Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai:1905
- Užsiregistravo:01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai:43
- Miestas:Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
ne ne ne, ten idėja turi ant jo tilpti Turi būti didelis. Ten išvaizda svrabiau nei skonis. Bet ir skonis pagal receptą skanus atrodo.
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
la major rašė:ne ne ne, ten idėja turi ant jo tilpti Turi būti didelis. Ten išvaizda svrabiau nei skonis. Bet ir skonis pagal receptą skanus atrodo.
Supratau .
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Skaniai silkutė atrodo,Janrri,įtariu primena riešutų skonį?
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Nicole rašė:Skaniai silkutė atrodo,Janrri,įtariu primena riešutų skonį?
Neragavau , rytoj pasakysiu. Kol padariau noras praėjo paragauti , rytoj jaučiu bus skanesnė.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Labai gražiai atrodo. Aš irgi šiandien dvi silkes parsivilkau, žiūrėsim ką pasigaminsim
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
janrri super patiekaliukas su silkute,megstu silke mmmmmmmmmm
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Janrri,pabudai ir eik silkės ragaut,paskui ir mums pasakysi kaip?Gal nebetrauks tada atgal į lovą
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Nicole rašė:Janrri,pabudai ir eik silkės ragaut,paskui ir mums pasakysi kaip?Gal nebetrauks tada atgal į lovą
silkė namuose o aš darbe sėdžiu, vėl reikia laukti pietų, kad paragaučiau
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Silkė man labai labai patinka, tokio varianto dar neteko ragauti. Dar viena idėja Kūčių stalui
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai:1090
- Užsiregistravo:21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai:3
- Miestas:Barselona
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
erikiux rašė:RUGINIAI SAUSAINIAI SU SILKĖS PAŠTETU
Ruginiai sausainiai
Reikės:
1,5-2 stiklinės ruginių miltų
100 g sviesto
3 šaukštai pieno
druskos
kmynų
Sviestą išlydyti, atvėsinti Supilti pieną, suberti druską, kmynus, miltus ir gerai išmaišyti. Tešlą plonai iškočioti, supjaustyti norimos formos sausainius ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min
Silkės paštetas
Reikės:
silkės
0,5 stiklinės raugintų kopūstų
2 bulvių
svogūno
pipirų
aliejaus
graikinių riešutų ir spanguolių papuošimui
Bulvės išverdamos su lupenomis, ataušinamos, nulupamos. Svogūnas supjaustomas ir pakepinamas aliejuje. Silkė, kopūstai, bulvės ir svogūnai sumalami (aš smulkinau kombaine) Pagal skonį įberiama pipirų
Va cia tai tikrai idomus receptukas, toks neiprastas...
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai:1090
- Užsiregistravo:21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai:3
- Miestas:Barselona
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Wow merginos, na jus ir padirbejote su receptais. Tokiu cia pamaciau, kad oj...
Nezinau, ar verta dalyvauti, cia jau tokiu gerum graziu, gerai pateiktu receptu yra, tai net manau, kad man jau net nera ko lygintis su jumis
Na, paziuresiu, jei kas idomesnio saus i galva, gal ir sudalyvausiu. O jei ne, tai linkiu jums visoms sekmes!!!!
Nezinau, ar verta dalyvauti, cia jau tokiu gerum graziu, gerai pateiktu receptu yra, tai net manau, kad man jau net nera ko lygintis su jumis
Na, paziuresiu, jei kas idomesnio saus i galva, gal ir sudalyvausiu. O jei ne, tai linkiu jums visoms sekmes!!!!
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Pomidorų krepšeliai Pesto padaže
sudalyvausiu ir aš su vokišku šventiniu patiekalu,kur yra tik vienas"draudžiamas"produktas
10 vyšninių pomidorų
1 ožkos sūrio(naudojau Fetą)
10 a.š. basilikum Pesto
10 ryžinės šaldytos tešlos(naudojau papr.10x10cm.tešlą)
1 kiauš.baltymas
10 blanširuotų poro ar svogūnlaiškio juostelių(surišimui)
Aliejaus kepimui
Pomidoriukų nosytes kryžmai įpjauti,pamerkti 30 s.į verdantį vandenį,tada trumpam į ledinį ir atlupti odelę link pagrindo.Pašalinti sėklas ir įdaryti sūriu.Ant tešlos uždėti 1 a.š.pesto,užtupdyti pomidoriuką,aptepti baltymu kraštus,suformuot krepšelį,surišt ir apkept aliejuje.Trumpam patupdyt į džiūvėsėlius(kad susigertų riebalai)Ir tiekti su Avokado kremu!
Kas nemėgsta Avokado-galima tiekti su:grietinė+citrinų sultys+druska+Cayeno pipirai
Avokado kremas
1 prinokusi Avokada
2 pomidorai
2 sk.česnako
2 v.š.alyvų aliejaus
2 v.š.citrinos sulčių(naudojau žaliąją-Limetę)
druskos,šv.maltų pipirų
Viską smulkiai sutrinti,česnaką stambiai supjaustyti ant lentelės,pabarstyti druska ir sutrinti!
sudalyvausiu ir aš su vokišku šventiniu patiekalu,kur yra tik vienas"draudžiamas"produktas
10 vyšninių pomidorų
1 ožkos sūrio(naudojau Fetą)
10 a.š. basilikum Pesto
10 ryžinės šaldytos tešlos(naudojau papr.10x10cm.tešlą)
1 kiauš.baltymas
10 blanširuotų poro ar svogūnlaiškio juostelių(surišimui)
Aliejaus kepimui
Pomidoriukų nosytes kryžmai įpjauti,pamerkti 30 s.į verdantį vandenį,tada trumpam į ledinį ir atlupti odelę link pagrindo.Pašalinti sėklas ir įdaryti sūriu.Ant tešlos uždėti 1 a.š.pesto,užtupdyti pomidoriuką,aptepti baltymu kraštus,suformuot krepšelį,surišt ir apkept aliejuje.Trumpam patupdyt į džiūvėsėlius(kad susigertų riebalai)Ir tiekti su Avokado kremu!
Kas nemėgsta Avokado-galima tiekti su:grietinė+citrinų sultys+druska+Cayeno pipirai
Avokado kremas
1 prinokusi Avokada
2 pomidorai
2 sk.česnako
2 v.š.alyvų aliejaus
2 v.š.citrinos sulčių(naudojau žaliąją-Limetę)
druskos,šv.maltų pipirų
Viską smulkiai sutrinti,česnaką stambiai supjaustyti ant lentelės,pabarstyti druska ir sutrinti!
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Du produktai, sūrį dar pamiršai Bet šaunu, kad dalyvaujiNicole rašė: sudalyvausiu ir aš su vokišku šventiniu patiekalu,kur yra tik vienas"draudžiamas"produktas
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
tai gi jau radom, kur kunigo parasyta, kad kiausiniai galima valgyti
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Tutsi rašė:tai gi jau radom, kur kunigo parasyta, kad kiausiniai galima valgyti
Kunigas mums neviršininkas , gal vienam kunigui galima o kitam negalima
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
tai aisku, kad ne virsininkas..... tai ir sakau, kad niekuo Nicole nenusizenge- valgo tai, ka nori
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
apie ką ir kalba eina
- Kristinuska
- Gurmanas
- Pranešimai:1525
- Užsiregistravo:16 Rgp 2007, 16:51
- Pliusai:7
- Miestas:Kaunas
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Man tai jusu visu patiekaliukai patinka
Love is in the air
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Sugalvojau dar prieš šventes skaniajam Forellės pyragui išsikepti konkurentą Jau gal prieš porą mėnesių planavau šventėms išsikepti Panforte — itališką Kalėdų pyragą. Maniškis pyragėnas Kalėdų jau, ko gero, nebesulauks, nes yra toooooks, kad į jį žiūrint susilaikyti neįmanoma. Tiems, kas mėgsta riešutų šokolado derinį — bus pats tas. Vis dėlto pyragas tinka ir Advento mitybai, ir Kūčioms. Gabalėlis tokio pyrago ir žiemos depresijos kaip nebūta Štai receptėlis
Panforte
Toks kiekis yra skirtas didesnei 26cm skersmens kepimo formai
180 g juodojo šokolado
250 g pasmulkintų lazdyno riešutų
250 g nuplikytų, taipogi smulkintų migdolų (odelę nuimti)
350 g džiovintų vaisių (galima imti razinas, jeigu mėgstam, dar geriau tinka spanguolės, vyšnios ir abrikosai)
2 a.š. cinamono
0,5-1 a.š. prieskonių meduoliams (muskatas, gvazdikėliai, kardamonas, imbieras, žodžiu, kokių keistenybių turim, tokias dedam)
140 g miltų
2 valg.š kakavos
200g cukraus
300 ml medaus (apie pusantros stiklinės)
Pirmiausia reikia pasiruošti formą. Išklojame kepimo formą kepimo popieriumi. Neblogai būtų ir kepimo popierių sviestu šiek tiek ištepti. Maža kas...
Ištirpdome šokoladą vonelėje, visiems gerai žinomoje. Priekaistuvis su vandeniu, ant jo dubenėlis su šokoladu. Ant dujinės kaitinam, kol viskas išsilydo. Atidedame į šalį.
Dideliame dubenyje sumakaluojame riešutus, džiovintus vaisius, prieskonius, miltus ir kakavą.
Toliau reikia paskystinti medų (tam naudojam savus metodus, aš įstačiau medaus stiklainėlį į indą su karštu vandeniu, kaip mat suskystėjo). Medų sumaišome su cukrumi ir statome ant viryklės. Ant vidutinės ugnies pakaitiname iki virimo. Pamakaluojam, kad greičiau cukrus ištirptų.
Sekantis veiksmas yra pilti šokoladą ir medaus-cukraus sirupą į sausų ingredientų mišinį. Na, ir makaluojam. Masė gaunasi tokia lipni ir labai skani. Piršteliais dedame šitą gėrį į formą, išlyginame ir šauname į įkaitintą iki 150C orkaitę. Pagal viską kepti reikėtų apie 40 minučių. Bet patariu pasikliauti vien tik savo intuicija arba degtuko rodmenimis, nes mano pyrago kepimas užsitęsė 1,5 val...
P.S. Riešutų ir džiov. vaisių kiekį galime drąsiai pasireguliuoti pagal save. Aišku, labai neprisieksperimentuojam. Kas mėgsta žiauriai riešutus, tai gali ir cielą puskilogramį sudėti. Žodžiu, čia kiekiai nelabai ir svarbūs, svarbiausia procesas Skanaus tiems, kas gaminsite
Tiems, kas negamins, pasimėgaukit nors vaizdeliu
Panforte
Toks kiekis yra skirtas didesnei 26cm skersmens kepimo formai
180 g juodojo šokolado
250 g pasmulkintų lazdyno riešutų
250 g nuplikytų, taipogi smulkintų migdolų (odelę nuimti)
350 g džiovintų vaisių (galima imti razinas, jeigu mėgstam, dar geriau tinka spanguolės, vyšnios ir abrikosai)
2 a.š. cinamono
0,5-1 a.š. prieskonių meduoliams (muskatas, gvazdikėliai, kardamonas, imbieras, žodžiu, kokių keistenybių turim, tokias dedam)
140 g miltų
2 valg.š kakavos
200g cukraus
300 ml medaus (apie pusantros stiklinės)
Pirmiausia reikia pasiruošti formą. Išklojame kepimo formą kepimo popieriumi. Neblogai būtų ir kepimo popierių sviestu šiek tiek ištepti. Maža kas...
Ištirpdome šokoladą vonelėje, visiems gerai žinomoje. Priekaistuvis su vandeniu, ant jo dubenėlis su šokoladu. Ant dujinės kaitinam, kol viskas išsilydo. Atidedame į šalį.
Dideliame dubenyje sumakaluojame riešutus, džiovintus vaisius, prieskonius, miltus ir kakavą.
Toliau reikia paskystinti medų (tam naudojam savus metodus, aš įstačiau medaus stiklainėlį į indą su karštu vandeniu, kaip mat suskystėjo). Medų sumaišome su cukrumi ir statome ant viryklės. Ant vidutinės ugnies pakaitiname iki virimo. Pamakaluojam, kad greičiau cukrus ištirptų.
Sekantis veiksmas yra pilti šokoladą ir medaus-cukraus sirupą į sausų ingredientų mišinį. Na, ir makaluojam. Masė gaunasi tokia lipni ir labai skani. Piršteliais dedame šitą gėrį į formą, išlyginame ir šauname į įkaitintą iki 150C orkaitę. Pagal viską kepti reikėtų apie 40 minučių. Bet patariu pasikliauti vien tik savo intuicija arba degtuko rodmenimis, nes mano pyrago kepimas užsitęsė 1,5 val...
P.S. Riešutų ir džiov. vaisių kiekį galime drąsiai pasireguliuoti pagal save. Aišku, labai neprisieksperimentuojam. Kas mėgsta žiauriai riešutus, tai gali ir cielą puskilogramį sudėti. Žodžiu, čia kiekiai nelabai ir svarbūs, svarbiausia procesas Skanaus tiems, kas gaminsite
Tiems, kas negamins, pasimėgaukit nors vaizdeliu
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
labai saldziai atrodo... saunuole
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Ir man prašom gabaliuką, nu jau labai labai labai užsinorėjau
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Mielai atsiųsčiau
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Nuostabus vaizdelis. Aš į tik sau kepsiu, kai visiems tas šokoladas netiko
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
pafaksuok ir man ziviliunai, nes jauciu jis labai skanus
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Na, Forelle teisi, jeigu šokoladas nelabai patinka, tai šitas pyragėnas nebus skanus, nes tarkim man tai jis primena dyyyydelį šokoladinį batonėlį Aš dėjau vos 150g šokolado ir tai jis laaaabai jautėsi. Nu man tas patinka, bet toli gražu ne vis mėgsta tai.
Sinsan, labai jau toli siųsti reikėtų Nors šiais laikais siuntiniai ir atokiausius kampelius pasiekia
Sinsan, labai jau toli siųsti reikėtų Nors šiais laikais siuntiniai ir atokiausius kampelius pasiekia