DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 22 Lie 2018, 19:02    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 35 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Imbieras virtuvėje ir ant palangės
StandartinėParašytas: 29 Lap 2006, 15:52 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Imbiero tėvynė - Pietryčių Azija ir Vakarų India, bet natūraliose augavietėse jis jau išnykęs. Auginamas tropinėse ir subtropinėse Kinijos, Japonijos, Vietnamo, Vakarų Afrikos, Brazilijos, Jamaikos srityse. Indijoje užauginama apie 50% pasaulinio imbiero derliaus.

Tikrasis imbieras yra žolinis daugiametis augalas stambiais ir šakotais šakniastiebiais, 1 - 1,5 metro aukščio stiebais.Žiedai oranžiniai, panašūs į varpas.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Lap 2006, 15:58 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pranešimai: 1174
Miestas: Vilnius
O kas augina imbierą ant palangės :?: :shock:

_________________
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Lap 2006, 15:58 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Imbieras lengvai prisitaiko ir gali augti įvairiomis klimatinėmis sąlygomis. Namuose taip pat nesunku jį užsiauginti.
Reikia šviežios šaknies 2,5 - 5 cm gabalėlį pasodinti į purią derlingą žemę ir labai greitai pasirodys pirmieji lapeliai. Jie yra dideli, sudėtiniai, panašūs į palmių lapus. Gegužės mėnesį imbierą galima persodinti į lysvę.Mėgsta drėgmę. Šakniastiebiai kasami vėlų rudenį, kai nudžiūva lapai. Per žiemą laikomi vėsiai ( rūsyje, drėgname smėlyje arba šaldytuve, maišelyje, suvynioti į drėgną popierių. Vasarį vėl sodinti į vazoną...ir vėl iš naujo... 8)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Lap 2006, 16:04 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Patiekalams skaninti ir medicinoje naudojamos imbiero šaknys. Pagal paruošimo būdą jis skirstomas į juodąjį ir baltąjį.
Imbieras gerina virškinimą, skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą. Imbiero ir pipirmėtės, juodojo šeivamedžio žiedų ir kraujažolės arbata malšina stiprius pilvo skausmus.
Imbieras rekomenduojamas, kaip stimuliuojanti, prakaitavimą skatinanti, atsikosėjimą lengvinanti, nuskausminamoji priemonė, votims gydyti. :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Lap 2006, 16:08 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Andron rašė:
O kas augina imbierą ant palangės :?: :shock:


Jei norim užsiauginti patys, reikia auginti ant palangės iki gegužės antrosios pusės. Imbierų vegetacija ilga, todėl pasodinti į lysvė jie nesuspėja užauginti derliaus :idea:

Jei norim auginti namuose, kaip augaliuką, ant palangės negalėsim, nes reikia didelio vazono. Bet lapai laaabai gražūs. :P Ir mėgsta, kai juos purški :!:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Lap 2006, 16:12 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Kulinarijoje naudojami malonaus aitraus kvapo ir aštraus skonio imbiero milteliai. Jais gardina silkę ir kiaulieną, jūros gėrybes. Imbieras suteikia malonų kvapą žuvienei, avienos ir vištienos sultiniams. Kinų kulinarai jo deda į koldūnus ir troškintus kukulius su įdaru.Imbieru galima pagardinti marinatus,marinuoti melionus, agurkus. :luks:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Lap 2006, 16:16 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Imbieras naudojamas ir konditerijoje. Juo aromatizuoja sausainius, meduolius, pyragus, saldainių įdarus, melionų uogienę. Kinijoje iš imbiero šaknų verdama uogienė, gaminami cukatai.Imbieru galima paskaninti gėrimus ( kriaušių ir melionų kompotai, medaus gėrimai, arbatos. 116

Vienai patiekalo porcijai pagardinti reikia 0,2 - 0,5 gramo imbiero. Į mėsos ir žuvies patiekalus jis beriamas likus 20 min. iki gaminimo pabaigos, o į saldžius patiekalus - likus 5 minutėms. 043


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Lap 2006, 16:24 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pranešimai: 1174
Miestas: Vilnius
Ramunė rašė:
Imbieras naudojamas ir konditerijoje. Juo aromatizuoja sausainius, meduolius, pyragus, saldainių įdarus, melionų uogienę. Kinijoje iš imbiero šaknų verdama uogienė, gaminami cukatai.Imbieru galima paskaninti gėrimus ( kriaušių ir melionų kompotai, medaus gėrimai, arbatos. 116

Vienai patiekalo porcijai pagardinti reikia 0,2 - 0,5 gramo imbiero. Į mėsos ir žuvies patiekalus jis beriamas likus 20 min. iki gaminimo pabaigos, o į saldžius patiekalus - likus 5 minutėms. 043

Parduotuvėse yra labai skanūs Skonio ir kvapo gamybos imbieriniai sausainiai :hubba: Rekomenduoju paragauti :luks:

_________________
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Lap 2006, 16:25 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Ragavau, tikrai :hubba:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Lap 2006, 16:36 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3476
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Ramunė rašė:
Kulinarijoje naudojami malonaus aitraus kvapo ir aštraus skonio imbiero milteliai. Jais gardina silkę ir kiaulieną, jūros gėrybes. Imbieras suteikia malonų kvapą žuvienei, avienos ir vištienos sultiniams. Kinų kulinarai jo deda į koldūnus ir troškintus kukulius su įdaru.Imbieru galima pagardinti marinatus,marinuoti melionus, agurkus. :luks:

Japonai dar valgo imbierą su sušiu.


Prikabinti failai:
Failo aprašymas: Štai tokia konservuoto imbiero rožytė
imbir.jpg
imbir.jpg [ 4.67 KiB | Peržiūrėta 5418 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Lap 2006, 16:55 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Skaičiau, kad yra ir marinuojamas imbieras. Tik neatkreipiau dėmesio, ar pas mus jau yra :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Lap 2006, 19:34 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
DVASIAI IR SIELAI GYDYTI

Imbieras veikia visus audinius ir virškinimo bei kvėpavimo sistemą. Jis yra dedamas į Ajurvedos tradicinis vaistažolių mišinius, skirtus svoriui mažinti, nutukimui, hipertonijai, vidurių užkietėjimui gydyti. Mažina potraukį saldumynams :idea:

Imbieras yra puikus prieskonis, kuris padeda žmogui, kai jis nori išsilaisvinti nuo jį slegiančių rūpesčių. Jis malšina nerimą. Kai nesibaigiantys rūpesčiai pradeda žmogų persekioti ir sapnuose, rekomenduojamas imbieras. Juo galima pasitikėti. :P

Geroji imbiero energija suteikia ramybę mintims, praskaidrina sąmonę, nuramina nervus. :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Lap 2006, 19:38 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Persišaldžius ar sergant gripu į 100 - 200 ml karšto vandens įdėti 1 arbatinį šaukštelį medaus ir "ant peilio" galo( iki 0,5 g) imbiero miltelių, viską stropiai išmaišyti ir gerti kuo šiltesnį. Vietoj vandens galima naudoti juodąją arba žaliąją arbatą. 030


Paskutinį kartą redagavo Ramunė 29 Lap 2006, 19:45. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Lap 2006, 19:40 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Kai skauda skrandį, pykina kas dieną išgerti po 0,5 puodelio imbiero arbatos ir nuolat maistą paskaninti imbieru. Tam pačiam tikslui galima vartoti ir imbiero miltelius su medumi. :valg:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Lap 2006, 19:42 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Padidėjus nervingumui, reikia gerti po imbiero arbatą arba jo tinktūrą. Imbierą galima gerti ir su kakava. :roll:


Paskutinį kartą redagavo Ramunė 29 Lap 2006, 19:45. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Lap 2006, 19:44 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Norint išsivalyti organizmą nuo šlakų , reikia 1 arbatinį šaukštelį susmulkinto imbiero užpilti 1 litru vandens, pavirinti 20 minučių ant silpnos ugnies, perkošti ir išgerti per 20 valandas.Galima paskaninti trupučiu citrinos sulčių. 116


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Lap 2006, 20:04 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Dar radau :!:

Esant migrenai reikia labai smulkiai supjaustiti arba sutrinti imbierą, sumaišyti su vandeniu ir tą košelę tepti ant smilkinių. :mrgreen:

Imbiero arbatėlės mažina cholesterolio kiekį kraujyje, gerina odos būklę. :bis:

Pati paprasčiausia arbata :

Imbiero šaknį supjaustyti, suberti į arbatinuką, užplikyti ir, palaikius 10 minučių, gerti. Jei reikia, galima gardinti medumi ar citrinos sultimis. :luks:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Lap 2006, 20:06 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
031 Na, kai perskaičiau savo rašliavą, tai vos nepasijutau sveikatingumo kursuose... :hypno:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Lap 2006, 20:50 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Aga...profesore :) sveikos mitybos specialiste :P Bet labai idomu skaityti...ruošiuos į prekybos centrą...sučiupsiu ir imbiero šaknį kartu prie daržoviu:)))


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Lap 2006, 20:55 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Nu, jau pamaloninai dūšią :aciu1:
Tik parašyk, ką darei iš tos šaknies ir ar patiko :lol: Nes aš tik arbatytę esu gėrusi. Visai nieko su medučiu 030


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Lap 2006, 21:00 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Aš tai imbiero milteliu (turiu biški prieskoniu) tai šiek tiek į kavą dedu verdant. Negarntuoju kad tą patį galima daryti su šviežia šaknim , gal bus per aitru :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Lap 2006, 22:42 
Atsijungęs
Naujokas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 29 Spa 2006, 20:11
Pranešimai: 2
Miestas: Senieji Trakai
Va as kai buvau isvykusi i Vokietija ir vienam bendrabutyje teko gyventi su japone, nuskilo tokia laime paragauti jos ruostos vistienos su baklazanais ir specialiai gardintos imbiero saknimi. Kai pabandziau pasigaminti gryzusi i namus, siek tiek padariau per aitru patiekala, gaila, kad nezinau tiksliu porciju kiek ko deti, bet pabandzius dar kerteli manyciau, kad reikis siek tiek maziau tos saknies idet ir turetu buti skanu :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Lap 2006, 00:22 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3476
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Ramunė rašė:
Skaičiau, kad yra ir marinuojamas imbieras. Tik neatkreipiau dėmesio, ar pas mus jau yra :roll:

Pas mus parduotuvėse tikrai yra ir marinuoto imbiero.
Aš arbatą geriu iš sutarkuotos imbiero šaknies ir be šio prieskonio neapsieinu kalėdoms kepdama meduolius :P


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Gru 2006, 17:56 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Europos detoksikacijos centruose imbierinę arbatą rekomenduoja gerti prieš valgį ir prieš miegą - taip siekiama stimuliuoti ir išvalyti žarnyną.

:twisted: :P :lol: :D

Lašas imbierinio aliejaus ar paprasčiausio imbierinio užpilo karštoje vonioje nuims raumenų skausmus. :idea:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Gru 2006, 18:06 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Britai dievina imbierinį gėrimą " Ginger beer ", bet tik nedaugelis jų žino, kad jame imbiero - nė pėdsako nerasi :shock: . Jis gaminamas iš grybelio, kuris liaudiškai yra vadinamas ginger beer plant. :hypno:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Gru 2006, 18:38 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
O kaip daroma imbierinė arbata? Aš nuo peršalimo buvau sutarkavus imbiero, biški pasididnau sau akis be plastinės operacijos jį suvagydama...o arbata kaip daroma?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Gru 2006, 19:55 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Tai mat, kiek sutaupei : plastinės operacijos pas mus brangokos :wink:

Mano kirpėja dažnai geria tą arbačiukę, (vaišino ir mane), tai ji daro paprastai : papjausto plonais griežinėliais šaknies, įmeta į arbatinuką ir užpliko. Palaiko kokias 10 -15 minučių ir geria. Sakė, jei per stipru būna, tai karštu vandenuku prasiskiedžia. Geria be nieko. O šiaip tai galima su medumi, cukrumi. :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Gru 2006, 21:20 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Nu jeigu dar ir arbata tiek akis didina, tai man teks jau darytis operaciją, kad jas sumažinti :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Gru 2006, 23:13 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Jei kas, tai gal citrina su česnakiuku padės sugrįžti joms į pirminę padėtį :wink: Kai gėriau, nepastebėjau pokyčių savo veide, tai gal nieko :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Gru 2006, 18:40 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Šilainių turguj atsidarė nauja arbatos ir kavos krautuvėlė. Vakar pirkau žaliąją arbatą su imbieru. Skani, net labai. Rekomenduoju. :luks:


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 35 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO