Greiti ir skanūs - sumuštiniai
Moderatorius: vitele
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
.Masės sumuštiniams
I. 100 g virtos veršienos, 2 kietai virti kiaušiniai, šaukštas sviesto, šaukštelis paruoštų garstyčių, smulkintų petražolių, krapų lapelių, maltų juodųjų pipirų, druskos.
Mėsą ir kiaušinius 2-3 kartus permalkite mėsmale, šiltoje vietoje palaikykite sviestą, kad jį galėtumėte iki vientisos masės nesunkiai išsukti su kitais ingredientais. Atvėsinkite šaldytuve.
II. 100 g sviesto, 1,5 šaukšto džiovintų grybų miltelių, maltų juodųjų pipirų, druskos. Džiovintus grybus smulkiai sumalkite arba sutrinkite, užpilkite trupučiu sūdyto vandens, statykite ant mažos ugnies ir šiek tiek pakaitinkite. Gautą tirštą masę šiek tiek atvėsinkite ir išsukite su kambario temperatūros sviestu bei kitais prieskoniais. Atvėsinkite šaldytuve.
III. Po 400 g sviesto ir vištienos krūtinėlės, 2 šaukštai smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio, šaukštas trintų graikinių riešutų, maltų juodųjų pipirų, druskos.
Krūtinėlę supjaustykite didokais gabalėliais, apkepinkite keptuvėje su trupučiu sviesto, sudėkite į puodelį, įpilkite truputį vandens arba sultinio ir ant mažos ugnies patroškinkite. Kai mėsa atvės, ją dukart permalkite, į vieną indą sudėkite visus recepte nurodytus produktus, išsukite iki vientisos masės, pertrinkite per sietelį. Atvėsinkite šaldytuve.
IV. 200 g silkės filė, vidutinio dydžio svogūno galvutė, 100 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio, žalumynų – pagal skonį.Iš silkės filė išrinkite kaulus ir sumalkite kartu su svogūnu. Šią masę išsukite su tarkuotu sūriu ir smulkintais žalumynais. Atvėsinkite šaldytuve.
V. 100 g fermentinio sūrio, kietai virtas kiaušinis, 8 graikinių riešutų branduoliai, majonezo, maltų juodųjų pipirų, smulkintų petražolių, krapų lapelių, svogūnų laiškų.
Fermentinį sūrį ir kiaušinį sutarkuokite burokine trintuve, riešutus sukapokite ir sumaišykite su žalumynais, majonezu. Ši masė labai tinka ant duonos riekelės uždėjus susmulkintų salotos lapų.
VI. 250 g riebios varškės, po šaukštą pieno ir grietinėlės, cukrinta imbiero šaknis, kelios cukrintos vyšnios, 3 šaukštai medaus.
Varškę iki vientisos masės išsukite su pienu ir suplakta grietinėle. Labai smulkiai supjaustykite imbierą bei vyšnias ir kartu su medumi sudėkite į varškę. Ši masė labai dera ant javainių.
VII. 250 g riebios varškės, 3 šaukštai pieno, svogūnų laiškų, krapų, petražolių, česnako skiltelė, nedidelė svogūno galvutė, maltų juodųjų pipirų, druskos.
Varškę ir pieną išsukite iki vientisos masės. Česnaką ir svogūną smulkiai sutarkuokite, o nuplautus žalumynus apdžiovinkite, smulkiai supjaustykite ir sudėkite į varškės masę. Ją pasūdykite, įberkite pipirų.
I. 100 g virtos veršienos, 2 kietai virti kiaušiniai, šaukštas sviesto, šaukštelis paruoštų garstyčių, smulkintų petražolių, krapų lapelių, maltų juodųjų pipirų, druskos.
Mėsą ir kiaušinius 2-3 kartus permalkite mėsmale, šiltoje vietoje palaikykite sviestą, kad jį galėtumėte iki vientisos masės nesunkiai išsukti su kitais ingredientais. Atvėsinkite šaldytuve.
II. 100 g sviesto, 1,5 šaukšto džiovintų grybų miltelių, maltų juodųjų pipirų, druskos. Džiovintus grybus smulkiai sumalkite arba sutrinkite, užpilkite trupučiu sūdyto vandens, statykite ant mažos ugnies ir šiek tiek pakaitinkite. Gautą tirštą masę šiek tiek atvėsinkite ir išsukite su kambario temperatūros sviestu bei kitais prieskoniais. Atvėsinkite šaldytuve.
III. Po 400 g sviesto ir vištienos krūtinėlės, 2 šaukštai smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio, šaukštas trintų graikinių riešutų, maltų juodųjų pipirų, druskos.
Krūtinėlę supjaustykite didokais gabalėliais, apkepinkite keptuvėje su trupučiu sviesto, sudėkite į puodelį, įpilkite truputį vandens arba sultinio ir ant mažos ugnies patroškinkite. Kai mėsa atvės, ją dukart permalkite, į vieną indą sudėkite visus recepte nurodytus produktus, išsukite iki vientisos masės, pertrinkite per sietelį. Atvėsinkite šaldytuve.
IV. 200 g silkės filė, vidutinio dydžio svogūno galvutė, 100 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio, žalumynų – pagal skonį.Iš silkės filė išrinkite kaulus ir sumalkite kartu su svogūnu. Šią masę išsukite su tarkuotu sūriu ir smulkintais žalumynais. Atvėsinkite šaldytuve.
V. 100 g fermentinio sūrio, kietai virtas kiaušinis, 8 graikinių riešutų branduoliai, majonezo, maltų juodųjų pipirų, smulkintų petražolių, krapų lapelių, svogūnų laiškų.
Fermentinį sūrį ir kiaušinį sutarkuokite burokine trintuve, riešutus sukapokite ir sumaišykite su žalumynais, majonezu. Ši masė labai tinka ant duonos riekelės uždėjus susmulkintų salotos lapų.
VI. 250 g riebios varškės, po šaukštą pieno ir grietinėlės, cukrinta imbiero šaknis, kelios cukrintos vyšnios, 3 šaukštai medaus.
Varškę iki vientisos masės išsukite su pienu ir suplakta grietinėle. Labai smulkiai supjaustykite imbierą bei vyšnias ir kartu su medumi sudėkite į varškę. Ši masė labai dera ant javainių.
VII. 250 g riebios varškės, 3 šaukštai pieno, svogūnų laiškų, krapų, petražolių, česnako skiltelė, nedidelė svogūno galvutė, maltų juodųjų pipirų, druskos.
Varškę ir pieną išsukite iki vientisos masės. Česnaką ir svogūną smulkiai sutarkuokite, o nuplautus žalumynus apdžiovinkite, smulkiai supjaustykite ir sudėkite į varškės masę. Ją pasūdykite, įberkite pipirų.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Karšti sumuštiniai
Duoną karštiems sumuštiniams galite apkepinti keptuvėje su sviestu arba įdarą ar produktus dėti ant neapkeptų riekelių.
• Su virtos mėsos faršu. 400 g virtos jautienos, svogūnas, kiaušinis, 2 šaukštai grietinės, tarkuoto fermentinio sūrio, sviesto, maltų juodųjų pipirų, smulkintų žalumynų, druskos.
Mėsą su svogūnu sumalkite ir pakepinkite ant sviesto. Kai masė atvės, įmuškite kiaušinį, dėkite grietinę, pasūdykite, įberkite pipirų ir gerai išmaišykite. Masę tepkite ant baltos sumuštinių duonos, apibarstykite tarkuotu sūriu, dėkite į formą ir šaukite orkaitėn. Kai sūris išsilydys, sumuštinius išimkite. Tiekdamos į stalą juos apibarstykite smulkintais žalumynais.
• Su omletu. 3 kiaušiniai, po 3 šaukštus grietinėlės ir sviesto, svogūnas, pusė saldžiosios paprikos, 2 pomidorai, lydyto sūrio, maltų juodųjų pipirų, druskos, smulkintų žalumynų.
Svogūną ir papriką susmulkinkite, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir maišydamos kepinkite svieste, kol suminkštės. Ant daržovių užpilkite su grietinėle išplaktus kiaušinius. Keptuvę uždenkite dangčiu ir ant mažos ugnies kepkite. Kai kiaušinienė iškeps, supjaustykite į 6 ar 8 lygias dalis. Duonos riekeles aptepkite lydytu sūriu, dėkite omletą, ploną griežinėlį pomidoro, apibarstykite smulkintais žalumynais.
• Su sūriu. 200 g fermentinio sūrio, plonai suraikyto rūkyto kumpio, po pusę raudonos ir žalios paprikos.Baltos sumuštinių duonos riekeles perpjaukite pusiau ir apkepinkite svieste. Kai riekelės pravės, ant jų dėkite po ploną kumpio griežinėlį, o ant jo – sūrio griežinėlį. Šaukite į įkaitintą orkaitę ir laikykite, kol sūris išsilydys, bet neparus. Sumuštinius dėkite į padėklą ar didelę lėkštę, o juos papuoškite labai plonomis juostelėmis supjaustytomis paprikomis.
• Plakinys su kiaušiniais, svogūnu ir sūriu batono riekelėse. Norimas kiekis batono riekelių, 4 kiaušiniai, 2 dideli svogūnai, panašus kiekis stambiai tarkuoto fermentinio sūrio, smulkintų žalumynų.
Iš batono riekelių išpjaukite minkštimą (šiek tiek jo pakraščiuose palikite). Kiaušinius gerai išplakite. Į juos sudėkite smulkintus svogūnus ir stambiai tarkuotą fermentinį sūrį. Į keptuvę su sviestu dėkite tuščiavidures batono riekeles, pilkite į jų vidų kiaušinių masę ir iš abiejų pusių apkepkite. Patiekite su pomidorų padažu arba žaliomis daržovėmis.
Duoną karštiems sumuštiniams galite apkepinti keptuvėje su sviestu arba įdarą ar produktus dėti ant neapkeptų riekelių.
• Su virtos mėsos faršu. 400 g virtos jautienos, svogūnas, kiaušinis, 2 šaukštai grietinės, tarkuoto fermentinio sūrio, sviesto, maltų juodųjų pipirų, smulkintų žalumynų, druskos.
Mėsą su svogūnu sumalkite ir pakepinkite ant sviesto. Kai masė atvės, įmuškite kiaušinį, dėkite grietinę, pasūdykite, įberkite pipirų ir gerai išmaišykite. Masę tepkite ant baltos sumuštinių duonos, apibarstykite tarkuotu sūriu, dėkite į formą ir šaukite orkaitėn. Kai sūris išsilydys, sumuštinius išimkite. Tiekdamos į stalą juos apibarstykite smulkintais žalumynais.
• Su omletu. 3 kiaušiniai, po 3 šaukštus grietinėlės ir sviesto, svogūnas, pusė saldžiosios paprikos, 2 pomidorai, lydyto sūrio, maltų juodųjų pipirų, druskos, smulkintų žalumynų.
Svogūną ir papriką susmulkinkite, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir maišydamos kepinkite svieste, kol suminkštės. Ant daržovių užpilkite su grietinėle išplaktus kiaušinius. Keptuvę uždenkite dangčiu ir ant mažos ugnies kepkite. Kai kiaušinienė iškeps, supjaustykite į 6 ar 8 lygias dalis. Duonos riekeles aptepkite lydytu sūriu, dėkite omletą, ploną griežinėlį pomidoro, apibarstykite smulkintais žalumynais.
• Su sūriu. 200 g fermentinio sūrio, plonai suraikyto rūkyto kumpio, po pusę raudonos ir žalios paprikos.Baltos sumuštinių duonos riekeles perpjaukite pusiau ir apkepinkite svieste. Kai riekelės pravės, ant jų dėkite po ploną kumpio griežinėlį, o ant jo – sūrio griežinėlį. Šaukite į įkaitintą orkaitę ir laikykite, kol sūris išsilydys, bet neparus. Sumuštinius dėkite į padėklą ar didelę lėkštę, o juos papuoškite labai plonomis juostelėmis supjaustytomis paprikomis.
• Plakinys su kiaušiniais, svogūnu ir sūriu batono riekelėse. Norimas kiekis batono riekelių, 4 kiaušiniai, 2 dideli svogūnai, panašus kiekis stambiai tarkuoto fermentinio sūrio, smulkintų žalumynų.
Iš batono riekelių išpjaukite minkštimą (šiek tiek jo pakraščiuose palikite). Kiaušinius gerai išplakite. Į juos sudėkite smulkintus svogūnus ir stambiai tarkuotą fermentinį sūrį. Į keptuvę su sviestu dėkite tuščiavidures batono riekeles, pilkite į jų vidų kiaušinių masę ir iš abiejų pusių apkepkite. Patiekite su pomidorų padažu arba žaliomis daržovėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Sluoksniuoti sumuštiniai
200 g varškės, 4 šaukštai grietinės,
šaukštelis aštriųjų garstyčių,
kiaušinio trynys, 1/5 šaukštelio pomidorų tyrės,
šaukštas kapotų petražolių ir krapų,
200 g forminės baltos duonos,
truputis kario, maltų saldžiųjų paprikų,
tarkuotų muskatų, druskos,
maltų pipirų, keli lašeliai citrinų sulčių.
Pertrintą varškę išsukite su grietine, sumaišykite su druska ir pipirais ir padalykite į 4 dalis.
Baltam sluoksniui: varškę sumaišykite su garstyčiomis.
Geltonam sluoksniui: varškę sumaišykite su kariu ir virtu kiaušinio tryniu.
Raudonam sluoksniui: varškę sumaišykite su pomidorų tyre ir maltomis saldžiosiomis paprikomis.
Žaliam sluoksniui: varškę sumaišykite su žalumynais, citrinų sultimis ir žiupsneliu tarkuotų muskatų.
Kiekvieną riekelę aptepkite skirtingos spalvos varškės mase. Riekeles sudėkite vieną ant kitos, uždenkite lentele ir truputį prispauskite. Dvi valandas palaikykite šaltoje vietoje, paskui supjaustykite įvairiomis formomis.
200 g varškės, 4 šaukštai grietinės,
šaukštelis aštriųjų garstyčių,
kiaušinio trynys, 1/5 šaukštelio pomidorų tyrės,
šaukštas kapotų petražolių ir krapų,
200 g forminės baltos duonos,
truputis kario, maltų saldžiųjų paprikų,
tarkuotų muskatų, druskos,
maltų pipirų, keli lašeliai citrinų sulčių.
Pertrintą varškę išsukite su grietine, sumaišykite su druska ir pipirais ir padalykite į 4 dalis.
Baltam sluoksniui: varškę sumaišykite su garstyčiomis.
Geltonam sluoksniui: varškę sumaišykite su kariu ir virtu kiaušinio tryniu.
Raudonam sluoksniui: varškę sumaišykite su pomidorų tyre ir maltomis saldžiosiomis paprikomis.
Žaliam sluoksniui: varškę sumaišykite su žalumynais, citrinų sultimis ir žiupsneliu tarkuotų muskatų.
Kiekvieną riekelę aptepkite skirtingos spalvos varškės mase. Riekeles sudėkite vieną ant kitos, uždenkite lentele ir truputį prispauskite. Dvi valandas palaikykite šaltoje vietoje, paskui supjaustykite įvairiomis formomis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Sumuštiniai su sėmenimis
8 batono riekutės, sviesto, 100 g sėmenų.
Sausoje keptuvėje nuolat maišydamos gerai paskrudinkite linų sėklas. Skrudinkite atsargiai - kaitinamos sėmenys šaudo! Šiek tiek atvėsinkite. Batono riekutes užtepkite sviestu ir sviestuota puse dėkite ant sėmenų, kad gausiai apliptų.
8 batono riekutės, sviesto, 100 g sėmenų.
Sausoje keptuvėje nuolat maišydamos gerai paskrudinkite linų sėklas. Skrudinkite atsargiai - kaitinamos sėmenys šaudo! Šiek tiek atvėsinkite. Batono riekutes užtepkite sviestu ir sviestuota puse dėkite ant sėmenų, kad gausiai apliptų.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Karšti sumuštiniai su grybais
4 riekės batono, 30 g sviesto arba margarino,
50 g fermentinio sūrio, 200 g grybų,
mažas svogūnas, 2 kiaušiniai,
aliejaus kepti, druskos, maltų pipirų.
Virtus grybus ir svogūną pasmulkinkite ir kiek pakepkite su sviestu, gardinkite druska, pipirais. Į atvėsintą masę įsukite kiaušinius, sutarkuotą sūrį ir išmaišykite.
Tada peiliu išpjaukite batono riekių vidurį, palikite maždaug piršto pločio kraštus. Taip paruoštas riekes dėkite į įkaitintą keptuvėje aliejų ir į kiekvieną įkrėskite grybų masės. Palaukite, kol apkeps, ir apverskite.
4 riekės batono, 30 g sviesto arba margarino,
50 g fermentinio sūrio, 200 g grybų,
mažas svogūnas, 2 kiaušiniai,
aliejaus kepti, druskos, maltų pipirų.
Virtus grybus ir svogūną pasmulkinkite ir kiek pakepkite su sviestu, gardinkite druska, pipirais. Į atvėsintą masę įsukite kiaušinius, sutarkuotą sūrį ir išmaišykite.
Tada peiliu išpjaukite batono riekių vidurį, palikite maždaug piršto pločio kraštus. Taip paruoštas riekes dėkite į įkaitintą keptuvėje aliejų ir į kiekvieną įkrėskite grybų masės. Palaukite, kol apkeps, ir apverskite.
- Cukinija
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 465
- Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
- Pliusai: 27
- Miestas: Vilnius
"Socialistinis realizmas"
Šiuos sumuštinius kažkada per "Kulinarines keliones" gamino Zita Kelmickaitė. Ji juos taip pavadino todėl, kad reikia mažai produktų, o skonis būna tikrai netikėtas. Taigi reikės:
duonos
sūrio
krapų (nemažai)
pomidorų padažo (iš stiklainiuko)
Duoną pakepame (galima aliejuje, galima orkaitėje, galima skrudintuve). Sūrį sutarkuojame, krapus susmulkiname ir sumaišome su pomidorų padažu. Užtepame ant duonos ir skanaus!
Šiuos sumuštinius kažkada per "Kulinarines keliones" gamino Zita Kelmickaitė. Ji juos taip pavadino todėl, kad reikia mažai produktų, o skonis būna tikrai netikėtas. Taigi reikės:
duonos
sūrio
krapų (nemažai)
pomidorų padažo (iš stiklainiuko)
Duoną pakepame (galima aliejuje, galima orkaitėje, galima skrudintuve). Sūrį sutarkuojame, krapus susmulkiname ir sumaišome su pomidorų padažu. Užtepame ant duonos ir skanaus!
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Skonis - kaip duonos su sūriu, tomatu ir krapaisCukinija rašė:"Socialistinis realizmas"
Šiuos sumuštinius kažkada per "Kulinarines keliones" gamino Zita Kelmickaitė. Ji juos taip pavadino todėl, kad reikia mažai produktų, o skonis būna tikrai netikėtas.
Labai greittai pasigamina ir, nors namuose tokių niekada nedarėm, derinio paprastumas toksai gan nostalgiškas. Prie alaus
- Cukinija
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 465
- Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
- Pliusai: 27
- Miestas: Vilnius
Nenustebino skonis? Bet kaip supratau, patiko?la major rašė:Skonis - kaip duonos su sūriu, tomatu ir krapaisCukinija rašė:"Socialistinis realizmas"
Šiuos sumuštinius kažkada per "Kulinarines keliones" gamino Zita Kelmickaitė. Ji juos taip pavadino todėl, kad reikia mažai produktų, o skonis būna tikrai netikėtas.
Labai greittai pasigamina ir, nors namuose tokių niekada nedarėm, derinio paprastumas toksai gan nostalgiškas. Prie alaus
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
PatikoCukinija rašė:Nenustebino skonis? Bet kaip supratau, patiko?la major rašė:Skonis - kaip duonos su sūriu, tomatu ir krapaisCukinija rašė:"Socialistinis realizmas"
Šiuos sumuštinius kažkada per "Kulinarines keliones" gamino Zita Kelmickaitė. Ji juos taip pavadino todėl, kad reikia mažai produktų, o skonis būna tikrai netikėtas.
Labai greittai pasigamina ir, nors namuose tokių niekada nedarėm, derinio paprastumas toksai gan nostalgiškas. Prie alaus