Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
O jis kietas ar minkštas? Nes paskutinėj nuotraukoj, tai minkštas atrodo.
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Kaip čia pasakius... Iš tiesų aš pamiršau riešutus susmulkinti ir cielus sudėjau, tai jis gavosi toks nei minkštas, nei kietas. Nors gal daugiau kietas, ir tą kietumą duoda tąsi tešla ir riešutai. O minkštumą suteikia džiov. vaisiai.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Pabandysiu ir aš padaryti, tada ir žiūrėsiu kaip gausis, dabar jau pagal kitą receptą negu pirmą kartą
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Šaunuolė Živile, labai skanus tavo šoko-pyragėnas. Labai Kalėdiškas.
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Va šita silkė kokia įdomi O foto tai išvis, ir silkės nemėgėją nužudytųjanrri rašė:SILKUTĖ SU LINŲ SĖMENIMIS
Reikės:
1 silkės;
2 didesnių svogūnų;
aliejaus;
druskos;
pipirų,
5 šaukštų linų sėmenų;
1 mažo svogūno.
Svogūnus supjaustome pužiedžiais ir apkepiname aliejuje. Sudedame svogūnus į silkinę, ant svogūnų sudedame nuvalytą ir supjaustytą silkę. Linų sėmenis pakepiname ant sausos keptuvės, tik būtinai reikia juos pridengti nes bus pilna virtuvė, o keptuvėje neliks nei vieno jie sproginėja ir šokonėja . Pakepintus sėmenis, truputį druskos ir mažą svogūną sutriname blenderiu ir dedame ant silkės. Skanaus.
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Išmėgink, jos skonis įdomus, na toks kitoks ir labai tinkamas kūčioms.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
o man labai nepatinka linu semenys, dar nuo vaikystes, tai sitos silkutes neisbandysiu
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Patrauklus pyragas, išties Teks gal išbandyti kada
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Kaip laukiu rytojaus!Tarp tiek daug,tiesiog neįmanomai atsispirt patiekalų,galima pasiklyst!Užtat labai įdomu ką pasirinks rėmėjai!Gerai,kad mes nebalsuojam-nuoširdžiai nežinačiau kam balsą atiduot!
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
O taip, sudėtinga būtų išsirinkti. Nors tarkim aš pati daugmaž žinau, kam atiduočiau balsus, jei balsuotume mes
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
tikrai sudetinga butu, jei reiketu balsuoti, nes as turiu 2 stiprius favoritus, o visi kiti irgi ne ka prastesni. net grazu ziureti kiek recepteliu pridejom
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Aš irgi žinau už ką balsuočiau Tikiuosi dar ryt galima receptuką įdėt? Turiu dar vieną, kurio vis neįdedu
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
na bet ir apsiledimas.... kiek daug buvo duota laiko.... o tos vienos dienos vis pritruksta
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Tai greičiau dėk!Forelle rašė:Aš irgi žinau už ką balsuočiau Tikiuosi dar ryt galima receptuką įdėt? Turiu dar vieną, kurio vis neįdedu
O aš turiu maaaaažiausiai 3 favoritus,tikrai neišsirinkčiau!
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
ek, norėjau dar patiekaliuką įkelti, bet atidėjau šiam savaigaliui kepimą - tai jau nebe konkurse demonstruosiu, už tai galėsiu įdėti sviesto, o ne margarino
Aš favoritų turiu porą. Tikrai šaunus konkursas gavosi. Ir gerai, kad laiko daug, ir labai geras receptų rinkinys išėjo
Aš favoritų turiu porą. Tikrai šaunus konkursas gavosi. Ir gerai, kad laiko daug, ir labai geras receptų rinkinys išėjo
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Lengva pasakyt, kai tik su mazge namie, nebent nakties lauktNicole rašė:Tai greičiau dėk!Forelle rašė:Aš irgi žinau už ką balsuočiau Tikiuosi dar ryt galima receptuką įdėt? Turiu dar vieną, kurio vis neįdedu
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
aš dar ir turiu receptą, mastau gal įmesti.Jis ne del konkurso o šiaip papildyti kūčių meniu .
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
ŽUVIS PATALE
reikės:
2 vnt.skorpionžuvės file;
1 morkos;
1 poro;
3 v.š pomidorų pastos;
2 svogūnų;
1 mažo saliero;
prieskonių.
Salierą ir morką sutarkuojame plonais šiaudeliais, dedame į įkaitintą aliejų, įpilame pora šaukštų vandens ir troškiname keletą minučių. Sudedame supjaustytą porą ir svogūnus. Sudedame prieskonius, pakepiname kol daržovės suminkštėja ir sudedame pomidorų pastą ir dar minutę pakepiname.
Žuvį paprieskoniuojame ir truputį palaikome . Apvoliojame miltuose ir iškepame keptuvėje.
Į indą dedame pusę daržovių, ant daržovių dedame žuvį ir ant viršaus sudedame likusias daržoves.
Skanaus.
reikės:
2 vnt.skorpionžuvės file;
1 morkos;
1 poro;
3 v.š pomidorų pastos;
2 svogūnų;
1 mažo saliero;
prieskonių.
Salierą ir morką sutarkuojame plonais šiaudeliais, dedame į įkaitintą aliejų, įpilame pora šaukštų vandens ir troškiname keletą minučių. Sudedame supjaustytą porą ir svogūnus. Sudedame prieskonius, pakepiname kol daržovės suminkštėja ir sudedame pomidorų pastą ir dar minutę pakepiname.
Žuvį paprieskoniuojame ir truputį palaikome . Apvoliojame miltuose ir iškepame keptuvėje.
Į indą dedame pusę daržovių, ant daržovių dedame žuvį ir ant viršaus sudedame likusias daržoves.
Skanaus.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
na ir kaip nepagirti... primena musu dievinama orkaiteje troskinta zuvi su morkomis Supe
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Nu irgi fainulkinas receptas . Kūčių vakarui ir Kalėdoms jau esu numačiusi kelis patiekalus iš konkursinių. Šiais metais paįvairinsiu meniu
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Janrri,kaip faina ir skanu!
Forelle,siųsk man-paryčiais sukelsiu,bet neslėpk ką turi!
Jūs visos-tiesiog šaunuolės!
Po konkurso apibendrinsiu savo favorites(o ji ne viena ir ne dvi)ir pasidžiaugsiu receptyno papildymu!
Forelle,siųsk man-paryčiais sukelsiu,bet neslėpk ką turi!
Jūs visos-tiesiog šaunuolės!
Po konkurso apibendrinsiu savo favorites(o ji ne viena ir ne dvi)ir pasidžiaugsiu receptyno papildymu!
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Janri žuvis patale, mano mėgstmaiausia Net ir vyrui ji įtinka.
Jeigu dar galima, tai einu vyrui skambint, kad foto sukeltų ir man į emailą įmestų. O eigu jau negalima dėt, tai gal taip kam patiks idėja
Jeigu dar galima, tai einu vyrui skambint, kad foto sukeltų ir man į emailą įmestų. O eigu jau negalima dėt, tai gal taip kam patiks idėja
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
tik dėk greičiau, receptų niekada nebus per daug
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Rašau jau receptą, vyras po pusvalandžio įmes foto.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
ziuriu Forelle "pavizdinga" studente, darbus paskutine minute pridavineja
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Kadangi amžina studentė, tai esu nepataisoma ir koks bebūtų temrins, vistiek paskutinę dieną atnešiu Užtat nepykstu ant savų studentų, kurie vėluoja, vistiek taisau, kai reikės tik pažymius pristatyti katedraiTutsi rašė:ziuriu Forelle "pavizdinga" studente, darbus paskutine minute pridavineja
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Labai smagu, kad tokių studenčių turim. Intriga vis šiokia tokia
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Pagaliau ilgai lauktas ir manasis receptas. Man tai labai patiko, o vyras kadangi karštos silkės nevalgo, tai valgė kai atvėso
Koldūnai su burokėlių ir silkės įdaru.
250 g pirmos rūšies miltų;
120 ml vandens;
30 ml burokėlių sulčių (sutarkuoti bulvine tarka ir išspausti);
Žiupsnelis druskos;
2 vidutinio dydžio virti burokėliai;
1 silkė;
1 svogūnas;
2 v.š. aliejaus;
Pipirų, druskos, pagal skonį.
Tešlai persijoti miltus, suberkti druską ir iš lėto maišant supilti vandenį. Išminkyti vienalytę tąsią tešlą. Minkyti ne trumpiau kaip 5-7 minutes. Tešlą įdėti į polietileno maišelį ir padėti kambario temperatūroje valandai brinkti.
Įdarui silkę išdarinėti ir smulkiai sukapoti arba sumalti. Burokėlius sutarkuoti smulkia burokine tarka. Keptuvėje įkaitinti aliejų, pakepinti smulkiai supjaustytus svogūnus, išungti. Kai truputį pravės sudėti burokėlius, silkę, pagardinti druska, pipirais.
Tešlą plonai iškočioti, išspausti formele apskritus tešlos blynelius, dėti įdaro, perlenkti pusiau ir kraštus užspausti šakute.
Puode užvirinti vandenį, įberti žiupsnelį druskos ir sudėti paruoštus koldūnus. Kai iškils, pavirti kelias minutes ir išgriebti.
Patiekti su pakepintais su prieskoniais svogūnais.
Koldūnai su burokėlių ir silkės įdaru.
250 g pirmos rūšies miltų;
120 ml vandens;
30 ml burokėlių sulčių (sutarkuoti bulvine tarka ir išspausti);
Žiupsnelis druskos;
2 vidutinio dydžio virti burokėliai;
1 silkė;
1 svogūnas;
2 v.š. aliejaus;
Pipirų, druskos, pagal skonį.
Tešlai persijoti miltus, suberkti druską ir iš lėto maišant supilti vandenį. Išminkyti vienalytę tąsią tešlą. Minkyti ne trumpiau kaip 5-7 minutes. Tešlą įdėti į polietileno maišelį ir padėti kambario temperatūroje valandai brinkti.
Įdarui silkę išdarinėti ir smulkiai sukapoti arba sumalti. Burokėlius sutarkuoti smulkia burokine tarka. Keptuvėje įkaitinti aliejų, pakepinti smulkiai supjaustytus svogūnus, išungti. Kai truputį pravės sudėti burokėlius, silkę, pagardinti druska, pipirais.
Tešlą plonai iškočioti, išspausti formele apskritus tešlos blynelius, dėti įdaro, perlenkti pusiau ir kraštus užspausti šakute.
Puode užvirinti vandenį, įberti žiupsnelį druskos ir sudėti paruoštus koldūnus. Kai iškils, pavirti kelias minutes ir išgriebti.
Patiekti su pakepintais su prieskoniais svogūnais.
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Nuuuu, čia geras