... Skaniausia mano gyvenime kava - dar tarybiniais laikais mamos visuomet pirkta deficitinė pupelių. Ji visuomet pati ją paskrudindavo, maldavo ir virė tokiame juokingame sidabro spalvos kavinuke... Pačios pupelės gal ir nebuvo pačios aukščiausios rūšies, bet vien dėl to, kad ji būdavo šviežiai malta, turėjo stiprų skonį. Aromatas toks intensyvus, koks begali būti. Visas butas prisigerdavo kavos kvapo...
Pamenu, pamenu tą kavos kvapą Todėl turbūt esam dabar kavomanės
Tutsi -> GOOD CHOICE! Jep, malta kava niekada nebus geresnė už pupelių ir greitai praranda tiek skonį, tiek aromatą. O Jacobs, fasuota Vokietijoje, iš tiesų kvapnesnė negu ta, kur pas mus
Lilina -> Hm... Kavomanės, sakai? Dabar kaip tik labai užsimaniau stiprios tokios kavukės.
Man vėl padovonojo Olandiška kavą .... Tą kurią vyras iš Olandijos buvo parvežės....na kaip skanu ... Apsidžiaugiau šiam suvenyrui, kaip vaikas saldainį gavęs
Aš kai verdu, įdedu malto imbiero ir kardamono. Galima dar cinamono įdėti, jeigu patinka. Prakošiu ir su grietinėlė - gurkšt O jeigu dar koks brendis butu ... iš vis pasaka. Bet kai kurie ne kurie visas alkoholio atsargas namie patvarko nors ir menkiausias
O man va klausimas toks pasikėlė - kaip skaniai išsivirti kavą kavos inde, nu tame, su rankena? Iki už lipdukus pasiėmiau, kažkada seniai seniai virdavom namuose, bet tai buvo taip seniai, kad jau ir nebepamenu visos eigos
mes dedavom kava, cukru, uzpildavom vandeniu ir statydavom ant ugnies. Kai tik uzvirdavo isjungdavom. Svarbu nepraziopsoti uzvirimo, nes isbegs viskas ant virykles
O man va klausimas toks pasikėlė - kaip skaniai išsivirti kavą kavos inde, nu tame, su rankena? Iki už lipdukus pasiėmiau, kažkada seniai seniai virdavom namuose, bet tai buvo taip seniai, kad jau ir nebepamenu visos eigos
mano mama uzvirdavo, nuimdavo nuo ugnies, putos nuslugdavo, vel uzvirdavo, vel nuimdavo ir vel uzvirdavo...vienu zodziu tris kartus uzvirinedavo
Aišku, ačiū . O jeigu sugalvočiau įsidėti kokio imbiero ar cinamono, tai kada reikia - ar prieš pat geriant, ar prieš užverdant? Man tokie klausimai kyla, nes niekada su tokiais priedais dar nesiviriau kavos, o visai būtų įdomu paragauti
Aišku, ačiū . O jeigu sugalvočiau įsidėti kokio imbiero ar cinamono, tai kada reikia - ar prieš pat geriant, ar prieš užverdant? Man tokie klausimai kyla, nes niekada su tokiais priedais dar nesiviriau kavos, o visai būtų įdomu paragauti
Prieš užverdant. Ir skaičiau kažkur, kad daug kartu virint nereikia (reiškia Pyp mama neteisingai dare pagal tą knygą): užvire ir nukeli nuo ugnies. Nes tada tipo aromato kažkiek praranda
Erikiuks, jeigu supranti rusiškai, tai turiu kažkur nusiskanavus didelę rusišką knygą apie kavą. Ir ten yra aibė receptų kavos virimo, ir receptu su kava. Jeigu nori-galiu persiusti.
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume