Imbieras virtuvėje ir ant palangės
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Imbieras virtuvėje ir ant palangės
Imbiero tėvynė - Pietryčių Azija ir Vakarų India, bet natūraliose augavietėse jis jau išnykęs. Auginamas tropinėse ir subtropinėse Kinijos, Japonijos, Vietnamo, Vakarų Afrikos, Brazilijos, Jamaikos srityse. Indijoje užauginama apie 50% pasaulinio imbiero derliaus.
Tikrasis imbieras yra žolinis daugiametis augalas stambiais ir šakotais šakniastiebiais, 1 - 1,5 metro aukščio stiebais.Žiedai oranžiniai, panašūs į varpas.
Tikrasis imbieras yra žolinis daugiametis augalas stambiais ir šakotais šakniastiebiais, 1 - 1,5 metro aukščio stiebais.Žiedai oranžiniai, panašūs į varpas.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Imbieras lengvai prisitaiko ir gali augti įvairiomis klimatinėmis sąlygomis. Namuose taip pat nesunku jį užsiauginti.
Reikia šviežios šaknies 2,5 - 5 cm gabalėlį pasodinti į purią derlingą žemę ir labai greitai pasirodys pirmieji lapeliai. Jie yra dideli, sudėtiniai, panašūs į palmių lapus. Gegužės mėnesį imbierą galima persodinti į lysvę.Mėgsta drėgmę. Šakniastiebiai kasami vėlų rudenį, kai nudžiūva lapai. Per žiemą laikomi vėsiai ( rūsyje, drėgname smėlyje arba šaldytuve, maišelyje, suvynioti į drėgną popierių. Vasarį vėl sodinti į vazoną...ir vėl iš naujo...
Reikia šviežios šaknies 2,5 - 5 cm gabalėlį pasodinti į purią derlingą žemę ir labai greitai pasirodys pirmieji lapeliai. Jie yra dideli, sudėtiniai, panašūs į palmių lapus. Gegužės mėnesį imbierą galima persodinti į lysvę.Mėgsta drėgmę. Šakniastiebiai kasami vėlų rudenį, kai nudžiūva lapai. Per žiemą laikomi vėsiai ( rūsyje, drėgname smėlyje arba šaldytuve, maišelyje, suvynioti į drėgną popierių. Vasarį vėl sodinti į vazoną...ir vėl iš naujo...
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Patiekalams skaninti ir medicinoje naudojamos imbiero šaknys. Pagal paruošimo būdą jis skirstomas į juodąjį ir baltąjį.
Imbieras gerina virškinimą, skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą. Imbiero ir pipirmėtės, juodojo šeivamedžio žiedų ir kraujažolės arbata malšina stiprius pilvo skausmus.
Imbieras rekomenduojamas, kaip stimuliuojanti, prakaitavimą skatinanti, atsikosėjimą lengvinanti, nuskausminamoji priemonė, votims gydyti.
Imbieras gerina virškinimą, skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą. Imbiero ir pipirmėtės, juodojo šeivamedžio žiedų ir kraujažolės arbata malšina stiprius pilvo skausmus.
Imbieras rekomenduojamas, kaip stimuliuojanti, prakaitavimą skatinanti, atsikosėjimą lengvinanti, nuskausminamoji priemonė, votims gydyti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Jei norim užsiauginti patys, reikia auginti ant palangės iki gegužės antrosios pusės. Imbierų vegetacija ilga, todėl pasodinti į lysvė jie nesuspėja užauginti derliausAndron rašė:O kas augina imbierą ant palangės
Jei norim auginti namuose, kaip augaliuką, ant palangės negalėsim, nes reikia didelio vazono. Bet lapai laaabai gražūs. Ir mėgsta, kai juos purški
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kulinarijoje naudojami malonaus aitraus kvapo ir aštraus skonio imbiero milteliai. Jais gardina silkę ir kiaulieną, jūros gėrybes. Imbieras suteikia malonų kvapą žuvienei, avienos ir vištienos sultiniams. Kinų kulinarai jo deda į koldūnus ir troškintus kukulius su įdaru.Imbieru galima pagardinti marinatus,marinuoti melionus, agurkus.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Imbieras naudojamas ir konditerijoje. Juo aromatizuoja sausainius, meduolius, pyragus, saldainių įdarus, melionų uogienę. Kinijoje iš imbiero šaknų verdama uogienė, gaminami cukatai.Imbieru galima paskaninti gėrimus ( kriaušių ir melionų kompotai, medaus gėrimai, arbatos.
Vienai patiekalo porcijai pagardinti reikia 0,2 - 0,5 gramo imbiero. Į mėsos ir žuvies patiekalus jis beriamas likus 20 min. iki gaminimo pabaigos, o į saldžius patiekalus - likus 5 minutėms.
Vienai patiekalo porcijai pagardinti reikia 0,2 - 0,5 gramo imbiero. Į mėsos ir žuvies patiekalus jis beriamas likus 20 min. iki gaminimo pabaigos, o į saldžius patiekalus - likus 5 minutėms.
- Andron
- Site Admin
- Pranešimai: 1175
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius
- Susisiekti:
Parduotuvėse yra labai skanūs Skonio ir kvapo gamybos imbieriniai sausainiai Rekomenduoju paragautiRamunė rašė:Imbieras naudojamas ir konditerijoje. Juo aromatizuoja sausainius, meduolius, pyragus, saldainių įdarus, melionų uogienę. Kinijoje iš imbiero šaknų verdama uogienė, gaminami cukatai.Imbieru galima paskaninti gėrimus ( kriaušių ir melionų kompotai, medaus gėrimai, arbatos.
Vienai patiekalo porcijai pagardinti reikia 0,2 - 0,5 gramo imbiero. Į mėsos ir žuvies patiekalus jis beriamas likus 20 min. iki gaminimo pabaigos, o į saldžius patiekalus - likus 5 minutėms.
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !
Kolkas NEMOKAMAI !
Japonai dar valgo imbierą su sušiu.Ramunė rašė:Kulinarijoje naudojami malonaus aitraus kvapo ir aštraus skonio imbiero milteliai. Jais gardina silkę ir kiaulieną, jūros gėrybes. Imbieras suteikia malonų kvapą žuvienei, avienos ir vištienos sultiniams. Kinų kulinarai jo deda į koldūnus ir troškintus kukulius su įdaru.Imbieru galima pagardinti marinatus,marinuoti melionus, agurkus.
- Prikabinti failai
-
- Štai tokia konservuoto imbiero rožytė
- imbir.jpg (4.67 KiB) Peržiūrėta 11421 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
DVASIAI IR SIELAI GYDYTI
Imbieras veikia visus audinius ir virškinimo bei kvėpavimo sistemą. Jis yra dedamas į Ajurvedos tradicinis vaistažolių mišinius, skirtus svoriui mažinti, nutukimui, hipertonijai, vidurių užkietėjimui gydyti. Mažina potraukį saldumynams
Imbieras yra puikus prieskonis, kuris padeda žmogui, kai jis nori išsilaisvinti nuo jį slegiančių rūpesčių. Jis malšina nerimą. Kai nesibaigiantys rūpesčiai pradeda žmogų persekioti ir sapnuose, rekomenduojamas imbieras. Juo galima pasitikėti.
Geroji imbiero energija suteikia ramybę mintims, praskaidrina sąmonę, nuramina nervus.
Imbieras veikia visus audinius ir virškinimo bei kvėpavimo sistemą. Jis yra dedamas į Ajurvedos tradicinis vaistažolių mišinius, skirtus svoriui mažinti, nutukimui, hipertonijai, vidurių užkietėjimui gydyti. Mažina potraukį saldumynams
Imbieras yra puikus prieskonis, kuris padeda žmogui, kai jis nori išsilaisvinti nuo jį slegiančių rūpesčių. Jis malšina nerimą. Kai nesibaigiantys rūpesčiai pradeda žmogų persekioti ir sapnuose, rekomenduojamas imbieras. Juo galima pasitikėti.
Geroji imbiero energija suteikia ramybę mintims, praskaidrina sąmonę, nuramina nervus.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Persišaldžius ar sergant gripu į 100 - 200 ml karšto vandens įdėti 1 arbatinį šaukštelį medaus ir "ant peilio" galo( iki 0,5 g) imbiero miltelių, viską stropiai išmaišyti ir gerti kuo šiltesnį. Vietoj vandens galima naudoti juodąją arba žaliąją arbatą.
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 29 Lap 2006, 19:45, redaguota 1 kartą(us).
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Dar radau
Esant migrenai reikia labai smulkiai supjaustiti arba sutrinti imbierą, sumaišyti su vandeniu ir tą košelę tepti ant smilkinių.
Imbiero arbatėlės mažina cholesterolio kiekį kraujyje, gerina odos būklę.
Pati paprasčiausia arbata :
Imbiero šaknį supjaustyti, suberti į arbatinuką, užplikyti ir, palaikius 10 minučių, gerti. Jei reikia, galima gardinti medumi ar citrinos sultimis.
Esant migrenai reikia labai smulkiai supjaustiti arba sutrinti imbierą, sumaišyti su vandeniu ir tą košelę tepti ant smilkinių.
Imbiero arbatėlės mažina cholesterolio kiekį kraujyje, gerina odos būklę.
Pati paprasčiausia arbata :
Imbiero šaknį supjaustyti, suberti į arbatinuką, užplikyti ir, palaikius 10 minučių, gerti. Jei reikia, galima gardinti medumi ar citrinos sultimis.
Va as kai buvau isvykusi i Vokietija ir vienam bendrabutyje teko gyventi su japone, nuskilo tokia laime paragauti jos ruostos vistienos su baklazanais ir specialiai gardintos imbiero saknimi. Kai pabandziau pasigaminti gryzusi i namus, siek tiek padariau per aitru patiekala, gaila, kad nezinau tiksliu porciju kiek ko deti, bet pabandzius dar kerteli manyciau, kad reikis siek tiek maziau tos saknies idet ir turetu buti skanu
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Tai mat, kiek sutaupei : plastinės operacijos pas mus brangokos
Mano kirpėja dažnai geria tą arbačiukę, (vaišino ir mane), tai ji daro paprastai : papjausto plonais griežinėliais šaknies, įmeta į arbatinuką ir užpliko. Palaiko kokias 10 -15 minučių ir geria. Sakė, jei per stipru būna, tai karštu vandenuku prasiskiedžia. Geria be nieko. O šiaip tai galima su medumi, cukrumi.
Mano kirpėja dažnai geria tą arbačiukę, (vaišino ir mane), tai ji daro paprastai : papjausto plonais griežinėliais šaknies, įmeta į arbatinuką ir užpliko. Palaiko kokias 10 -15 minučių ir geria. Sakė, jei per stipru būna, tai karštu vandenuku prasiskiedžia. Geria be nieko. O šiaip tai galima su medumi, cukrumi.