Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 17172 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 736
Su kolegėmis išsiplepėjome apie silkę. Visos žinom, kad labai skanu silkutė su žaliais ( nevirtais ) burokėliais. Tik nežinom nei viena recepto. Gal kuri darėt? Arba bent jau žinot, kaip daryt ? Labai lauksiu
Su kolegėmis išsiplepėjome apie silkę. Visos žinom, kad labai skanu silkutė su žaliais ( nevirtais ) burokėliais. Tik nežinom nei viena recepto. Gal kuri darėt? Arba bent jau žinot, kaip daryt ? Labai lauksiu
Visada tik su virtais burokėliais darydavau. Net nežinojau, kad galima ir su nevirtais burokėliais
Šiaip jau aš net labai mėgstu burokėlius. Turiu vieną receptą su nevirtais burokėliais, kuris labai tinka prie žuvies. Nebandžiau su silke, tai sakau gal tiks
RAUDONOS SALOTOS: Burokėlis, morka ir obuolys (nevirti). Santykis turėtų būti 1:2:2. Burokėlį ir morką tarkuojame smulkia tarka, o obuolį - stambesne. Įspaudžiame česnako (jei mėgstat), arba įpjaustom labai smulkiai svogūno, druskytės, pipiriukų, aš visur dedu dar ir baziliko, citrinos sulčių arba vyno acto ir alyvuogių aliejaus. Labai tinka prie žuvies, keptų parūkytų dešrelių ir sojos patiekalų. Na, o aš jas valgau su avižine ar rugine riekele.
Sviestas - 100gr
2 virtos morkos
lydyti sureliai~100gr
Silkės filė - 1 žuvytes vidutinio dydžio
Sviestui leisti suminkštėti patalpoje. Silkė praleisti per mėsmalę kartu su lydytu sūriu ir morkom. Viska sumaišyti su sviestu ir įdėti į šaldytuvą 20-25 min. Paskui "ikrus" galima traukti ir tepti batoną , duoną, daryt sumuštinius
Šiaip jau aš net labai mėgstu burokėlius. Turiu vieną receptą su nevirtais burokėliais, kuris labai tinka prie žuvies. Nebandžiau su silke, tai sakau gal tiks
RAUDONOS SALOTOS: Burokėlis, morka ir obuolys (nevirti). Santykis turėtų būti 1:2:2. Burokėlį ir morką tarkuojame smulkia tarka, o obuolį - stambesne. Įspaudžiame česnako (jei mėgstat), arba įpjaustom labai smulkiai svogūno, druskytės, pipiriukų, aš visur dedu dar ir baziliko, citrinos sulčių arba vyno acto ir alyvuogių aliejaus. Labai tinka prie žuvies, keptų parūkytų dešrelių ir sojos patiekalų. Na, o aš jas valgau su avižine ar rugine riekele.
Na šios jūsų salotos tai tikriausias vitaminų užtaisas visai dienai Būtinai pasidarysiu. Tik patarkit kokios rūšies jūs perkate alyvuogių aliejų, man vis nepatinka jų kvapas, o kai užpyliau ant kopūsų salotų, tai nei aš nei šeima nevalgė skonis buvo baisus
SILKĖS MIŠRAINĖ SU LEŠIAIS: 4 gabaliukai silkės filė, apie 200gr lešių, kukuruzų indelis ir kei pomidorai. silkę ir pomidorus smulkiai supjaustai, sudedi išvierus lešius ir likusius produktus, įdedi druskytės ir majonezo ir mmm kaip skanu.
Paskutinį kartą redagavo silsta 25 Sau 2007, 15:54. Iš viso redaguota 1 kartą.
Na, silkės tema turbūt neišsenkama, gal todėl, kad ją labai mėgstu..
SILKĖ SU GRYBAIS IR RIEŠUTAIS: 3 silkių filė, svogūnas, 2 stiklinės maltų lazdyno riešutų, 2 stiklinės išvirtų džiovintų grybų, aliejaus, druskos, pipirų. Silkių filė supjaustyti nedideliais gabaliukais ir sudėti į silkinę. Svogūną supjaustyti kubeliais ir apkepinti aliejuje. Tuomet sudėti supjaustytus grybus. Viską kartu apkepinti ir paskaninti druska ir pipirais. Po to sukapotus riešutus sumaišyti su grybais ir tolygiu sluoksniu sudėti ant silkės.
Na dar kas nors parašykit kokios rūšies alyvų aliejų jūs naudojate , kad susidaryčiau tvirtesnę nuomonę.
Mano vyrui padidėjęs holesterolio kiekis kraujyje, todėl būtinai visas salotas dabar turėsiu užpilinėti ne majonezu ir grietine, o aliejumi. Taigi norėčiau, kad jis dar ir skanus būtų
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 17172 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 736
Vakar nusipirkau Aniros alyvuogių aliejaus OLIVE POMACE OIL. Irgi skanus. Šiandien dariau šviežių kopūstų salotas, tikrai skanu buvo.
O dėl cholesterolio : kiek man aiškino gydytoja, jis yra geras ir blogas. Pirmiausiai reikia išsitirti, ar per daug blogojo cholesterolio. Nes gerasis yra reikalingas žmogui. Be to mūsų puslapiuose yra apie cholesterolį gan informatyvūs du straipsniai
Na, silkių mėgėjos, laikykitės. Gavau tokį įdomų silkės receptuką, bet kol neišbandžiau pati, bijojau jums siūlyti. Žodžiu, taip:
DARŽOVIŲ SALOTOS SU SILKE: Baltagūžiai kopūstai, raudonieji kopūstai, agurkai, moliūgas(nebūtinai), obuoliai, svogūnai, spanguolės, kmynai, silkė, aliejus. Švieži kopūstai paruošiami taip: smulkiai supjaustyti baltagūžiai kopūstai apibarstomi druska, sukrumi, ir kmynais. Palaikomi, kol suminkštėja. Raudonieji kopūstai supjaustyti dar nuplikomi verdančiu vandeniu, kiaurasamtyje gerai nuvarvinami ir paskaninami druska, cukrumi ir trupučiu citrinos rūgšties. Moliūgas ir obuoliai stambiai sutarkuojami, iš agurkų išimamos sėklos, supjaustomi. Nuvalyta silkė supjaustoma nedideliais gabalėliais. Smulkiai supjaustyti svogūnai pakepinami aliejuje iki gelsvos spalvos. Mišrainė gražiai atrodys sudėta sluoksniais į stiklinį indą. Apatinis sluoksnis galėtų būti raudonųjų kopūstų (mat jie dažo kitus sluoksnius), obuolių, agurkų, moliūgų, baltųjų kopūstų, višuje spanguolės. Kiekvienas sluoksnis pabarstomas kmynais ir pakepintais svogūnėliais. Mišrainės viršus taip pat užpilamas karštais, pakepintais aliejuje svogūnėliais.
Skanaus, ir labai jau norėčiau žinoti, kaip jums silkė su kopūstais Skamba nekaip, bet valgosi labai neblogai....
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 17172 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 736
Silkė saugo nuo širdies ligų
Silkės vartojimas mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką, teigia Geteborgo technologinio universiteto Biotechnikos katedros darbuotoja Helen Lindqvist. Savo disertacijoje ji aprašo atlikto tyrimo, kurio metu tirtas silkės poveikis žmogaus širdies ir kraujagyslių sistemai, rezultatus.
„Ankstesni tyrimai jau įrodė, kad riebios žuvies bei žuvų taukų vartojimas mažina aterosklerozės bei širdies ir kraujagyslių ligų riziką, tačiau iki šiol dar nebuvo nagrinėtas silkės poveikis šiems faktoriams“, - rašoma mokslininkės disertacijoje.
H.Lindqvist tyrime dalyvavo grupė savanorių, kurie maždaug mėnesį penkis kartus per savaitę suvalgydavo po 150 g keptos silkės filė.
Tyrimas parodė, kad silkės vartojimas didina didelio tankio lipoproteinų - vadinamojo „gerojo“ cholesterolio – kiekį, kurie sumažina aterosklerozės bei širdies ir kraujagyslių ligų riziką.
Be to, mokslininkė aptiko, jog silkės taukai mažina riebalų ląstelių – adipocitų- dydį, o tai savo ruožtu mažina 2 tipo diabeto atsiradimo riziką. Taip pat silkėje yra ir antioksidantų.
„Silkėje gausu žmogaus organizmui reikalingų riebalų rūgščių omega-3, vitamino D ir B12, seleno. Be to, šios žuvies privalumas yra dar ir tas, kad jos jūroje gausu ir ji yra pigi“, – teigia švedų mokslininkė.
Helen Lindqvist teigia, jog teigiamą silkės poveikį žmogaus organizmui galima paaiškinti tuo, kad šioje žuvyje yra gausu omega-3 riebalų rūgščių, įeinančių ir į žuvų taukų sudėtį. Tačiau mokslininkė nerekomenduoja silkę keisti žuvų taukais. Nes tokiu atveju organizmas negautų reikalingų antioksidantų, vitaminų ir proteinų.
Užsiregistravo: 19 Lap 2008, 16:44 Pranešimai: 158 Miestas: Vilnius Pliusai: 0
Skaitydama šią temą, prisiminiau užpernykštes Kūčias...Visuomet jas švenčiam kartu su mama. Tąkart ji paskambino likus kelioms dienoms iki Kūčių ir griežtu tonu pasakė, kad jeigu aš pirksiu pagamintą silkę iš parduotuvės ar silkės file, ji nevalgys. Turiu nupirkti tikrą silkę su viskuo ir pati išdarinėti. Sutrikau...Galvoju, kas tai mano mamai užplaukė. Na, ką- nusipirkau silkių ir pagaminau taip, kaip ji sakė. O atvažiavus ji man papasakojo, kad per TV matė laidą, kurioje rodė, kaip silkes pamerkia į stiprius chemikalus ir kaulai tiesiog ištirpsta. Jei norima, kad silkė būtų rausva, pamerkiama į specialius chemikalus, kad silkė pakeistų spalvą...(Kad lašiša būtų raudona, dažų į jų maistą priberia.) Mes nežinom to ir valgom...
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume