Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45 Pranešimai: 2086
Jeigu ką domina, tai užrašuose radau:
Juodųjų ar raudonųjų serbentų likeris
1kg serbentų sutrinti ir sudėti į stiklainį, užpilti 1 l degtinės arba spirito, palaikyti saulėkaitoje 4-5 savaites. Nukošti ir sumaišyti su atšaldytu paruošt sirupu (1kg cukraus užvirinti 1 l vandens). Perfiltruoti ir supilti į butelius.
Pranešimo tema: Re: Savo gamybos alkoholiniai gėrimai
Parašytas: 31 Kov 2007, 21:39
GURU
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 17172 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 736
Hazel rašė:
Jeigu ką domina, tai užrašuose radau: Juodųjų ar raudonųjų serbentų likeris
1kg serbentų sutrinti ir sudėti į stiklainį, užpilti 1 l degtinės arba spirito, palaikyti saulėkaitoje 4-5 savaites. Nukošti ir sumaišyti su atšaldytu paruošt sirupu (1kg cukraus užvirinti 1 l vandens). Perfiltruoti ir supilti į butelius.
Dar pridėsiu, kad ir vyšnių. Viskas lygiai taip pat.
Mes svarainių užpiltinė darom. Svarainius išvalyti, suberti į sloviką, užberti cukraus ir laikyti kelias savaites, kol cukrus nepavirs į sirupą iš svarainių sulčių. Tada sirupą nupili ir sumaišyti su degtinė. Tikslias proporcijas žino mano vyras, vėliau paklausiu. Ir skanaus. O likusius svarainius išdžiovinam ir taip valgom.
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45 Pranešimai: 2086
Dar vieną radau, taip pat patikrintas (tik šie du receptai yra išlikę, nors atrodo daugiau turėjau. Bet kadangi nesu dariusi, pasimetė visi...)
Aviečių arba braškių likeris 2litrus aviečių arba braškių sulčių sumaišyti su1litru spirito arba degtinės ir laikyti saulėkaitoje 4-5savaites, paskui sumaišyti su sirupu(1kg cukraus, 1.5litro vandens), supilti į butelius.
tikriausiai atėjęs pavasaris daro savo vis mažiau laiko namuose norisi praleisti, geriau kažkur į gamtą lėkti ar kiemą apsitvarkyti....
Niekur mes neprapuolėm, tiesiog pas mus atsidarė eilinis statybų sezonas, tai nelabi ir randam laiko prie kompo prisėsti Aš visuomet darau Vyšnių likerį.
Į 3 l talpos stiklainį pridedu uogu, kad nuo viršaus liktų kokie 3 cm laisvos vietos. tada ant viršaus užpilu cukrumi, o ant cukraus užpilų degtinę. Taip vėsioje ir tamsioje vietoje laikau apie 3 mėn. Pirmą savaitę reikia kas dieną pavartyuti stiklainį, o paskui kas savaitę. Uogas nukošti. Tada 1 kg cukraus ištirpinu 0,75 l kiekyje degtinės ir sumaišau su nukoštu gėrimų. Viską gerai išmaišau ir supilstau į buteliukus.
Tai mano mamos mėgstamiausias alkoholinis gėrimas
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40 Pranešimai: 1090 Miestas: Barselona Pliusai: 3
Oho, kaip lengva pasidaryti. Teks sia vasara pabandyti, nes bus tikrai labai skaniu vysniu. O kur pasku reikia laikyti? As tai rusio neturiu, papratas butuka, vesios vietos kaip ir nera, tik saldytuvas. O ar butu gerai paprastai spinteleje laikyti? Nesugestu?
Oho, kaip lengva pasidaryti. Teks sia vasara pabandyti, nes bus tikrai labai skaniu vysniu. O kur pasku reikia laikyti? As tai rusio neturiu, papratas butuka, vesios vietos kaip ir nera, tik saldytuvas. O ar butu gerai paprastai spinteleje laikyti? Nesugestu?
Jei namuose nekaršta gali ir spintelėje laikyti, aš tai laikau šaldytuvo apačioje ,
nes ir vasara ir žiema pas mus kambari apie +28
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume