DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 16 Lie 2018, 17:31    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 140 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 16 Lie 2007, 09:43 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pranešimai: 4578
Miestas: Šiauliai
Pliusai: 94
Orange au lait (6 dideli puodeliai)

Sudedamosios dalys
150 ml cukraus pudros
2 sultingi apelsinai
1 litras pusriebio pieno
300 ml stiprios kavos (geriausiai tinka espresso)

Papuošimui
Apelsino žievelė


Prikaistuvyje cukraus pudrą sumaišykite su apelsinų sultimis. Supilkite pieną ir kaitinkite, tačiau žiūrėkite, kad neužvirtų. Paruoškite kavą. Į kiekvieną puoduką supilkite 2 dalis pieno su apelsinų sultimis ir 1 dalį kavos. Jei norite, papuoškite apelsino žievele.

_________________
www.vitosrankdarbiai.lt


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 16 Lie 2007, 09:44 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pranešimai: 4578
Miestas: Šiauliai
Pliusai: 94
Paprastoji (4 maži puodeliai)

Sudedamosios dalys
100 g baltojo šokolado
600 ml pusriebio pieno
200 ml stiprios kavos
2 arbatiniai šaukšteliai cukranendrių cukraus
1 žiupsnelis vanilinio cukraus su tikra vanile
12 šviežių mėtų lapelių
100 ml plaktos grietinėlės


Susmulkinkite šokoladą. Nuolat maišydami prikaistuvyje pašildykite pieną, cukrų, vanilinį cukrų, šokoladą ir 6 mėtos lapelius. Nukoškite. Paruoškite kavą. Į kiekvieną puoduką supilkite 2 dalis pieno ir 1 dalį kavos. Ant viršaus uždėkite plaktos grietinėlės ir mėtos lapelių.

_________________
www.vitosrankdarbiai.lt


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 16 Lie 2007, 09:44 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pranešimai: 4578
Miestas: Šiauliai
Pliusai: 94
Santos café (4 puodeliai)

Sudedamosios dalys
20 g gero karčiojo šokolado
100 ml verdančio vandens
1/4 šaukštelio druskos
700 ml stiprios kavos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1/2 šaukštelio cinamono
8 gabalėliai rudojo cukraus
4 nedidelės apelsino žievelės (maždaug 1x5 cm)
Norint galima įpilti 80 g romo


Mikrobangų krosnelėje arba verdančio vandens garuose ištirpdomas šokoladas. Šokoladą tirpdant įpilama verdančio vandens. Maišoma, kol masė pasidaro vientisa. Supilama kava, suberiama vanilė, cinamonas, gerai išmaišoma. Kavą išpilstykite į pašildytus puodelius, įdėkite po 2 gabalėlius cukraus ir citrinos žievelę.
Prieš patiekiant galima įpilti romo.

_________________
www.vitosrankdarbiai.lt


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 16 Lie 2007, 09:47 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pranešimai: 4578
Miestas: Šiauliai
Pliusai: 94
Šokoladinė kava (2 puodeliai)

Sudedamosios dalys
300 ml šiltos kavos
2 šaukštai kakavos
2 gabalėliai cukranendrių cukraus
300 ml šilto pieno
plakta grietinėlė
1/4 šaukštelio malto cinamono
1/4 šaukštelio malto kardamono

Sumaišykite kakavą ir cukranendrių cukrų. Įpilkite šiek tiek šilto pieno ir maišykite, kol ištirps cukrus. Supilkite likusį pieną. Gautą šokoladą sukrėskite į puodelius. Supilkite į kiekvieną puodelį po 150 ml šiltos kavos, ant viršaus užpilkite plaktą grietinėlę, užbarstykite cinamoną ir kardamoną. Iš kart patiekite į stalą.

_________________
www.vitosrankdarbiai.lt


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 16 Lie 2007, 09:55 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
seip tema apie kava yra :merg2: Bet saunuole,daug receptuku prirasei :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 16 Lie 2007, 10:05 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pranešimai: 4578
Miestas: Šiauliai
Pliusai: 94
Nu va o aš kurmis , nepamačiau :(

_________________
www.vitosrankdarbiai.lt


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 17 Lie 2007, 12:43 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
nieko tokio Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Lie 2007, 19:57 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086
As buvau prie receptu tokia tema uzvedusi Paveikslėlis bet nieko tokio, 2 temos dar geriau Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Rgp 2007, 07:54 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
nei hazel,nei kavutes :merg2:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Bal 2008, 06:52 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Kava iš gyvūnų išmatų - brangiausia pasaulyje

Nedidelė civeta - lyg aukso kiaušinius dedanti višta.
Už puodelį kavos Londone gurmanai moka 50 svarų (215 litų). Ši brangi kava nepaprasta - jai pagaminti naudojamos gyvūnų išmatos.
Mėlynojo Jamaikos kalno ir Kopi Luwak kavos pupelių rūšys turi ypatingų skonio savybių, kurios įgauna stiprių atspalvių, kai praeina pro civetos, nedidelio atogrąžų gyvūno, žarnyną. Iš šių pupelių pagamintas puodelis kavos - pats brangiausias pasaulyje.
Kilogramas tokių „apvirškintų“ pupelių kainuoja 324 svarus (1400 litų).
Šia kava prekiaujanti Peterio Joneso kavinė už gėrimą gautas pajamas balandį skirs Macmillano vėžio paramos fondui.
Azijos palmių civetos slapstosi tarp lapų didelėse Pietryčių Azijos kavos plantacijose. Jos sugeba išsirinkti geriausiai sunokusias pupeles ir jomis minta.
Patekęs į organizmą pupelės vaisiaus minkštimas suskaidomas, tačiau apvalkalas lieka. Išmatas kruopščiai renka darbininkai - išplauna ir skrudina. Kartais šios kavos plantacijos auginamos uždarose patalpose - taip lengviau surinkti gyvūnų išmatas nuo grindų.
Šios kavos receptą sugalvojo Davidas Cooperis. Jis teigia, kad pupelės skrudinamos apie 12 minučių, kol įgyja beveik juodą spalvą. Iš pupelių išeina puiki „espresso“, švelni „latte“ ar „cappuccino“ kava.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Bal 2008, 09:56 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pranešimai: 5310
Miestas: Klaipėda
Pliusai: 80
Geras! :shock:
man kas nors isegerus pasakytu is ko yra, jauciu atgal 078


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Bal 2008, 10:34 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pranešimai: 7378
Miestas: Alytus
Pliusai: 924
o man skaniausias naminis kapucinas :D

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Bal 2008, 10:37 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
o kaip tu ja darai :roll:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Bal 2008, 10:41 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pranešimai: 7378
Miestas: Alytus
Pliusai: 924
1 litra pieno uzvirinu, ipilu 1 arba 2 saukstelius kavos, dar pavirinu, nukosiu, supilstau i puodelius, uzdedu plaktos grietineles ir patarkuoju sokolado drozliu, cukraus pagal skoni. :) nes as tai be cukriuko geriu :D

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Bal 2008, 10:48 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
o kava kokia pili,tirpia :?:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Bal 2008, 10:58 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pranešimai: 7378
Miestas: Alytus
Pliusai: 924
Tutsi rašė:
o kava kokia pili,tirpia :?:

kokia nori, jei tirpia, tai daugiau reikes, ir nukost tada nereiks :)

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Bal 2008, 10:59 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pranešimai: 4578
Miestas: Šiauliai
Pliusai: 94
Reiks pabandyt pasidaryt :roll:

_________________
www.vitosrankdarbiai.lt


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Bal 2008, 11:01 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
ne,as tik pasitikslinau del kavos,nes jei tirpia,tai pas mane tokios ir su ziburiu nerasi :D

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Bal 2008, 11:03 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pranešimai: 7378
Miestas: Alytus
Pliusai: 924
tikrai skanu ir lengva pagaminti :)

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Bal 2008, 11:03 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pranešimai: 7378
Miestas: Alytus
Pliusai: 924
Tutsi rašė:
ne,as tik pasitikslinau del kavos,nes jei tirpia,tai pas mane tokios ir su ziburiu nerasi :D

pas mane irgi :) man tirbi kokia tai beskone

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Bal 2008, 11:04 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
kaip mano daktaras sako-asfaltinė :D

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Bal 2008, 11:07 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pranešimai: 4578
Miestas: Šiauliai
Pliusai: 94
o kažkada labai vertinamas dalykas buvo :D

_________________
www.vitosrankdarbiai.lt


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Bal 2008, 11:11 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
kai geriau nebudavo :D

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Bal 2008, 11:41 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pranešimai: 4578
Miestas: Šiauliai
Pliusai: 94
na ir aš dar informacijos apie kavą mestelsiu :wink:
Kavos pertraukėlė. Šis tas apie kavą

Kavos puodelis ryte, vienas po sočių pietų, dar vienas pavakariais kavinaitėje plepant su draugais – turbūt retas apsieiname neišgėrę bent puodelio kavos per dieną. Vienus kava pažadina, kitiems suteikia darbingumo, tretiems yra tiesiog bendravimo priemonė. Kaip ir kokią kavą geriame?

Šiuo metu kava yra vienas populiariausių gėrimų pasaulyje. Kasmet išgeriama beveik pusė milijardo puodelių kavos. Kiekvienas europietis, taip pat ir lietuvis, per metus užsipliko maždaug po pusketvirto kilogramo kavos pupelių.

Afrika yra tikroji kavos gimtinė. Viena legenda pasakoja, kad pirmasis kavos privalumus pastebėjęs piemuo iš Etiopijos. Jis ganė ožkas, kurios nuo krūmo raškiusios raudonas uogas ir šokinėjusios kaip vaikai. Piemuo irgi paragavęs šių uogų nenustygo vietoje kaip ir jo ožkos.

Kita istorija pasakoja, kad stimuliuojančias kavos savybes atrado klajoklių gentys Etiopijoje. Čia iš pradžių buvo valgomos tik pačios uogos, vėliau pradėta gaminti kavos uogų užpiltines.

Kavos ekspertas, bendrovės „Šviežia kava“ direktorius Vytautas Kratulis sako, kad vis dėlto pergalingas kavos žygis į visą pasaulį prasidėjo Jemene, Mokos uoste. Būtent iš šio uosto arabai nuplukdė kavos europiečiams.

18-ame amžiuje kava pradėta auginti Lotynų Amerikoje. Kolonizatoriams prancūzams priklausė sėklos nuosavybės teisės, tačiau brazilų šnipas suviliojo Prancūzų Gvianos gubernatoriaus žmoną, kuri jam ir įdavė kavos sėklų. Taip ėmė kurtis Brazilijos kavos industrija. Na, o dabar kavos gamintojomis save vadina 45 pasaulio šalys.

Į Lietuvą kava atkeliavo dar 17 amžiuje iš Turkijos, kuri tuo metu buvo Lietuvos kaimynė. Ir tuo metu tikrai buvo geriama Lietuvos dvaruose. Kava greitai prigijo, bet kavinės ir kavos gėrimo kultūra labiausiai išpopuliarėjo tarpukariu Kaune.

„Konrado“ kavinė ir „Metropolis“ Laisvės alėjoje buvo pagrindiniai to meto inteligentijos ir bohemos traukos taškai. Prie kavos puodelio čia galėjai sutikti dailininkų, rašytojų, aktorių, čia kartais užsukdavo net prezidentas Smetona su žmona. O garsus lingvistas A. J. Greimas yra sakęs, kad kavinėse sužino tiek, kiek sužinotų perskaitęs krūvas knygų.

Kokią kavą gėrė tarpukario inteligentija iki galo nėra aišku, tačiau, pavyzdžiui, sovietmečiu didelio pasirinkimo tikrai nebuvo. Kavinėje galėdavai gauti tik kavos arba baltos kavos.

Dabar tikri gurmanai turi pasirinkimą – ar gerti, tarkim, Jemeno Moka Matari ar Kosta Rikos Tarazu, Etiopijos Harara ar Brazilijos Moca. Kavos ekspertas, bendrovės „Šviežia kava“ direktorius Vytautas Kratulis sako, kad auginama šimtai kavos medelių rūšių, bet pagrindinės yra dvi – arabica ir robusta. Arabica – kvapni ir silpna kava, o robusta suteikia kavai stiprumo, todėl šios rūšys paprastai yra maišomos.

p. Kratulio klausiame, kaip atskirti gerą kavą. Verslininkas kviečia mus į kavos degustaciją. Ant stalo patiekiami keturi sunumeruoti puodeliai, kuriuose yra po septynis gramus skirtingos šviežiai sumaltos kavos. Pirmiausiai šviežiai sumalta kava yra uostoma, žiūrima, kokios ji spalvos. Tik tada kava yra plikoma. Tada bandoma pajusti jau plikytos kvapą, o tik galiausiai imama ragauti. Pirmiausia reikia pajusti, ar kavoje yra pakankamai saldumo, mat kokybiška kava ir be cukraus turi salstelėjusį skonį (saldi yra tik ta kava, kurios uogos buvo surinktos jau gerai sunokusios). Kava neturi būti pernelyg aitri (degėsių ar net padangų kvapą primenančios kavos rūšys yra skirtos espresso kavai gaminti).

p. Vytautas sako, kad kavos nereikia saldinti ar balinti pienu. Kokybišką kavą reikia gerti be jokių priedų. Tačiau didžioji dalis mėgstame „kavą su kažkuo“ arba vadinamuosius kokteilius. Kavos kokteiliais laikomos ne tik tokios kavos, kaip airiška kava, bet ir visos balintos kavos – cappuccino su tiršto pieno kremo pluta, sluoksniuota latte ar machiatto kava.

Nemažai kavos kokteilių siūlo kavinių tinklas „Double coffe“.

Kavos gėrimų kūrėjas Audrius Burokas žino daugybę kavos maišymo būdų. Klasikiniai kokteiliai - pieniškos kavos, kava latte, kava capuccino, pieniška su šokoladu kava ir panašios.

Kavos kokteiliams gaminti be kavos ir pieno dar naudojami įvairūs sirupai - šokolado, karamelės, cinamono, romo. Taip pat gaminamos kavos su alkoholiu. Tai visiems žinoma airiška kava su viskiu, o taip pat meksikietiška su tekila ir kavos likeriu. Ar pavyzdžiui, Rygos kava, kuriai reikės Rygos balzamo, kavos sirupo ar rudojo cukraus, užplikytos kavos ir plaktos grietinėlės.

A. Burokas sako, kad Rygos ar panašų kavos kokteilį namuose pasigaminti tikrai nesunku, nes visos alkoholinės kavos gaminamos vienodai: pilama truputėlį alkoholio, stiprios kavos ir puošiama plakta grietinėle, kurią dar galima pabarstyti cinamonu ar šokoladu.

Kur kas sudėtingiau patiems išsivirti tikrą cappuccino kavą, kurios pieniška puta turi būti tokia standi, kad ant jos padėtas kavos šaukštelis nenuskęstų bent dešimt sekundžių. Na, o norėdami išsivirti, atrodytų taip įprastą, espresso kavą, turėtumėte laikytis dar griežtesnių taisyklių. Bendrovės "Šviežia kava" direktorius V. Kratulis žino tikslią espresso formulę.

Tokiai kavai reikės espresso kavos mišinio, kuris turi būti teisingai sumaltas. Espresso puodeliui reikės 7 gr kavos ir apie 30 ml vandens. Kava turi būti suspausta 20 kg jėga. 95 laipsnių Celsijaus vanduo 9 atmosferų slėgio spaudimu turi skverbtis per kavą ir per 25 sek. kava turi pribėgti į puodelį. Taigi, bandykite.

_________________
www.vitosrankdarbiai.lt


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Bal 2008, 14:56 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Šalta gazuota kava

½ stiklinės kavos
ledukų
½ stiklinės sodos vandens arba koka kolos
apelsino arba citrinos žievelės papuošimui
Sudėti ledukus į aukštą stiklinę, užpilti šalta kava ir sodos vandeniu. Papuošti citrusų žievele.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Bal 2008, 15:01 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Tobulos kavos auksinės taisyklės:

· Kavą reikia malti prieš pat virimą
· Geriausias skonio ir aromato savybes kava išlaiko tik 7 dienos po skrudinimo
· Kavos pupeles reikia laikyti sandariai uždarytame inde, šaltoje ir sausoje vietoje
· Vanduo turi būti kokybiškas
· Kava bus kartesnė, jei užpilsime ją verdančiu vandeniu. Reikia kelias minutes palaukti, kad vanduo po virimo „nusiramintų“
· Prieš pilant kavą puodelius reikia pašildyti
· Kavos tirščius palikti būrimams, kūno šveitimui, berods, jais galima kažką valyti ar tręšti, bet tik ne užpilti dar kartą
· Likusią kavą geriau išgerti šaltą, nei pakartotinai šildyti. Pašildyta ji bus karti


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 17 Bal 2008, 16:14 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
kavos žodynėlis

Brangiausia kava visame pasaulyje – tai kava, perėjusi visą virškinimo procesą ir natūraliai pasišalinusi iš Indonezijos salose gyvenančio gyvūnėlio luvako organizmo. Nevilioja? Nieko tokio, tegul ją ragauja snobiški gurmanai, o kavos mėgėjams užteks išmanyti kavos abėcėlę.

Espresso– kava, paruošta aukšto slėgio aparatu. Klasikinės proporcijos – 7 g maltos kavos ir 30 ml vandens.
Espresso americano – espreso kava, atskiestas karštu vandeniu.
Espresso affogato ledai karštoje espreso kavoje. Ant ledų rutuliuko pilama karšta kava, kol į viršų iškyla šiek tiek grietinėlės. Gali būti patiekiama su likeriu.
Espresso ristretto– espreso kava, paruošta su dvigubai mažesniu kiekiu vandens.
Espresso doppio – dviguba espreso kava.
Espresso romano – espreso kava su gabaliuku citrinos žievelės.
Espresso granita – stipriai atšaldyta espreso kava su saldžia plakta grietinėle.
Caffe arba espresso macchiato – espreso kava, „patepta“ pienu arba pieno puta.
Latte macchiato – pienas, „padažytas“ kava (sugalvota specialiai vaikams). Gaminama iš pieno, pieno putos ir truputėlio kavos.
Caffe con panna – ekspreso su plakta grietinėle.
Caffe mocha – espreso, karštas pienas, karštas šokoladas (1 : 1 :1).
Cappuccino – espreso su karštu pienu ir pieno puta (1 : 1 : 1).
Kava glacee – šalta kava su ledais.
Kava frappe – ledinė plakta kava (gali būti patiekiama su pienu arba grietinėle).
Senza spuma – kapučino kava su labai mažai putos.
Ibrik (džezva, toorka, briki) – indelis su ilga rankenėle kavai virti.
Demitas – mažas storų sienelių puodelis kavai.
Ueš – arabiškai virtos kavos putos, dedamos į puodelius prieš pilant kavą.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 17 Bal 2008, 16:15 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Kava su imbieru

4 valgomieji šaukštai smulkiai maltos kavos
1,5–2 cm dydžio nuvalytas imbiero šaknies gabaliukas
400 ml vandens
4 arbatiniai šaukšteliai cukraus
Ibrike sumaišyti kavą su cukrumi, suberti imbiero gabaliukus, užpilti šaltu filtruotu vandeniu. Kaitinti indą ant mažos ugnies, atidžiai stebint momentą, kai pradeda gamintis putos (iki virimo). Nuimti, po pusės minutės vėl pradėti kaitinti, kol atsiras putų. Pakartoti. Imbierą išimti, putas šaukšteliu išdėlioti į puodelius, užpilti kava.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 17 Bal 2008, 16:15 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Kava „Bordžia“

2 puodeliai karštos espreso kavos
2 puodeliai karšto šokolado
100 ml plakamosios grietinėlės
1 arbatinis šaukštelis apelsino žievelės trinto geltonojo sluoksnio
Grietinėlę išplakti. Keturis puodelius pašildyti. Kavą ir šokoladą sumaišyti, supilstyti į puodelius. Viršų papuošti plakta grietinėle, pabarstyti apelsino žievele.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 17 Bal 2008, 16:16 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736

Kava „Glacee“


4 puodeliai paruoštos, atšaldytos kavos
400 ml vanilinių arba šokoladinių ledų
4 valgomieji šaukštai šokoladinio sirupo
4 valgomieji šaukštai plaktos grietinėlės
4 valgomieji šaukštai smulkintos karamelės
Į aukštas stiklines sudėti ledus, užpilti šokoladiniu sirupu ir kava. Papuošti plakta grietinėle ir karamele.


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 140 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5  Kitas

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO