DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 23 Sau 2018, 17:07    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 107 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Gru 2006, 17:11 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Vis užmirštu silkutės prekybos centre nusipirkti.....bet kaip pasakaitau, seilės pavarvinu nuo jūsų receptų. :hubba:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Gru 2006, 21:47 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pranešimai: 1174
Miestas: Vilnius
Teko kažkur skaityti, kad Anglijos ir Arijos "emigrantų" parduotuvėse vos ne pusę asortimento sudaro įvairios silkių rūšys :idea:

Čia kad emigrantai Tėvynės nepamirštų :wink:

_________________
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Gru 2006, 10:53 
Atsijungęs
Dalyvis
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 27 Lap 2006, 16:42
Pranešimai: 66
Mano bendradarbių vaikai gyvena mžuose Anglijos miesteliuose, nuo Londono apie 400 km, tai jie tos silkutės, kur emigrantų parduotuvėse didmiesčiuose yra, nė kvapo nejaučia, o pasiilgsta nerealiai, sako vien pagalvoję seilę varvinam :hubba:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Gru 2006, 12:39 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pranešimai: 1706
Miestas: Kaunas
Pliusai: 5
Eli rašė:
Kad ir kokių silkių uždarų nedaryčiau, visada skaniausia mums :
Kepti svogūnai, pomidorų normalaus padažo, (kur apie 3 Lt. kainuoja), ir jo daug, dar bekepant cukraus įberiu, kad skonis pagerėtų :lol: tada su duonyte, niam-niam :hubba:


O koks pavadinimas to normalaus pomidorų padažo :?: Aš kažkodel manau (ir perku) Suslavičiaus klasikinį pomidorų padažą. Ten paskaičius sudėtį yra daugiausia pomidorų dedama (apie 33-35 proc. tūrio). O kituose tik 15-18 proc... :help:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Gru 2006, 12:48 
Atsijungęs
Dalyvis
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 27 Lap 2006, 16:42
Pranešimai: 66
Na dar yra Kėdainių naturalus, panašus į tą kur Jūs rašote, ten pomidorų tikrų gal dar daugiau procentų, reikės pažiūrėti :?:
O šiaip tai aš paskutiniu metu irgi prie etikečių daugiau užtrunku, ypač studijuodama grietinės sudėtį. Tai ten irgi vaizdelis nekoks :evil: Žmonės, žiūrėkite ką perkate :!:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Gru 2006, 13:14 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Pas mane mama daro 100% pomidorų padažą: pomodorai, česnakas, druska, viska sumali su mikseriu ir gatavas padažas prie dešreliu, prieskonis į sriubą, prie kotletų :hubba:

Reikės ir su silkė išbandyti... ;)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Gru 2006, 13:15 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Eli rašė:
Na dar yra Kėdainių naturalus, panašus į tą kur Jūs rašote, ten pomidorų tikrų gal dar daugiau procentų, reikės pažiūrėti :?:
O šiaip tai aš paskutiniu metu irgi prie etikečių daugiau užtrunku, ypač studijuodama grietinės sudėtį. Tai ten irgi vaizdelis nekoks :evil: Žmonės, žiūrėkite ką perkate :!:


Del grietinės atkyra tema apie Pieno produktus ;)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Gru 2006, 15:48 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Lilina rašė:
Pas mane mama daro 100% pomidorų padažą: pomodorai, česnakas, druska, viska sumali su mikseriu ir gatavas padažas prie dešreliu, prieskonis į sriubą, prie kotletų :hubba:

Reikės ir su silkė išbandyti... ;)



`Vasarą iš savų darau ir aš. Tinka prie silkės net labai :lol: O iš pirktinių nebandžiau...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Gru 2006, 16:16 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Mama irgi iš savų daro. Aš vasarą pomidorus perku, tai irgi prisidarau. Vasarą jie skanesni. Žiema ne bandžiau daryt.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Gru 2006, 16:28 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3467
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Lilina rašė:
Pas mane mama daro 100% pomidorų padažą: pomodorai, česnakas, druska, viska sumali su mikseriu ir gatavas padažas prie dešreliu, prieskonis į sriubą, prie kotletų :hubba:

Reikės ir su silkė išbandyti... ;)

Mano mama tokio padažo ir žiemai pasidaro :roll:
Tikrai dug skanesnis nei pirktinis 8)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Gru 2006, 16:28 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Na, nekelia man tie žieminiai pomidorai pasitikėjimo :roll: Nusiperku kartais susigundžiusi, bet jie man į kažkokius vos ne fanerinius panašūs ( skoniu ) :shock:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Gru 2006, 16:30 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3467
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Ramunė rašė:
Na, nekelia man tie žieminiai pomidorai pasitikėjimo :roll: Nusiperku kartais susigundžiusi, bet jie man į kažkokius vos ne fanerinius panašūs ( skoniu ) :shock:

Beje ir papuošimus patiekalams iš tų žieminių irgi nelabai sekasi daryti :oops:
Vasariniai geresni :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Gru 2006, 18:08 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Atrodo, kad saulytė ne tik žmonėms tinka ir patinka :P


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Gru 2006, 20:14 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Pagaliau prisiruošiau ir susisluoksniavau silkutę su svogūniukais ir cinamonu, kaip mokė Silsta. Rytoj bandysiu. :roll: Manau, kad bus :luks:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Gru 2006, 09:47 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pranešimai: 1706
Miestas: Kaunas
Pliusai: 5
:laugh: Ir aš vakar tokią dariau... Nu geras


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Gru 2006, 09:49 
Atsijungęs
Dalyvis
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 27 Lap 2006, 16:42
Pranešimai: 66
O aš tokią dar tik gaminsiu :!:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Gru 2006, 13:33 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Neišlaikiau aš tos silkutės paros laiko, jau paragavau. Tikrai :hubba: Tik, man rodos vos-vos pagailėjau cinamono. Bet paragausiu vėliau, gal padaugės :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Gru 2006, 14:04 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
O kokia jus silkute perkat, kad patiems ją pamarinuoti? Šaldytą kokia nors???

Aš šiandien mišrainė su silkė padariau : svogūnai, pomidorai, silkė, majonezas :hubba:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Gru 2006, 17:25 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pranešimai: 1706
Miestas: Kaunas
Pliusai: 5
Lilina rašė:
O kokia jus silkute perkat, kad patiems ją pamarinuoti? Šaldytą kokia nors???

Aš šiandien mišrainė su silkė padariau : svogūnai, pomidorai, silkė, majonezas :hubba:


Truputį aukščiau puslapyje aš jau buvau parašiusi kokią silkutę naudoju. Jokiu būdu ne file... 043


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Gru 2006, 18:45 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Lilina rašė:
O kokia jus silkute perkat, kad patiems ją pamarinuoti? Šaldytą kokia nors???

Aš šiandien mišrainė su silkė padariau : svogūnai, pomidorai, silkė, majonezas :hubba:


O aš perku filė, bet su oda, bet žiūriu į kainą.Mažiausiai turi būti apie 10 litų. Yra žuvies skyriuose.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 15 Gru 2006, 18:52 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Paprastai, per Kūčių vakarienę būnam kur nors pas tėvus. Šiemet planuojam namuose. Būkit geros-gerutėlės, mestelėkit silkės ir žuvytės receptukų paprastų, skanių ir labai skanių :merg2: Ačiū :aciu1: :aciu2:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Gru 2006, 15:50 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pranešimai: 1706
Miestas: Kaunas
Pliusai: 5
Turiu tokių biški mandresnių, tik terlionės daugiau reikia:

SILKĖ DREBUČIUOSE: 5-8 silkės, 0,5l marinato, 1-2 morkas, pipirų, 2-5 svogūnai, 1 šaukštas želatinos, citrinos rūgšties, žalumynų, 0,5 stiklinės aliejaus, 2 kiaušiniai. Išdarinėtas, nuluptas, be kaulų silkes 2-3 val. palaikyti parūgštintame vandenyje. Svogūnų griežinėlius pakepinti aliejuje su stambiai sutarkuotomis morkomis, įberti pipirų. Želatiną ištirpyti ir supilti į marinatą. Silkių puseles nusausinti, ant kiekvienos uždėti pakepintų svogūnų su morkomis, susukti voleliu ir persmeigti mediniu smaigtu. Sudėti į tam skirtą indą, užpilti paruoštu marinatu, pabarstyti smulkiai pjaustytais žalumynais, pastatyti šaltoje patalpoje ir, kai želatiną sustings, duoti į stalą. Silkių volelius galima dėti gulsčiai arba statyti kaip statinaites. Puošti iš kietai virtų kiaušinių išpjautytomis "vandens lelijomis"

SILKĖ SU DŽIOVINTOMIS SLYVOMIS IR GRAIKINIAIS RIEŠUTAIS: 4 silkių filė, 200 g džiovintų slyvų, 100 g graikinių riešutų, 3 šaukštai aliejaus, malto cinamono, 2 šaukštai citrinų sulčių. Silkių filė ir džiovintas slyvas supjaustome pailgais gabaliukais. Graikinius riešutus suskaldome. Viską užpilame aliejaus, cinamono ir citrinų sulčių mišiniu. Gerai sumaišome ir paliekame per naktį. Patiekdami silkę sudedame taip, kad patiekalo viršuje būtų daugiau slyvų. Puošiame graikiniais riešutais.

ŽUVIES KUKULIAI DREBUČIUOSE: 500 g žuvies filė be ašakų, 2 kietai virti kiaušiniai, didelis žalių petražolių ryšulėlis, 1/2 apvalios bandelės, 1/3 stiklinės pieno, 1 morka, 1 salieras, 1 mažas poras, 1 mažas svogūnas, druska, 1 pakelis želatinos (1/2 litro skysčio) Daržoves nuvalyti ir išvirti nuovirą. Bandelę pamirkyti piene ir kartu su filė sumalti mėsmale, suberti susmulkintus kiaušinius ir labai smulkiai supjaustytas žalias petražoles.
Iš žuvies masės suformuoti graikiško riešuto dydžio rutuliukus ir išvirti daržovių nuovire.
Perdėti į gilesnį pusdubenį, nuovirą perkošti, į karštą supilti ištirpdytą želatiną, kruopščiai išmaišyti ir užpilti kukulius. Ataušinti. Patiekti su krienais.

Sekmės bandant 024


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Gru 2006, 16:09 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
:aciu1: Be galo dėkinga :aciu2: nei vieno nesu bandžiusi. Tikrai darysiu. Ačiū :!: :geles:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Gru 2006, 14:52 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
O jeigu kalbėti apie silkės konservus, tai skaniausi yra "baltijos delikatesai". be konservantu, druska ir viskas :P ir labai skanu :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Gru 2006, 16:28 
Atsijungęs
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:55
Pranešimai: 254
Na ir skanumynų prirašėt :P
Svarbu, kad šiuo laiku man tai labai aktualu 116

_________________
Kiekvienas yra nelaimingas tiek, kiek tiki toks esąs.
Seneka


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Gru 2006, 17:38 
Atsijungęs
Dalyvis
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 27 Lap 2006, 16:42
Pranešimai: 66
As siandien gaminau silke su morkomis ir dziovintomis slyvomis . Ja pirkau visa sudyta su galva ir visais kitais organais :lol: . Isvaliau ismirkiau, nors labai suri ir nebuvo, bet pienelyje dar teko paguleti. Morkytes isviriau, tik nepervirti 018 , kad butu dar truputi standesnes. Aliejuje pakepinau svoguno galvute, kai jis apkepe, sudejau kubeliais pjaustytas morkytes ir ismirkytas slyvas, cinamono truputi. Viska atvesinau ir ant silkutes. Skanaus :!:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Gru 2006, 18:20 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Lilina rašė:
O jeigu kalbėti apie silkės konservus, tai skaniausi yra "baltijos delikatesai". be konservantu, druska ir viskas :P ir labai skanu :)


Besąlygiškai sutinku :lol: Neteko skanesnių ragauti :luks:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 27 Gru 2006, 01:27 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3467
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Kalėdoms gaminau silkę su graikiniais riešutais. tai buvo labai labai skanu :P
Ačiū silstai už tą paslaptėlę :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 27 Gru 2006, 10:42 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pranešimai: 1706
Miestas: Kaunas
Pliusai: 5
O aš kaime sugalvojau, kad reikia padaryti žuvį kitaip: yra pirkti MAXIMOJ toks UŽPILAS ŽUVIES DREBUČIAMS. Tai išsikepiau žuvį, pasidariau tuos drebučius kaip užrašyta ant pakelio, tada į dubeniuką sudėjau gabaliukais keptą žuvį, pripjausčiau lašišinių krablazdžių, žirnelių, paprikos gabaliukų, kiaušinio baltymo gabaliukų ir viską užpyliau tais drebučiais. Kai pradėjo stingti, pamaišiau kad vienodai pasiskirstytų visi produktai ir pastačiau į šaldytuvą. Prieš nešant į stalą išverčiau į lėkštę, papuošiau - nu atrodė gražiai ir valgėsi skaniai. :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 27 Gru 2006, 12:10 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
silsta rašė:
O aš kaime sugalvojau, kad reikia padaryti žuvį kitaip: yra pirkti MAXIMOJ toks UŽPILAS ŽUVIES DREBUČIAMS. Tai išsikepiau žuvį, pasidariau tuos drebučius kaip užrašyta ant pakelio, tada į dubeniuką sudėjau gabaliukais keptą žuvį, pripjausčiau lašišinių krablazdžių, žirnelių, paprikos gabaliukų, kiaušinio baltymo gabaliukų ir viską užpyliau tais drebučiais. Kai pradėjo stingti, pamaišiau kad vienodai pasiskirstytų visi produktai ir pastačiau į šaldytuvą. Prieš nešant į stalą išverčiau į lėkštę, papuošiau - nu atrodė gražiai ir valgėsi skaniai. :lol:


:hubba: :aciu2:


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 107 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4  Kitas

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO