalime laikyti tikru šokoladu dėl sudėties, todėl jie neprimena ir gero pieniško šokolado. Vis dėlto, prancūziškas ir belgiškas zuikis, kurio sudėtyje daugiau kakavos miltelių, švelnesnio skonio, lenkiškas – aitresnis ir paragavus jo burnoje lieka šiek tiek nemalonus skonis, pradeda perštėt gerklę.
Taigi, jei vis dėlto nuspręsite artimiesiems šalia margučių pridėti ir panašius velykinius zuikučius, gerai apžiūrėkite, kokia jų sudėtis ir stenkitės rasti pačius panašiausius į tikrą šokoladą. Taip pat atkreipkite dėmesį į kainą: mūsų didžiausias zuikis kainavo kiek daugiau nei tris litus, belgiškas – du, o lenkiškas – pusantro lito. Galbūt už tokią kainą geriau pirkti tikrą šokoladą?
Prieš kiekvienas Velykas parduotuvių lentynose ima straksėti velykiniai zuikučiai, pasipuošę blizgiais spalvotais popierėliais. Šiuos šokoladinius mažylius dedame į pirkinių krepšius net nesusimąstydami, kad kažkas, o gal ir patys, juos valgysime. Tuo tarpu tradicinį šokoladą daugelis renkasi iš tiesų kaprizingai, neužmiršdami pasižiūrėti, kiek procentų kakavos sudaro šokoladą, kas dar yra šio produkto sudėtyje. Galbūt nevertėtų į šokoladinius zuikučius žiūrėti tarsi į interjero elementą?
Dažniausiai parduotuvių lentynose įprasto šokolado sudėtyje pamatysite, kad kakavos jame – ne mažiau nei 50 proc. Jei kakavos mažiau, šokoladas vadinamas saldžiąja plytele. Galbūt todėl baltas šokoladas pagal kai kuriuos standartus net neįrašomas į šokolado gaminių sąrašus, nes jį gaminant nenaudojamas kakavos likeris.
Ragauta Prancūzijoje (100 g), Belgijoje (35 g) ir Lenkijoje (60 g) gamintus Velykų zuikius.
Prancūziškame zuikyje kakavos sausųjų medžiagų (miltelių) ne mažiau kaip 31 proc., belgiškame – 32 proc., o lenkiškame – 25 proc. Žinoma, šalia procentų visada pridedami žodžiai „ne mažiau kaip“. Vadinasi, mūsų ragauti zuikiai yra daugiau saldžiosios plytelės nei tikras šokoladas.
Šokolado paviršius – blizgus. Anot ekspertų, toks jis ir turi būti, kai šokoladas – be priedų. Nors tie patys ekspertai teigia, kad šokoladas be priedų turėtų būti laikomas ne ilgiau nei pusmetį, ant pakuotės nurodytas galiojimo laikas kiek ilgesnis nei dešimt mėnesių.
Išvyniojus zuikius iš pakuočių pirmiausia, kas pasiekia receptorius, yra kvapas. Silpniausiai kvepia prancūziškas zuikis, stipriausiai – lenkiškas. Taip yra todėl, kad tik lenkiško šokolado sudėtyje rašoma „kvapioji medžiaga“. Šokolado gamintojai teigia, kad uostant šį produktą neturėtų jaustis cheminės priemaišos ir kokoso kvapas.
Visi trys šokoladiniai zuikiai puikiai tirpsta burnoje, tačiau laužiasi nevienodai. Sunkiausia atsilaužti prancūziško zuikio, o lenkiškas pabandžius laužti pradeda trupėti į smulkius gabaliukus. Beje, lenkiško patartume nelaikyti ilgai rankose, mat šis greitai tirpsta ir ištepa pirštus.
Kaip ir minėjome, šių šokoladinių zuikių negalime laikyti tikru šokoladu dėl sudėties, todėl jie neprimena ir gero pieniško šokolado. Vis dėlto, prancūziškas ir belgiškas zuikis, kurio sudėtyje daugiau kakavos miltelių, švelnesnio skonio, lenkiškas – aitresnis ir paragavus jo burnoje lieka šiek tiek nemalonus skonis, pradeda perštėt gerklę.
Taigi, jei vis dėlto nuspręsite artimiesiems šalia margučių pridėti ir panašius velykinius zuikučius, gerai apžiūrėkite, kokia jų sudėtis ir stenkitės rasti pačius panašiausius į tikrą šokoladą. Taip pat atkreipkite dėmesį į kainą: mūsų didžiausias zuikis kainavo kiek daugiau nei tris litus, belgiškas – du, o lenkiškas – pusantro lito. Galbūt už tokią kainą geriau pirkti tikrą šokoladą?