Įdomiausio Užgavienių patiekalo konkursas

Čia rengiame įvairius konkursus bei viktorinas. Laimėtojai gauna prizus :).

Moderatoriai: Tutsi, Jacinta

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 31 Sau 2007, 14:42

Jo, keksą patiems bedarant įtariu pigiau gaunasi, arba tas pats.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 06 Vas 2007, 15:52

Nu dedu ir aš savo trigrašį į šį konkursą.

Pagaminau mano mamos "pliuškos" (rusiškai плюшки) Kadangi juos irgi iš blynelio formos susukamos, tai pamaniau kad tiks užgavienims.

Taigi reikia:
standartinės mielinės tešlos. Kaip ją pagamint-nepasakosiu. Jus mane puikiai išmokinot tai daryt atskiroje temoje ;) Dar reikia cukraus, aliejaus ir papildomu prieskonių pagal skonį: aguonos, cinamonas, sezamai, razinos, džiovinti obuoliai, kas kam patinka.

Gaminimo procesas:
Atsipjaunam nuo tešlos mandarino dydžio tešlos gabaliuka. Paminkom rankose, padarom rutuliuką, tada jį priplojam ant stalo, padarom blynelį ir biški pakočiojam iki kad būtū 0,7 -1 cm storio. Visą paviršių aptepam aliejum, kažkur apie valgomą šaukštą aliejaus užpilat. Pabarstot paviršių cukrum ir tais priedais kam patinka, aš šiuo atvėju barsčiau cinamonu. Blynelį susukam į vamzdelį, sulenkiam per pusę ir kraštus užklijuojam. Tada per sulenkimo vietą peilių prapjaunam taip, kad kuo daugiau sluoksnių prasipjautų ir išskiečiam prapjautą vietą. Ir sulipinta puse dedam ant blėko. Kepa gan greitai, per 30 min. Ištraukus iš orkaitės aptepam vandenių, kad bulkutės būtų minkštesnės. :) Ir skanaus ;)
Prikabinti failai
pliuskos.jpg
pliuskos.jpg (46.78 KiB) Peržiūrėta 5228 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Vas 2007, 16:46

Mano vienos iš mėgstamiausių bandelių. Kai mama kepdavo, stovėdavau šalia su pieno stikline rankoj :merg: Bandžiau ir pati, kepti tikrai nesudėtinga :lol: Man labiausiai patikdavo su cinamonu, bet mama kepdavo ir su kapotais riešutais, ir su aguonom...

Palma
Naujokas
Pranešimai: 4
Užsiregistravo: 29 Lap 2006, 23:15
Pliusai: 2

uzgaveniu patiekalas

Standartinė Palma » 06 Vas 2007, 22:31

Blyneliai su sokoladu ir saulegrazomis

Sudetis:
1 saukstas cukraus,2 kiausiniai,1 stikline pieno,100 g.pienisko sokolado,1 stikline saulegrazu,miltu,1 arbatinis saukstelis kepimo milteliu,0,5 stiklines medaus (skysto), saulegrazu papuosimui,aliejaus kepimui.

Is cukraus, kiausiniu, pieno ir su kepimo milteliais sumaisytu miltu uzmaisome grietines tirstumo tesla.I ja suberiame saulegrazas ir susmulkinta sokolada. Blynelius kepame aliejuje, o karstus apipilame medumi ir pabarstome saulegrazomis.Skanaus!
P.S.Galime apibarstyti ir sezamo ar moliugo seklomis,ar kokoso drozlemis.

Palma
Naujokas
Pranešimai: 4
Užsiregistravo: 29 Lap 2006, 23:15
Pliusai: 2

Uzgaveniu patiekals

Standartinė Palma » 06 Vas 2007, 22:42

Vistos krutinele su pomodoru padazu

1 vistos krutinele,3 saukstai pomidoru padazo,1-2 saukstai miltu,truputis druskos, vistienos prieskoniu, aliejaus

Vistos krutinele pabarstome druska, prieskoniais, uzdedame pomidoru padazo (1 sauksta) ir marinuojame 5-6 val. I likusi padaza idedame miltu, kad pasidarytu tirsta tesla.Ja aptepame krutinele ir isverdame aliejuje. Patiekiame su makaronais, svieziais agurkais, pabarstome krapais.
P.S. Labai minksta krutinele bus , jeigu ja marinuosim "ZEPTER" vakuuminiame indelyje.

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 08 Vas 2007, 00:23

Šis kepenėlių tortas manau labai tiktų ir užgavėnėms, mes su drauge jį išbandėm, labai skanus ir įdomus :valg:

1kg vištienos kepenėlių sumalti,padruskinti, įdėti 7-8 šaukštus miltų ir iš masės iškepti 3 blynus. 1kg svogūnų pakepinti su kečiupu (kaip silkėms) ir atvėsinus sluoksniuoti kaip tortą. Kepenėlių blynas, jį tepam plonai majonezu, dedam ant viršaus svogūnus ir vėl kitą blyną, maj. ....viršutinis sluoksnis turi būti svogūnų. Skanus ir šiltas ir šaltas.

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 08 Vas 2007, 11:44

Tai pats senoviškiausias Užgavėnių patiekalas.Ypatinga reikšmė šiupinyje buvo teikiama kiaulės uodegai. Sakydavo, kad tas, kuris valgydamas ją ras, pirmas ir ves (jei nevedęs). Kitur uodegą atiduodavo piemeniui, kad geriau kiaules ganytų arba uodegą iš šiupinio suvalgydavo šeimininkas ,,kad rugių ir kviečių varpos būtų tokio ilgumo kaip paršo uodega”.

UŽGAVĖNIŲ ŠIUPINYS: Stiklinė pupų, stiklinė žirnių, stiklinė pupelių, stiklinė kruopų, 5-7 bulvės, kiaulės uodegos, kojos, knyslė (šnipas) - apie 1 kg., pipirų, lauro lapelių, druskos. Pupas, žirnius, pupeles ir kruopas išmirkyti. Į puodą pilti apie 3 l vandens, sudėti išmirkytas ankštines daržoves bei kruopas, mėsą ir viską virti, retkarčiais pamaišant. Kiek pavirinus sudėti gabalais supjaustytas bulves. Baigiant virti įberti prieskonių bei druskos. Truputį pavirinti. Po to vandenį nusunkti ir šiupinį sukratyti. Skanaus :idea:

fpfp
Naujokas
Pranešimai: 2
Užsiregistravo: 12 Vas 2007, 12:17
Pliusai: 1
Miestas: Elektrenai

Standartinė fpfp » 12 Vas 2007, 12:49

Meduolis

2 šaukštai arbatžolių (stiklinei stiprios arbatos),
1 stiklinė cukraus,
1 kiaušinis,
0,5 arbatinio šaukštelio sodos,
1 šaukštas aliejaus,
1,5 stiklinės miltų,
2 šaukštai uogienės (aviečių ar kitokios).
-----------------------------------------------------
Cukrų sutrinti su kiaušiniu ir uogiene, įpilti aliejų ir sodą,
gerai išmaišyti. Įpilti pusę stiklinės atšalusios arbatos ir vės sumaišyti.
Suberti miltus ir likusią arbatą. Tešla turi būti kaip tiršta grietinė.
Supilti į suteptą aliejumi forma ir kepti ~160ºC ~30-40min.

Į tešlą taip pat galima įdėti razinų, riešutų ir pan.
Prikabinti failai
foto_070212_110816.jpg
Lengva, pigu ir dar skonis visai neprastas.
foto_070212_110816.jpg (45.87 KiB) Peržiūrėta 5166 karus(ų)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 12 Vas 2007, 12:53

silsta rašė:
UŽGAVĖNIŲ ŠIUPINYS: ...
butinai darysiu per užgavienės :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Vas 2007, 14:03

pyrozkai su spyrguciais:

400 g varskes;
0,5 stiklines kefyro;
1 saukstelis sodos;
1 kiausinis;
miltu tiek,kad butu kociojama tesla.Iskociojame kokio 1 cm storio laksta ir supjaustome juostelemis bei kvadratukais.Patepame skardele aliejumi ir pabarstome dziuveseliais.Sudedame pyrozkus ir kepame karstoje orkaiteje kol graziai paskrus.Tada iseme is skardeles sudedame i karsciui atsparu inda,ant virsaus uzpilame paskrudintu spyrguciu su svogunais ir grietine,uzdengiame inda sandariai ir dar dedame i orkaite kokioms 10 minuciu.Skonis..... :hubba: ,kaip bulviniu pyrageliu,nors bulviu cia nera. :DSkanaus :luks:

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 12 Vas 2007, 14:07

Pašalinau fpfp pranešimą, kurstantį antisemitinias nuotaikas :evil:
Prašyčiau daugiau taip nedaryti :evil:
Čia Jums ne Delfio komentarai :roll:
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

fpfp
Naujokas
Pranešimai: 2
Užsiregistravo: 12 Vas 2007, 12:17
Pliusai: 1
Miestas: Elektrenai

Standartinė fpfp » 12 Vas 2007, 14:08

Persiprašau:D

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 12 Vas 2007, 14:10

fpfp rašė:Persiprašau:D
OK :wink:
Linkime malonaus ir tūriningo bendravimo :lol:
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 12 Vas 2007, 15:31

Andron, daugėja bendrautoju, tuoj visų ir nesužiūrėsi ;)

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 12 Vas 2007, 17:01

Lilina rašė:Andron, daugėja bendrautoju, tuoj visų ir nesužiūrėsi ;)
Jeigu aš nesužiūrėsiu - pastėbes kiti :evil:
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

vincentas.sakas
Naujokas
Pranešimai: 4
Užsiregistravo: 16 Sau 2007, 10:46
Pliusai: 0
Miestas: Klaipėda

Standartinė vincentas.sakas » 13 Vas 2007, 09:35

Kretingos grafų Tiškevičių užgavėnių blyneliai

Blyneliams:
100 g kvietinių miltų,
žiupsnelio druskos,
200 ml šviežių apelsinų sulčių,
20g vyšnių likerio,
3 kiaušinių,
1 šaukšto lydyto sviesto,
1 šaukšto cukraus,
sviesto kepimui.

Padažui:
100 g sviesto,
100 g rudo cukranendrių cukraus, bet gali būti ir paprastas,
150 g apelsinų sulčių (2 apelsinai),
2 šaukštų vyšnių likerio

Kad blyneliai gautųsi tokie, kokie būdavo patiekiami Kretingos grafams Tiškevičiams, ruošiant lietinių blendinį, pirmiausiai reikia kvietinius miltus išsijoti ir plikyti karštomis apelsinų sultimis (ne miltai pilami į skystį, bet skystis į miltus) bei nepamiršti į blendinį šliūkštelti šlakelį vyšnių likerio. Suprantama, geram blendiniui reikia druskytės kruopelės, na, o dedant kiaušinius, trynius būtina ištrinti iki baltumo su cukrumi, o baltymus suplakti iki kietumo ir juos vėliausiai įmaišyti į blendinį
Taip gaminant, lietiniai išeina plonyčiai, mezginiuoti su skylutėmis. Šiuos lietinus iš abiejų pusių reikia sulenkti keturlinkai ir dar paskrudinti lydytame svieste.
Padažui į keptuvę dėti lydytą sviestą, rudą cukranendrių cukrų, įpilti apelsino sulčių, sudėti blynelius ir juos gerai pakaitinti, kad net suputotų. Karštus patiekti stalan.
Prikabinti failai
Užgavėnių blynelių valgymas.JPG
Per Užgavėnes blynelius valgo visa šeimyna. Kaip priimta nuo senų senovės, - šeimos galva sėdi gale stalo, jam iš abiejų pusių - anūkai
Užgavėnių blynelių valgymas.JPG (31.58 KiB) Peržiūrėta 5103 karus(ų)
Vincentas

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 13 Vas 2007, 10:40

Nuotrauka tai tikrai kaip iš Grafo Tiškevičiaus rūmų ;)

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 13 Vas 2007, 13:51

Lilina rašė:Nuotrauka tai tikrai kaip iš Grafo Tiškevičiaus rūmų ;)
Matyt, pats Vincentas ten sedi :roll:
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 13 Vas 2007, 15:23

Ačiū, Vincentai už receptus. Jus turbūt rimtai dominatės kulinarija? Ir dar turbūt būtent lietuviškais patiekalais???

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 13 Vas 2007, 16:56

Jūsų žiniai- Vincentas Sakas - nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas. Tai perskaičiau internete. :idea: :idea:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Vas 2007, 16:59

silsta rašė:Jūsų žiniai- Vincentas Sakas - nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas. Tai perskaičiau internete. :idea: :idea:
Galiu dar pridurti, kad straipsniai tikrai įdomūs ir gan informatyvūs. :luks: Jei neklystu, jų daug yra www.meniu.lt

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 13 Vas 2007, 17:56

silsta rašė:Jūsų žiniai- Vincentas Sakas - nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas. Tai perskaičiau internete. :idea: :idea:
:oops: Tai mano klausimas nuskambėjo naiviai...
Paskutinį kartą redagavo Lilina 16 Vas 2007, 13:11, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 13 Vas 2007, 18:24

Ramunė rašė:
silsta rašė:Jūsų žiniai- Vincentas Sakas - nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas. Tai perskaičiau internete. :idea: :idea:
Galiu dar pridurti, kad straipsniai tikrai įdomūs ir gan informatyvūs. :luks: Jei neklystu, jų daug yra www.meniu.lt
Yra ir pas mus kažkiek.
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Vas 2007, 21:36

Andron rašė: Galiu dar pridurti, kad straipsniai tikrai įdomūs ir gan informatyvūs. :luks: Jei neklystu, jų daug yra www.meniu.lt
Yra ir pas mus kažkiek.[/quote]

Aišku, kad yra ir pas mus :lol: Skaičiau, bet manau, kad visi mes čia perskaitę, todėl ir nepaminėjau 8)

Toma...
Naujokas
Pranešimai: 3
Užsiregistravo: 16 Vas 2007, 12:45
Pliusai: 1
Miestas: Mažeikiai

Standartinė Toma... » 16 Vas 2007, 12:55

Plikyti užgavėnių blynai

1,5 stiklinės miltų
stiklinės pieno
2 šaukštai sviesto
3-4 kiaušiniai
3-4 šaukštai miltinio cukraus
truputis druskos
tarkuotos apelsino žievelės
riebalų blynams kepti

Pienas su sviestu užvirinama ir suberiami miltai. Į nuolat maišomą masę sudedami kiaušinių tryniai, išsukti su cukrumi, suberiama druska, tarkuota apelsino žievelė, sudedami išplakti baltymai. Iš šios tešlos gerai įkaitintuose riebaluose kepami blynai

rima11
Naujokas
Pranešimai: 1
Užsiregistravo: 16 Vas 2007, 13:03
Pliusai: 1

Standartinė rima11 » 16 Vas 2007, 13:06

Rūgštūs blynai (pompočkos)

25 g mielių
1 šaukštas cukraus (pagal skonį)
2 stiklinė miltų
2 stiklinės pieno
2 kiaušiniai
2 šaukštai aliejaus
Druskos


Mieles išmaišome su cukrumi, šiltu pienu, trupučiu druskos, aliejaus, kiaušiniais ir miltais. Gerai išmaišome tešlą ir kildiname nuo 2 iki 5valandų. Tešlai pakilus, iškepame blynus.
Prikabinti failai
20060211211437560.jpg
20060211211437560.jpg (15.47 KiB) Peržiūrėta 5035 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Vas 2007, 14:29

turetu buti skanu,tik nuo ko jie rugstus :merg2:

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 16 Vas 2007, 15:33

Ko gero nuo ilgo kildinimo. Per 5 val jie užrūgsta. :roll:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 19 Vas 2007, 10:11

Tikrai taip, rūgštūs būna nuo ilgesnio palaikymo. Kai kepu mielinius blynus, kartais visų iš karto neiškepu, tai dubenį su likusia blynų tešla kišu uždengusi į šaldytuvą. Kitą rytą kepu, tai jie būna rūgštesni :merg2:

Moralas toks: norint išsikepti rūgštesnių blynų, reikia blynų tešlą paruošti iš vakaro :hypno:

Geneira
Naujokas
Pranešimai: 20
Užsiregistravo: 11 Gru 2006, 11:25
Pliusai: 1
Miestas: Mažeikiai

Standartinė Geneira » 19 Vas 2007, 14:54

šiandien kaip tik kepiau krabų lazdeles, tai tikiuosi tiks užgavėnėms
receptukas: kiaušinis, vegeta, kefyras ir miltai. Padarome tirštą tešlą. joje voliojame krabų lazdeles ir dedame į įkaitintą keptuvę. Kepame kaip blynus...
Paveikslėlis

Užrakinta