Yra skyrius RECEPTAIAIRENE rašė:o i koki skyreli deti patiekaliuku receptus ne sventinius,o siaip,laiko patikrintus,ir tikrus savo(na,mamos paveldetus-) kai kuriuos)?
Arba galite į kitus skyrelius, priklausomai nuo vedamos diskusijos.
Yra skyrius RECEPTAIAIRENE rašė:o i koki skyreli deti patiekaliuku receptus ne sventinius,o siaip,laiko patikrintus,ir tikrus savo(na,mamos paveldetus-) kai kuriuos)?
Geras koldūnų receptas Tokio dar nesu girdėjus....reikės ir man pasidaryt Svarbu, kad daromi greitai, nereikia kievieną atskyrai lipdytiAIRENE rašė:.....Troskinti 5-7 min.Po to i lekstes,grietines ir skanaus!
AIRENE rašė: Netikras zuikis*saltas patiekalas)
Darau ir aš, iš Gustavo išmokau . Tik pilu ne vandenį, o sultinuką. Skanu velniškai Be to, man patinka ir šaltiAIRENE rašė:o as paimsiu ir idesiu orie konkursiniu-)Del to .kad daugiau paskaitysit,ir ivertinsit,ar esat ,kur girdeje.As mazai dabar su kuom bendrauju.bet seimyna islepinta maistuo oasirinkimui-)Pati esu kalta-))Maistas turi pas mus buti lengvai virskinamas,lieas,nes musu amziuje medziagu apykaita leteja,o norai nesikeicia.todel pirma.kas mums patinka:kepti-troskinti ,,koldunai"
Isminkyti tesla is miltu,druskos ir pora saukstu aliejaus.
pasirinkti megstama idara.Mums skaniausia paciu sumalta kiaulienos kumpine (na,ten druskos,prieskoniu).
is teslos iskocioti laksta,storai istepti idaru,suvynioti i ,,vyniotini".pjaustyti ,,ripkelem",panasiai1cm storio,apvolioti miltuose,kepti karstai ikaitintuose riebaluose 2-3min(kol apgels).Po to deti i puoda,kurio dugne-tarkuotos morkos(na,mes labai tas morkas megstam),uzpilti vandens,kad vos vos apsemtu.Troskinti 5-7 min.Po to i lekstes,grietines ir skanaus!
O virtą kiaušinį nebandei dėti Tikrai sanu. Kažkokiam žurnaliuke dar buvau radusi, kad galima įdėti dešrelę pienišką ir paprikos juostelių. IrgiAIRENE rašė:Mano seimyna nepakencia pirktinio farso.Todel ,,zuiki" darau taip
Netikras zuikis*saltas patiekalas)
Sumalu kumpine kiaulienos mesa,pridedu druskos,prieskoniu.Suformuoju pailga ,,bundziuka".I vidu dedu tarkuotas morkassumaisytas su plaktu kiausiniu ir druska bei prieskoniais).Na,kad viduj-kitokios spalvos butu.Ir kepu orkaitej apie valanda.Saltas uzkandis ,,plesrunams"-kuriems geriausias desertas-mesa-))))
Aš kepu lietinį blyną, ant jo užberiu tarkuoto sūrio ir susuku dešrelę. Tada ją apkepinu ir valgom su pomidorų padažu ir vištienos sultinuku. Tikrai paprasta, sotu, skanu ir pigu.AIRENE rašė:Nezinau,bet as galvoju,kad mes visos is kazkur kazka sau naudingo pritaikom.O cia parasom sekmingus bandymu variantus.Pavyzdziui,ziuriu ta Roberto laida-o ten -man nepritaikoma-nei produktai,nei patiekalo kaina neatperka skonio,nei gaminimo laikas.Ir kitur daug tokiu pavyzdziu.O juk sekme-paprastume.pavyzdziui,nusipirk sluoksniuota (saldyta)tesla,ivyniok desrele,patepk kiausinio plakiniu,,iskepk-ir vaikuciui-puikus siltas uzkandis.Arba-sluoksniuotos teslos krepseliai(saldytos0-iskepi,pripidai ko tik sugalvoji-ir greita ir grazu ir skanu.Bet cia jau visiems zinoma,manau.kaip jus rasot-prie patarimu-pradedancioms seimininkems.
Jaunimas Nuramink, kad ir mūsų paslapčių sužinosi, vadinasi bus neblogi mainaiAIRENE rašė:Isivaizduoju,kad tikrai skaniai.Ir svarbiausia siltas valgis.man irgi patinka visokie priedai prie sultinuko.Ir i gamta gali termose pasiimti.kartu dar ko issikepei.Mano sunus pamate,kad rasineju savo ptiekalus,kad supyko-sako ,isduosi paslaptis musu-))
Ryt kepsiu zuikį Kalėdoms, norisi naujovės .Kaip ten su lietiniu? Jis iš išorės apsupa faršą ar į jį reikia susukti morkas ir aplipinti mėsa?AIRENE rašė:bandziau i vidu visokiu variantu deti.bet tas mums geriausias,o ir pagalvojus-nebrangu,sveika.Mano mama,dar iskepdavo lietini blyna ir tas morkas su farsu susukdavo i vyniotini.Tai supjauscius labai graziai atrodydavo.Tiesa,ji ir su ,butent,virtu kiausiniu taip pat kepdavo.Bet mano vienas sunus nevalgo virtu kiausiniu-taigi-lieka ---derintis.