Kepsniai ant groteliu

Kuo vaišinate netikėtus svečius? Kaip surandate išeitį iš padėties?

Moderatorius: vitele

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Lie 2007, 19:18

Paveikslėlis jos ir vienos skanu, o jau su lašinukais :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Lie 2007, 19:20

Labai skanu grybų galvytės ( mažutės) apvyniotos lašinukais ir iškeptos ant laužo :hubba:
O aš užmiršusi šitą dalyką buvau :merg2:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 19 Lie 2007, 19:42

Ligita rašė:Labai skanu dešrelės, apvyniotos šonine ir iškeptos ant laužo. ;)
aha,tikrai labai skanu, o jei dar garstyciu siek tiek uztepta tai isvis :hubba:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 19 Lie 2007, 21:06

Dešrelės su šoninė reikės paragauti. 8)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Lie 2007, 06:30

Būtinai paragauk :lol: Nesigailėsi :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Lie 2007, 17:45

Nepakartojamos salotos lauko kepsniams ar šašlykams.

Svogūnų salotos

3 vidutinio dydžio raudoni svogūnai,
4 šaukštai obuolių acto,
2 šaukštai aliejaus,
1/2 puoduko juodųjų alyvuogių be kauliukų,
druskos, 1 šaukštelis čiobrelių, juodųjų pipirų.

Svogūnus nulupti, supjaustyti griežinėliais, sudėti į verdantį vandenį ir 2 minutes pakaitinti. Supilti į sietą, kad nuvarvėtų. Tuo tarpu į dubenėlį supilti actą, aliejų, įberti druskos ir pipirų pagal skonį, čiobrelių ir išmaišyti.
Dar šiltus svogūnus, sudėti į dubenėlį, atsargiai išmaišyti ir užberti smulkiai supjaustytų alyvuogių.

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Standartinė Tina » 26 Lie 2007, 17:55

Ramunė rašė:Būtinai paragauk :lol: Nesigailėsi :lol:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Lie 2007, 18:34

Lilina rašė:Dešrelės su šoninė reikės paragauti. 8)
neragavusi ir as,reikes ismeginti :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Lie 2007, 18:38

Na, mergiciukės, čia jau apsileidimas 018 Nu klausyyyyyyyyykit, ragaukit greičiau :valg: :valg: :valg:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Lie 2007, 18:44

tai,kad kai i gamta patraukiam,tai vis kazkaip paprastai šašlas,ar dešrelės,niekas nenori terliotis su kazkuo tai daugiau :roll: :evil: Na kai pas mama vaziuosiu i sodyba,turesiu laiko-isbandysiu :wink: :!: :!:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Rgp 2007, 15:54

Kepti kiaulienos šonkauliukai su barbekiu padažu ir itališka duona

2 kg kiaulienos šonkaulių,
5 valg. šaukštų chereso,5 valg. šaukštų vyno acto,
500 ml konservuotų pomidorų, supjaustytų gabalėlių,
3 valg. šaukštų sojų padažo,1 valg. šaukšto medaus,
1 valg. šaukšto cukraus,2 česnako skiltelių,
10 g tarkuotos imbiero šaknies,
druskos,maltų juodųjų pipirų.

Tešlai
375 g miltų,20 g mielių,
60 ml alyvuogių aliejaus,
1 arbat. šaukštelio druskos,
50 g džiovintų pomidorų aliejuje,
50 g juodųjų alyvuogių be kauliukų,
3 valg. šaukštų džiovintų prieskoninių žolelių.

Padažui
1 svogūno galvutės,1 česnako skiltelės,
1 čili pipiro ankšties,25 g rūkytos šoninės,
1 valg. šaukšto džiovintų čiobrelių,
2 valg. šaukštų vusterio padažo,200 g kečupo,
3 arbat. šaukštelių citrinos sulčių,
1 arbat. šaukštelio garstyčių,2 valg. šaukštų medaus,
pusės arbat.šaukštelio druskos,1 arbat. šaukštelio kajeno pipirų.

Kiaulienos šonkauliukus supjaustykite į gabalus. Sumaišykite cheresą, vyno actą, konservuotų pomidorų gabalėlius, sojų padažą, medų, cukrų, kapotas česnako skilteles, tarkuotą imbiero šaknį, druską ir maltus juoduosius pipirus.
Viską supilkite į puodą, užvirinkite ir sudėkite į marinatą kiaulienos šonkaulių gabalėlius. Uždenkite puodą dangčiu ir virinkite penkiolika minučių ant silpnos ugnies, periodiškai apverdami šonkaulių gabalėlius. Po to atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą.Miltus persijokite ir suberkite į dubenį. Mieles ištirpinkite 150 ml šilto vandens ir supilkite į miltų įdubą. Užbarstykite trimis šaukštais miltų. Penkiolikai minučių tešlą padėkite į šiltą vietą.Į miltus supilkite alyvuogių aliejų, druską ir viską išmaišykite. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir leiskite tešlai pakilti. Džiovintus pomidorus suberkite į sietelį, nuvarvinkite ir smulkiai sukapokite. Juodąsias alyvuoges smulkiai supjaustykite.
Smulkintus džiovintus pomidorus, alyvuoges ir džiovintas prieskonines žoleles suberkite į tešlą. Tešlą perkelkite į augaliniu aliejumi suteptą dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite vienai valandai pakilti. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.Pagaminkite padažą. Ropinius svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite. Čili pipiro ankštį susmulkinkite. Viską suberkite į puodą ir išmaišykite kartu su rūkytos šoninės kubeliais, džiovintais čiobreliais, vusterio padažu, kečupu, citrinos sultimis, medumi, druska ir kajeno pipirais.Kaitinkite padažą apie pusvalandį ant labai silpnos ugnies, vis pamaišydami ir neleiskite jam stipriai užvirti. Po to nukelkite puodą nuo ugnies, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir atvėsinkite.Tešlą dar kartą paminkykite ir padalinkite į keturias dalis. Iš kiekvienos dalies sukočiokite kepaliuką ir padėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Pašaukite duoną į įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-30 minučių.Įkaitinkite grilių. Kepimo groteles sutepkite augaliniu aliejumi. Išimkite iš marinato kiaulienos šonkauliukus ir kepkite 25-30 minučių, vartydami ir sutepdami marinatu. Iškepusią itališką duoną supjaustykite. Kiaulienos šonkauliukus išdėkite į lėkštes. Atskirai patiekite padažą.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Rgp 2007, 15:57

:hypno: nu ir receptukas :hypno:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Rgp 2007, 16:22

Čia aš "užsiseivinau", kad nepamesčiau. O jei pamiršiu, jūs parodysit 062

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Rgp 2007, 16:31

parodysim,jeigu kuo pavaisinsi :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Rgp 2007, 16:51

Tai kaip kitaip :lol: :lol: :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Rgp 2007, 17:10

tada buk rami :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Sau 2008, 18:46

Marinuoti kepti raudonieji svogūnai

4 raudonieji svogūnai
½ stiklinės vyno acto
¼ stiklinės cukraus
1 arb. šaukštelis druskos

Kepimo groteles lengvai patepti aliejumi. Svogūnus nuvalyti, kiekvieną supjaustyti į keturias dalis. Svogūnų ketvirčius pakepti ant grotelių maždaug 5 minutes. Sudėti į gilų indą. Actą, cukrų ir druską užvirinti ir karštu skysčiu užpilti svogūnus. Palaikyti 10 – 15 minučių, marinatą nupilti, o svogūnus laikyti šaldytuve.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Vas 2008, 19:26

Papilvės juostelės
Grilyje kepamos papilvės juostelės - tai sotus ir sknus patiekalas.

500-750 g kiaulės papilvės
aliejaus,druskos
mairūno ,šviežiai maltų pipirų
aštraus padažo

Papilvė supjaustoma nykščio storio juostelėmis, kurios sudedamos į įkaitintą grilį ir kepamos 3 minutes.Likus kepti 1 min., mėsa aptepama aliejumi (tinka ir tirpintas sviestas), sumaišytu su žiupsneliu druskos ir mairūnu.Lėkštėje mėsa apibarstoma maltais pipirais, užpilama aštriu padažu ir tiekiama su kepintomis bulvėmis ir pakepintais svogūnų žiedais. Tai sotus patiekalas.
Galima tiekti ir su obuoliais. Obuoliai nulupami, supjaustomi skiltelėmis ir trumpai troškinami su druska ir pipirais lydytuose taukuose. Skiltelės neturi suirti. Kadangi papilvė ir taip yra riebi, aliejumi galima ir nebetepti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Vas 2008, 19:30

Razbaininkų šašlykai
1 kg kumpio
200 g lašinukų
druskos
600 g juodos ruginės duonos
maltų pipirų

Mėsą supjaustykite gabaliukais ir kelias valandas pamarinuokite.
Lašinukus ir duoną supjaustykite tokio pat dydžio gabaliukais, kaip ir mėsą.
Verkite ant iešmų paeiliui duonos, mėsos, lašinukų ir t.t. Kraštuose - duonos.
Kepkite virš karštų anglių.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Vas 2008, 19:58

saslykiukai sitie vylioja :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Vas 2008, 20:26

Valgėm oper kalėdas tokius. man tiko ir patiko :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Vas 2008, 20:49

musu skoniai panasus,tai turetu ir man tikti :P

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Bir 2008, 15:45

Kalakutienos vėrinukai su ananasais

300 g kalakutienos krūtinėlės,
3 šaukštų raudonojo vyno, 3 šaukštų sojos padažo,
3 skiltelių česnako, trupučio čili miltelių,
1 šaukštelio cukraus, ¼ šaukštelio druskos,
¼ šaukštelio kario, 1 ananaso.
Iš vyno, sojos padažo, pertrinto česnako, čili, druskos, cukraus, kario sumaišyti marinatą ir jame 3-4 val. pamarinuoti 2-3 cm dydžio gabaliukais supjaustytą kalakutienos krūtinėlę. Ananaso žievę nupjauti, išskobti kietąją viduriniąją dalį ir supjaustyti gabaliukais, panašiais į mėsos gabaliukus. Mėsą ir ananasus pakaitom verti ant 6 iešmelių ir kepti grilyje ar ant grotelių palaistant marinatu ir pavartant (kiekvieną pusę po 5-7 min.).

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Bir 2008, 15:46

Slyvų-šoninės vėrinukai

15 džiovintų slyvų be kauliukų,
0,5 stiklinės raudonojo vyno, 1 riekelės citrinos,
2 gvazdikėlių, 0,5 cinamono lazdelės,
250 g neriebios šoninės.
Slyvas iš vakaro nuplauti, užpilti vynu, į jį išspausti citrinos riekelę, įdėti gvazdikėlius, cinamono lazdelę. Išėmus gerai nuvarvinti ar nusausinti virtuvine servetėle.Kiekvieną slyvą suvynioti į šoninės riekelę ir mauti ant iešmo. Kepti grilyje ar ant grotelių, kol šoninė taps traški.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Bir 2008, 15:46

Balkaniški faršo vėrinukai

150 g faršo, 150 g kumpinės dešros,
1 svogūno, 2 skiltelių česnako,
2 šaukštų susmulkintų petražolių lapelių,
raudonėlio, pipirų, druskos,
3 šaukštų aliejaus, 1 raudonosios paprikos,
3 mažų svogūnėlių.
Faršą, susmulkintą dešrą, smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką, pjaustytas petražoles džiovintą raudonėlį, aliejų gerai suminkyti, paskaninti druska, pipirais. Šią masę padalinti į 6 dalis, formuoti pailgus maltinukus. Papriką nuvalyti, supjaustyti. Ant iešmo pakaitomis verti paprikos gabalėlį, lauro lapelį, faršo maltinuką, svogūnėlį, vėl papriką, lauro lapelį, mėsą, papriką. Uždengti ir porai valandų pastatyti šaltai.
Kepti ant grotelių pavartant (kiekvieną pusę po 5-6 min.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Bir 2008, 15:47

Dešrelių-cukinijų vėrinukai

3 dešrelių (sardelių), parūkytų ar paprastų,
200 g jaunos cukinijos, 1 geltonosios paprikos,
100 g mažų pomidorų, 3 rozmarino šakelių,
2 šaukštų rapsų aliejaus,
1 šaukšto žalios citrinos sulčių, pipirų,
druskos, čili miltelių.
Dešreles supjaustyti griežinėliais. Cukiniją supjaustyti truputį didesniais griežinėliais. Papriką nuvalyti, supjaustyti. Visiems ingredientams iešmu pradurti skylutes. Jei rastume sumedėjusias rozmarino šakeles, ant jų pakaitomis verkime cukiniją, dešrelę, papriką, pomidorą ir t.t. Jei tokio rozmarino negautume, verkime ant medinio ar metalinio iešmo, o rozmarinu tik puoškime. Iš aliejaus, citrinos sulčių, pipirų, druskos, trupučio čili sumaišyti marinatą, juo užpilti lėkštėje sudėtus vėrinukus, juos nors valandą tame marinate pavartyti. Nuvarvinus kepti ant grotelių pavartant (po 5 min. kiekvieną pusę).

Skelbti atsakymą