Jos didenybė - BULVĖ !

Visokie įdomūs faktai virtuvės pasaulyje.
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Jos didenybė - BULVĖ !

Standartinė Ramunė » 15 Gru 2006, 18:05

Bulvės turi daug mūsų organizmui reikalingų medžiagų : vitamino C, gyvybingumą palaikančio vitamino E; vitamino PP, kuris šalina nuovargį, nemigą, dirglumą; B grupės vitaminų, tausojančių mūsų nervus; daug įvairių druskų - ypač naudinga kalio druska, reikalinga širdžiai stiprinti, yra fosforo, kalcio.

Visų šių savybių gausiausiai turi tik su lupena virtos bulvės. Jeigu bulvės skutamos, iš jų daromos košės ir kita - iš jų atimama gamtos dovana.

Bulves reikia neskusti, o švariai nuplauti po tekančiu vandeniu ir dėti į verdantį vandenį. Nesūdyti. Prieš baigiant virti įmesti mėgstamų žalumynų.

Kai bulvės išvirė, jas nusunkti į švarų indą. Tą nuovirą perkošti ir prieš valgį išgerti puodelį. Kas liko - nusiprausti veidą, rankas, kojas - nes minkština ir švelnina odą.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Gru 2006, 18:07

Verdant neskustas bulves, reikia įpilti truputį pieno - bus baltesnės. Kad verdamų bulvių vanduo nebėgtų iš puodo, reikia įpilti truputuką aliejaus.

Keptos bulvės netenka beveik visų vitaminų.

Bulves skusti reikia nerūdijančio plieno skustuku, o grūsti - tik mediniu grūstuvu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Gru 2006, 18:09

Bulvė - puiki daktarė . Žalių bulvių sunka turi daug vitamino C. Laimėsite daug daugiau sveikatos, jei gersite sunką, 078 nei valgysite cepelinus.

Ar daug tokių yra tarp mūsų :roll: :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Gru 2006, 18:14

Bulvių sunka gydo virškinimo traktą, sutvarko gleivinę, teigiamai veikai periferinę nervų sistemą, skydliaukę.

Žalių bulvių sunka - geriausia sklerozės profilaktika. Jei nuo 40 metų kas rytą prieš valgį išgersite stiklinę ką tik išsunktos bulvių sunkos, sklerozė nevargins iki 100 metų 8)

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 15 Gru 2006, 18:28

Bulvės sunkiai skynėsi kelią į europiečių skrandžius.
Rodos, prancūzų karalius, siekdamas išpopuliarinti bulves, įsakė sargybai pasodintas bulves saugoti. Tada liaudis pradėjo vogti bulves, o sargyba nesipriešino :lol:
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Gru 2006, 18:39

Jei gerai pamenu, tai rusai pirmiausiai paragavo tų "bulvyčių", kurios lieka, nužydėjus bulvėms :evil: Skonis turėjo būt - super baisus :x :shock:

O dabar - tai dauguma mūsų nebeįsivaizduoja maisto be bulvių...

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 03 Sau 2007, 20:42

Neįsivaizduoju kaip įmanoma gerti bulvių sunką 078 O bulvės virtos ir lengvai apskrudintos su odelė aš labai mėgstu, bet kai būna vasarą ir jos dar jaunos. Žieminės bulvės man nekyla noro valgyt tokiu būdų.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Sau 2007, 21:00

Lilina rašė:Neįsivaizduoju kaip įmanoma gerti bulvių sunką 078 O bulvės virtos ir lengvai apskrudintos su odelė aš labai mėgstu, bet kai būna vasarą ir jos dar jaunos. Žieminės bulvės man nekyla noro valgyt tokiu būdų.
Na, o jei liga :evil: Tada viskas gerai ir skanu.
O dėl žieminių bulvių, tai ir aš vis dar ketinu paragauti su lupena ( bet jau koks geeeras pusmetis :roll: )

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 03 Sau 2007, 21:02

kai liga, tada net saldi mišrainė su ananasais skani , jeigu ji padeda :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Sau 2007, 21:05

Lilina rašė:kai liga, tada net saldi mišrainė su ananasais skani , jeigu ji padeda :lol:
O taip :laugh:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 04 Sau 2007, 02:35

Ramunė rašė:
Lilina rašė:Neįsivaizduoju kaip įmanoma gerti bulvių sunką 078 O bulvės virtos ir lengvai apskrudintos su odelė aš labai mėgstu, bet kai būna vasarą ir jos dar jaunos. Žieminės bulvės man nekyla noro valgyt tokiu būdų.
Na, o jei liga :evil: Tada viskas gerai ir skanu.
O dėl žieminių bulvių, tai ir aš vis dar ketinu paragauti su lupena ( bet jau koks geeeras pusmetis :roll: )
Aš ir žiemines bulves kartais su lupenomis kepu orkaitėje :roll:
Gerai jas išplaunu su šepetėliu ir kepu. Vis kitokia bulvė prie mėsytės :wink:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 04 Sau 2007, 09:20

Ramunė rašė:
Lilina rašė:kai liga, tada net saldi mišrainė su ananasais skani , jeigu ji padeda :lol:
O taip :laugh:

Aš dar žinau neblogą receptuką kepsnio su ananasu. Jei pageidautumėt 043 Bet Lilinai vien žodis "ananasas" turbūt kelia neigiamas emocijas :?: O gal taip po truputį ir pripratinsim prie ananaso...

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Sau 2007, 09:47

silsta rašė:
Ramunė rašė:
Lilina rašė:kai liga, tada net saldi mišrainė su ananasais skani , jeigu ji padeda :lol:
O taip :laugh:

Aš dar žinau neblogą receptuką kepsnio su ananasu. Jei pageidautumėt 043 Bet Lilinai vien žodis "ananasas" turbūt kelia neigiamas emocijas :?: O gal taip po truputį ir pripratinsim prie ananaso...
Rašyk :!: Vištieną su razinom ir vaisiais jau ragavo :!: Dabar eilė ananasui :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Sau 2007, 09:49

[[/quote]
Aš ir žiemines bulves kartais su lupenomis kepu orkaitėje :roll:
Gerai jas išplaunu su šepetėliu ir kepu. Vis kitokia bulvė prie mėsytės :wink:[/quotte]

O valgot su lupena ar lupat?

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 04 Sau 2007, 09:56

Taigi va :!: Tas receptas su ananasu :laugh:

Faršą (kokį turit: kiaulienos, kalakutienos, veršienos, vištienos arba maišytą) pasiruošiat kaip kotletams. Į kepimo skardą pridedu iš faršo pridarytų nemažų "blynų". Juos patepu pomidorų padažu arba garstyčiom (ką turiu tuo metu). Tada ant to blyno dedu apvalų griežinėlį ananaso, į jo viduriuką pridedu pakepinto svogūno ir morkos, ant viršaus šaukštelį nemažą majonezo sumaišyto su tarkuotu ferm.sūriu, ir į orkaitę kol gražiai apkeps. SkanausPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Sau 2007, 10:00

silsta rašė:Taigi va :!: Tas receptas su ananasu :laugh:

Faršą (kokį turit: kiaulienos, kalakutienos, veršienos, vištienos arba maišytą) pasiruošiat kaip kotletams. Į kepimo skardą pridedu iš faršo pridarytų nemažų "blynų". Juos patepu pomidorų padažu arba garstyčiom (ką turiu tuo metu). Tada ant to blyno dedu apvalų griežinėlį ananaso, į jo viduriuką pridedu pakepinto svogūno ir morkos, ant viršaus šaukštelį nemažą majonezo sumaišyto su tarkuotu ferm.sūriu, ir į orkaitę kol gražiai apkeps. SkanausPaveikslėlis
Kepiau,pasirodo, tik karbonadą. Svečiams patiko, aš neragavau, ( žinojau, kaip dariau :lol: ) Labai nieko ir cukiniją uždėti vietoj ananaso, tik prieš tai reikia ją paprieskoninti.

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 04 Sau 2007, 10:59

Ramunė rašė:valgot su lupena ar lupat?
Valgom su lupena, juk bulvė su šepetuku gerai nušveistai :)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 04 Sau 2007, 13:16

silsta rašė:Taigi va :!: Tas receptas su ananasu :laugh:
.... Tada ant to blyno dedu apvalų griežinėlį ananaso, į jo viduriuką pridedu pakepinto svogūno ir morkos, ant viršaus šaukštelį nemažą majonezo sumaišyto su tarkuotu ferm.sūriu, ir į orkaitę kol gražiai apkeps. SkanausPaveikslėlis

Žinote ką? Pabandysiu šitą pagaminti ;)

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 04 Sau 2007, 15:23

Būtinai reikia pabandyti, ir, ko gero, patiks... :idea:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Sau 2007, 19:00

Svarbiausia, neužmiršk parašyti pasekmių :twisted:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 06 Sau 2007, 16:08

Nu taigi pasidariau tą kepsniuką, bet biški paimprovizavau. Vietoj ananaso uždėjau cukiniją (bet kaip aš nemėgstu ananaso, taip mano vyras nemėgsta cukinijos :twisted: ) Aptepiau ne pomidorų padažų, o krienais, ir į cukinijos vidų įdėjau pomidorą su česnakų...dar ryžiais blėką apibarsčiau virtais, kad ir garnyras kartų biški būtų. Tai žodžiu - liuks :luks: Mano pagrindinis patiekalų vertintojas yra vyras, tai suvalgė ir pirštus apsilaižė, :oops: ir man laaabai patiko :) Toks gana aštrus kepsniukas išėjo :hubba:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 08 Sau 2007, 10:37

Su cukinija nebandžiau, bet kai paskaičiau, tai atrodo, kad turėtų būti tikrai labai skanu. PabandysiuPaveikslėlis

Skelbti atsakymą