Gal į senelius, o gal į kaimynąLilina rašė:Mano mama nėra smalyžė, o sesuo - yra. Tėvas šiaip mėgsta saldumynus, bet nepasakyčiau kad beprotiškai...irgi be ju gali gyventi. Ir man saldumynu gali nebūti, nu nebent ypatingom progom Tai į ką sesuo atsigime - nežinau.
Šokoladas vietoj aspirino
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
" Rūta " pradėjo gaminti ekologišką šokoladą. Jam pagaminti naudojama 100% ekologiška žaliava : kakava, cukranendrės ir vanilė, kurie yra auginami Pietų Amerikos nedidelėse plantacijose nenaudojant jokių herbicidų. Be to gamyboje nenaudojami jokie sintetiniai priedai.
Gal kas jau ir ragavot? Pasidalinkit įspūdžiais
Gal kas jau ir ragavot? Pasidalinkit įspūdžiais
- Andron
- Site Admin
- Pranešimai: 1175
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius
- Susisiekti:
Reikės prie progos paragautiRamunė rašė:" Rūta " pradėjo gaminti ekologišką šokoladą. Jam pagaminti naudojama 100% ekologiška žaliava : kakava, cukranendrės ir vanilė, kurie yra auginami Pietų Amerikos nedidelėse plantacijose nenaudojant jokių herbicidų. Be to gamyboje nenaudojami jokie sintetiniai priedai.
Gal kas jau ir ragavot? Pasidalinkit įspūdžiais
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !
Kolkas NEMOKAMAI !
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Nusipirkau ekologišką šokolądą, tiesą ne "Rūtos", prancūziškas, kaina ~ 7Lt , skonis: kakava su rugštelė...visai niekoRamunė rašė:" Rūta " pradėjo gaminti ekologišką šokoladą. Jam pagaminti naudojama 100% ekologiška žaliava : kakava, cukranendrės ir vanilė, kurie yra auginami Pietų Amerikos nedidelėse plantacijose nenaudojant jokių herbicidų. Be to gamyboje nenaudojami jokie sintetiniai priedai.
Gal kas jau ir ragavot? Pasidalinkit įspūdžiais
Viduramžių Europos medikai pacientus tikino, kad šokoladas raminančiai veikia kepenis, gerina virškinimą, mažina širdies skausmus. Šokoladą žmonės valgė gydydamiesi nuo tuberkuliozės, anemijos, podagros, juo buvo mažinama kūno temperatūra.
O ir šiais laikais, pavyzdžiui, Amerikos dietologų asociacijai priklausantys medikai tvirtina, jog šokolade esantys mineralai ir antioksidantai padeda apsisaugoti nuo kai kurių ligų.
O ir šiais laikais, pavyzdžiui, Amerikos dietologų asociacijai priklausantys medikai tvirtina, jog šokolade esantys mineralai ir antioksidantai padeda apsisaugoti nuo kai kurių ligų.
Tiems, kurie rūpinasi savo sveikata, kardiologai dažniausiai rekomenduoja negerti kavos ir ją pakeisti šokoladu. Pastarasis širdžiai naudingesnis už raudoną vyną, arbatą ir obuolius: mažina trombų susidarymo riziką, gerina kraujospūdžio rodiklius. 40 gramų juodo šokolado teikia tiek naudos, kiek raudono vyno taurė.
Kalifornijos universiteto (JAV) mokslininkų atlikto tyrimo duomenys rodo, kad tinkamai vartojant šokoladą kraujyje mažėja leukotrienų, skatinančių kraujo krešulių susidarymą, koncentracija – kitaip tariant, mažina trombų susidarymo ir kraujagyslių užsikimšimo tikimybę.
Liaudies gydytojai jau seniai savo praktikoje panaudoja gydančiąsias šokolado savybes. Kardinolas Rišeljė buvo gydomas šokoladu nuo pačių įvairiausių ligų. O šiuolaikiniai mokslininkai mano, kad šokolado vartojimas sukuria malonumo pojūtį, pakelia nuotaiką, padeda mažinti stresą.
Kalifornijos universiteto (JAV) mokslininkų atlikto tyrimo duomenys rodo, kad tinkamai vartojant šokoladą kraujyje mažėja leukotrienų, skatinančių kraujo krešulių susidarymą, koncentracija – kitaip tariant, mažina trombų susidarymo ir kraujagyslių užsikimšimo tikimybę.
Liaudies gydytojai jau seniai savo praktikoje panaudoja gydančiąsias šokolado savybes. Kardinolas Rišeljė buvo gydomas šokoladu nuo pačių įvairiausių ligų. O šiuolaikiniai mokslininkai mano, kad šokolado vartojimas sukuria malonumo pojūtį, pakelia nuotaiką, padeda mažinti stresą.
Šokoladas smegenyse padidina junginio feniltalamino koncentraciją. Šis junginys sukuria pojūčius, primenančius juntamus tuomet, kai įsimylima. Šokoladas padeda moterims geriau iškęsti „kritinių dienų“ negalias, mano JAV Kalifornijos valstijoje dirbanti medikė Deborah Wosterhouse.
Šokoladas tonizuoja, didina darbingumą. Ir kaip gi ne – jame yra fiziologiškai aktyvaus junginio teobromino. Šis alkaloidas yra stipriai veikianti medžiaga, kurios vienas gramas yra mirtinas triušiams. Dėl to šokolado (ypač - karčiojo) mėgėjams derėtų prisiminti: piktnaudžiauti negalima jokiu produktu. O tokiu ypač.
Taip pat derėtų nepamiršti, kad kakavos sėklose yra daug azotinių junginių – pavyzdžiui, šlapimo rūgšties, kuri neigiamai veikia medžiagų apykaitą. Apie tai verta pagalvoti tiems, kurie turi viršsvorio problemų, jau nekalbant apie cukrinį diabetą, kepenų ir inkstų ligas, hipertenziją.
Kakavos sėklose raugų yra daugiau nei skaidulų ir vandens – iki 5,8 procento. Šis faktas svarbus žmonėms, kuriems dažnai užkietėja viduriai. O jau minėtas teobrominas ir kofeinas aktyvina širdies raumens bei nervų sistemos veiklą.
Šokoladas tonizuoja, didina darbingumą. Ir kaip gi ne – jame yra fiziologiškai aktyvaus junginio teobromino. Šis alkaloidas yra stipriai veikianti medžiaga, kurios vienas gramas yra mirtinas triušiams. Dėl to šokolado (ypač - karčiojo) mėgėjams derėtų prisiminti: piktnaudžiauti negalima jokiu produktu. O tokiu ypač.
Taip pat derėtų nepamiršti, kad kakavos sėklose yra daug azotinių junginių – pavyzdžiui, šlapimo rūgšties, kuri neigiamai veikia medžiagų apykaitą. Apie tai verta pagalvoti tiems, kurie turi viršsvorio problemų, jau nekalbant apie cukrinį diabetą, kepenų ir inkstų ligas, hipertenziją.
Kakavos sėklose raugų yra daugiau nei skaidulų ir vandens – iki 5,8 procento. Šis faktas svarbus žmonėms, kuriems dažnai užkietėja viduriai. O jau minėtas teobrominas ir kofeinas aktyvina širdies raumens bei nervų sistemos veiklą.
Paprastai žmonės šokoladą renkasi pagal skonį – į receptą ir pakuotes niekas per daug dėmesio nekreipia. Šokoladas pagal apibrėžimą – tai konditerinis gaminys, pagamintas iš kakavos pupelių ir cukraus, kuriame gali būti ir kitokių žaliavų (riešutų, razinų, sauso pieno ir kt.). Riebalų (kakavos sviesto pakaitalų) vartojimas gaminant šokoladą yra draudžiamas, išskyrus atvejus, kuomet gaminamas įdaras.
Natūraliame šokolade visada būna kakavos sviesto. Rudą spalvą jam suteikia kakavos milteliai, o nuo kakavos miltelių procentinės dalies priklauso spalvos intensyvumas. Spalvai įtakos taip pat turi ir pieno riebalų kiekis. Šokolado skonis priklauso nuo kakavos pupelėse esančių junginių ir cukraus.
Natūralaus šokolado ingredientų sąraše kakavos sviestas dažniausiai būna pirmoje vietoje. Jei gamintojas nurodo, kad šokoladas pagamintas iš hidrogenizuotų riebalų ar augalinių aliejų, tai iš tikrųjų produktas nėra šokoladas, o „konditerinis gaminys“. Toks konditerinis gaminys negali būti vadinamas šokoladu ir paprastai kainuoja gerokai pigiau už tikrą šokoladą.
Natūraliame šokolade visada būna kakavos sviesto. Rudą spalvą jam suteikia kakavos milteliai, o nuo kakavos miltelių procentinės dalies priklauso spalvos intensyvumas. Spalvai įtakos taip pat turi ir pieno riebalų kiekis. Šokolado skonis priklauso nuo kakavos pupelėse esančių junginių ir cukraus.
Natūralaus šokolado ingredientų sąraše kakavos sviestas dažniausiai būna pirmoje vietoje. Jei gamintojas nurodo, kad šokoladas pagamintas iš hidrogenizuotų riebalų ar augalinių aliejų, tai iš tikrųjų produktas nėra šokoladas, o „konditerinis gaminys“. Toks konditerinis gaminys negali būti vadinamas šokoladu ir paprastai kainuoja gerokai pigiau už tikrą šokoladą.
Pirkdami dėmesį atkreipkite į pagaminimo datą ir tinkamumo vartoti laiką bei tai, prie kokių prekių parduotuvėje šokoladas gulėjo.
Šokoladas nesunkiai sugeria aplinkos kvapus ir netenka savo malonaus aromato, o taip pat jis yra gana jautrus temperatūrai bei aplinkos drėgmei.
Jei šokoladas yra be priedų, tai jo tinkamumo vartoti laikas yra pusė metų. Jei šokolade yra pieno produktų ar įdaro – tinkamumo laikas yra trys mėnesiai. Laikymo temperatūra turi būti tarp -3 ir +18 laipsnių. Jei laikymo temperatūra yra aukštesnė nei 24 laipsniai, tai šokoladinių saldainių glaiste pradeda tirpti kakavos sviestas.
Šokoladas nesunkiai sugeria aplinkos kvapus ir netenka savo malonaus aromato, o taip pat jis yra gana jautrus temperatūrai bei aplinkos drėgmei.
Jei šokoladas yra be priedų, tai jo tinkamumo vartoti laikas yra pusė metų. Jei šokolade yra pieno produktų ar įdaro – tinkamumo laikas yra trys mėnesiai. Laikymo temperatūra turi būti tarp -3 ir +18 laipsnių. Jei laikymo temperatūra yra aukštesnė nei 24 laipsniai, tai šokoladinių saldainių glaiste pradeda tirpti kakavos sviestas.