Re: saldus patiekalai kuriu nereikia kepti
Moderatorius: vitele
Re: saldus patiekalai kuriu nereikia kepti
va cia toks vienas mano receptukas
zefyriniai sausaineliai
125 gr.sviesto
saukstas tamsaus rudojo cukraus
50gr.kakavos
2 saukstai sviesaus kukuruzu sirupo(manau ir kitoks turetu tikti)
250gr. juodojo sokolado
250 gr.yvairiu spalvu zefyru
stikline razinu
paruoskite 20cm maisto pleveles kvadrata.mazame prikaistuvyje virs silpnos ugnies tirpinkite sviesta su ruduoju cukrumi,kakava ir kukuruzu sirupu,kol cukrus visiskai istirps.sokolada istirpinkite dvigubame puode virs garu.sumaisykite sokolada su istirpintu sviestu,suberkite razinas ir pjaustytus zefyrus.
saukstu sudekite misini ant maisto pleveles ir suvyniokite y ritineli.vesinkite saldytuve maziausiai 4 valandas,kol sukietes.supjaustykite riekelemis ir vaisinkites:)
istiesu dar pati neisbandziau,bet kai pabandysiu butinai parasysiu kas gavos.
zefyriniai sausaineliai
125 gr.sviesto
saukstas tamsaus rudojo cukraus
50gr.kakavos
2 saukstai sviesaus kukuruzu sirupo(manau ir kitoks turetu tikti)
250gr. juodojo sokolado
250 gr.yvairiu spalvu zefyru
stikline razinu
paruoskite 20cm maisto pleveles kvadrata.mazame prikaistuvyje virs silpnos ugnies tirpinkite sviesta su ruduoju cukrumi,kakava ir kukuruzu sirupu,kol cukrus visiskai istirps.sokolada istirpinkite dvigubame puode virs garu.sumaisykite sokolada su istirpintu sviestu,suberkite razinas ir pjaustytus zefyrus.
saukstu sudekite misini ant maisto pleveles ir suvyniokite y ritineli.vesinkite saldytuve maziausiai 4 valandas,kol sukietes.supjaustykite riekelemis ir vaisinkites:)
istiesu dar pati neisbandziau,bet kai pabandysiu butinai parasysiu kas gavos.
- Prikabinti failai
-
- zefyriniai sausaineliai
- zefyrine desra.jpg (33.5 KiB) Peržiūrėta 10860 karus(ų)
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: saldus patiekalai kuriu nereikia kepti
pavadinimus temu reikia rasyti lietuviskomis raidemis
Re: saldus patiekalai kuriu nereikia kepti
nu atsiprasau
Re: saldus patiekalai kuriu nereikia kepti
gerai,o jaj tu zinai koki nors saldesi parayk y sita tema
Re: saldus patiekalai kuriu nereikia kepti
renici, tu pati geriau panarsyk po visa foruma, ir tikrai dau g rasi to ko reikia.
Re: saldus patiekalai kuriu nereikia kepti
uogu triufeliai
Sudedamosios dalys
150 g uogų, pvz., juodųjų vynuogių arba aviečių
100 ml smulkiojo cukraus
300 g tamsaus šokolado gabaliukų
50 g sviesto arba margarino
Papuošimui
200 g tamsaus šokolado
200 g lazdyno riešutų
Paskrudinkite lazdyno riešutus sausoje keptuvėje. Nutrinkite odeles rankšluosčiu. Riešutus gana smulkiai sukapokite. Atidėkite į šoną.
Įmeskite šokoladą į dubenį. Pavirkite uogas ir cukrų 5 minutes. Ištrinkite per sietelį kratydami ant šokolado. Pridėkite maistinių riebalų ir maišykite, kol masė taps vientisa. Suriskite iš jos rutuliukus ir pastatykite į šaldytuvą. Ištirpdykite papuošimui skirtą šokoladą įstatytame į vandenį inde ir įmerkite į jį atvėsusius rutuliukus. Pavoliokite juos kapotuose riešutuose.
Sudedamosios dalys
150 g uogų, pvz., juodųjų vynuogių arba aviečių
100 ml smulkiojo cukraus
300 g tamsaus šokolado gabaliukų
50 g sviesto arba margarino
Papuošimui
200 g tamsaus šokolado
200 g lazdyno riešutų
Paskrudinkite lazdyno riešutus sausoje keptuvėje. Nutrinkite odeles rankšluosčiu. Riešutus gana smulkiai sukapokite. Atidėkite į šoną.
Įmeskite šokoladą į dubenį. Pavirkite uogas ir cukrų 5 minutes. Ištrinkite per sietelį kratydami ant šokolado. Pridėkite maistinių riebalų ir maišykite, kol masė taps vientisa. Suriskite iš jos rutuliukus ir pastatykite į šaldytuvą. Ištirpdykite papuošimui skirtą šokoladą įstatytame į vandenį inde ir įmerkite į jį atvėsusius rutuliukus. Pavoliokite juos kapotuose riešutuose.