Bulviakasis atėjo

Čia rengiame įvairius konkursus bei viktorinas. Laimėtojai gauna prizus :).

Moderatoriai: Tutsi, Jacinta

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: Bulviakasis atėjo

Standartinė daida » 23 Rgs 2010, 10:26

Labai idomus receptukas :) Reiks mamai pagaminti, nes lazanija jai nepatinka, bet kadangi ji yra bulvinė, manau šita patiks 038

Vartotojo avataras
Kristinuska
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1525
Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
Pliusai: 7
Miestas: Kaunas

Re: Bulviakasis atėjo

Standartinė Kristinuska » 23 Rgs 2010, 11:00

Oho kokiu skaniu valgiu pridejot 049 Man tai po bulviakasio sikine skauda, tai nieko negaminu :?
Love is in the air :)

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Bulviakasis atėjo

Standartinė sinsan » 23 Rgs 2010, 11:08

ir pyragas ir lazanija super, bet vat ka reiskia laukti, tempti guma.... as apkepa gariau ir panasus i nicoles lazanija :) :D matyt mes kokios telepates
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: Bulviakasis atėjo

Standartinė Isia » 23 Rgs 2010, 19:05

na,aš kuklu, ir elementaru patiekaliuką įkelsiu :) žinau, kad ne kartą ir ne du esat gaminusios visos šeimininkės tai namuose, bet vis tiek- šviežias bulvių sezonas :) priminsiu kaip kam apie šitą skanumyną, kam patinka :)

BULVINIAI VĖDARAI
apie 1 kg bulviu.
didelis svogūnas,
krapai, pipirai, druska, truputėli česnako, prieskonių bulvėms.
šalto rūkymo lašinių.
aliejaus.
Storųjų kiaulių žarnų.
2-3 kiaušiniai.


Bulves nulupti, sutarkuoti. Atskirai lašinukus supjausčius kuo smulkiau, pakepinti keltuvėje kartu su svogūnu. Į tarkius įmušti kiaušinius, supilti paspirgintus lašinukus, sudėti norimus prieskonius. Paruošta masę prikimšti žarnas. Aš žarnų galiukus susukau ant dantų krapštukų. Kepti skardoje, įpylus aliejaus.
Valgyti su mėgstamu padažu. Aš mėgavaus su spirgučiais ir kaimiška giretine :)
SKANAUS
Prikabinti failai
P1160946.JPG
P1160946.JPG (57.62 KiB) Peržiūrėta 6045 karus(ų)
P1160947.JPG
P1160947.JPG (62.61 KiB) Peržiūrėta 6045 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Bulviakasis atėjo

Standartinė Tutsi » 23 Rgs 2010, 20:46

as niekada nemusu kiausiniu 8) O ka jis duoda?

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: Bulviakasis atėjo

Standartinė daida » 23 Rgs 2010, 23:16

Jetus, kaip užsinorėjau vėdarų su pienu :hubba:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Bulviakasis atėjo

Standartinė Tutsi » 23 Rgs 2010, 23:20

ir as apie piena prie vedaru pagalvojau :D

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: Bulviakasis atėjo

Standartinė Isia » 24 Rgs 2010, 09:18

nzn net ka tas kiausinis priduoda. Darau taip,kaip pas mus visada darydavo. Mase panasiai kaip kugeliui :) Tai kai valgiau ir man truko pieno, buvau pamirsus nusipirkti :oops:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Bulviakasis atėjo

Standartinė sinsan » 24 Rgs 2010, 13:47

kiausinis minkstina tesla, as i vedarus musu 3 kiausius beveik visada.
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Bulviakasis atėjo

Standartinė Tutsi » 24 Rgs 2010, 13:52

tai, kad ji pas mane ir taip per minksta buna :D

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: Bulviakasis atėjo

Standartinė Isia » 24 Rgs 2010, 16:32

vadinas, tutsi, naudoji labai geras bulveles :) :!:

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: Bulviakasis atėjo

Standartinė Isia » 24 Rgs 2010, 21:31

BULVIŲ IR MORKŲ APKEPAS

apie 500 g bulvių,
4 vidutinės morkos,
3 kiaušiniai,
4 šaukštai maltų džiūvėsių,
2 šaukštai margarino,
aliejaus formai patepti,
1 šaukštelis cukraus,
imbiero, druskos.

Nuskustas morkas,nuplauti, sutarkuoti ir išvirti pasūdytame vandenyje (apie 3 stiklinės vandens),ataušinti nuovire. Nuskusti bulves,nuplauti,sutarkuoti (jei susidarys daug skysčių-nusunkti),išmaišyti su tryniais, maltais džiuvesėliais, druska, cukrumi, imbieru, margarinu, ir morkomis su nuoviru. Baltymus standžiai išplakti ir atsargiai išmaišyti su mase. Viską perdėti į aliejumi išteptą karščiui atsparų indą ir apie 1 val kepti orkaitėje. Apkepą patiekti su žaliomis salotomis.

Gan vegetariškas patiekaliukas. Geriausia morkas ir bulves tarkuoti per bulvine tarką. Šį kart tarkavau per smulkia burokinę tarką, nes elektrinės tarkos neturiu, tik rankines pas mane :oops: , ir po vėdarų darymo man dar pirštai nesugiję :oops:

Gal kam patiks :)
SKANAUS :)
Prikabinti failai
P1160965.JPG
P1160965.JPG (53.01 KiB) Peržiūrėta 6014 karus(ų)
P1160971.JPG
P1160971.JPG (56.86 KiB) Peržiūrėta 6014 karus(ų)

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Bulviakasis atėjo

Standartinė sinsan » 24 Rgs 2010, 21:38

Tutsi rašė:tai, kad ji pas mane ir taip per minksta buna :D
tai v aka reiskia namines bulves, o as kai su pirktinem, tai turiu butinai det kiausiu, nes kitaip kiekoki tokie kaip guminiai gaunasi. as uzvakar kepiau tai su cukinija, bet ka zinau tokie idomau sskonio vedarai gavosi
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Freda
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 327
Užsiregistravo: 07 Rgs 2010, 17:54

Re: Bulviakasis atėjo

Standartinė Freda » 24 Rgs 2010, 22:40

kaip skanu.

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: Bulviakasis atėjo

Standartinė Nicole » 26 Rgs 2010, 02:58

Ir i vedarus ir i plokstaini visad musu kiausa,ne tiek del minkstumo,kiek del"glitumo",o man jis patinka 038 tokia"slapesne tesla"! :lol:
Daida,verta isbandyti-tikrai skanu!Tik jei vyresnis zmogus-mazink kario del astrumo.
Velia,mane(toli nuo namu)tiek prigundei savo receptukais,kad o-jo joj 018 :lol:
O toki kaip ir tavo bulviu-morku apkepa,daznai kepu,bet niekad tarkuotu morku neverdu,jas tiesiog itarkuoju i bulves(smulkiai,ne brokine)ir gaunas toks geltonas ir skanus,kaip baumkuchenas su 20 kiausiniu :lol: Ir tau taip patariu,nes tarkuotos ir isvirtos,jei nupili nenaudodasma to nuoviro,netenka daug savo vitaminu ir skonio savybiu.Kadangi tu ji vartoji,tai ar nebutu paprasciau tiesiog tas morkas itarkuoti i bendrus tarkius? :roll:Nors gal as ir neteisi,galbut tai visai skirtingi patiekalo skoniai? 064
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: Bulviakasis atėjo

Standartinė Nicole » 26 Rgs 2010, 03:38

Bulviakasio bandeles
(apie 25-30 vnt.)

Reikes:

700 g.bulviu
4 a.s.druskos
1 v.s.dz.mieliu
120 ml.bulviu nuoviro
1 v.s.alyvu aliejaus
260 g.nesijotu kv.miltu
400 g.miltu(Typ 405)
4 v.s.linu semenu,sulegrazu ir t.t.(as naudojau kmynus)
miltu pabarstymui


Eiga:

Isvirtas pasudytas bulves sugrusti(pasilikti bulviu nuoviro!).Seklas(kurias naudosit)-pamirkyti.Mieles pabrinkinti siltam bulviu nuovire.Tada supilti i bulviu kose mieliu tirpala,alieju,miltus,nusunktus grudus ar seklas ir 2 a.s.druskos.Pirmas pora min.letai permaisyti,o apie 10 min.intensyviai minkyti,kol is kietos ir trapios teslos pasidarys minksta ir dregna,bet ne kibi.(pasireguliuokit-arba plius miltu,arba vandens)zdengti dubeni ir pastatyti siltai 30 min.pakilti teslai.Tesla perminkyti,suformuoti bandeles,leisti dar pakilti,apiberti miltais(ypac i suskilinejusias vageles)
Kepti 185-190 laipsniu temperaturoje apie 40 min.Butinai idekit indeli su vandeniu,kad bandeles gautu garo ir neissausetu.Iskepus,po 20 min.galima bandeles pjaustyti pusryciams ar vakarienei :D[attachment=0]DSCN3003.JPG[/attachment
Prikabinti failai
DSCN3003.JPG
DSCN3003.JPG (98.15 KiB) Peržiūrėta 6000 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
erikiux
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 948
Užsiregistravo: 15 Geg 2009, 15:55
Pliusai: 82

Re: Bulviakasis atėjo

Standartinė erikiux » 26 Rgs 2010, 08:04

Pasiūlysiu ir aš vieną receptą :D

BULVINIAI ČEBUREKAI SU OBUOLIAIS

Reikės:
800 g bulvių
2 kiaušinių
miltų tiek, kad tešla neliptų prie rankų
4-5 didesnių obuolių
4-5 šaukštų cukraus
150g grietinės
1 a.š. cinamono
sviesto
druskos

Bulves išvirti su lupenomis ir nulupti. Gerai atvėsusias sutarkuoti (aš tarkavau burokine tarka). Sudėti miltus, kiaušinius, pasūdyti. Išmaišyti tešlą, iškočioti maždaug 0,5 cm storio, išpjauti norimo dydžio apvalius paplotėlius.
Pasiruošti obuolių įdarą: obuolius nulupti, supjaustyti skiltelėmis, sumaišyti su cukrumi, grietine, cinamonu. Galima įdėti ir razinų, kam patinka. Obuolius dėti ant bulvinių paplotėlių, sulenkti, kraštus truputį užspausti. Čeburekus dėti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, apdėti sviesto gabalėliais. Kepti 190-200 laipsnių temp apie 45-50 min
Prikabinti failai
009.JPG
009.JPG (43.61 KiB) Peržiūrėta 5999 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: Bulviakasis atėjo

Standartinė Isia » 26 Rgs 2010, 09:04

na saunus jusu patiekaliukai merginos :) 038

Nicole, aciu uz patarimus, kita kart tikrai pasinaudosiu ir darysiu taip,kaip nurodei :) :luks: :geles:

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: Bulviakasis atėjo

Standartinė Nicole » 26 Rgs 2010, 13:08

Wau,Erikiux,kokios gerybes! 038 038 038 Butinai isbandysiu! :!:
Isia,as tau nenurodziau,tik pasitariau pati su savim :lol:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Bulviakasis atėjo

Standartinė Tutsi » 26 Rgs 2010, 13:19

skanus ceburekiukas buvo :D (nepamirskite deti savo korteles prie nuotraukos)

Vartotojo avataras
erikiux
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 948
Užsiregistravo: 15 Geg 2009, 15:55
Pliusai: 82

Re: Bulviakasis atėjo

Standartinė erikiux » 26 Rgs 2010, 14:18

Atpratau, seniai bedėjau kokį receptą, tai ir pamiršau pridėti kortelę :oops:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Siesta
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 767
Užsiregistravo: 10 Vas 2008, 20:33
Pliusai: 79
Miestas: Vilnius

Re: Bulviakasis atėjo

Standartinė Siesta » 26 Rgs 2010, 14:35

Švilpikai su vištiena

Labai minkšti ir purūs švilpikai.

15 vidutinio dydžio bulvių,
Virta vištos krūtinėlė arba ketvirtis,
2 kiaušiniai,
Stiklinė miltų,
Vištienos prieskonių, maltų juodųjų pipirų, druskos.
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Tuomet jas sumalkite su vištiena, sumaišykite su plaktais kiaušiniais, prieskoniais, druska ir gerai išmaišykite. Miltų dėkite tiek, kad tešlą galėtumėte formuoti. Iš tešlos formuokite ritinėlius, juos suplokite ir supjaustykite rombais. Kepkite karštame aliejuje ant nekaitrios ugnies. Patiekite su norimu padažu.

Paveikslėlis
Paskutinį kartą redagavo Siesta 26 Rgs 2010, 20:42, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Siesta
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 767
Užsiregistravo: 10 Vas 2008, 20:33
Pliusai: 79
Miestas: Vilnius

Re: Bulviakasis atėjo

Standartinė Siesta » 26 Rgs 2010, 14:38

Švilpikai su švelniu padažu

Labai skanūs švilpikai, atšalę primena varškinius pyragėlius.

10 virtų bulvių,
200 g varškės,
2 kiaušiniai,
4 dideli šaukštai miltų,
2 šaukštai krakmolo,
truputis druskos, keli mėtų lapeliai.

Virtas bulves sumalti, sudėti pertrintą varškę, krakmolą, miltus, išplaktus kiaušinius, druską, susmulkintus mėtų lapelius. Viską gerai išmaišyti, masė neturi lipti prie rankų. Pabarstyti ant stalo miltus ir formuoti norimo dydžio švilpikus. Sudėti į aliejumi išteptą skardą, aptepti plaktu kiaušiniu ir 170 laipsnių karščio orkaitėje kepti apie 20 min. arba kepti įkaitintame aliejuje ant silpnos ugnies.
Padažui - 100 g grietinės ir valgomą šaukštą sviesto pašildyti iki vientisos masės. Druskos - pagal skonį.

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: Bulviakasis atėjo

Standartinė Nicole » 26 Rgs 2010, 14:45

Esu valgius svilpikus tik ismirkusius padaze.Idomus tavo pasiulymas,Siasta! 038 :geles: :luks: :luks:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Bulviakasis atėjo

Standartinė Tutsi » 26 Rgs 2010, 16:40

oi, kaip noreciau :hubba:

Vartotojo avataras
JolantaDaruliene
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1138
Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
Pliusai: 166
Miestas: Ukmerge ir Norvegija

Re: Bulviakasis atėjo

Standartinė JolantaDaruliene » 26 Rgs 2010, 20:54

Oho kiek receptuku atsirado sanuoles merginos 038

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Bulviakasis atėjo

Standartinė sinsan » 27 Rgs 2010, 11:03

Rudeninė bulvių košė
Bulvės (800 g.)
Voveraitės (0,5 l.)
Rūkyt šoninė (150 g.)
Pienas (100 ml.)
Sviestas (25 .)
Druska
Bulves nulupame ir verdame pasūdytame. Kai išverda, vandenį nupilame, supilame pieną, dedame sviestą ir viską dar kartą užverdame. Sutriname bulvių košę. Grybus nuplauname, jei reik supjaustome, išverdam. Dedame i keptuvę pjaustytą šoninę, grybus ir pakepinam. Kas mėgsta, kartu pakepinam ir svogūną. Į dubenėlius dedame bulvių košę ir užpilame rybukais su šonine. Ir skanu ir sotu. Gardaus
Prikabinti failai
HPIM3341 [640x480].JPG
HPIM3341 [640x480].JPG (51.08 KiB) Peržiūrėta 5964 karus(ų)
HPIM3343 [640x480].JPG
HPIM3343 [640x480].JPG (78.6 KiB) Peržiūrėta 5964 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: Bulviakasis atėjo

Standartinė Nicole » 27 Rgs 2010, 13:51

Vos kompo kampo nenukandau-jau kaip noreciau :shock: 038
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Bulviakasis atėjo

Standartinė Tutsi » 27 Rgs 2010, 14:49

ir man pilvas uzurzge 075

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: Bulviakasis atėjo

Standartinė Nicole » 27 Rgs 2010, 15:26

Idaryto farso vyniotinis su raudonelio bulvytem
(kepsni galima keisti i ka norit,bet sios bulvytes-super!)

Farsui:

2 ned.bulkutes(as niekad nededu)
500 g.farso
1 svogunas(cesnako sk.)
1 kiausinis
4 v.s.tark.parmezano(sikart dejau papr.tark.surio)
150 g.rukyto kumpio plonu juosteliu
druskos,pipiru,paprikos,ciobrelio

Idarui:

1 raud.paprika
1 ind.alyvuogiu
1 pak.avies surio(feta,mozarella)
(kadangi neturejau,dejau feta,kas nemegsta paprikos,del spalvos keiskit morkom,zirneliais,kukuruzais,dz.pomidorais ir t.t.)

Bulvytems:

800g.bulviu
2 v.s.alyvuogiu aliejaus
1 v.s.raudonelio(taip pat skanu ir su ciobreliais ar estragonu)
druskos,pipiru,truputi sviesto uztarkavimui

Eiga:

Pasiruosti farsa su sudedamom dalim,isploti blyna ant maistines pleveles(tik ne per plonai,nes suplys).Susipjaustyti kubeliais idaro indigrientus,gerai ismaisyti ir uzkloti sluoksniu ant farso,paliekant apie 2 cm.krastus laisvus.Su maistines pleveles pagalba susukti vyniotini ir apspausti krastus.Vyniotini palengva nuridenti nuo pleveles ant alyvu aliejum isteptos skardos centra,uzkloti kumpio juostelem pilnai,kampucius pakisti po vyniotiniu.
Bulves gerai nuplauti ir su lupynom supjaustyti i 1 cm.skilteles.Apibarstyti prieskoniais.Kepsni kepti 200 laipsniu t.apie 45 min.Po 10 min.aplink paskleisti bulvytes.Jei bulvytes norit apskrudunti,pridenkit kepsni alufolija ir dar pakepinkit bulves.Labai tinka tzatziki padazas.Skanaus!
DSCN2999.JPG
DSCN2999.JPG (98.69 KiB) Peržiūrėta 5952 karus(ų)
Prikabinti failai
DSCN3028.JPG
DSCN3028.JPG (92.18 KiB) Peržiūrėta 5952 karus(ų)
Paveikslėlis

Užrakinta