Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Pasigrožėjau skanumynais,paskaičiau jūsų bėbė ir nežinau-dalyvaut ar ne!
Vokiško advento versijoj tokių kaip[ naudot kiaušą ar sūrį net kalbos nėra!
Ir jei jau sumastysiu dalyvaut-pirma žvilgtelkit į advents rezepte.de ir apsiraminkit!Nėra recepto,kur nebūt kiaušinis ar sūris ar grietinė ir t.t.Jie irgi katalikai,kaip ir mes! Tai man dalyvaut ar ne!?
Vokiško advento versijoj tokių kaip[ naudot kiaušą ar sūrį net kalbos nėra!
Ir jei jau sumastysiu dalyvaut-pirma žvilgtelkit į advents rezepte.de ir apsiraminkit!Nėra recepto,kur nebūt kiaušinis ar sūris ar grietinė ir t.t.Jie irgi katalikai,kaip ir mes! Tai man dalyvaut ar ne!?
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Tavo teisė rinktis. Kaip matai dalyvauja ir su kiaušiniais, pieno produktais ir želatinom
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
jus tikros saunuoles - tokiu idomiu receptu prisiziurejau!!!
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Žinoma dalyvauk, Nicole . Bus įdomu pamatyti, ką Adventui vokiečiai gamina
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Čia labai įmano skonį pataikyta Įtraukiu į savo receptų knygelęjanrri rašė:Javainiukai
Reikės:
2 st. avižinių dribsnių;
0,5 st. saulėgražų;
0,5 st. moliūgų sėklų;
0,5 st. sezamo sėklų,
0,5 st. razinų;
0,5 st. medaus.
Avižinius dribsnius, saulėgrazas,sezamą, ir moliūgus, pakepiname ant sausos keptuvės, kiekvienas sėklas atskirai. Medų pakaitiname iki virimo ir viską sudedame. Gerai išmaišome,suspaudžiame ir atvėsiname. Supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
Skanaus.
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Dauguma vokiečių yra evangelikai liuteronai. Jų tikėjimo tradicijos skiriasi nuo mūsų katalikų.Nicole rašė:Pasigrožėjau skanumynais,paskaičiau jūsų bėbė ir nežinau-dalyvaut ar ne!
Vokiško advento versijoj tokių kaip[ naudot kiaušą ar sūrį net kalbos nėra!
Ir jei jau sumastysiu dalyvaut-pirma žvilgtelkit į advents rezepte.de ir apsiraminkit!Nėra recepto,kur nebūt kiaušinis ar sūris ar grietinė ir t.t.Jie irgi katalikai,kaip ir mes! Tai man dalyvaut ar ne!?
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
ĮDARYTAS ŽUVIES VYNIOTINIS
Reikės
0,5 kg žuvies filė (aš naudojau pengasijos file)
riekės batono
svogūno
šaukšto manų kruopų
druskos, pipirų, žuvies prieskonių
Įdarui
100g virtų grybų
virtos morkos
svogūno
pipirų, druskos
Svogūnas susmulkinamas, pakepinamas.File kartu su svogūnu ir vandenyje pamirkytu batonu kelis kartus sumalama. Išmaišoma kartu su manų kruopomis, druska, prieskoniais. Palaikoma kelias valandas vėsiai. Įdarui stambia tarka tarkuota morka, svogūnas, smulkinti grybai pakepinami, įberiami prieskoniai. Iš žuvies faršo lipdomas pailgas kepsnys su įdaru. Voliojamas džiuvėsėliuose. Įdėjus į skardą, pašlakstyti aliejumi. Kepti apie 40 min 180 laipsnių orkaitėje.
O po rimto patiekalo užsinorėjus ko nors saldesnio siūlau SPANGUOLIŲ PUTĖSIUS
Jam pasigaminti reikės
200 g spanguolių
110 g medaus (galima keisti cukrumi, tik jo reikėtų daugiau)
60 g manų kruopų
450 ml vandens
Spanguoles sumalti, išspausti sultis. Jas padėti šaltai. Likusius uogų tirščius užpilti verdančiu vandeniu, dėti ant ugnies, užvirus sumažinti ugnį ir pavirti 5 min.
Nuovirą perkošti, sudėti medų. Dar pavirti. Užvirus, maišant suberti manų kruopas Sumažinus ugnį, dar pavirti 12 min. Po to šią masę atvėsinti. Atvėsus, supilti likusias sultis. Tada plakti mikseriu tol, kol susidarys šviesiai rusvi putėsiai juos sudėti į vazeles ir padėti šaltai.
Skanaus
Reikės
0,5 kg žuvies filė (aš naudojau pengasijos file)
riekės batono
svogūno
šaukšto manų kruopų
druskos, pipirų, žuvies prieskonių
Įdarui
100g virtų grybų
virtos morkos
svogūno
pipirų, druskos
Svogūnas susmulkinamas, pakepinamas.File kartu su svogūnu ir vandenyje pamirkytu batonu kelis kartus sumalama. Išmaišoma kartu su manų kruopomis, druska, prieskoniais. Palaikoma kelias valandas vėsiai. Įdarui stambia tarka tarkuota morka, svogūnas, smulkinti grybai pakepinami, įberiami prieskoniai. Iš žuvies faršo lipdomas pailgas kepsnys su įdaru. Voliojamas džiuvėsėliuose. Įdėjus į skardą, pašlakstyti aliejumi. Kepti apie 40 min 180 laipsnių orkaitėje.
O po rimto patiekalo užsinorėjus ko nors saldesnio siūlau SPANGUOLIŲ PUTĖSIUS
Jam pasigaminti reikės
200 g spanguolių
110 g medaus (galima keisti cukrumi, tik jo reikėtų daugiau)
60 g manų kruopų
450 ml vandens
Spanguoles sumalti, išspausti sultis. Jas padėti šaltai. Likusius uogų tirščius užpilti verdančiu vandeniu, dėti ant ugnies, užvirus sumažinti ugnį ir pavirti 5 min.
Nuovirą perkošti, sudėti medų. Dar pavirti. Užvirus, maišant suberti manų kruopas Sumažinus ugnį, dar pavirti 12 min. Po to šią masę atvėsinti. Atvėsus, supilti likusias sultis. Tada plakti mikseriu tol, kol susidarys šviesiai rusvi putėsiai juos sudėti į vazeles ir padėti šaltai.
Skanaus
- Prikabinti failai
-
- Picture 034.jpg (21.8 KiB) Peržiūrėta 5957 karus(ų)
-
- Picture 035.jpg (23.89 KiB) Peržiūrėta 5957 karus(ų)
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Oi, kaip gardu čia, Erikiux mmmm, reikia tūno konservą suryti - numalšinti erzuliui tavo sukeltam
- Dora
- Gurmanas
- Pranešimai: 1266
- Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
- Pliusai: 10
- Miestas: Kupiskis - Kaunas
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Nicole su nekantrumu laukiam tavo patiekaliuko
erikiux tu saunuole
erikiux tu saunuole
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Gerai padirbėjai, Erikiux
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Man labai žuvis patinka, tai visai smagu buvo paįvairinti savo meniu
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Erikiux, tikra šaunuolė, taip ir toliau darbuokis.
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
ek,turėčiau mėsmalę - tuoj mano lašiša pavistru šitokiu vyniotuku...
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
faini patiekalai jei nieks nesutrukdys, siandien ir as padarysiu
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Aš irgi šiandien planuoju dar vieną paprastutį greitai paruošiamą patiekaliuką eksponuoti. Varguar taikys į laureatus, bet man patrauklus valgis.
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Lašišos ir daržovių troškinukas
2 nedidelėms porcijoms užteks:
250 g lašišos filė
trupučio aliejaus
1 morkos
3 vidutinių bulvių
1 mažo svogūniuko
100 g pomidorų pastos
200 ml vandens
prieskonių
šviežių daržovių - su jomis karštas troškinys man skanesnis
Morką, bulves ir svogūniuką nuskutame, supjaustome kubeliais ir pakepiname puodo dugne aliejuje. Užpilame vandeniu, įdedam pomidorų pastos ir troškiname apie 20 min (kol bulvytės išvirs) ant nedidelės ugnies. Daržovėms suminkštėjus, sudedame smulkintą žuvį, prieskonius, patroškinam dar 5 min. Tiekiame su šviežiom daržovytėm.
Labai skanu, greita, paprasta ir sotu.
2 nedidelėms porcijoms užteks:
250 g lašišos filė
trupučio aliejaus
1 morkos
3 vidutinių bulvių
1 mažo svogūniuko
100 g pomidorų pastos
200 ml vandens
prieskonių
šviežių daržovių - su jomis karštas troškinys man skanesnis
Morką, bulves ir svogūniuką nuskutame, supjaustome kubeliais ir pakepiname puodo dugne aliejuje. Užpilame vandeniu, įdedam pomidorų pastos ir troškiname apie 20 min (kol bulvytės išvirs) ant nedidelės ugnies. Daržovėms suminkštėjus, sudedame smulkintą žuvį, prieskonius, patroškinam dar 5 min. Tiekiame su šviežiom daržovytėm.
Labai skanu, greita, paprasta ir sotu.
- Prikabinti failai
-
- dscf1564.jpg (55.02 KiB) Peržiūrėta 5902 karus(ų)
- Kristinuska
- Gurmanas
- Pranešimai: 1525
- Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
- Pliusai: 7
- Miestas: Kaunas
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Kokie faini receptai net valgyt uzsimaniau
Love is in the air
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Mmm, kaip skanu lašiša.... Šaunuolė la major
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
ačiū, aš jau rezgu kitokių lašišienių planus. Tiesa, su visokiom grietinėlem ir kitokiais neadventiškais produktais. Bet parodysiu kitose temose.
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Būtinai Lauksim
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Grybų, svogūnų, žirnių sriuba su silkiniu skrebučiu
2 porcijos
Saujelė džiovintų voveraičių (galima ir kitokių grybų)
600 ml vandens
2 žirneliai kvepiančiųjų pipirų
lauro lapas
druskos
1 didelis svogūnas
aliejaus
0,5 šaukštelio cukraus
0,5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
0,5 šaukštelio tarkuoto juodo šokolado (šokoladu patiekale galima pakesti konijaką)
1 šaukštelis miltų
2 šaukštai skaldytų žirnių
petražolių lapelių
2 riekelės ruginės duonos
¼ silkės
kmynų
Voveraites užpilti vandeniu ir užmerkti 3 valandoms. Užvirinti ir virti 1 valandą. Baigiant virt sudėti pipirus, lauro lapą, druską ir pavirti dar 10 minučių.
Žirnius užpilti vandeniu ir palaikyti 1 valandą. Perplauti.
Svogūną supjaustyti žiedais. Sudėti į įkaitintą aliejų ir kepti 15 minučių. Sudėti cukrų, raudonėlį ir kepti kol taps rudi. Baigiant kept sudėti šokoladą, pakepinti, supilti miltus, gerai išmaišyti.
Svogūnų masę supilti į verdantį sultinį, sudėti žirnius ir virti apie 0,5 valandos.
Ant duonos riekelių uždėti kubeliais supjaustytą silkę ir užbarstyti kmynus. Riekeles sudėti ant aliejumi pateptos skardelės ir kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje kol apskrus riekelės.
Sriubą patiekti pabarsčius petražolių lapeliais su karštu silkiniu skrebučiu.
2 porcijos
Saujelė džiovintų voveraičių (galima ir kitokių grybų)
600 ml vandens
2 žirneliai kvepiančiųjų pipirų
lauro lapas
druskos
1 didelis svogūnas
aliejaus
0,5 šaukštelio cukraus
0,5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
0,5 šaukštelio tarkuoto juodo šokolado (šokoladu patiekale galima pakesti konijaką)
1 šaukštelis miltų
2 šaukštai skaldytų žirnių
petražolių lapelių
2 riekelės ruginės duonos
¼ silkės
kmynų
Voveraites užpilti vandeniu ir užmerkti 3 valandoms. Užvirinti ir virti 1 valandą. Baigiant virt sudėti pipirus, lauro lapą, druską ir pavirti dar 10 minučių.
Žirnius užpilti vandeniu ir palaikyti 1 valandą. Perplauti.
Svogūną supjaustyti žiedais. Sudėti į įkaitintą aliejų ir kepti 15 minučių. Sudėti cukrų, raudonėlį ir kepti kol taps rudi. Baigiant kept sudėti šokoladą, pakepinti, supilti miltus, gerai išmaišyti.
Svogūnų masę supilti į verdantį sultinį, sudėti žirnius ir virti apie 0,5 valandos.
Ant duonos riekelių uždėti kubeliais supjaustytą silkę ir užbarstyti kmynus. Riekeles sudėti ant aliejumi pateptos skardelės ir kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje kol apskrus riekelės.
Sriubą patiekti pabarsčius petražolių lapeliais su karštu silkiniu skrebučiu.
- Prikabinti failai
-
- IMG_0117.JPG (94.47 KiB) Peržiūrėta 5843 karus(ų)
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
gardziai atrodo, jei tik svogunu nebutu, atlipciau per ekrana pas tave ant sriubytes
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
as irgi nesu svogunu megeja, bet cia jie manau tinka
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
sito patiekalo ideja kilo is "prancuziskos svogunu sriubos"