Pieno produktai
Moderatorius:zivicib
Kažkada ,gerais laikais , esu baigusi pieno produktų technologiją, todėl galiu jums pasakyti :Ramunė rašė:Kefyrui rauginti naudojamos specialios gerosios bakterijos.Lilina rašė:O kaip darosi kefyras? Gal žinot? Čia gi ne šiaip suraugintas pienas. Bet man jis skanesnis už rūgpienį. Bet kažkaip visalaiką kyla klausymas kaip gi jis gaminamas. Ko ten prideda, kad jis kitoks nei rūgpienis?
1. Kefyras gaminamas į pasterizuotą pieną pridėjus (tam tikra proporcija) kefyro grybelio raugo, kurį sudaro: pieno rūgšties bakterijos, pieno mielės ir polisacharidai. Dėl šios priežasties kefyro skonis yra aštresnis nei rūgpienio .
2. Rūgpienis gaminamas dadedant i pieną tik: pieno rūgšties bakterijų raugo, todėl jis yra maloniai rūgštaus skonio. (jeigu jums pasisekė nusipirkti neišėjusio iš galiojimo laiko, nes tos bakterijos yra gyvos, ir jos dauginasi.... Aš esu pakliuvusi nekartą nusipirkti prarūgusį net jogurtą, kurio galiojimo data dar 3 dienas galios). Be to rūgpienyje esančios bakterijos kovoja su patogeninėmis žarnyno bakterijomis.
3. O naujos kartos jogurtauose esančios bakterijos sugeba kovoti su bakterija, kuri provokuoja skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opaligę. Bet čia turima galvoje ne tuos 1 L jogurtų pakus, o tikrą jogurtą, be jokių koncervuotų uogienių, kurios patekusios į jogurtą naikina jo geras bakterijas.
P.S. Na dar kai mes mokėmės, tai mums buvo labai nepriimtinas dalykas, kad pieną rauginti naudojama veršelių skranžių fermentas.
Kaip įdomu
Ačiū
Beje prarūgusio jogurto buvo tekę nusipirkti.
Ypač karštą vasarą tai neretai pasitaikydavo, bet gal prarūgdavo kol atnešdavom į namus
Ačiū
Beje prarūgusio jogurto buvo tekę nusipirkti.
Ypač karštą vasarą tai neretai pasitaikydavo, bet gal prarūgdavo kol atnešdavom į namus
Paskutinį kartą redagavo daida 28 Sau 2007, 23:35, redaguota 1 kartą(us).
Labai naudinga: sužinai kas naujo prekybos centre ir kartu pavalgaiLilina rašė:O aš kai buvau studentė, tai varydavom į prekybos centrą būtent tuo laiku, kai buvo visokiausios prezentacijos. Mergaitės ten duodavo paraguti naujos rušies dešros, kavos, jogurtu, sūrio...tai pavaikštai, su protingu veidu prisiragauji ir grįžti namo, jau sotus
Taip pat gali neiti į klubą, nes ir taip jau pasižmonėjai
- Andron
- Site Admin
- Pranešimai:1175
- Užsiregistravo:30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai:0
- Miestas:Vilnius
- Susisiekti:
Aha, man vieną kartą teko lankytis latvių įmonių parodoje. Ten buvo nemažai alkoholinių gėrimų gamintojų. Apėjus visą parodą, jau į darbą grįžti visai tingėjaudaida rašė:Labai naudinga: sužinai kas naujo prekybos centre ir kartu pavalgaiLilina rašė:O aš kai buvau studentė, tai varydavom į prekybos centrą būtent tuo laiku, kai buvo visokiausios prezentacijos. Mergaitės ten duodavo paraguti naujos rušies dešros, kavos, jogurtu, sūrio...tai pavaikštai, su protingu veidu prisiragauji ir grįžti namo, jau sotus
Taip pat gali neiti į klubą, nes ir taip jau pasižmonėjai
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !
Kolkas NEMOKAMAI !
Praeitą savaitę kaip ir visada MAXIMOJE pirkau 'Saulės pienas" litrą pieno .Abu su sūnumi labai mėgstam pusryčiams baltintą kavą,tad ryte pagaminau tą kavą ,paragauju ir žiūriu į sūnų-galvojau čia man sloguojančiai taip atrodo,tačiau ne kitaip atrodė ir jam sveikam.Pasakysiu kuo vaizdingiau kvapas toks jog atrodo karvė tik ,tik koją iš to pieno iškėlė.Kiek per savo gyvenimą pirkus-to niekada nebuvo Gal dar kas pataikėt į tą "partiją" ?