Įdomiausio Užgavienių patiekalo konkursas
va štai dar vienas receptukas... vakarienei su šeima
šviežių kopūstų troškinys su grybais
reikia morkų, kopūstų, svogūnų, virtų grybų ir pomidorų padažo.
morkas sutarkuoti, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir pakepinti atskirai . Kopūstą supjaustyti ir truputį pakaitinti puode su trupučiu vandens. Tada sudėti patroškintus svogūnus ir morkas įdėti druskos ir troškinti kol viskas išsitroškins. sudėti virtus grybus ir įdėti pomidorų padažo (pagal skonį), pagardinti druska ir dar šiek tiek patroškinti. Patiekti su karštomis bulvėmis. Skanaus!
šviežių kopūstų troškinys su grybais
reikia morkų, kopūstų, svogūnų, virtų grybų ir pomidorų padažo.
morkas sutarkuoti, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir pakepinti atskirai . Kopūstą supjaustyti ir truputį pakaitinti puode su trupučiu vandens. Tada sudėti patroškintus svogūnus ir morkas įdėti druskos ir troškinti kol viskas išsitroškins. sudėti virtus grybus ir įdėti pomidorų padažo (pagal skonį), pagardinti druska ir dar šiek tiek patroškinti. Patiekti su karštomis bulvėmis. Skanaus!
Mes vakar šventėm bendruomenėje užgavėnes. Aš su draugės vyru buvom atsakingi už karštą patiekalą. Gaminome pasitarią eksperimentinį patiekalą katile ant laužo kuriuo visus nustebinom.
TIESIOK TROŠKINYS
Dėjome į katilą viską sluoksniais.
2 kg pjaustytos šoninės (kad būtų riebiau), svogūnų, 2 kg kapotų šonkauliukų ir vėl svogūnų, apie 3 kg šernienos ir svogūnų, 3 parūkytas kiaulės ausis ir buvau paskaičiusi pas mus forume kad būtinai reik kiaulės uodegos, tai įdėjom ir ją kaip pagrindinį produktą.( Kaip gerai kad turim šį forumą.)Toliau dėjom daug česnako, 2 kg perlinių kruopų, morkų, žalių ir raugintų kopūstų,pamidorų padažo, bulvių ir daug prieskonių. Šutinom ilgokokai bet gavosi pasaka. Vykęs debiutas.
Manau tinka netik užgavėnėms bet ir išvykai į gamtą.
TIESIOK TROŠKINYS
Dėjome į katilą viską sluoksniais.
2 kg pjaustytos šoninės (kad būtų riebiau), svogūnų, 2 kg kapotų šonkauliukų ir vėl svogūnų, apie 3 kg šernienos ir svogūnų, 3 parūkytas kiaulės ausis ir buvau paskaičiusi pas mus forume kad būtinai reik kiaulės uodegos, tai įdėjom ir ją kaip pagrindinį produktą.( Kaip gerai kad turim šį forumą.)Toliau dėjom daug česnako, 2 kg perlinių kruopų, morkų, žalių ir raugintų kopūstų,pamidorų padažo, bulvių ir daug prieskonių. Šutinom ilgokokai bet gavosi pasaka. Vykęs debiutas.
Manau tinka netik užgavėnėms bet ir išvykai į gamtą.
Mieliniai blynai
Reikes :
4 st. miltu
3 kiausiniai
2 st. pieno ar vandens
1 valg. s. sviesto
20 g mieliu
1 valg. s. cukraus
vanilinio cukraus
ziupsnelis druskos
Piene patirpinti sviesta.I greitkrati (kas turi tupperware indus) pieno pilti tiek,kad butu galima isplaukti.Likusi piena supilti i miltus.Uzmaisyti tesla.Pakildinti.0,5 1 h.Kepti ant silpnos ugnies, kol graziai pagels
Reikes :
4 st. miltu
3 kiausiniai
2 st. pieno ar vandens
1 valg. s. sviesto
20 g mieliu
1 valg. s. cukraus
vanilinio cukraus
ziupsnelis druskos
Piene patirpinti sviesta.I greitkrati (kas turi tupperware indus) pieno pilti tiek,kad butu galima isplaukti.Likusi piena supilti i miltus.Uzmaisyti tesla.Pakildinti.0,5 1 h.Kepti ant silpnos ugnies, kol graziai pagels
Miciukas :]
-
- Naujokas
- Pranešimai: 4
- Užsiregistravo: 16 Sau 2007, 10:46
- Pliusai: 0
- Miestas: Klaipėda
Re: Užgavėnių patiekalas
Čia rašote apie sklindžius, bet ne blynusAshai7 rašė: Daug atsiliepimų, o receptus taupote pabaigai konkurso ? Man irgi labai reikėtų fotoaparato, tada galėčiau savo receptukus papildyti nuotraukomis
Kadangi per užgavėnes reikia daug daug daug valgyti, tai noriu pasiūlyti "ekspres a lia mielinių blynų" patiekalą:
Reikia alaus (geriau iki 5,2 stiprumo)
3 kiaušiniai
druskos ir cukraus pagal skonį
2-3 šaukštai grietinės
miltų pagal nuožiūrą, kad gautųsi tiršta blynų masė
Išplakame kiaušinius , įplakame druską, cukrų, grietinę, trečdalį alaus. Tada beriame miltus ir gerai išmaišome, kai gauname vientisą masę, supilame likusį alų, bet nepamirštame, kad masė turi būti tirštesnė už paprastų lietinių.
Toliau kepame keptuvėje.
Išeina labai skanūs , beveik kaip mieliniai blynai.
Atpuola vargas kariauti su mielėm.
SKANAUS !
Vincentas
-
- Naujokas
- Pranešimai: 4
- Užsiregistravo: 16 Sau 2007, 10:46
- Pliusai: 0
- Miestas: Klaipėda
Balandėliai apeiginiais valgiais tapo apie XV1 amžių ir ruošiami mėšlavežiui, bet ne Užgavėnėmssilsta rašė:Užgavėnėm ne vien blynus kepam, bet labai sočiai vakarienei darom ir balandėlius.
RAUGINTŲ KOPŪSTŲ BALANDĖLIAI
1 rauginto kopūsto galvutė (tokias raugina kartu su supjaustytais kopūstais kubilėly),
mėsos faršas (aš jį malu pati iš kiaulienos),
prieskoniai, druska,
truputis ryžių dėti į mėsą.
Kopūsto lapai lengvai nusiima nuo rauginto kopūsto, juos pasiruošiam, tada dedam paruoštą faršą, susukam kaip įprasta, apkepam, sluoksniais dedam į puodą vis prijaustant morkų, pridedam prieskonių, ir troškinam kol bus gatavi. Kas mėgsta riebiau, gali dar įdėt sviesto. Labai skanu ir ta rūgštelė kopūsto duoda savotišką skonį. Skanaus
Vincentas
-
- Naujokas
- Pranešimai: 4
- Užsiregistravo: 16 Sau 2007, 10:46
- Pliusai: 0
- Miestas: Klaipėda
Lietiniai yra blynelių pusgaminis. o "lietinių blynų" lietuviai iš vis nežinojo, - čia lingvistinis nonsensassilsta rašė:LIETINIŲ BLYNŲ VYNIOTINIS:
4 didoki lietiniai blynai.
Įdarui: 1 pakelis riebios varškės, 1 kiaušinis, 1 citrina, 0,5 stiklinės cukraus, 0,5 stiklinės saulėgrąžų, 1 stiklinė riešutų.
Papuošimui: 2 šaukštai medaus, susmulkintų lazdyno riešutų.
Varškę ir citriną su žievele sumalame mėsmale. Įmušame kiaušinį, suberiame cukrų ir gerai išmaišome. Lietinius klojame vieną ant kito taip, kad tik kampą uždengtų, o keturių lietinių forma jau sudėta primintų kvadratą. Ant lietinių sudedame varškės masę, pabarstome saulėgrąžomis bei susmulkintais riešutais ir susukame vyniotinį. Jo kraštus užlenkiame. Vyniotinį dedame į sviestu arba margarinu pateptą skardą ir kepame 180ºC temperatūroje apie 10 min. Iškepusį vyniotinį patepame medumi ir pabarstome susmulkintais lazdynų riešutais.
Darbo nemažai, bet vaizdas ir skonis atperka visą triūsą...
Vincentas
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Oi, kaip idomu, Vincentai!!!! Jus saunuolis, kad mus, tamsuolius apsviecias, bo mes tai jau tikrai, na, daugelis, jau nebezinome apie tikraja liaudi ir jos paprocius. Aciu Jums!!!
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
o rugpienis cia tinka,kad stikline su juo stoviGeneira rašė:va štai dar vienas receptukas... vakarienei su šeima
šviežių kopūstų troškinys su grybais
reikia morkų, kopūstų, svogūnų, virtų grybų ir pomidorų padažo.
morkas sutarkuoti, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir pakepinti atskirai . Kopūstą supjaustyti ir truputį pakaitinti puode su trupučiu vandens. Tada sudėti patroškintus svogūnus ir morkas įdėti druskos ir troškinti kol viskas išsitroškins. sudėti virtus grybus ir įdėti pomidorų padažo (pagal skonį), pagardinti druska ir dar šiek tiek patroškinti. Patiekti su karštomis bulvėmis. Skanaus!
vincentas.sakas rašė:Balandėliai apeiginiais valgiais tapo apie XV1 amžių ir ruošiami mėšlavežiui, bet ne Užgavėnėmssilsta rašė:Užgavėnėm ne vien blynus kepam, bet labai sočiai vakarienei darom ir balandėlius.
RAUGINTŲ KOPŪSTŲ BALANDĖLIAI
1 rauginto kopūsto galvutė (tokias raugina kartu su supjaustytais kopūstais kubilėly),
mėsos faršas (aš jį malu pati iš kiaulienos),
prieskoniai, druska,
truputis ryžių dėti į mėsą.
Kopūsto lapai lengvai nusiima nuo rauginto kopūsto, juos pasiruošiam, tada dedam paruoštą faršą, susukam kaip įprasta, apkepam, sluoksniais dedam į puodą vis prijaustant morkų, pridedam prieskonių, ir troškinam kol bus gatavi. Kas mėgsta riebiau, gali dar įdėt sviesto. Labai skanu ir ta rūgštelė kopūsto duoda savotišką skonį. Skanaus
O kaip tada su UŽGAVĖNIŲ ŠIUPINIU, kuris blynais net nekvepia Juk tai tradicinis užgavėnių patiekalas
ŠIUPINYS
Kadangi užgavėnės tai persivalgymo šventė, tai siūlau šeimai paruošti skanios sriubytės :
Šventinis ŠIUPINYS
½ mažesnės kopūsto galvos;
5-6 vidutinės bulvės;
stiklinė žirnių;
½ stiklinės pupų;
1 didelė arba 2 mažesnės svogūnų galvos;
2 morkos;
lašinukų spirgučiams (kam kaip patinka, aš kai nemėgstu riebiai, tai dedu mažiau);
druskos, prieskonių, grietinės
Pasikepiname supjaustytas morkas , Į 1,5 l vandens dėti šviežių smulkiai supjaustytų kopūstų, bulvių, išmirkytų žirnių, pupų, ir virti, suberti kepintas morkas. Baigiant virti pagal skonį berti druskos, prieskonių. Pasikepiname spirgučius, įpjauname svogūno, pakepiname, supilam į sriubą ir užbalinę grietine patiekiame šeimai. Šiupinys valgomas su duona. Tirštumą reguliuojame padidindami ar sumažindami produktų kiekį.
Skanaus !!!
Šventinis ŠIUPINYS
½ mažesnės kopūsto galvos;
5-6 vidutinės bulvės;
stiklinė žirnių;
½ stiklinės pupų;
1 didelė arba 2 mažesnės svogūnų galvos;
2 morkos;
lašinukų spirgučiams (kam kaip patinka, aš kai nemėgstu riebiai, tai dedu mažiau);
druskos, prieskonių, grietinės
Pasikepiname supjaustytas morkas , Į 1,5 l vandens dėti šviežių smulkiai supjaustytų kopūstų, bulvių, išmirkytų žirnių, pupų, ir virti, suberti kepintas morkas. Baigiant virti pagal skonį berti druskos, prieskonių. Pasikepiname spirgučius, įpjauname svogūno, pakepiname, supilam į sriubą ir užbalinę grietine patiekiame šeimai. Šiupinys valgomas su duona. Tirštumą reguliuojame padidindami ar sumažindami produktų kiekį.
Skanaus !!!
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Su uzgavenem visus!!!! Nepersivalgyte per daug
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .
- Andron
- Site Admin
- Pranešimai: 1175
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius
- Susisiekti:
Dėkojame visiems dalyvavusiems konkurse.
Skelbiame konkurso nugalėtojus.
Pagrindinis prizas (fotoaparatas) atitenka Ramunei už receptą Karališkos spurgos.
Už įdomius receptus puodelius gauna silsta ir vincentas.sakas
Virtuvinius rankšluoščius gauna Airene ir Lilina.
Likusieji konkurso dalyviai gauna tiek pliusų, kiek atsiuntė receptų.
Rankšluostukus išsiųsime registruotu paštu, o fotoaparatą ir puodelius kviečiame atsiimti mūsų biure Vilniuje, Smolensko 6-403.
Skelbiame konkurso nugalėtojus.
Pagrindinis prizas (fotoaparatas) atitenka Ramunei už receptą Karališkos spurgos.
Už įdomius receptus puodelius gauna silsta ir vincentas.sakas
Virtuvinius rankšluoščius gauna Airene ir Lilina.
Likusieji konkurso dalyviai gauna tiek pliusų, kiek atsiuntė receptų.
Rankšluostukus išsiųsime registruotu paštu, o fotoaparatą ir puodelius kviečiame atsiimti mūsų biure Vilniuje, Smolensko 6-403.
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !
Kolkas NEMOKAMAI !