Priestalo.lt • Temos rodymas - Maisto spalva ir mūsų sveikata

  DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 20 Rgp 2018, 22:13    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 42 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Rgp 2007, 18:05 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
as irgi taip manau,viskas su saiku :wink:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 18 Rgp 2007, 22:27 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Atsakykit man, panos. Kai perki šaldytas šparaginės pupelės, jos būna ryškiai žalios. Pas mano mama sodė, jos būna šviesiai žalios, o paskui staigiai geltonuoja. Tos ryškios žalumos kaip parduotuvėse - nepasieka...tai kaip tokias žalias prekybcentruose padaro??? :?:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Rgp 2007, 08:45 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Šparagines pupeles auginu jau daug metų. Jos būna 2 spalvų : geltonos ir žalios. Forma vie noda, o skonis - truputį skiriasi : geltonos švelnesnės, jos labiau salotoms tinka, žalios - troškiniams, aštresnėms sriuboms. :lol:
O parduotuvėse jos tokios ryškios nuo purškalų, kaip ir obuolių raudonis - nenatūralu. Jei perki - plauk po karštoku vandeniu kokias 5-8 min, kad nuplauti chemikaliukus ( nors sako, kad jie nekenksmingi, bet... :roll: )


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Rgs 2007, 07:42 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
as tai jei jau perku,tai tik turgelyje pas bobules,vis naturalesnes :oops:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Rgs 2007, 09:06 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Aš taip pat turguj, jei prireikia arba kaiman varau ieškot pas babulkas. Vis tiek gaunu :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Rgs 2007, 09:51 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
jo...tavo tiesa, Ramunė. Ilgiau pavirus, tas gražiai žalias pupelės, jos tampa gelsvesnės :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Rgs 2007, 09:55 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Aš šiemet buvau sojos pupelių pasisėjusi, su ankštimis - viau, nepatiko. O be ankščių - kaip ir šparaginės. Gal maistingumas skiriasi, mbet skonis - tip-top :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Rgs 2007, 11:24 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
kitais metais ir as sparagines liepsiu seti,kad nereiketu pirkti :evil:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Rgs 2007, 11:27 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Kad su jom atsargiai reikia. Mano mama pradžioj nuskina šviežias, dar neprinokusias, tai jos skanios, nežinau kam, bet dalį palieka. Paskui tą antrą dalį nuskina kai jau tipo proniko, ir toks š juos valgyt :evil: nes tada tame kevale atsiranda kietu nekramtomu siūlų, o mama aišku neišmeta, gaila ... ir man vis brunka sušaldytas :evil: :evil: :evil: Tenka išmesti man.... ir ko iš karto nenuskina :?: :?: :?: :evil:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Rgs 2007, 11:35 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
mamos yra mamos :merg2: Gal kai mes pasensim dar "gudresnes" busim :roll: :wink: :!:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Rgs 2007, 13:26 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Aš darau paprasčiau : šparaginės noksta nevienodai, tai kas antrą dieną ir nuskinu panokusias pupeles ( bet ne visiškai prinokusias). Tada arba marinuoju arba šaldau. :? Jokių siūlų, jokių kietų pupų viduje. Pernokusios jos kietos ir nebeskanios būna :evil:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Kov 2008, 17:50 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Kaip vartoti vaisius

Vaisiai, riešutai, žalios daržovės ir šakniavaisiai sudaro puikiai derantį mitybos valgiaraštį.
Vaisiai - tikras malonumas, juos valgyti sveika ir skanu. Tačiau juos reikia valgyti atskirai nuo kitų produktų ar patiekalų.
Vaisių negalima valgyti ir tarpuose tarp valgymo, nes tai reiškia, kad jie atsidurs skrandyje, kai ten dar virškinamas anksčiau patekęs maistas. Taip bus sutrikdytas virškinimas. Vaisiai ir vaisių rūgštys nepalankiai veikia skrandžio sultis, ardo pepsiną ir sumažina jo sekreciją. Todėl geriausia juos vartoti iki pagrindinio valgymo likus 20-30 minučių. Per tą laiką jie suspėja patekti į plonąsias žarnas ir būna suvirškinti.
Taip pat patariama saldžius ir labai rūgščius vaisius valgyti atskirai. Cukrus, medus ir kiti saldumynai ypač netinkami vartoti su greipfrutais.
Teisingai suderintas vaisių valgiaraštis labai tinkamas valgis pusryčiams. Nerekomenduojama vaisių saldinti cukrumi ar fruktoze. Pusryčiams galite derinti šiuos vaisius:
1. Vyšnios, abrikosai, slyvos.
2. Persikai, abrikosai.
3. Obuoliai, vynuogės.
Pavasarį ir vasarą pusryčiams galite pasiruošti vaisių salotų iš sezoninių vaisių: slyvų, abrikosų, vyšnių, trešnių, pridėję žalių salotų lapų ar salierų.


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 42 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO