Kalėdinio patiekalo konkursas
Kiaušinienė su sūrio įdaru
6 kiaušiniai,
3 šaukštai pieno,
30 g sviesto,
druskos,
150- 200 g fermentinio sūrio,
krapų,
petražolių lapelių.
Kiaušiniai išplakami su druska, supilamas pienas ir gerai išmaišoma. Į keptuvėje ištirpintą sviestą pilamas nestoras tešlos sluoksnis. Kad kiaušinienė neprisviltų galima viduryje skylutę pradurti, apkepus vienai pusei- apversti. Kai kiaušinienė apkepa (paviršius pradeda sausėti) ant vidurio uždedama sūrio įdaro, kuris prieš tai yra stambiai sutarkuojamas, kraštai užlenkiami taip, kad iš galų matytusi įdaras.
Kiaušinienei baigus kepti užpilti tirpytu sviestu ir užbarstyti supjaustytų žalumynų. Išeina apie 2- 3 porcijos.
6 kiaušiniai,
3 šaukštai pieno,
30 g sviesto,
druskos,
150- 200 g fermentinio sūrio,
krapų,
petražolių lapelių.
Kiaušiniai išplakami su druska, supilamas pienas ir gerai išmaišoma. Į keptuvėje ištirpintą sviestą pilamas nestoras tešlos sluoksnis. Kad kiaušinienė neprisviltų galima viduryje skylutę pradurti, apkepus vienai pusei- apversti. Kai kiaušinienė apkepa (paviršius pradeda sausėti) ant vidurio uždedama sūrio įdaro, kuris prieš tai yra stambiai sutarkuojamas, kraštai užlenkiami taip, kad iš galų matytusi įdaras.
Kiaušinienei baigus kepti užpilti tirpytu sviestu ir užbarstyti supjaustytų žalumynų. Išeina apie 2- 3 porcijos.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Nu ką gi, įdėsiu ir aš savo trigrašį į šį konkursą. Radau labai įdomu ir paprastą receptą. Rusu kalba vadinamos jos
KOZULĖS
Taigi reikia: vanduo, druska ir miltai.
Viskas išmaišoma iki tol, kol tešla pasidarys gan kieta ir blizgi ir nelips prie ranku, taps tokia kaip plastilinas. Atlaužam nedidelį gabaliuką ir formuojam elniuką, avinėlį ar dar kokį padariuką su ragučiais. Ragučiuose yra esmė, jie paskui gražiai apskrūsta ir niekuo puošti nereikia. Taigu sulipdom figurėlės ir dedam į šaldymo kamerą. Palaukiam kol sušala, tada užkaičiam vandenį, ištraukiam figurelės ir paimam su kiaurasamčiu po vieną figurėlė ir panardinam į 10-5 cm gyli , palaikom 5 sek ir ištraukiam, tada tiesiai dedam į kepimo formą. Ir kepam apie 20 min, kol apskrusta.
Labai abėjojau dėl skonio, kas čia gali gautis iš tokiu negausiu produktu, o pasirodo kad labai skanu, kaip riestainiai, kaip barankos ar kažka panašiai. Labai tinka saldumynams alergiškiems žmonėms. Arba jų nemėgstantiems... Prie alaus irgi tinka
Taigi kaip turi atrodyti procesas
KOZULĖS
Taigi reikia: vanduo, druska ir miltai.
Viskas išmaišoma iki tol, kol tešla pasidarys gan kieta ir blizgi ir nelips prie ranku, taps tokia kaip plastilinas. Atlaužam nedidelį gabaliuką ir formuojam elniuką, avinėlį ar dar kokį padariuką su ragučiais. Ragučiuose yra esmė, jie paskui gražiai apskrūsta ir niekuo puošti nereikia. Taigu sulipdom figurėlės ir dedam į šaldymo kamerą. Palaukiam kol sušala, tada užkaičiam vandenį, ištraukiam figurelės ir paimam su kiaurasamčiu po vieną figurėlė ir panardinam į 10-5 cm gyli , palaikom 5 sek ir ištraukiam, tada tiesiai dedam į kepimo formą. Ir kepam apie 20 min, kol apskrusta.
Labai abėjojau dėl skonio, kas čia gali gautis iš tokiu negausiu produktu, o pasirodo kad labai skanu, kaip riestainiai, kaip barankos ar kažka panašiai. Labai tinka saldumynams alergiškiems žmonėms. Arba jų nemėgstantiems... Prie alaus irgi tinka
Taigi kaip turi atrodyti procesas
- Prikabinti failai
-
- Kaip turi atrodyti
- koz6.jpg (17.13 KiB) Peržiūrėta 9873 karus(ų)
-
- Pašaunam į orkaitę
- koz4.jpg (24.91 KiB) Peržiūrėta 9873 karus(ų)
-
- Pamirkom verdančiam vandenyje
- koz2.jpg (17.59 KiB) Peržiūrėta 9873 karus(ų)
-
- Formuojam figurelės
- koz1.jpg (20.79 KiB) Peržiūrėta 9873 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo Lilina 17 Gru 2006, 21:40, redaguota 1 kartą(us).
Česnakynė
300 g varškės,
15 g česnako,
1 šaukštas grietinės,
1 šaukštas majonezo,
petražolių lapelių,
druskos,
duonos,
sviesto.
Varškė gerai ištrinama dubenėlyje, sudedamas smulkiai supjaustytas česnakas, grietinė, majonezas ir gerai išmaišoma. Tada gerai pasūdyti ir valgyti su duona, užtepta sviestu.
300 g varškės,
15 g česnako,
1 šaukštas grietinės,
1 šaukštas majonezo,
petražolių lapelių,
druskos,
duonos,
sviesto.
Varškė gerai ištrinama dubenėlyje, sudedamas smulkiai supjaustytas česnakas, grietinė, majonezas ir gerai išmaišoma. Tada gerai pasūdyti ir valgyti su duona, užtepta sviestu.
NEGRIUKAS
I dalis : 1,5 stiklinės aukšč. r. kvietinių miltų;
1,5 a.š. kepimo miltelių.
II dalis : 1,5-2 stiklinės cukraus,
3 š. kakavos,
7 š. vandens,
200 gr. margarino (riebesnio).
II dalies viską sudedame į indą ir statome ant ugnies iki užvirimo ir paviriname 7 min.
Iš išvirtos masės atidedame 7-10 šaukštų viršaus papuošimui, likusią masę truputį ataušiname ir sumaišome su miltais. Idedame 7 šaukštus kefyro, 3 išplaktus kiaušinius. Pilame į formą ir kepame karštoje orkaitėje apie 20-30 min. Išėmus, viršų aptepame pasiliktu glajumi.
Skanumėlis - tirpsta burnoje...
1,5 a.š. kepimo miltelių.
II dalis : 1,5-2 stiklinės cukraus,
3 š. kakavos,
7 š. vandens,
200 gr. margarino (riebesnio).
II dalies viską sudedame į indą ir statome ant ugnies iki užvirimo ir paviriname 7 min.
Iš išvirtos masės atidedame 7-10 šaukštų viršaus papuošimui, likusią masę truputį ataušiname ir sumaišome su miltais. Idedame 7 šaukštus kefyro, 3 išplaktus kiaušinius. Pilame į formą ir kepame karštoje orkaitėje apie 20-30 min. Išėmus, viršų aptepame pasiliktu glajumi.
Skanumėlis - tirpsta burnoje...
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Dabar aišku. Gamyba jo tikrai nėra sudėtinga. Reiks prie progos pabandytAshai7 rašė:Nežiopla, nežiopla,Ramunė rašė:Gal aš labai jau žiopla, bet čia tortukas - bus
Gaunasi keksiukas - Negriukas, aš jį dar spalvotais saldžiais trupiniukais pabarstau išrašau metus ar ką nors (pagal poreikį)
O pertepimui galima pasigaminti plaktos grietinėlės su vaisiais bus superskanu
SVENTINIS MEDAUS PYRAGAS
REIKES
3kiausiniu,3saukstu medaus,50g sviesto,1nubr arb saukst kepimo milteliu,60g cukraus,70g miltu,megiamo jogurto 500g indelio ,2bananu ir megstamu vaisiu papuosimui.
Medu su sviestu istirpyti.o po to galima viska daryti greituoju budu-mikseriu isplakti kiausinius sucukrumi,supilti medu su sviestu ,isplakti,sudeti miltus ir kepimo miltelius vel isplakti.deti i 2 skardeles ir iskepti.
pertepimui-bananus sutarkuoti ir sumaisyti su jogurtu.atsaldytus biskvitus pertepti,aptepti ir virsu.apibarstyti trupiniais is to pacio kepinio liekaneliu,papuosti vaisiais.
3kiausiniu,3saukstu medaus,50g sviesto,1nubr arb saukst kepimo milteliu,60g cukraus,70g miltu,megiamo jogurto 500g indelio ,2bananu ir megstamu vaisiu papuosimui.
Medu su sviestu istirpyti.o po to galima viska daryti greituoju budu-mikseriu isplakti kiausinius sucukrumi,supilti medu su sviestu ,isplakti,sudeti miltus ir kepimo miltelius vel isplakti.deti i 2 skardeles ir iskepti.
pertepimui-bananus sutarkuoti ir sumaisyti su jogurtu.atsaldytus biskvitus pertepti,aptepti ir virsu.apibarstyti trupiniais is to pacio kepinio liekaneliu,papuosti vaisiais.
tik patarimas
Megstu palepinti seimyna pyragais.jau kiek esu visokiu sudeciu isbandzius,o dabar galiu pasakyti,kad norint iskepti gera biskvita,vidutinio dydzio kiausiniui reikia 20-30g cukraus(pagal saldumo poreiki) ir 30-40g miltu(pagal kitus dedamus produktus)o prie sito pagrindo galima visokeriopa fantazija-priedu,ko tik sugalvosit.O ir vien is to misinio pagrindinio-gardus dalykelis.Tik papuosti-ir nereikes nieko.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: tik patarimas
Čia jau prie gerų patarimu tinka Dėja saldumynu nelabai mėgstu, gal teks pratintis, bo dar neaišku tą mažulė, kuri šalia ropoja, smalyžė ar ne.AIRENE rašė:Megstu palepinti seimyna pyragais.jau kiek esu visokiu sudeciu isbandzius,o dabar galiu pasakyti,kad norint iskepti gera biskvita,vidutinio dydzio kiausiniui reikia 20-30g cukraus(pagal saldumo poreiki) ir 30-40g miltu(pagal kitus dedamus produktus)o prie sito pagrindo galima visokeriopa fantazija-priedu,ko tik sugalvosit.O ir vien is to misinio pagrindinio-gardus dalykelis.Tik papuosti-ir nereikes nieko.
KALEDINIO PATIEKALO KONKURSAS
KIMSTA VISTIENOS KRUTINELE a la Beata
(ar dabar jau nesisaipysit is pavadinimo?)
Produktai
vistienos krutineles file,kiausinis ,dziuveseliai,druskos,prieskoniu,aliejaus.,surioFermentinio.
idarui-
fermentinis suris,morkos,konservuoti kukuruzai,paprika,prieskoniai,druska,truputis majonezo..Apskritai galima deti darzoves (ir ne tik- pvz.ananaso,pievagrybiu),kokias megstate,taciau skaniausia ,kai surio ir darzoviu santykis-surio-1:1.Tai yra puse surio,likusios darzoves.
gaminimas-
pirma pasidaryti idara-suri supjaustyti kubeliais,sudeti sutarkuota morka,iberti kukuruzu,juostelemis pjaustytos paprikos(tinka LECO ,kas megsta),pagal skoni druskos ir prieskoniu,majonezo truputi ir viska ismaisyti.
Vistienos file ipjauti ,,kisenes".sukimsti idara,uzsmeigti smeigtuku.
pasidaryti kiausinio plakini su druska ir prieskoniais.Apvolioti toki,,cepelina"plakinyje,po to dziuveseliuose.is abieju pusiu apkepti gerai ikaitintame aliejuje,kol apgels.Deti i skardele ,galima ant patarkuotu morku,ipilti siek tiek vandens ir troskinti orkaiteje apie 15 min.pries baigiant uzdeti po surio riekele plona,kad apsilydytu.O iskeptus galima pabarstyti smulkiai pjaustytais zalumynais.Nepamirsti istraukti pagaliuku :-)O garnyrui-kas patinka-ryziai,bulves,ir t.t.Skanaus!!
(ar dabar jau nesisaipysit is pavadinimo?)
Produktai
vistienos krutineles file,kiausinis ,dziuveseliai,druskos,prieskoniu,aliejaus.,surioFermentinio.
idarui-
fermentinis suris,morkos,konservuoti kukuruzai,paprika,prieskoniai,druska,truputis majonezo..Apskritai galima deti darzoves (ir ne tik- pvz.ananaso,pievagrybiu),kokias megstate,taciau skaniausia ,kai surio ir darzoviu santykis-surio-1:1.Tai yra puse surio,likusios darzoves.
gaminimas-
pirma pasidaryti idara-suri supjaustyti kubeliais,sudeti sutarkuota morka,iberti kukuruzu,juostelemis pjaustytos paprikos(tinka LECO ,kas megsta),pagal skoni druskos ir prieskoniu,majonezo truputi ir viska ismaisyti.
Vistienos file ipjauti ,,kisenes".sukimsti idara,uzsmeigti smeigtuku.
pasidaryti kiausinio plakini su druska ir prieskoniais.Apvolioti toki,,cepelina"plakinyje,po to dziuveseliuose.is abieju pusiu apkepti gerai ikaitintame aliejuje,kol apgels.Deti i skardele ,galima ant patarkuotu morku,ipilti siek tiek vandens ir troskinti orkaiteje apie 15 min.pries baigiant uzdeti po surio riekele plona,kad apsilydytu.O iskeptus galima pabarstyti smulkiai pjaustytais zalumynais.Nepamirsti istraukti pagaliuku :-)O garnyrui-kas patinka-ryziai,bulves,ir t.t.Skanaus!!
kaledinio patiekalo konkursas
Saslykai antrai Kaledu dienai
Kiaulienos ispjova supjaustyti gabalais.pamarinuoti 12-24val majoneze ,i kuri dar idekite megiamu prieskoniu ir druskos pagal skoni.
kepti ant iesmo (saslykinej ant zariju).Prie mesytes -ryziai,pomidoru padazas,darzoves
Kiaulienos ispjova supjaustyti gabalais.pamarinuoti 12-24val majoneze ,i kuri dar idekite megiamu prieskoniu ir druskos pagal skoni.
kepti ant iesmo (saslykinej ant zariju).Prie mesytes -ryziai,pomidoru padazas,darzoves
kaledinio patiekalo konkursas
VARSKES SPURGOS
200g riebios varskes,2kaiusiniai,3sauktai sukraus,truputis kepimo milteliu,miltu tiek,kad is teslos galima butu daryti rutuliukus.Kepimui-aliejaus.
viska gerai simaisyti,kad gautusi vienalyte mase(varske gerai istrnti,ar permalti).Tesla neturi buti kieta.Ikaitinti alieju.Formuoti mazus rutuliukus(kad lengviau ir lygesni butu-pasidrekinti rankytes),ir virti aliejuje,kol apgels.Siltus pabarstyti cukraus pudra,galima imaisyti kokoso drozliu.
200g riebios varskes,2kaiusiniai,3sauktai sukraus,truputis kepimo milteliu,miltu tiek,kad is teslos galima butu daryti rutuliukus.Kepimui-aliejaus.
viska gerai simaisyti,kad gautusi vienalyte mase(varske gerai istrnti,ar permalti).Tesla neturi buti kieta.Ikaitinti alieju.Formuoti mazus rutuliukus(kad lengviau ir lygesni butu-pasidrekinti rankytes),ir virti aliejuje,kol apgels.Siltus pabarstyti cukraus pudra,galima imaisyti kokoso drozliu.