DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 25 Bal 2018, 09:53    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 30 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Naminiai makaronai
StandartinėParašytas: 05 Geg 2007, 18:53 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086
Pasiūlysiu labai paprastą ir užmirštą receptą produkto, kurį galima įsigyti bet kurioje parduotuvėje, todėl šeimininkės jo nebegamina ir nežino net kaip reikėtų jį pasigaminti. Nemačiau, kad kas nors ir besiūlytų pasigaminti kaimiškų makaronų. O tai visai paprasta.
Paruošimo būdas: išplakame kiaušinį, įpilame vandens bei dedame miltų, kad telšą būtų galima kočioti. Kiekiai pirklauso nuo norimo pasigaminti makaronų kiekio. Jei norime pasigaminti nedaug makaronų, vandens reikėtų pilti nedaug, 0,5 stiklinės. Galima įdėti druskos. Tada gerai išminkome ir tešlą kočiojame. Iškočiojus peiliu pjaustome norimo dydžio ir formos makaronus arba juos pasigaminame kokiu nors kitu būdu. Taip supjausčius juos dedame šiltai kol jie išdžiūsta ir sukietėja, kas kart juos apvartant. Tuomet iš jų galima gaminti įvairius patiekalus. Makaronai yra tuo skanesni, kuo aukštesnės kokybės yra miltai. Pabandykite!


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Geg 2007, 19:05 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
o gal zinot kaip leistinukai daromi,zinau mano baba darydavo :merg2:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Geg 2007, 19:10 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Moku, nes mama dažnai daro, išmokino. Man labai skanu saldi sriuba su jais.

Miltai, pienas, druska, kiaušinis ir trynys. Užmaišai tešlą, bet nelietą, o kad apsuktum šaukštą. Tada užvirini vandenį ar pieną ( žiūrint, ką virsi) ir su šaukštekiu leidi po vieną . Šaukštelį gakima ir kyštelėt vandenin. Tik reikia imt mažesnį kiekį, nes išsipučia.
O mano draugė tokius daro didelius, verda pasūdytam vandenyje, paskui sudeda į troškintuvą, užpila grietine, sumaišyta su tarkuotu sūriu. Skanu - fantastika Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Geg 2007, 19:26 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
padarysiu kada :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Geg 2007, 19:31 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Dar užmiršau parašyt, kad draugė kartais deda ir varškės į tuos tipo virtinukus. Vėl kitoks skonis. :twisted:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Geg 2007, 11:45 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
kaip varskes,i tesla :shock:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Geg 2007, 12:06 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Taip, į tešlą. Nedaug, gerai pertrintos. O principas toks pats : kad šaukštas apsisuktų ir į vandenį būtų galima suleist :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Geg 2007, 12:31 
Atsijungęs
Dalyvis
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 25 Kov 2007, 13:29
Pranešimai: 63
Miestas: Kėdainiai
Pliusai: 9
Kažkur skaičiau, kad namie galima pasigaminti ne tik makaronus, bet ir lazanijos lakštus


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Geg 2007, 12:47 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
supratau :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Geg 2007, 13:11 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086
Siga rašė:
Kažkur skaičiau, kad namie galima pasigaminti ne tik makaronus, bet ir lazanijos lakštus

tikriausiai taip pat gaminti kaip ir paprastus makaronus reikia, tik kitokia forma suteikti Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Geg 2007, 15:16 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
o kaip isdziovinti :shock:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 08 Geg 2007, 16:26 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Radau :lol:

Tešlą supjaustyti reikiamo dydžio gabaliukais ir sudėti anr drobulės ar lentelės ir palikti per naktį.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 08 Geg 2007, 16:27 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
ir viskas :shock:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Geg 2007, 14:40 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pranešimai: 1706
Miestas: Kaunas
Pliusai: 5
Prisimenu, mano mama dar virdavo tokią pienišką sriubą. Suminko tokią tešlą kaip ir leistinukams, tik ji būna kietesnė. Kada užverda puodas, ima tarką burokinę ir pritarkuoja tos tešlos. Taip pat virdavo ir saldžią sriubą. Tokia tiršta, labai skani ... Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Geg 2007, 15:44 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
tutsi rašė:
ir viskas :shock:


Rašo, kad viskasPaveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Geg 2007, 15:46 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
silsta rašė:
Prisimenu, mano mama dar virdavo tokią pienišką sriubą. Suminko tokią tešlą kaip ir leistinukams, tik ji būna kietesnė. Kada užverda puodas, ima tarką burokinę ir pritarkuoja tos tešlos. Taip pat virdavo ir saldžią sriubą. Tokia tiršta, labai skani ... Paveikslėlis


Va šitą ir aš mokuPaveikslėlis Tik tingiu daryt dažnai :oops: :oops:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Geg 2007, 18:41 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
kokia tu mokyta :merg2:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Geg 2007, 18:44 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
O tu maneiPaveikslėlis Aš iš anytos išmokau, bet tik kartą metuose darau saldžią, o ne pienišką sriubą. Ta terlionė su tešla mane veda iš proto Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Geg 2007, 19:21 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
o man labai patinka saldi sriuba :hubba:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Geg 2007, 19:28 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
tutsi rašė:
o man labai patinka saldi sriuba :hubba:


Tai saldžią ir aš dažnokai verdu, bet su ta tarkuota tešla - kartą metuose :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Geg 2007, 19:44 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
as paprastu makaronu imetu ir vsio :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Geg 2007, 19:57 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
tutsi rašė:
as paprastu makaronu imetu ir vsio :wink:

Aš irgi. O sykį dariau su ryžiais : kažkas ne taip, bet skanuPaveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Geg 2007, 20:25 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
man tai ir su ryziais skanu :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 15 Geg 2007, 09:10 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pranešimai: 1706
Miestas: Kaunas
Pliusai: 5
Ką jūs, nepatingėkit išsivirti saldžios sriubos. Į ją dedu džiovintų abrikosų, razinų, džiovintų obuoliukų. Ir uogienės gerą šaukštą rūgštesnės... Dar kartais patiršinu su krakmolu... Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 15 Geg 2007, 09:48 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
silsta rašė:
Ką jūs, nepatingėkit išsivirti saldžios sriubos. Į ją dedu džiovintų abrikosų, razinų, džiovintų obuoliukų. Ir uogienės gerą šaukštą rūgštesnės... Dar kartais patiršinu su krakmolu... Paveikslėlis
gal tu miegi :shock: mes gi verdam ta sriuba,bet snekam apie tai,ka i ja dedam leistinukus ar ryzius :evil: Galetum nuo toliau paskaityti,o ne paskutine zinute Paveikslėlis o saldi sriuba visada su krakmolu,o ne kartais :laugh:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 15 Geg 2007, 15:05 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pranešimai: 1706
Miestas: Kaunas
Pliusai: 5
Tai tik tau gal visada su krakmolu, bet yra žmonių, kurie tirštokų sriubyčių nemėgsta, juk taip Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 15 Geg 2007, 15:19 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
silsta rašė:
Tai tik tau gal visada su krakmolu, bet yra žmonių, kurie tirštokų sriubyčių nemėgsta, juk taip Paveikslėlis
bet tikroji saldzioji sriuba yra su krakmolu Paveikslėlis o gamina,kaip kas sugeba.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 15 Geg 2007, 15:23 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
tutsi rašė:
silsta rašė:
Tai tik tau gal visada su krakmolu, bet yra žmonių, kurie tirštokų sriubyčių nemėgsta, juk taip Paveikslėlis
bet tikroji saldzioji sriuba yra su krakmolu Paveikslėlis o gamina,kaip kas sugeba.


Man skani ir tokia, ir tokia :lol: O gaminu pagal tingėjimo laipsnį ir norą Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 15 Geg 2007, 15:29 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
taigi,as ir sakau,kad kaip kas sugeba Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 24 Bal 2008, 15:47 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
http://www.alfa.lt/straipsnis/c69785


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 30 pranešimai(ų) ] 

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO