Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Tutsi rašė:visai nejuokinga
ir verkti nematau reikalo
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
man KIAUSINIS jau kaip keiksmazodis
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
supratau kiaušų daugiau neminėsiu, nes Tutsi nuo jų silpsta imuninė sistemaTutsi rašė:man KIAUSINIS jau kaip keiksmazodis
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
dar vieną gardžią vakarienę siūlau kaip tinkamą užkrimsti per Adventą:
Žuvis su citrinine gaidele
Reikia:
1 svogūno
600 g. žuvies filė
1 citrinos,
pusės citrinos sulčių,
2 pomidorų
prieskonių
baltojo vyno acto
2 šaukštelių cukraus
50 ml karšto vandens
Svogūną apkepiname, ant jo sudedame žuvį, paprieskoniuojame, įpilame vyno actą su pusės citrinos sultimis ir 2 šaukšteliais cukraus, vandenį, ant žuvies dedame nuluptos citrinos griežinėlius bei pomidoro gabaliukus. Troškiname žemoje temperatūroje 15 min. (man norėjosi ilgiau palaikyt, bet jau neištvėriau, valgėm) Troškinant ilgiau geriau susimaišytų citrinos ir pomidorų skoniai, trumpiau - išlieka šiek tiek vitaminų, ir pomidorai sultingesni
Žuvis su citrinine gaidele
Reikia:
1 svogūno
600 g. žuvies filė
1 citrinos,
pusės citrinos sulčių,
2 pomidorų
prieskonių
baltojo vyno acto
2 šaukštelių cukraus
50 ml karšto vandens
Svogūną apkepiname, ant jo sudedame žuvį, paprieskoniuojame, įpilame vyno actą su pusės citrinos sultimis ir 2 šaukšteliais cukraus, vandenį, ant žuvies dedame nuluptos citrinos griežinėlius bei pomidoro gabaliukus. Troškiname žemoje temperatūroje 15 min. (man norėjosi ilgiau palaikyt, bet jau neištvėriau, valgėm) Troškinant ilgiau geriau susimaišytų citrinos ir pomidorų skoniai, trumpiau - išlieka šiek tiek vitaminų, ir pomidorai sultingesni
- Prikabinti failai
-
- dscf1581.jpg (46.76 KiB) Peržiūrėta 8466 karus(ų)
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Šaunuolė la major. Skaniai visada tavo žuvytės atrodo
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Pas La Major vykstant į svečius reiktų žuvies užsisakyti, ji moka skaniai paruošt
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Skaniausi variantai, deja, visai neadventiški Man labiausiai patinka lašiša po gietinės ir majonezo padažu!
Bet jeigu kada sugalvotumėt į svečius - mielai ne tik žuvies, bet ir šokoladinio pyrago patiekčiau
Bet jeigu kada sugalvotumėt į svečius - mielai ne tik žuvies, bet ir šokoladinio pyrago patiekčiau
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Šiam kartui prašyčiau žuvies - labai jau skaniai skaitėsi
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Valgyt noriu. Faksuok šian tą savo žuvį be grietinėlės
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Lašišos suktinukai
1 lašisa normalaus dydžio;
1 - 1,5 stiklinės virtų ryžių;
1 nediduko svogūno (nedejau);
3 kiaušinių arba 70 ml. daržovių sultinio (bandžiau aš ir su taip ir taip);
1,5 stiklinės džiuvėsėlių (arba miltų);
druskos ir žuvies prieskonių pagal poreikį;
aliejaus kepimui.
Nuo lašišo snudiriam odą, ją perpjaunam pusiau, iškaulinam. Kiekviena puse perpjaunam pusiau ir horizontaliai, kad is 1 pusės gautūsi 4 riekelės. Pasūdome, paprieskoniuojame ir palaikome pusvalandį. Kiekvieną gabaliuka lengvai pamušame.(mušu aš per plėvelę). Į išvirtus ryžius sudedame smulkiai pjaustytą ir pakepintą svogūną, išmaišome ir padarę pailgą kukulaitį dedame ant išmušto lašišos gabaliuko. Susukame, lyg darytumėm kijevo kotletą. Viską pavoliojame džiuvėsėliuose, tada kiaušinio plakinyje arba sultinyje, ir vėl džiuvėsėliuose. Dedame į įkaitintą aliejų ir gražiai iš visų pusių apkepame. Skanaus
P>S voliojant džiuvėsėliuose ir sultinyje "procedūrą" dar kartą reikėtu pakartoti.
1 lašisa normalaus dydžio;
1 - 1,5 stiklinės virtų ryžių;
1 nediduko svogūno (nedejau);
3 kiaušinių arba 70 ml. daržovių sultinio (bandžiau aš ir su taip ir taip);
1,5 stiklinės džiuvėsėlių (arba miltų);
druskos ir žuvies prieskonių pagal poreikį;
aliejaus kepimui.
Nuo lašišo snudiriam odą, ją perpjaunam pusiau, iškaulinam. Kiekviena puse perpjaunam pusiau ir horizontaliai, kad is 1 pusės gautūsi 4 riekelės. Pasūdome, paprieskoniuojame ir palaikome pusvalandį. Kiekvieną gabaliuka lengvai pamušame.(mušu aš per plėvelę). Į išvirtus ryžius sudedame smulkiai pjaustytą ir pakepintą svogūną, išmaišome ir padarę pailgą kukulaitį dedame ant išmušto lašišos gabaliuko. Susukame, lyg darytumėm kijevo kotletą. Viską pavoliojame džiuvėsėliuose, tada kiaušinio plakinyje arba sultinyje, ir vėl džiuvėsėliuose. Dedame į įkaitintą aliejų ir gražiai iš visų pusių apkepame. Skanaus
P>S voliojant džiuvėsėliuose ir sultinyje "procedūrą" dar kartą reikėtu pakartoti.
- Prikabinti failai
-
- HPIM2999.JPG (98.41 KiB) Peržiūrėta 8412 karus(ų)
-
- HPIM3002.JPG (63.2 KiB) Peržiūrėta 8412 karus(ų)
-
- HPIM3003.JPG (99.49 KiB) Peržiūrėta 8411 karus(ų)
-
- cia mirkyta dziuvėsėliuose ir darzoviu sultini
- HPIM3005.JPG (97.85 KiB) Peržiūrėta 8412 karus(ų)
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
na teisingai, kuom gi ne advento patiekalas
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Į savo lašišavimus būtinai įtrauksiu šitokį pabandymą. Visuomet mėgstu mėsą su garnyru lėšktėj išmaišyt, o čia ir maišyt nereikia - jau viduj sukištas
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
tavo lasisu patieklai isprovokvo mane tokiam eksperimentui, nes laaabaijau norejau vakar zuvies
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Siūlau dar vieną receptą — idėją priešpiečiams.
Adventinis "mėsainis"
2 valg.š. alyvų aliejaus
1 vid. svogūno, supjaustyto kubeliais
1 žalios paprikos, pjaustytos kubeliais (naudojau raudoną, bet vaizdas gal geresnis su žalia būtų buvęs)
3 skiltelės česnako, sutrinto
3 puodeliai išvirtų lęšių
2 valg.š. čili miltelių (galima pamažinti, bet aštrumas čia labai tinka)
2 arb.š. raudonėlio
žiupsnelis Kajeno pipirų (nebūtina, jei nėra ir nereikia)
2 puodeliai trintų pomidorų (aš naudojau konservuotus pomidorus savose sultyse)
1/4 puodelio pomidorų pastos (būtent pastos, o ne padažo, kečupo ar pan.)
3 valg.š. klevų sirupo (nedėjau)
2 valg.š garstyčių
8 nedidelės mėsainių bandelės
Pirmiausia įkaitiname aliejų keptuvėje. Sudedame svogūną ir papriką. Pakepiname, kol šiek tiek suminkštėja. Dedame česnaką ir dar pakepame porą minučių. Toliau dedame lęšius, Kajeno pipirus, čili ir raudonėlį. Pabarstome pipirais, druska ir suverčiame pomidorus ir pomidorų pastą. Dar patroškiname kokių 10 minučių. Pilame klevų sirupą ir sudedame garstyčias. Išjungiame viryklę. Šiuo troškinuku "įdarome" bandeles. Viskas. Skanaus
Adventinis "mėsainis"
2 valg.š. alyvų aliejaus
1 vid. svogūno, supjaustyto kubeliais
1 žalios paprikos, pjaustytos kubeliais (naudojau raudoną, bet vaizdas gal geresnis su žalia būtų buvęs)
3 skiltelės česnako, sutrinto
3 puodeliai išvirtų lęšių
2 valg.š. čili miltelių (galima pamažinti, bet aštrumas čia labai tinka)
2 arb.š. raudonėlio
žiupsnelis Kajeno pipirų (nebūtina, jei nėra ir nereikia)
2 puodeliai trintų pomidorų (aš naudojau konservuotus pomidorus savose sultyse)
1/4 puodelio pomidorų pastos (būtent pastos, o ne padažo, kečupo ar pan.)
3 valg.š. klevų sirupo (nedėjau)
2 valg.š garstyčių
8 nedidelės mėsainių bandelės
Pirmiausia įkaitiname aliejų keptuvėje. Sudedame svogūną ir papriką. Pakepiname, kol šiek tiek suminkštėja. Dedame česnaką ir dar pakepame porą minučių. Toliau dedame lęšius, Kajeno pipirus, čili ir raudonėlį. Pabarstome pipirais, druska ir suverčiame pomidorus ir pomidorų pastą. Dar patroškiname kokių 10 minučių. Pilame klevų sirupą ir sudedame garstyčias. Išjungiame viryklę. Šiuo troškinuku "įdarome" bandeles. Viskas. Skanaus
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Aš irgi įkvėpta la major žuvies patiekalų pristatau dar vieną labai paprastą, bet neprastą receptuką iš plekšnės.
Plekšnė su keptomis citrinomis
Plekšnių filė;
miltai apvoliojimui;
druska, pipirai;
citrina;
svogūnų laiškų;
aliejus.
Į miltus įberti druskos, pipirų, išmaišyti, apvolioti filė ir iškepti aliejuje. Kitoje keptuvėje gerai pakaitintame aliejuje sudėti apie 3-5 cm storio griežinėliais supjaustytas citrinas ir pakepti, kol paruduos (antros pusės kepti nereikia). Apibarstyti žuvį svogūnų laiškai ir patiekti su kepta citrina.
Plekšnė su keptomis citrinomis
Plekšnių filė;
miltai apvoliojimui;
druska, pipirai;
citrina;
svogūnų laiškų;
aliejus.
Į miltus įberti druskos, pipirų, išmaišyti, apvolioti filė ir iškepti aliejuje. Kitoje keptuvėje gerai pakaitintame aliejuje sudėti apie 3-5 cm storio griežinėliais supjaustytas citrinas ir pakepti, kol paruduos (antros pusės kepti nereikia). Apibarstyti žuvį svogūnų laiškai ir patiekti su kepta citrina.
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Didžiuojuosi išdalijusi tiek įkvėpimo
Receptas atrodo viliojančiai, bus išbndytas
Receptas atrodo viliojančiai, bus išbndytas
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
ir dar vienas receptukas,, saunu. o as niekad pleksnes keptos nevalgius, tik rukyta
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
labai gerai, kai norisi kazko paprasto
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Nepaprastu šį patiekaliuką daro keptos citrinos, kurių sultys įgauna lyg karamelinį skonį. Išbandykit
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
kepta citrina labai įdomu pabandysim, mėgstam labai žuvį
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Tikrai išbandykit, labai skanu. Aš irgi žuvį labai mėgstu, todėllabai džiaugiuosi, kad šiežia pradėjo netoli namų prekiauti. Dabar dažniau galėsiu ja mėgautis, išbandyti naujas. Tik dukrytė nepripažįsta jokios kitos, išskyrus menkę pieno padaže
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Pabandysiu ir aš su kepta citrina, o tai tik sultis būdavo išspaudžiu ir viskas
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
SILKUTĖ SU LINŲ SĖMENIMIS
Reikės:
1 silkės;
2 didesnių svogūnų;
aliejaus;
druskos;
pipirų,
5 šaukštų linų sėmenų;
1 mažo svogūno.
Svogūnus supjaustome pužiedžiais ir apkepiname aliejuje. Sudedame svogūnus į silkinę, ant svogūnų sudedame nuvalytą ir supjaustytą silkę. Linų sėmenis pakepiname ant sausos keptuvės, tik būtinai reikia juos pridengti nes bus pilna virtuvė, o keptuvėje neliks nei vieno jie sproginėja ir šokonėja . Pakepintus sėmenis, truputį druskos ir mažą svogūną sutriname blenderiu ir dedame ant silkės. Skanaus.
Reikės:
1 silkės;
2 didesnių svogūnų;
aliejaus;
druskos;
pipirų,
5 šaukštų linų sėmenų;
1 mažo svogūno.
Svogūnus supjaustome pužiedžiais ir apkepiname aliejuje. Sudedame svogūnus į silkinę, ant svogūnų sudedame nuvalytą ir supjaustytą silkę. Linų sėmenis pakepiname ant sausos keptuvės, tik būtinai reikia juos pridengti nes bus pilna virtuvė, o keptuvėje neliks nei vieno jie sproginėja ir šokonėja . Pakepintus sėmenis, truputį druskos ir mažą svogūną sutriname blenderiu ir dedame ant silkės. Skanaus.
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
įdomiai čia šiaip silkės nesu didi ragautoja, bet šitokios tai knieti gabaliuką nutverti
o aš aptikau dar vieną tokį adventinį kepinį. Gal, galvoju, iškepti ir konkursui pateikti? O po to bendradarbiams padovanoti (bo per didelis namams)
o aš aptikau dar vieną tokį adventinį kepinį. Gal, galvoju, iškepti ir konkursui pateikti? O po to bendradarbiams padovanoti (bo per didelis namams)
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
la major rašė:įdomiai čia šiaip silkės nesu didi ragautoja, bet šitokios tai knieti gabaliuką nutverti
o aš aptikau dar vieną tokį adventinį kepinį. Gal, galvoju, iškepti ir konkursui pateikti? O po to bendradarbiams padovanoti (bo per didelis namams)
Taigi gali pepti per pus mežesnį