Įdomiausio Užgavienių patiekalo konkursas

Čia rengiame įvairius konkursus bei viktorinas. Laimėtojai gauna prizus :).

Moderatoriai: Tutsi, Jacinta

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Įdomiausio Užgavienių patiekalo konkursas

Standartinė Andron » 05 Sau 2007, 13:48

Siųskite savo įdomiausio užgavienių patiekalų receptus ir laimėkite puikų skaitmeninį fotoaparatą HP PHOTOSMART E427 DIGITAL CAMERA.

Konkursas vyksta iki 2007.02.20


Prizo techniniai duomenys:

PRODUKTO PAVADINIMAS HP PHOTOSMART E427 DIGITAL CAMERA
GAMINTOJAS HEWLETT-PACKARD
ATMINTIES TIPAS Secure Digital (SD)
ATMINTIES KORTELĖ (PAKUOTĖJE) Kortelės nėra
VIDINĖ ATMINTIS 32 MB
CCD TAŠKAI 6 000 000
ARTINIMAS (SKAITMENINIS) 5x
ARTINIMAS (OPTINIS) N/A
FOKUSAVIMAS (AUTOMATINIS/RANKINIS/MACRO) Automatinis,Makro,Rankinis,
FOKUSAVIMO NUOTOLIS Macro: 60 - 100 cm
Normal: 100 cm
FAILO FORMATAS JPEG,Motion JPEG,
VAIZDO IEŠKIKLIS Ne
LCD MONITORIUS 2,0"
DISTANCINIS VALDYMAS NE
ĮMONTUOTA BLYKSTĖ YES
JUNGTYS USB 2.0
MAITINIMO ŠALTINIS 2 AA BATERIJOS
MATMENYS (AxPxI cm) 5.52 x 9.56 x 2.42
SVORIS NETTO (g) 105
GARANTINIO REMONTO, ATLIEKAMO PAS KLIENTĄ, LAIKOTARPIS -
GARANTINIS LAIKOTARPIS 1 Metai
Prikabinti failai
HP_L2437A_200.jpg
HP PHOTOSMART E427 DIGITAL CAMERA
HP_L2437A_200.jpg (8 KiB) Peržiūrėta 7839 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo Andron 19 Vas 2007, 19:26, redaguota 1 kartą(us).
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

Vartotojo avataras
ade
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 254
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:55
Pliusai: 0

Standartinė ade » 05 Sau 2007, 13:55

:shock: Tai čia kaip suprantu skaitmeninis foto aparatas :shock:
Dėl tokio prizo tai jau labai reikia pasistengti :P :luks:
Kiekvienas yra nelaimingas tiek, kiek tiki toks esąs.
Seneka

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Sau 2007, 14:29

Vat šito daikto tai nežmoniškai reikia. Bet... :?

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 05 Sau 2007, 14:44

Ramunė rašė:Vat šito daikto tai nežmoniškai reikia. Bet... :?
Ką reiškia bet... Reikia dalyvauti ir rašyti užgavienių patiekalų receptukus :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Sau 2007, 17:15

daida rašė:
Ramunė rašė:Vat šito daikto tai nežmoniškai reikia. Bet... :?
Ką reiškia bet... Reikia dalyvauti ir rašyti užgavienių patiekalų receptukus :D
"Bet" reiškia, kad šansų laimėti nedaug. :? O dalyvausiu būtinai 024 8) 024 Jau daviau startą smegenims dirbti :!: Va tiktų tas blynų tortukas su lašiša, bet jau Kalėdose tupi :roll:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 06 Sau 2007, 18:20

ogo koks prizas Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 06 Sau 2007, 18:21

na dalyvės? ;) kas kokių blynu žino? ka? ;)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Sau 2007, 18:50

Jau vyrą "nuodiju" blyneliais :lol: Žadėjo apsaugą kompan įdėti, kad pabaigčiau eksperimentus su jo skrandžiu :twisted: Taigi, prisiminsiu, o kai kuriuos receptus ir naujai išbandysiu, na o jau tada...............

Beje, aš čia pasiskaitinėjau, kad ne vien blynai. Ir šiupiniai, ir riebūs mėsos patiekalai valgomi per užgavėnes. Juk 12 kartų valgyti ir vien blynus :shock:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 06 Sau 2007, 20:06

Nu jo, taigi Lašininis su dar kažkokiu riebiu padaru kalasi per užgavienės. Nu ka gi, nusiteikinėsim morališkai, galvosim patiekalą, ausim mintį :D

Vartotojo avataras
zita
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 205
Užsiregistravo: 08 Lap 2006, 18:40
Pliusai: 2
Miestas: Trakai

Standartinė zita » 06 Sau 2007, 22:45

tai dabar reikia visas kaimynes gaudyt,močiutes ir mamas kad kokį receptą išgauti :D

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 06 Sau 2007, 23:01

Ramunė rašė:Jau vyrą "nuodiju" blyneliais :lol: Žadėjo apsaugą kompan įdėti, kad pabaigčiau eksperimentus su jo skrandžiu :twisted: ...
:laugh:

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 07 Sau 2007, 22:10

Airienės įdėtą informaciją apie užgavienes perkeliau į Užgavienių temą skyriuje "Sventės ir papročiai" :idea:
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

Ashai7
Naujokas
Pranešimai: 6
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 13:28
Pliusai: 3
Miestas: KAUNAS

Užgavėnių patiekalas

Standartinė Ashai7 » 08 Sau 2007, 10:23

:lol: Daug atsiliepimų, o receptus taupote pabaigai konkurso ? :P Man irgi labai reikėtų fotoaparato, tada galėčiau savo receptukus papildyti nuotraukomis :roll:
Kadangi per užgavėnes reikia daug daug daug valgyti, tai noriu pasiūlyti "ekspres a lia mielinių blynų" patiekalą:
Reikia alaus (geriau iki 5,2 stiprumo)
3 kiaušiniai
druskos ir cukraus pagal skonį
2-3 šaukštai grietinės
miltų pagal nuožiūrą, kad gautųsi tiršta blynų masė

Išplakame kiaušinius , įplakame druską, cukrų, grietinę, trečdalį alaus. Tada beriame miltus ir gerai išmaišome, kai gauname vientisą masę, supilame likusį alų, bet nepamirštame, kad masė turi būti tirštesnė už paprastų lietinių.
Toliau kepame keptuvėje.
Išeina labai skanūs , beveik kaip mieliniai blynai.
Atpuola vargas kariauti su mielėm.
SKANAUS !
:P

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 08 Sau 2007, 10:58

Užgavėnėm ne vien blynus kepam, bet labai sočiai vakarienei darom ir balandėlius.

RAUGINTŲ KOPŪSTŲ BALANDĖLIAI

1 rauginto kopūsto galvutė (tokias raugina kartu su supjaustytais kopūstais kubilėly),
mėsos faršas (aš jį malu pati iš kiaulienos),
prieskoniai, druska,
truputis ryžių dėti į mėsą.

Kopūsto lapai lengvai nusiima nuo rauginto kopūsto, juos pasiruošiam, tada dedam paruoštą faršą, susukam kaip įprasta, apkepam, sluoksniais dedam į puodą vis prijaustant morkų, pridedam prieskonių, ir troškinam kol bus gatavi. Kas mėgsta riebiau, gali dar įdėt sviesto. Labai skanu ir ta rūgštelė kopūsto duoda savotišką skonį. Skanaus :!:
:valg: :valg: :valg:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 08 Sau 2007, 12:44

LIETINIŲ BLYNŲ VYNIOTINIS:

4 didoki lietiniai blynai.
Įdarui: 1 pakelis riebios varškės, 1 kiaušinis, 1 citrina, 0,5 stiklinės cukraus, 0,5 stiklinės saulėgrąžų, 1 stiklinė riešutų.
Papuošimui: 2 šaukštai medaus, susmulkintų lazdyno riešutų.

Varškę ir citriną su žievele sumalame mėsmale. Įmušame kiaušinį, suberiame cukrų ir gerai išmaišome. Lietinius klojame vieną ant kito taip, kad tik kampą uždengtų, o keturių lietinių forma jau sudėta primintų kvadratą. Ant lietinių sudedame varškės masę, pabarstome saulėgrąžomis bei susmulkintais riešutais ir susukame vyniotinį. Jo kraštus užlenkiame. Vyniotinį dedame į sviestu arba margarinu pateptą skardą ir kepame 180ºC temperatūroje apie 10 min. Iškepusį vyniotinį patepame medumi ir pabarstome susmulkintais lazdynų riešutais.

Darbo nemažai, bet vaizdas ir skonis atperka visą triūsą... :luks: :luks: :luks:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

konkursai ir viktorinos

Standartinė AIRENE » 08 Sau 2007, 15:57

OHO :valg: Labai cia skanu ir grazu!!(na,vaizduote mano nesa :D )

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Sau 2007, 20:01

KARALIŠKOS SPURGOS

1 kiaušinio,
1 trynio,
5 šaukštų miltų,
5 šaukštai grietinėlės ( arba pieno ),
pakelis vanilinio cukraus,
labai nedaug druskos,
150g tarkuoto šokolado,
100g cukraus pudros,
0,5 litro aliejaus virimui,
32 džiovintos slyvos.

Slyvų marinatui :

0,5 butelio raudono vyno ( geriau saldus),
1 lazdelė cinamono,
1 lauro lapas.

Viską sudedame į puodą, užviriname, uždegame vyno garus, ir palaukiame, kol išdegs alkoholis. Tad sudedame slyvas ir marinuojame 2 valandas.

1,5 valandos pailsime.

Tada iš kiaušinio, trynio, grietinėlės, miltų, vanilinio cukraus ir druskos užmaišome tešlą. Apdžiovintas marinuotas slyvas mirkome tešloje ir verdame aliejuje. Aš verdu fritiūrinėje. Išvirusias padedame ant servetėlės, kad nusivarvėtų aliejus, apibarstytome tarkuotu šokoladu ir cukraus pudra. Galima vienas barstyti tik šokoladu, o kitas - pudra.

Slyvų rekomenduoju pasimarinuoti daugiau, nes labai skanios ir greitai valgosi vienos.

Dar galima tešlą daryti su varške. Tešla turi būti kaip tiršta grietinė.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Sau 2007, 20:12

SUPERINIAI BLYNELIAI

Iškepame paprastus lietinius blynelius.
Juos perpjauname per pusė ir aptepame kremu. Tada susukame trikampėliais, apvoliojame kiaušinio plakinyje ir apkepiname. Valgome su ledais arba plakta grietinėle. Man patinka su vaisine žele.

Kremas :

1 plytelė Karūnos juodojo šokolado,
200g graikinių skaldytų riešutų. Beje, riešutus galima dėti pagal skonį.

Šokoladą ištirpiname, aptepame blyną ir apibarstome riešutais. Galima riešutus suberti į šokoladą ir tepti iš karto.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Sau 2007, 22:08

Kadangi esu tikra lietuvė :lol: , tai kai gerai, norisi dar geriau :roll: Taigi iškilo klausimėlis, toks visiškai nekaltas :twisted: : o paguodos prizų nebus :?: :!: :merg2:

Vartotojo avataras
ade
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 254
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:55
Pliusai: 0

Standartinė ade » 09 Sau 2007, 11:45

Kai toks prizas, tai turbūt paguodos prizų negausim :(
Kiekvienas yra nelaimingas tiek, kiek tiki toks esąs.
Seneka

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 09 Sau 2007, 12:54

Ramunė rašė:Kadangi esu tikra lietuvė :lol: , tai kai gerai, norisi dar geriau :roll: Taigi iškilo klausimėlis, toks visiškai nekaltas :twisted: : o paguodos prizų nebus :?: :!: :merg2:
Manau, kasnors ir bus :wink:
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

Ashai7
Naujokas
Pranešimai: 6
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 13:28
Pliusai: 3
Miestas: KAUNAS

Blyneliai su apelsinais

Standartinė Ashai7 » 12 Sau 2007, 13:22

:lol: :D Man labai patinka lietiniai su varškės - apelsinų įdaru.
Išmaišom elementarią didelių lietinių blynų masę (pienas, miltai, kiaušiniai, druska ir cukrus pagal skonį)
O įdarui imame :
1 pokelis varškės (aš linkusi imti neriebios 9 %)
0.5 apelsino (likusią dalį suvalgo dukrytė :valg: ):wink:
1 kiaušinis
cukraus pagal skonį.

Nuplautą ir nuluptą apelsiną supjaustome į 1.5-2 cm dydžio gabaliukus.
Varškę išmaišome su cukrumi, įdedame išplaktą kiaušinį, baigiant suberiame apelsino gabalėlius. Viską išmaišome.

Tada masę tepame ant :cook1: iškepto blyno ir jį gražiai susukame a lia balandėlio forma ( tik plonesnio).
Tada apkepiname ant sviestuko, patiekiame su grietinės padažu :valg:
:luks:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Sau 2007, 15:10

:hubba: Aš dar darau su mandarinais arba su bananais. Irgi :luks:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 12 Sau 2007, 16:18

Na, dar atsargai turiu tokį receptuką Užgavėnėm. Gal kitos laiko vėlesniam laikui, bet aš neiškenčiu ir siunčiu jūsų teismui:

VIŠTA, FARŠIRUOTA BLYNAIS
reikės vištos, prieskoniu, majonezo,dž.abrikosų, dž.slyvų,galima riešutų, sūrio ir blynų(!) Reikia iškept paprastų lietinių. Iš vištos reikia ištraukt jos "skeletą", t.y. ne visai odą nuimt, palikt ant jos mėsos, o kaulus ištraukt. Sunkokas tai darbas, bet vien dėl įdomumo reikia daryt. Marinuojam majoneze su prieskoniais(galima tiesiog pipirų, druskos ir česnakų), tada imam blynus, juos biškį pertepti majonezu, sudėt vištos mėsytės,susmulkintos(ją tiesiog nuo kaulų nuimam), džiovintų vaisių, riešutėlių ir pabarstom sūriu. Kadangi blynai gaunasi ilgoki, juos perpjaustom pusiau, ir jais farširuojam vištą, paskui ar užsiuvam, ar surišam vištoj skyles ir į orkaitę, kepiau apie 50 min, nors galima buvo ir trumpiau, bijojau, kad neiškeps. Merginos, žinokit vaizdas ir skonis super tikrai nereikia bijot, kad sunku, nepavyks ar pan. Paveikslėlis

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 12 Sau 2007, 16:27

O kaip įdomiai skaitosi :hubba:
Reiks kada pabandyti, tik mamos reikės naminės vyštytės paprašyti :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Sau 2007, 16:29

Ojė :shock: Įdomu, tai įdomu. :hypno: Bet tuos kaulus ištraukt kaip :shock: man vištos nebeliks, ko gero :roll:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 12 Sau 2007, 17:00

Aš dariau ne iš naminės vištos, puikiai gavosi. O su kaulais tai reikės pavargti, kol išpešiosit juos ir mėsytę nurinksit nuo kauliukųPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Sau 2007, 19:20

O jei su kaulais :merg2: Kaip tada, ar labai blogai būtų :oops: :?:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 13 Sau 2007, 00:59

Na man kaulus yra nesudėtinga išimti ir manau, pabandžius jums taip pat antrą kartą lengviau seksis :wink:
Manau ir su kaulais neblogai, bet be kaulų lengviau pjaustyti ir supjausčius vaizdas visai kitoks :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Sau 2007, 12:26

FAIN BLYNELIAI

Bulvių,
kiaušinio,
prieskonių bulvėms, aliejaus kepimui.

Grūdėtos varškės
raudonųjų baltyminių ikrų ( galima ir tikrų :wink: ).

Bulves nuskutame, sutarkuojame burokine tarka, sudedame prieskonius, įmušame kiaušinį ir kepame nedidelius blynelius. Ant jų dedame grūdėtos varškės ratuką, o į ratuko vidurį - raudonųjų ikrų. SKANAUS :!:

Beje, juos galima ir pašildyti milrobangėje, skonis nuo to neblogėja.

Užrakinta