Atsigaivinkim!
Dilgeliu kokteilis
100g Dilgeliu lapu
200ml Pieno
1 a/s Medaus
Cukraus syrupas
Pirma uzkaisti puoda vandens, nuplauti dilgeliu lapus(patarciau skinti vidutinio dydzio, nes jos turi daugiau saldumo) po saltu vandeniu, tada ideti i verdanti vandeni ir pavirti apie minute, tam kad panaikinti dilgeliu kanduma.
But pasiruosus bliuda su saltu vandeniu dilgeliu lapams, tam kad sustabdyti virimo procesa kitu atveju praras spalva ir pajuodos.
Nupilti vandeni, sudeti i marle lapus ir isspausti likusi vandeni. Tada sumesti i mikseri su cukraus syrupu ir plakti. Viska perkosti per smulku sieteli, sia dilgeliu tyre galima laikyti saldytuve iki 2 dienu.
Cukraus syrupas - 4 v. saukstai vandens ir tie pat cukraus, ir virti 1-2 minutes nuo uzvirimo momento, nemaisant. Saldytuve issilaikys iki 2 sav.
I mikseri supilam piena, medu ir dilgeliu syrupa (syrupa patarciau pilti po truputi taip isgausit savo asmenini skoni).
p.s. visi ingredientu duomenys yra apytiksliai, nes remiausi savo skonio receptoriais.
100g Dilgeliu lapu
200ml Pieno
1 a/s Medaus
Cukraus syrupas
Pirma uzkaisti puoda vandens, nuplauti dilgeliu lapus(patarciau skinti vidutinio dydzio, nes jos turi daugiau saldumo) po saltu vandeniu, tada ideti i verdanti vandeni ir pavirti apie minute, tam kad panaikinti dilgeliu kanduma.
But pasiruosus bliuda su saltu vandeniu dilgeliu lapams, tam kad sustabdyti virimo procesa kitu atveju praras spalva ir pajuodos.
Nupilti vandeni, sudeti i marle lapus ir isspausti likusi vandeni. Tada sumesti i mikseri su cukraus syrupu ir plakti. Viska perkosti per smulku sieteli, sia dilgeliu tyre galima laikyti saldytuve iki 2 dienu.
Cukraus syrupas - 4 v. saukstai vandens ir tie pat cukraus, ir virti 1-2 minutes nuo uzvirimo momento, nemaisant. Saldytuve issilaikys iki 2 sav.
I mikseri supilam piena, medu ir dilgeliu syrupa (syrupa patarciau pilti po truputi taip isgausit savo asmenini skoni).
p.s. visi ingredientu duomenys yra apytiksliai, nes remiausi savo skonio receptoriais.
- Prikabinti failai
-
- IMG_2973.jpg (45.94 KiB) Peržiūrėta 9087 karus(ų)
Naminis limonadas "Gaivumelis"
reikes:
citrinos, agurko, raudonojo greifrukto, vandens, tikro medaus.
greifrukta nulupti ir supjaustyti smulkiais gabeleliais, gabaliukus sudeti i leduku formles, uzpilti vandeniu ir uzsaldyti. i asoti ipili vandens, ideti griezineliais pjaustyta citrina, su obuoliu skustuku pjaustyta agurka, ideti medaus, ismaisyti ir palikti porai valandu, uzdengta, saldytuve pastoveti. po to suberti greifruktinius ledukus ir tiekti.
gaunas labai gaivinantis naminis limonadas. toki smagu gerti karsta vasaros diena
reikes:
citrinos, agurko, raudonojo greifrukto, vandens, tikro medaus.
greifrukta nulupti ir supjaustyti smulkiais gabeleliais, gabaliukus sudeti i leduku formles, uzpilti vandeniu ir uzsaldyti. i asoti ipili vandens, ideti griezineliais pjaustyta citrina, su obuoliu skustuku pjaustyta agurka, ideti medaus, ismaisyti ir palikti porai valandu, uzdengta, saldytuve pastoveti. po to suberti greifruktinius ledukus ir tiekti.
gaunas labai gaivinantis naminis limonadas. toki smagu gerti karsta vasaros diena
- Prikabinti failai
-
- HPIM1652.JPG (28.55 KiB) Peržiūrėta 9054 karus(ų)
-
- HPIM1651.JPG (25.72 KiB) Peržiūrėta 9054 karus(ų)
ŠALTAS INDIŠKAS KAVOS GĖRIMAS
Dedu ir as gerimuko,gaivaus receptuka konkursui
100ml. kavos{paruostos}
1 cinamono lazdelės
2 gvazdikėlių
2 pipiriukų kvepiančių
cukraus pagal skonį
grūsto ledo
Užplikyti kavą,į ją įdėti cinamono lazdelę,gvazdikėlius,pipiriukus ir cuukraus.
Dėti į šaldytuvą 20min.kad įsigertų prieskoniai.
Į stiklinę dėti ledo,užpilti kava.
GAIVAUS IR SKANAUSIIII
100ml. kavos{paruostos}
1 cinamono lazdelės
2 gvazdikėlių
2 pipiriukų kvepiančių
cukraus pagal skonį
grūsto ledo
Užplikyti kavą,į ją įdėti cinamono lazdelę,gvazdikėlius,pipiriukus ir cuukraus.
Dėti į šaldytuvą 20min.kad įsigertų prieskoniai.
Į stiklinę dėti ledo,užpilti kava.
GAIVAUS IR SKANAUSIIII
- Prikabinti failai
-
- Picture.jpg (4.83 KiB) Peržiūrėta 8951 karus(ų)