Pasiūlysiu labai paprastą ir užmirštą receptą produkto, kurį galima įsigyti bet kurioje parduotuvėje, todėl šeimininkės jo nebegamina ir nežino net kaip reikėtų jį pasigaminti. Nemačiau, kad kas nors ir besiūlytų pasigaminti kaimiškų makaronų. O tai visai paprasta.
Paruošimo būdas: išplakame kiaušinį, įpilame vandens bei dedame miltų, kad telšą būtų galima kočioti. Kiekiai pirklauso nuo norimo pasigaminti makaronų kiekio. Jei norime pasigaminti nedaug makaronų, vandens reikėtų pilti nedaug, 0,5 stiklinės. Galima įdėti druskos. Tada gerai išminkome ir tešlą kočiojame. Iškočiojus peiliu pjaustome norimo dydžio ir formos makaronus arba juos pasigaminame kokiu nors kitu būdu. Taip supjausčius juos dedame šiltai kol jie išdžiūsta ir sukietėja, kas kart juos apvartant. Tuomet iš jų galima gaminti įvairius patiekalus. Makaronai yra tuo skanesni, kuo aukštesnės kokybės yra miltai. Pabandykite!
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 16682 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 684
Moku, nes mama dažnai daro, išmokino. Man labai skanu saldi sriuba su jais.
Miltai, pienas, druska, kiaušinis ir trynys. Užmaišai tešlą, bet nelietą, o kad apsuktum šaukštą. Tada užvirini vandenį ar pieną ( žiūrint, ką virsi) ir su šaukštekiu leidi po vieną . Šaukštelį gakima ir kyštelėt vandenin. Tik reikia imt mažesnį kiekį, nes išsipučia.
O mano draugė tokius daro didelius, verda pasūdytam vandenyje, paskui sudeda į troškintuvą, užpila grietine, sumaišyta su tarkuotu sūriu. Skanu - fantastika
Prisimenu, mano mama dar virdavo tokią pienišką sriubą. Suminko tokią tešlą kaip ir leistinukams, tik ji būna kietesnė. Kada užverda puodas, ima tarką burokinę ir pritarkuoja tos tešlos. Taip pat virdavo ir saldžią sriubą. Tokia tiršta, labai skani ...
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 16682 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 684
silsta rašė:
Prisimenu, mano mama dar virdavo tokią pienišką sriubą. Suminko tokią tešlą kaip ir leistinukams, tik ji būna kietesnė. Kada užverda puodas, ima tarką burokinę ir pritarkuoja tos tešlos. Taip pat virdavo ir saldžią sriubą. Tokia tiršta, labai skani ...
Ką jūs, nepatingėkit išsivirti saldžios sriubos. Į ją dedu džiovintų abrikosų, razinų, džiovintų obuoliukų. Ir uogienės gerą šaukštą rūgštesnės... Dar kartais patiršinu su krakmolu...
Ką jūs, nepatingėkit išsivirti saldžios sriubos. Į ją dedu džiovintų abrikosų, razinų, džiovintų obuoliukų. Ir uogienės gerą šaukštą rūgštesnės... Dar kartais patiršinu su krakmolu...
gal tu miegi mes gi verdam ta sriuba,bet snekam apie tai,ka i ja dedam leistinukus ar ryzius Galetum nuo toliau paskaityti,o ne paskutine zinute o saldi sriuba visada su krakmolu,o ne kartais
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume