Įvairios salotos
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Peteiksiu kopūstų salotų amerikietiškai receptą, šiandien išbandžiau. Skirtumas tik tas, kad kopūstus reikia apdoroti prieš dedant kitus ingredientus. Apdorojimas paprastas: supjaustai kopūstus, užpili verdančiu vandeniu ir palaikai 5 min, tada nupili ir vėl užpili verdančiu vandeniu ir dar palaikai 5 min. Vėliau nukošiama ir sudedama į šaltą vandenį (įdėjau į šaldytuvą su visu indu). Laikoma mažiausiai pusvalandį. Vanduo nupilamas ir dedami įprasti ingredientai (aš tik įtarkavau morkos ir paprikos), padaromas užpilas (su aliejumi ar majonezu) ir sumaišius dedama į šaldytuvą, kad pastovėtų.
Išvados: vyras skirtumo nepastebėjo, o man tokios salotos daug labiau patiko, tikrai lengvesnės ir traškesnės kaip kad ir rašė.
Išvados: vyras skirtumo nepastebėjo, o man tokios salotos daug labiau patiko, tikrai lengvesnės ir traškesnės kaip kad ir rašė.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Pabandykit, tik labai jau ilgai terliotis reikia su tais kopūstais. Aš labai nedaug dariau, nes bijojau, kad kopūstai apdoroti verdančiu vandeniu nebūtų pusiau virti, bet kaip ir nepaveikė
O va kokius padažus siūlo prie to recepto:
1 padažas
1,5 v.š. obuolių sidro vyno acto;
1,5 v.š. vandens;
0,5 poro;
1.5 v.ų. kukurūzų aliejaus.
2 padažas
100 ml grietinės;
2 v.š. majonezo;
2 v.š. supjaustytų petražolių;
0,5 a.š. kmynų.
O va kokius padažus siūlo prie to recepto:
1 padažas
1,5 v.š. obuolių sidro vyno acto;
1,5 v.š. vandens;
0,5 poro;
1.5 v.ų. kukurūzų aliejaus.
2 padažas
100 ml grietinės;
2 v.š. majonezo;
2 v.š. supjaustytų petražolių;
0,5 a.š. kmynų.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Gal ir nelabai salotos...
Vyšniniai pomidorai degtinėje
250 g vyšninių pomidorų,
150 ml degtinės,
1 valg. šaukštas citrinos sulčių,
1 valg. šaukštas chereso,
Keli lašeliai tabasko padažo,
1 valg. šaukštas vorčesterio padažo,
druskos pagal skonį.
Pomidorus subadyti dantų krapštuku. Likusius produktus sumaišyti ir gautu mišiniu užpilti pomidorus. Laikyti šaltoje vietoje mažiausiai 2–3 valandas. Skystį galima panaudoti kokteiliams.
Vyšniniai pomidorai degtinėje
250 g vyšninių pomidorų,
150 ml degtinės,
1 valg. šaukštas citrinos sulčių,
1 valg. šaukštas chereso,
Keli lašeliai tabasko padažo,
1 valg. šaukštas vorčesterio padažo,
druskos pagal skonį.
Pomidorus subadyti dantų krapštuku. Likusius produktus sumaišyti ir gautu mišiniu užpilti pomidorus. Laikyti šaltoje vietoje mažiausiai 2–3 valandas. Skystį galima panaudoti kokteiliams.
Nagi pasigirsiu - dariau kopustu salotas pagal Forelles atsiusta receptuka Terliojausi su tais visais uzpilinejimais ir nupilinejimais... Rezultatas: skanios salotos, kopustai tikrai tokie lengvesni... ir isliko traskus (nors man traskesni vis tik zali atrodo), o maniskis susveite visas ir net nesureagavo