Raudonos daržovės

Visokie įdomūs faktai virtuvės pasaulyje.
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Raudonos daržovės

Standartinė Ramunė » 14 Lap 2006, 20:12

Pasak mokslininkų, raudonos daržovės - pomidorai, morkos, paprikos -yra natūralios raukšlių žudikės ir organizmo jaunintojos. :twisted: Beta karotinas ir likopinas sulaiko laisvuosius radikalus ir stabdo senėjimo procesą. :oops:
Man jos paprasčiausiai labai skanios

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 14 Lap 2006, 20:18

Va kodėl tie ispanai pomidorais mėtosi :lol:
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 17 Lap 2006, 11:45

O žalios daržovės, tos pačios paprikos, svogūnų laiškai, salotos, porai, skatina smegenų veiklą. Ir valgant jas pastoviai sumažėja tikimybė susirgti alzhaimerio liga. Arba tiesiog padeda ne susilpnėti atminčiai.

Vartotojo avataras
ade
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 254
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:55
Pliusai: 0

Standartinė ade » 22 Lap 2006, 17:51

Vienu žodžiu jei valgysi daug daržovių tai senatvėje būsi ir graži ir protinga :lol:
Kiekvienas yra nelaimingas tiek, kiek tiki toks esąs.
Seneka

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Lap 2006, 19:28

ade rašė:Vienu žodžiu jei valgysi daug daržovių tai senatvėje būsi ir graži ir protinga :lol:
Jooo :!: Kaip mano mama sako dar ir sveika numirsi :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Kov 2007, 17:37

Raudonosios paprikos yra tikros vitaminų bombos.100 g raud. paprikos yra net 400mg vitamino C, o tokiame pat kiekyje geltonosios ir žaliosios paprikos - tik 140mg. O nuo vėžio apsaugančio beta karotino raud. paprikose yra net 30 kartų daugiau, nei kitose.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 30 Kov 2007, 20:19

O kiek jose nitratu?

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Kov 2007, 21:07

Apie tai straipsnyje kukliai nutylima :wink:
Bet jei auginsi savas, žinosi ką beri.
Pas mane darže viena vienintelė trąša - iš tvartų. :twisted: Taip kad nitratų pertekliaus neturėtų būti. :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Rgp 2007, 21:20

Lėkštė pomidorų sriubos kasdien spermą pavers supersperma

Kasdien suvalgoma lėkštė pomidorų sriubos pagerina vyrų vaisingumą. Tokios išvados priėjo Portsmouth universiteto mokslininkai. Jie nustatė, kad likopenas, suteikiantis pomidorams skaisčiai raudoną spalvą, gali pagerinti vyrų vaisingumą jų spermą paversdami supersperma.
Atlikdami eksperimentą studijos autoriai 6 savanoriams 2 savaites kasdien duodavo suvalgyti po lėkštę tirštos pomidorų sriubos. Patikrinus jų sveikatą paaiškėjo, jog ši sriuba išties paveikia spermos kokybę. Likopeno lygis tyrimo dalyvių spermoje išaugo nuo 7 iki 12 proc.
Likopenas turi antioksidacinių savybių, saugančių DNR ląsteles, bei neutralizuoja laisvuosius radikalus, kurie gali pakenkti galimybėms apvaisinti.
Tiesa, kol kas mokslininkai mano, jog norint pomidorų sriubą rekomenduoti kaip vaistą nuo nevaisingumo, dar reikia atlikti papildomų studijų ir tyrimų, kol kas tai gali būti tik viena iš rekomendacijų įtraukti šį patiekalą į sveikos mitybos dietą.
Beje, likopeno apstu ne tik pomidorų sriuboje, bet ir kečupe.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Rgp 2007, 10:49

:laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 20 Rgp 2007, 11:26

Turiu drauge, kuri sako , kad jos vyrui reikia tik nusičiaudyt-ji jau neščia...Tai gal jis pomidoru daug valgo :laugh:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Rgp 2007, 11:45

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Bal 2008, 19:11

Mityba pagal spalvas

Maisto spalva dažnai atskleidžia ir produkto sudėtį, kadangi spalvą suteikia jame esančios bioaktyviosios medžiagos. Dietologai tikina - kuo daugiau valgiaraštyje spalvotų patiekalų, tuo geriau. Žinant pagrindinių patiekalų spalvų spektrą, galima pasirinkti, ar vakarienė po darbo nuramins, ar suteiks energijos.

Oranžinė -
morkos, oranžinė paprika - juose esantys flavonoidai kovoja su laisvaisiais radikalais, reguliuoja kraujotakos sistemą, stabdo senėjimo procesus, saugo nuo UV spindulių,
apelsinai, mangai, abrikosai, nektarinai - turi pektinų ir beta karotino, mažinančių vėžio ir infekcijų grėsmę, suteikiančių odai gražią spalvą,
kiaušinių tryniai - juose esanti geležis saugo nuo anemijos.

Žalia -
salotos - jose esantis laktucerolis ramina,
porai, petražolės - stabdo uždegimus,
špinatai, cukinijos, brokoliais, Briuselio kopūstai, salierai, agurkai, žirniai ir pupelės, žiediniai kopūstai - turi flavonoidų ir karotinoidų, kurie saugo nuo auglių, infarkto, stiprina organizmo atsparumą,
žaliosios vynuogės - turi geležies, saugančios nuo mažakraujystės,
kiviai, žaliosios paprikos, citrinos - turi vitamino C, būtino ląstelėms augti.

Raudona -
raudonieji kopūstai, burokai, raudonoji paprika, aitrieji pipirai, raudonosios pupelės, pomidorai - turi daug likopeno, kuris padeda organizmui kovoti su toksinais,
vyšnios, serbentai, obuoliai, braškės, spanguolės - turi vitamino C, flavonoidų, pektinų,
jautiena, kiauliena, lašiša - turi augti būtinų baltymų ir geležies.

Geltona -
bananai, greipfrutai, ananasai, melionai - turi geležies ir pektinų bei vėžį slopinančių karotinoidų,
kukurūzai - gerina protinę veiklą,
geltonoji paprika, lęšiai - juose daug magnio,
bulvės - gydo žaizdas, slopina alergiją.

Skelbti atsakymą