Kalėdinio patiekalo konkursas

Čia rengiame įvairius konkursus bei viktorinas. Laimėtojai gauna prizus :).

Moderatoriai: Tutsi, Jacinta

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Gru 2006, 20:20

Šis man labiau patinka. :aciu1: Būtinai pabandysiu kepti :lol:

Ingrida
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 65
Užsiregistravo: 26 Lap 2006, 09:13
Pliusai: 5
Miestas: Kelmė

Standartinė Ingrida » 16 Gru 2006, 20:23

O man garbė, kad mano aprašytą keksą kepsite... Man tai jis labai skanus, kątik baigiau valgyti... Dar ne kartą kepsiu!

Ingrida
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 65
Užsiregistravo: 26 Lap 2006, 09:13
Pliusai: 5
Miestas: Kelmė

Standartinė Ingrida » 17 Gru 2006, 10:02

Kiaušinienė su sūrio įdaru

6 kiaušiniai,
3 šaukštai pieno,
30 g sviesto,
druskos,
150- 200 g fermentinio sūrio,
krapų,
petražolių lapelių.

Kiaušiniai išplakami su druska, supilamas pienas ir gerai išmaišoma. Į keptuvėje ištirpintą sviestą pilamas nestoras tešlos sluoksnis. Kad kiaušinienė neprisviltų galima viduryje skylutę pradurti, apkepus vienai pusei- apversti. Kai kiaušinienė apkepa (paviršius pradeda sausėti) ant vidurio uždedama sūrio įdaro, kuris prieš tai yra stambiai sutarkuojamas, kraštai užlenkiami taip, kad iš galų matytusi įdaras.
Kiaušinienei baigus kepti užpilti tirpytu sviestu ir užbarstyti supjaustytų žalumynų. Išeina apie 2- 3 porcijos.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 17 Gru 2006, 21:35

Nu ką gi, įdėsiu ir aš savo trigrašį į šį konkursą. Radau labai įdomu ir paprastą receptą. Rusu kalba vadinamos jos

KOZULĖS


Taigi reikia: vanduo, druska ir miltai.
Viskas išmaišoma iki tol, kol tešla pasidarys gan kieta ir blizgi ir nelips prie ranku, taps tokia kaip plastilinas. Atlaužam nedidelį gabaliuką ir formuojam elniuką, avinėlį ar dar kokį padariuką su ragučiais. Ragučiuose yra esmė, jie paskui gražiai apskrūsta ir niekuo puošti nereikia. Taigu sulipdom figurėlės ir dedam į šaldymo kamerą. Palaukiam kol sušala, tada užkaičiam vandenį, ištraukiam figurelės ir paimam su kiaurasamčiu po vieną figurėlė ir panardinam į 10-5 cm gyli , palaikom 5 sek ir ištraukiam, tada tiesiai dedam į kepimo formą. Ir kepam apie 20 min, kol apskrusta.

Labai abėjojau dėl skonio, kas čia gali gautis iš tokiu negausiu produktu, o pasirodo kad labai skanu, kaip riestainiai, kaip barankos ar kažka panašiai. Labai tinka saldumynams alergiškiems žmonėms. ;) Arba jų nemėgstantiems...:P Prie alaus irgi tinka ;)

Taigi kaip turi atrodyti procesas
Prikabinti failai
koz6.jpg
Kaip turi atrodyti
koz6.jpg (17.13 KiB) Peržiūrėta 6383 karus(ų)
koz4.jpg
Pašaunam į orkaitę
koz4.jpg (24.91 KiB) Peržiūrėta 6383 karus(ų)
koz2.jpg
Pamirkom verdančiam vandenyje
koz2.jpg (17.59 KiB) Peržiūrėta 6383 karus(ų)
koz1.jpg
Formuojam figurelės
koz1.jpg (20.79 KiB) Peržiūrėta 6383 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo Lilina 17 Gru 2006, 21:40, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 17 Gru 2006, 21:37

Ir štai kas gavosi pas mane, nes nežinojau kad ragučiose esmė
Prikabinti failai
DSCF1220-1.jpg
DSCF1220-1.jpg (34.03 KiB) Peržiūrėta 6382 karus(ų)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 17 Gru 2006, 21:43

Subrendo receptelis, taip sakant :lol:

Ingrida
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 65
Užsiregistravo: 26 Lap 2006, 09:13
Pliusai: 5
Miestas: Kelmė

Standartinė Ingrida » 17 Gru 2006, 21:49

Visai skaniai tas tavo pribrendęs receptas atrodo, bet kiek apytiksliai Jūs miltų dėjote ir vandens?

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 17 Gru 2006, 21:55

Pradėjau nuo stiklinės vandens ir susinaudojo gal 300-400gr miltų.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Gru 2006, 12:56

:geles: Sveikinu subrandinus :!: Vertėjo laukt tokių ožkiukų fainulkų 060

Vartotojo avataras
zita
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 205
Užsiregistravo: 08 Lap 2006, 18:40
Pliusai: 2
Miestas: Trakai

Standartinė zita » 18 Gru 2006, 16:06

:shock: :hypno: :D

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 18 Gru 2006, 16:16

:bis:

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 18 Gru 2006, 18:36

Oho... :shock:
Jau tampa sunku apsispręsti, kam kokius prizus davinėti :roll:
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Gru 2006, 19:31

Andron rašė:Oho... :shock:
Jau tampa sunku apsispręsti, kam kokius prizus davinėti :roll:
:lol: Tai mes galim padėti, ir dar veltui :wink:

Ingrida
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 65
Užsiregistravo: 26 Lap 2006, 09:13
Pliusai: 5
Miestas: Kelmė

Standartinė Ingrida » 18 Gru 2006, 22:04

Česnakynė

300 g varškės,
15 g česnako,
1 šaukštas grietinės,
1 šaukštas majonezo,
petražolių lapelių,
druskos,
duonos,
sviesto.

Varškė gerai ištrinama dubenėlyje, sudedamas smulkiai supjaustytas česnakas, grietinė, majonezas ir gerai išmaišoma. Tada gerai pasūdyti ir valgyti su duona, užtepta sviestu.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 18 Gru 2006, 22:27

Man tai patinka kefyras, kuris patiekiamas "berneliu užeigoj" :P :
Kefyras, česnakas, krapai, sumaišai ir su karštom bulvikėm :hubba:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 18 Gru 2006, 22:28

Ramunė rašė:
Andron rašė:Oho... :shock:
Jau tampa sunku apsispręsti, kam kokius prizus davinėti :roll:
:lol: Tai mes galim padėti, ir dar veltui :wink:
Galim pabalsuoti...tik ar ne balsuos kiekvienas už savo patiekalą :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Gru 2006, 23:04

Lilina rašė:
Ramunė rašė:
Andron rašė:Oho... :shock:
Jau tampa sunku apsispręsti, kam kokius prizus davinėti :roll:
:lol: Tai mes galim padėti, ir dar veltui :wink:
Galim pabalsuoti...tik ar ne balsuos kiekvienas už savo patiekalą :lol:

:shock: Tai o kaip gi kitaip :wink: :wink:

Ashai7
Naujokas
Pranešimai: 6
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 13:28
Pliusai: 3
Miestas: KAUNAS

NEGRIUKAS

Standartinė Ashai7 » 20 Gru 2006, 13:32

I dalis :lol: : 1,5 stiklinės aukšč. r. kvietinių miltų;
1,5 a.š. kepimo miltelių.

II dalis :P : 1,5-2 stiklinės cukraus,
3 š. kakavos,
7 š. vandens,
200 gr. margarino (riebesnio).

II dalies viską sudedame į indą ir statome ant ugnies iki užvirimo ir paviriname 7 min.

Iš išvirtos masės atidedame 7-10 šaukštų viršaus papuošimui, likusią masę truputį ataušiname ir sumaišome su miltais. Idedame 7 šaukštus kefyro, 3 išplaktus kiaušinius. Pilame į formą ir kepame karštoje orkaitėje apie 20-30 min. Išėmus, viršų aptepame pasiliktu glajumi.

Skanumėlis - tirpsta burnoje... :)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Gru 2006, 16:07

Gal aš labai jau žiopla, bet čia tortukas - bus :?: :x

Ashai7
Naujokas
Pranešimai: 6
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 13:28
Pliusai: 3
Miestas: KAUNAS

Standartinė Ashai7 » 20 Gru 2006, 17:07

Ramunė rašė:Gal aš labai jau žiopla, bet čia tortukas - bus :?: :x
:lol: Nežiopla, nežiopla,
Gaunasi keksiukas - Negriukas, aš jį dar spalvotais saldžiais trupiniukais pabarstau išrašau metus ar ką nors (pagal poreikį)
O pertepimui galima pasigaminti plaktos grietinėlės su vaisiais bus superskanu :!: :!: :!:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Gru 2006, 17:12

Ashai7 rašė:
Ramunė rašė:Gal aš labai jau žiopla, bet čia tortukas - bus :?: :x
:lol: Nežiopla, nežiopla,
Gaunasi keksiukas - Negriukas, aš jį dar spalvotais saldžiais trupiniukais pabarstau išrašau metus ar ką nors (pagal poreikį)
O pertepimui galima pasigaminti plaktos grietinėlės su vaisiais bus superskanu :!: :!: :!:
:aciu1: Dabar aišku. 038 Gamyba jo tikrai nėra sudėtinga. Reiks prie progos pabandyt 043

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

SVENTINIS MEDAUS PYRAGAS

Standartinė AIRENE » 20 Gru 2006, 19:39

REIKES
3kiausiniu,3saukstu medaus,50g sviesto,1nubr arb saukst kepimo milteliu,60g cukraus,70g miltu,megiamo jogurto 500g indelio ,2bananu ir megstamu vaisiu papuosimui.
Medu su sviestu istirpyti.o po to galima viska daryti greituoju budu-mikseriu isplakti kiausinius sucukrumi,supilti medu su sviestu ,isplakti,sudeti miltus ir kepimo miltelius vel isplakti.deti i 2 skardeles ir iskepti.
pertepimui-bananus sutarkuoti ir sumaisyti su jogurtu.atsaldytus biskvitus pertepti,aptepti ir virsu.apibarstyti trupiniais is to pacio kepinio liekaneliu,papuosti vaisiais.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 20 Gru 2006, 19:57

geras patiekalo pavadinimas ;) REIKES :lol:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

tik patarimas

Standartinė AIRENE » 20 Gru 2006, 20:06

Megstu palepinti seimyna pyragais.jau kiek esu visokiu sudeciu isbandzius,o dabar galiu pasakyti,kad norint iskepti gera biskvita,vidutinio dydzio kiausiniui reikia 20-30g cukraus(pagal saldumo poreiki) ir 30-40g miltu(pagal kitus dedamus produktus)o prie sito pagrindo galima visokeriopa fantazija-priedu,ko tik sugalvosit.O ir vien is to misinio pagrindinio-gardus dalykelis.Tik papuosti-ir nereikes nieko.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Gru 2006, 20:07

Lilina rašė:geras patiekalo pavadinimas ;) REIKES :lol:
Ir kiek peno vaizduotei :twisted:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: tik patarimas

Standartinė Lilina » 20 Gru 2006, 20:16

AIRENE rašė:Megstu palepinti seimyna pyragais.jau kiek esu visokiu sudeciu isbandzius,o dabar galiu pasakyti,kad norint iskepti gera biskvita,vidutinio dydzio kiausiniui reikia 20-30g cukraus(pagal saldumo poreiki) ir 30-40g miltu(pagal kitus dedamus produktus)o prie sito pagrindo galima visokeriopa fantazija-priedu,ko tik sugalvosit.O ir vien is to misinio pagrindinio-gardus dalykelis.Tik papuosti-ir nereikes nieko.
Čia jau prie gerų patarimu tinka ;) :luks: Dėja saldumynu nelabai mėgstu, gal teks pratintis, bo dar neaišku tą mažulė, kuri šalia ropoja, smalyžė ar ne.

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

KALEDINIO PATIEKALO KONKURSAS

Standartinė AIRENE » 21 Gru 2006, 02:47

KIMSTA VISTIENOS KRUTINELE a la Beata
(ar dabar jau nesisaipysit is pavadinimo?)
Produktai
vistienos krutineles file,kiausinis ,dziuveseliai,druskos,prieskoniu,aliejaus.,surioFermentinio.
idarui-
fermentinis suris,morkos,konservuoti kukuruzai,paprika,prieskoniai,druska,truputis majonezo..Apskritai galima deti darzoves (ir ne tik- pvz.ananaso,pievagrybiu),kokias megstate,taciau skaniausia ,kai surio ir darzoviu santykis-surio-1:1.Tai yra puse surio,likusios darzoves.
gaminimas-
pirma pasidaryti idara-suri supjaustyti kubeliais,sudeti sutarkuota morka,iberti kukuruzu,juostelemis pjaustytos paprikos(tinka LECO ,kas megsta),pagal skoni druskos ir prieskoniu,majonezo truputi ir viska ismaisyti.
Vistienos file ipjauti ,,kisenes".sukimsti idara,uzsmeigti smeigtuku.
pasidaryti kiausinio plakini su druska ir prieskoniais.Apvolioti toki,,cepelina"plakinyje,po to dziuveseliuose.is abieju pusiu apkepti gerai ikaitintame aliejuje,kol apgels.Deti i skardele ,galima ant patarkuotu morku,ipilti siek tiek vandens ir troskinti orkaiteje apie 15 min.pries baigiant uzdeti po surio riekele plona,kad apsilydytu.O iskeptus galima pabarstyti smulkiai pjaustytais zalumynais.Nepamirsti istraukti pagaliuku :-)O garnyrui-kas patinka-ryziai,bulves,ir t.t.Skanaus!!

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

kaledinio patiekalo konkursas

Standartinė AIRENE » 21 Gru 2006, 03:42

Saslykai antrai Kaledu dienai
Kiaulienos ispjova supjaustyti gabalais.pamarinuoti 12-24val majoneze ,i kuri dar idekite megiamu prieskoniu ir druskos pagal skoni.
kepti ant iesmo (saslykinej ant zariju).Prie mesytes -ryziai,pomidoru padazas,darzoves

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

kaledinio patiekalo konkursas

Standartinė AIRENE » 21 Gru 2006, 03:53

VARSKES SPURGOS
200g riebios varskes,2kaiusiniai,3sauktai sukraus,truputis kepimo milteliu,miltu tiek,kad is teslos galima butu daryti rutuliukus.Kepimui-aliejaus.
viska gerai simaisyti,kad gautusi vienalyte mase(varske gerai istrnti,ar permalti).Tesla neturi buti kieta.Ikaitinti alieju.Formuoti mazus rutuliukus(kad lengviau ir lygesni butu-pasidrekinti rankytes),ir virti aliejuje,kol apgels.Siltus pabarstyti cukraus pudra,galima imaisyti kokoso drozliu.

Geneira
Naujokas
Pranešimai: 20
Užsiregistravo: 11 Gru 2006, 11:25
Pliusai: 1
Miestas: Mažeikiai

Standartinė Geneira » 21 Gru 2006, 13:58

Silke su obuoliais

Gal tiks, nors obuoliai cia reikalingi tokie zali dideli, bet saldus

Silkes file (Zigmo silpnai sudyta),
2 dideli obuoliai,
2 virtos vidutinio dydzio morkos (arba burokeliai),
juodieji pipirai,
smulkiai pjaustytas svogunas,
majonezas.

Užrakinta