DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 24 Sau 2018, 04:45    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 42 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Kriusonai ir punsai
StandartinėParašytas: 02 Kov 2007, 01:12 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pranešimai: 1090
Miestas: Barselona
Pliusai: 3
Kuo skiriasi kriusonas nuo punso? :oops: Ir gal kas koki recepteli isbandyta mesteltu. Reikes buto ikurtuves greitai svesti. Tai kazkuo norisi paivairinimui. 8)

_________________
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs ;) http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Kov 2007, 12:56 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
praktiskai niekuo nesiskiria ,mano ziniomis :merg2:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Kov 2007, 18:11 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3467
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Punšai yra karšti ir šalti. Tai gėrimai pagaminti iš arbatos ar pieno su šviežiais ar konservuotais vaisiais, uogomis. Punšai gaminami aukštose stiklinėse, kuriuose ir patiekiami. Šalti punšai geriami per šiaudelį.
Kriušonas – tai atšaldytas gėrimas iš vaisių ir uogų morsų bei sulčių mišinio.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Kov 2007, 19:56 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Dar galiu papildyti, kad PUNŠO pavadinimas yra kilęs iš indiško žodžio, kuris reiškai "penki". Vadinasi, į punšą turi įeiti penki ingredientai :
vanduo ( arba arbata), prieskoniai, cukrus,vaisiai ir alkoholis. Rytų šalyse naudojamas arakas - degtinė iš anyžių ir vynuogių.

O į KRUŠONĄ alkoholio beveik nepilama. Arba pilamas labai jau silpnas ( sangrija...)[/b]


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Kov 2007, 19:38 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pranešimai: 1090
Miestas: Barselona
Pliusai: 3
Vadinasi ikurtuviu proga darysime kriusona :roll: :lol: Ir aciu uz informacija :geles: :luks:

_________________
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs ;) http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Kov 2007, 22:50 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
By tik padėjo :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Kov 2007, 16:28 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
tai,jei naudojamas arakas,tai isivaizduoju,koks turetu buti brudas :merg2: ,nes jo skonis tai patikekit 078


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Kov 2007, 16:56 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
tutsi rašė:
tai,jei naudojamas arakas,tai isivaizduoju,koks turetu buti brudas :merg2: ,nes jo skonis tai patikekit 078


Tai čia rytiečiai. Skaičiau, kad jie arasą skiedžia vandeniu arba arbata ir taip pasidaro lengvą vyną, kurį naudoja kaip aperityvą arba pasisėdėjimui. Jų skonio receptoriai, matyt, kitokie, nei mūsų :hypno:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Kov 2007, 21:18 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
bent jau mano receptoriais tai jis grynas salietrynis samagonas :hypno:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Kov 2007, 22:59 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Nežinau, neteko pradegustuot :? Bet dabar jau ir nebesinori :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Kov 2007, 23:04 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3467
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Tai jei alkoholį maišai su vaisių sultimis, tai jo ten ir nesijaučia :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Kov 2007, 23:12 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
joks vaisius neuzmus arako smarves,as taip manau :shock: :x


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Kov 2007, 00:40 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pranešimai: 1090
Miestas: Barselona
Pliusai: 3
Vaisinis punšas (6 porcijos)

Reikalingi produktai:
1 stiklinė apelsinų sulčių, 2 stiklinės vynuogių sulčių, 1 stiklinė citrinų sulčių, 2 stiklinės vandens, 1 stiklinė medaus

Viską sumaišyti. Punšą gerti šaltą.

_________________
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs ;) http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Kov 2007, 00:43 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pranešimai: 1090
Miestas: Barselona
Pliusai: 3
Šampano punšas

720 ml Jim Beam
720 ml spanguolių sulčių
1 ltr citrininio sodos vandens
240 ml šviežių citrinos sulčių
lašelis biterio
1.5 l "Muskatnoje igristoje"
didelis gabalas ledo
apelsinų ir citrinų griežinėliai

Gerai atšaldyti visus komponentus. Užpilti ant punšo inde esančio didelio ledo gabalo, paskutinį pilant šampaną. Papuošti apels., citr. griež.

_________________
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs ;) http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Kov 2007, 01:06 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pranešimai: 1090
Miestas: Barselona
Pliusai: 3
Itališkas punšas

Jums reikės:
1 l baltojo stalo vyno
80-100g cukraus
3 š. citrinų sulčių
Apelsinų sulčių
2 stiklinių virinto vandens
½ stiklinės konjako


Gaminimas:

1. Visus ingredientus, išskyrus konjaką užvirinti iki 80° С.
2. Tada supilkite konjaką.

Rekomenduojama gerti karštą.

_________________
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs ;) http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Kov 2007, 01:09 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pranešimai: 1090
Miestas: Barselona
Pliusai: 3
Punšas su melionu

Apie 10 stikliniu

Sudedamosios dalys:

2 litrai šaltos žaliosios arbatos
1 laimo vaisius
100 ml cukranendrių cukraus
2 melionai
700 ml putojančio baltojo vyno
Ledo


Išspauskite laimo vaisius. Nulupkite melioną, išimkite iš jo sėklas ir jį supjaustykite. Išmaišykite visas sudėtines dalis dideliame dubenyje.

_________________
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs ;) http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Kov 2007, 11:00 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
zuikaite rašė:
Punšas su melionu

. Išmaišykite visas sudėtines dalis dideliame dubenyje.


Jei kiekis nedidelis, manau būtų labai gražu patiekti melione, kurį panaudojom :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Kov 2007, 16:17 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pranešimai: 1090
Miestas: Barselona
Pliusai: 3
Ramunė rašė:
zuikaite rašė:
Punšas su melionu

. Išmaišykite visas sudėtines dalis dideliame dubenyje.


Jei kiekis nedidelis, manau būtų labai gražu patiekti melione, kurį panaudojom :roll:


Tikrai gera ideja. Tada ir indo specialaus nereikia. :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Kov 2007, 16:53 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
KARALIŠKASIS PUNŠAS

2 puodeliai apelsinų sulčių,
2 puodeliai citrinų sulčių,
2 puodeliai ananasų sulčių,
1 butelis romo,
2 buteliai vaisvandenių,
cukraus - pagal skonį.


Prikabinti failai:
0.jpg
0.jpg [ 22.59 KiB | Peržiūrėta 6105 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Kov 2007, 23:05 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pranešimai: 1090
Miestas: Barselona
Pliusai: 3
Ramunė rašė:
KARALIŠKASIS PUNŠAS



Sitas turetu buti labai laaabai jau :hubba: :hubba: :hubba:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Kov 2007, 10:59 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
:luks:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Bir 2007, 19:03 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas

Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30
Pranešimai: 555
Kriušonas: 4 stiklinės obuolių sulčių, 250g įvairių uogų ir vaisių (braškių, serbentų, obuolių, apelsinų…), 100g cukraus, 2 stiklinės gazuoto vandens. Braškės, serbentai, plonais griežinėliais supjaustyti obuoliai, apelsinų sliltelės sudedama į stiklainį ir užberiama cukrumi. Jam ištirus, supilamos obuolių sultys, išmaišoma, supilamas gazuotas vanduo.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Bir 2007, 08:30 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
Ligita rašė:
Kriušonas: 4 stiklinės obuolių sulčių, 250g įvairių uogų ir vaisių (braškių, serbentų, obuolių, apelsinų…), 100g cukraus, 2 stiklinės gazuoto vandens. Braškės, serbentai, plonais griežinėliais supjaustyti obuoliai, apelsinų sliltelės sudedama į stiklainį ir užberiama cukrumi. Jam ištirus, supilamos obuolių sultys, išmaišoma, supilamas gazuotas vanduo.
o pridejus dar leduku,tai vasara sis gerymas :hubba:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 23 Bir 2007, 13:36 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086
tutsi rašė:
Ligita rašė:
Kriušonas: 4 stiklinės obuolių sulčių, 250g įvairių uogų ir vaisių (braškių, serbentų, obuolių, apelsinų…), 100g cukraus, 2 stiklinės gazuoto vandens. Braškės, serbentai, plonais griežinėliais supjaustyti obuoliai, apelsinų sliltelės sudedama į stiklainį ir užberiama cukrumi. Jam ištirus, supilamos obuolių sultys, išmaišoma, supilamas gazuotas vanduo.
o pridejus dar leduku,tai vasara sis gerymas :hubba:


:hubba: :hubba:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 28 Bir 2007, 18:01 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Juodųjų serbentų gėrimas

500 g juodųjų serbentų,
0,5 stiklinės cukraus,
l litras šaltos arbatos,
l litras gazuoto vandens.

Prinokę serbentai apipilami cukrumi ir palaikoma, kol išsiskiria sultys. Nukoštos sultys sumaišomos su arbata. Gazuotas vanduo supilamas prieš geriant.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Lie 2007, 18:42 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Vyšnių kriušonas

4 taurėms reikės:

200g vyšnių,
20g cukraus,
20g romo,
10g degtinės,
100g vyšnių sulčių,
300g raudonojo vyno,
150g saldaus šampano.

Vyšnias užpilkite cukrumi, romu, degtine ir vynu. Pastatykite į šaldytuvą 3-4 valandoms. Po to išpilstykite į taures ir įpilkite šampano.
Galima įdėti ledo.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Rgp 2007, 07:58 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
jei gerai supratau,tai kriusono vaikams negalima duoti :merg2:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Rgp 2007, 09:32 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Tai kiti ir gryną baltutę duoda, kad geriau miegotų :twisted:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Rgp 2007, 11:15 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
maniskis ir taip miegu nesiskundzia :evil: dabar dar tebemiega :roll: :!:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 28 Spa 2007, 10:02 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Grogas atsirado visiškai atsitiktinai. XVIII a. viena iš Anglijos jūreivių būtinų sutarties sąlygų buvo kasdienė romo – 55 laipsnių stiprumo – porcija. Nei daug, nei mažai. Istorija nutyli, ar tie jūreiviai taip pasigerdavo, kad negalėtų vykdyti savo tiesioginių pareigų, ar to romo tiek nebuvo įmanoma pakrauti į laivus, ar jis labai greitai baigdavosi.Aišku viena, 1740 m. anglų admirolas Edvardas Vernonas nutarė baigti laisvą alkoholinių gėrimų vartojimą laive. Taigi vieną gražią dieną jūreiviai gavo ne įprastą romo davinį, o vandens ir romo gėrimą. Kadangi ne visi laivai plaukia ten, kur šilta, kažkam atėjo mintis tą gėrimą pašildyti. Taip atsirado grogas. Ak, taip, o kodėl grogas? Labai paprasta, tiesiog admirolą pravardžiavo Grogu dėl jo nuolat nešiojamo apdaro – skraistės su gaubtu (grogrem). Štai taip buvo sugalvotas ir pavadintas grogas.
Jamaikos piratai vaizduodavo savo vėliavose skeletą... su kardu ir su grogo bokalu rankoje, tiksliau sakant, kaule, kuris kažkada buvo ranka... Būtinos klasikinio grogo recepto sudedamosios dalys – arbata arba karštas vanduo, konjakas ir romas. Į stiklinę karštos arbatos pilami du valgomieji šaukštai alkoholio (jeigu bus atvirkščiai, tokio mišinio grogu tikrai nepavadinsi) – šaukštas romo ir šaukštas konjako arba tik konjakas, arba romas. Atskirai patiekiamas griežinėlis citrinos su cukraus pudra. Siūloma gerti, šildytis ir šypsotis. Kaip ir kiekviename kulinarijos meno šedevre kūryba – sveikintinas dalykas. Galima pridėti ir medaus, ir balzamo, ir sulčių, tik alkoholio bendros proporcijos nekeičiamo


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 42 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO