KONKURSAS - "Patiekalas uz 5 litus."
Re: KONKURSAS - "Patiekalas uz 5 litus."
Ateinu dar sykį... tą įdedu ir apsiraminsiu, o tai Tutsi išmes mane iš tos temos...
Kepeninės spurgos
Reikia:
Sudžiuvusio batono, (0,85)
Ca. 300 g jautienos kepenų, (1,00)
2 kiaušinių, (0,26)
1-2 svogūnų, (0,2)
Česnako,
Druskos, pipirų, mairūno,
Ca. 1 puodelio pieno (priklausomai, kiek sausas batonas) (0,12)
Aliejaus (aš į savo katiliuką supyliau nepilna litrą) (0,7)
Eiga:
Pašildom pieną ir užpilam ant batono, paliekam brinkti.
Sumalam kepenis, supjaustom ir pakepinam svogūną, viską sudedam į batono masę. Paprieskoniuojam. Nepagailim prieskoniu, jie čia labai tinka.
Viską gerai išmaišom. Masė turi būti minkšta, bet neskysta, žodžiu, kad šlapiomis rankomis dar būtų galima formuoti spurgiukus (kuo kietesnė tešla, tuo kietesni spurgiukai).
Spurgiukus dedam į įkaitintą aliejų ir verdam 10-15 min. ant silpnos ugnies (jei aliejus labai karštas, spurgiukai greit pajuosta...)
Išvirusius dedam ant popierinio rankšluostuko, kad nuvarvėtų riebalai.
Skanaus!
Man išėjo 20 spurgiuku, 13 trise sušveitėm vienus pačius (su alum )
Kitus ryt dėsiu į ale sriubytę – sultinys plius spurgiukai (čia taip pas mus vadinama Leberkniodelsuppe)
Galima juos valgyti ir su troškintais kopūstais.
3,12 Euro. Bet kadangi dar ir rytdienai liko... manau galima užskaityti?
Kepeninės spurgos
Reikia:
Sudžiuvusio batono, (0,85)
Ca. 300 g jautienos kepenų, (1,00)
2 kiaušinių, (0,26)
1-2 svogūnų, (0,2)
Česnako,
Druskos, pipirų, mairūno,
Ca. 1 puodelio pieno (priklausomai, kiek sausas batonas) (0,12)
Aliejaus (aš į savo katiliuką supyliau nepilna litrą) (0,7)
Eiga:
Pašildom pieną ir užpilam ant batono, paliekam brinkti.
Sumalam kepenis, supjaustom ir pakepinam svogūną, viską sudedam į batono masę. Paprieskoniuojam. Nepagailim prieskoniu, jie čia labai tinka.
Viską gerai išmaišom. Masė turi būti minkšta, bet neskysta, žodžiu, kad šlapiomis rankomis dar būtų galima formuoti spurgiukus (kuo kietesnė tešla, tuo kietesni spurgiukai).
Spurgiukus dedam į įkaitintą aliejų ir verdam 10-15 min. ant silpnos ugnies (jei aliejus labai karštas, spurgiukai greit pajuosta...)
Išvirusius dedam ant popierinio rankšluostuko, kad nuvarvėtų riebalai.
Skanaus!
Man išėjo 20 spurgiuku, 13 trise sušveitėm vienus pačius (su alum )
Kitus ryt dėsiu į ale sriubytę – sultinys plius spurgiukai (čia taip pas mus vadinama Leberkniodelsuppe)
Galima juos valgyti ir su troškintais kopūstais.
3,12 Euro. Bet kadangi dar ir rytdienai liko... manau galima užskaityti?
- Prikabinti failai
-
- IMG_0421.JPG (97.25 KiB) Peržiūrėta 6622 karus(ų)
-
- IMG_0422.JPG (81.75 KiB) Peržiūrėta 6622 karus(ų)
-
- IMG_0424.JPG (85.79 KiB) Peržiūrėta 6622 karus(ų)
-
- IMG_0430.JPG (37.38 KiB) Peržiūrėta 6622 karus(ų)
- Aussrrine
- Gurmanas
- Pranešimai: 1661
- Užsiregistravo: 04 Geg 2011, 17:45
- Pliusai: 51
- Miestas: Pilviskiai
- Susisiekti:
Re: KONKURSAS - "Patiekalas uz 5 litus."
Tai reiskias bus sausainiaiNicole rašė:visai saunu butu skanus sausainiai ar tortas uz 5 litus!
Oho Danute koks ydomus receptas
Re: KONKURSAS - "Patiekalas uz 5 litus."
Aciu Ausriuk,
cia pas mus per kaledinius turgelius tokius karstus pardavineja. Tai galvojau, nenurimsiu, kol neissiaiskinsiu, kaip, kas
cia pas mus per kaledinius turgelius tokius karstus pardavineja. Tai galvojau, nenurimsiu, kol neissiaiskinsiu, kaip, kas
Re: KONKURSAS - "Patiekalas uz 5 litus."
Tai kada tik nori!
ju huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Va buvau jau apie juos uzsiminusi post211864.html#p211864
ju huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Va buvau jau apie juos uzsiminusi post211864.html#p211864
Re: KONKURSAS - "Patiekalas uz 5 litus."
Danute,baik stebinti
As irgi prasaus i svecius.Pazadu - atsivezu alaus ir VYRA
As irgi prasaus i svecius.Pazadu - atsivezu alaus ir VYRA
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI
Re: KONKURSAS - "Patiekalas uz 5 litus."
tu tik dek receptukus-naujos idejos yra gerai
as irgi ateinu su siandieniniu patiekaliuku, galvojau, kad netilpsiu i €5, bet isispraudziau
Risotto su juros gerybem
Reikes: 225g risotto ryziu ( uzvakar dariau su paprastais ryziais, tai man kaip ir skaniau buvo)- uz 500g pakeli mokejau €1.19
1 svoguno- €0.20
1cesnako galvute-turejau is anksciau, nu speju koks €0.30
juros gerybiu rinkinys- uz 200g mokejau €2.5
4 saukstai aliejaus, saukstas smulkiai pjaustytu petrazoliu, sultinio kubelis- niu tai sakykim like €0.80 centu, bet tiksliai nezinau, nes tai produktai, kuriu namie visada yra ir spec. nereikia pirkt
Supilam alieju i sunku gelezini puoda ir jame apkepinam smulkiai pjaustyta svoguna ir cesnaka (apie 5min). Per ta laika pasiruosiam sultini ( t.y. kubeli sultinio uzpilam 1.5 litro verdanciu vandeniu).Suberiam ryzius ir greitai viska ismaisom, kad ryziai neprisviltu, bet apsinestu aliejumi. Ipilam samtuka sultinio ir pastoviai maisom. Kai tik skystis nugaruoja pilam dar samtuka sultinio ir maisom maisom maisom... Zaidziam taip tol, kol ryziai suminksteja. Pastovus maisymas reikalingas tam, kad ryziai gautusi tokio kreminiai, birus, o ne sulipe i kose.. Kai jau ryziai baigia virt, sudedam juros gerybiu misiny ir ismaisom, ipilam dar samtuka sultinio ir paverdam dar kokias 5 min pastoviai pamaisydami. Sudedam smulkintas petrazoles ir skanaujam! Kam patinka, gali visa tai pagardinti citrinos sultim
as irgi ateinu su siandieniniu patiekaliuku, galvojau, kad netilpsiu i €5, bet isispraudziau
Risotto su juros gerybem
Reikes: 225g risotto ryziu ( uzvakar dariau su paprastais ryziais, tai man kaip ir skaniau buvo)- uz 500g pakeli mokejau €1.19
1 svoguno- €0.20
1cesnako galvute-turejau is anksciau, nu speju koks €0.30
juros gerybiu rinkinys- uz 200g mokejau €2.5
4 saukstai aliejaus, saukstas smulkiai pjaustytu petrazoliu, sultinio kubelis- niu tai sakykim like €0.80 centu, bet tiksliai nezinau, nes tai produktai, kuriu namie visada yra ir spec. nereikia pirkt
Supilam alieju i sunku gelezini puoda ir jame apkepinam smulkiai pjaustyta svoguna ir cesnaka (apie 5min). Per ta laika pasiruosiam sultini ( t.y. kubeli sultinio uzpilam 1.5 litro verdanciu vandeniu).Suberiam ryzius ir greitai viska ismaisom, kad ryziai neprisviltu, bet apsinestu aliejumi. Ipilam samtuka sultinio ir pastoviai maisom. Kai tik skystis nugaruoja pilam dar samtuka sultinio ir maisom maisom maisom... Zaidziam taip tol, kol ryziai suminksteja. Pastovus maisymas reikalingas tam, kad ryziai gautusi tokio kreminiai, birus, o ne sulipe i kose.. Kai jau ryziai baigia virt, sudedam juros gerybiu misiny ir ismaisom, ipilam dar samtuka sultinio ir paverdam dar kokias 5 min pastoviai pamaisydami. Sudedam smulkintas petrazoles ir skanaujam! Kam patinka, gali visa tai pagardinti citrinos sultim
- Prikabinti failai
-
- WP_20130113_021.jpg (71.79 KiB) Peržiūrėta 6604 karus(ų)
-
- WP_20130113_016.jpg (71.72 KiB) Peržiūrėta 6604 karus(ų)
Re: KONKURSAS - "Patiekalas uz 5 litus."
Nu, kas po manes ateis, kreveciu neberas
Re: KONKURSAS - "Patiekalas uz 5 litus."
MARINUOTAS SŪRIS
Kadangi su Feta sūriu neįtilpčiau į 5 Lt rėmus, šiuo atveju ėmiau pakaitalą.
Favita sūris ( 2,99 Lt)
Alyvuogių aliejaus 100 g (1,18 Lt)
Pora česnako skiltelių (0,30 Lt)
Įvairių žolelių ir prieskonių po žiupsnelį: rozmarino, raudonėlio, ekstragono, saldžios raudonos paprikos miltelių, kmynų ir pan.
Sudedam į trintuvę, žoleles, kmynus, papriką ( arba kitokius prieskonius), sutrinam, česnaką išspaudžiam per česnako spaustuvėlį. Į masę įpilam šiek tiek aliejaus , išmaišom. Sūrį supjaustome gabaliukais, sudedam į indelį, supilam sutrintus prieskonius ir užpilam aliejumi, kad apsemtų. Porą dienų pamarinavus, jau galima skanauti. Galima valgyti vieną, tepti ant duonos, vartoti kaip garnyrą. Vėliau likusį aliejų su prieskoniais ir sūrio trupinukais pilnai tinka suvartoti užpilant salotas.
Kadangi su Feta sūriu neįtilpčiau į 5 Lt rėmus, šiuo atveju ėmiau pakaitalą.
Favita sūris ( 2,99 Lt)
Alyvuogių aliejaus 100 g (1,18 Lt)
Pora česnako skiltelių (0,30 Lt)
Įvairių žolelių ir prieskonių po žiupsnelį: rozmarino, raudonėlio, ekstragono, saldžios raudonos paprikos miltelių, kmynų ir pan.
Sudedam į trintuvę, žoleles, kmynus, papriką ( arba kitokius prieskonius), sutrinam, česnaką išspaudžiam per česnako spaustuvėlį. Į masę įpilam šiek tiek aliejaus , išmaišom. Sūrį supjaustome gabaliukais, sudedam į indelį, supilam sutrintus prieskonius ir užpilam aliejumi, kad apsemtų. Porą dienų pamarinavus, jau galima skanauti. Galima valgyti vieną, tepti ant duonos, vartoti kaip garnyrą. Vėliau likusį aliejų su prieskoniais ir sūrio trupinukais pilnai tinka suvartoti užpilant salotas.
Re: KONKURSAS - "Patiekalas uz 5 litus."
Geras patiekaliukas
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI
Re: KONKURSAS - "Patiekalas uz 5 litus."
kaip skaniai cia receptuka issisaugojau jau
Re: KONKURSAS - "Patiekalas uz 5 litus."
Itariu, kad skanu labai!!!
Re: KONKURSAS - "Patiekalas uz 5 litus."
Man ju ir nereikia,tiks ir taipDanuteL rašė:Nu, kas po manes ateis, kreveciu neberas
Aruna,as a la graikiskas salotas darau su visais gabaliukais ir tuo aliejuku
Dabar galesiu pati feta pasigaminti,nes laaabai megstu aciu
Panasiai darius su varskes suriu,tik mano zymiai astresnis
Re: KONKURSAS - "Patiekalas uz 5 litus."
Pati, Nicole, fetos nepasigaminsi. Siuo budu butent feta ir marinuojama.
Re: KONKURSAS - "Patiekalas uz 5 litus."
Pati pradejau kikenti ta ir turejau omeni-pasimarinuosiu tik reik pirma sulest ka nusipirkau
Re: KONKURSAS - "Patiekalas uz 5 litus."
PYRAGELIAI SU PIEVAGRYBIAIS IR SURIU
Sluoksniuotos bemieles teslos 500 gr - 5 lt
Pievagrybiu 25 vnt -3,5lt
Tarkuoto fermentinio surio200 gr -3,8lt
Kiausinis 1vnt -0,6 lt
druskos
Viso gaunasi 12,90.Vienas pyragelis - 0,52 cnt.
Pievagrybiams kotelius atsargiai nusukame(ju nereikes,tad galima panaudoti kitam patiekalui).Pabarstome druska is abieju pusiu ir dedame i popieriumi isklota skardele kepurele zemyn,kad issiskyres skystis liktu pievagrybyje.Dedam iki 220 laipsniu pakaitinta orkaite 20 min.Atvesinti,ispilti is galvuciu susidariusias sultis(as supyliau i induka ir sekancia diena viriau grybiene,kur ir kotukus dar panaudojau ir sultis supyliau).
Sluoksniuota tesla iskociojame ,isspaudziame 50 apskritimu .25 skritulius patepame kiausinio plakiniu.Dedame pievagrybio galvute,pridedame tarkuoto surio,uzklojame neteptu skrituliu,uzspaudziame krastus.dedame i skargele,istepame kiausinio plakiniu visiems virsus ir kepame 200 laipsniu orkaiteje 15-20 min.
Skanu ir prie sriubos ir pusryciams.....
Sluoksniuotos bemieles teslos 500 gr - 5 lt
Pievagrybiu 25 vnt -3,5lt
Tarkuoto fermentinio surio200 gr -3,8lt
Kiausinis 1vnt -0,6 lt
druskos
Viso gaunasi 12,90.Vienas pyragelis - 0,52 cnt.
Pievagrybiams kotelius atsargiai nusukame(ju nereikes,tad galima panaudoti kitam patiekalui).Pabarstome druska is abieju pusiu ir dedame i popieriumi isklota skardele kepurele zemyn,kad issiskyres skystis liktu pievagrybyje.Dedam iki 220 laipsniu pakaitinta orkaite 20 min.Atvesinti,ispilti is galvuciu susidariusias sultis(as supyliau i induka ir sekancia diena viriau grybiene,kur ir kotukus dar panaudojau ir sultis supyliau).
Sluoksniuota tesla iskociojame ,isspaudziame 50 apskritimu .25 skritulius patepame kiausinio plakiniu.Dedame pievagrybio galvute,pridedame tarkuoto surio,uzklojame neteptu skrituliu,uzspaudziame krastus.dedame i skargele,istepame kiausinio plakiniu visiems virsus ir kepame 200 laipsniu orkaiteje 15-20 min.
Skanu ir prie sriubos ir pusryciams.....
- Prikabinti failai
-
- 2.JPG (66.31 KiB) Peržiūrėta 6539 karus(ų)
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI
Re: KONKURSAS - "Patiekalas uz 5 litus."
Visu pirma,tai patiekalo grozis o antra tai viskas patinka,kas cia suderinta
Re: KONKURSAS - "Patiekalas uz 5 litus."
ar galiu viena!??
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: KONKURSAS - "Patiekalas uz 5 litus."
pyragėliai :O kas čia per mandras skanumynas?
Re: KONKURSAS - "Patiekalas uz 5 litus."
Vaisinkites,mergaites Negi gaila.............
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI
Re: KONKURSAS - "Patiekalas uz 5 litus."
VISTIENA SU SALDZIU SOJOS PADAZU - 4 porcijos
Vistienos slauneliu mesos 600 gr-9 lt
Rudo cukraus 100 gr -0,70
Sojos padazo 100 gr 3 lt,
Obuoliu actas 3 v.s. -?
Malti juodieji pipirai 1 a.s. -?
Krakmolas -1,5 a.s. -?
Tarkuoto imbiero apie 50 gr -0,30lt
cesnako 3 skilteles
GARNYRUI-ryziu 200 gr -2 lt
I puoda supilame sojos padaza,acta,dedame cukru, pipirus,imbiera,smulkinta cesnaka ir krakmola atskiesta truputyje vandens.Viska uzvedame.
Iskardele dedame gabaliukais pjaustyta slauneliu mesa ,uzpilame padazu ir dedame i ikaitinta iki 220 orkaite 30-40 min.
Garnyrui isverdame ryzius.
Vistienos slauneliu mesos 600 gr-9 lt
Rudo cukraus 100 gr -0,70
Sojos padazo 100 gr 3 lt,
Obuoliu actas 3 v.s. -?
Malti juodieji pipirai 1 a.s. -?
Krakmolas -1,5 a.s. -?
Tarkuoto imbiero apie 50 gr -0,30lt
cesnako 3 skilteles
GARNYRUI-ryziu 200 gr -2 lt
I puoda supilame sojos padaza,acta,dedame cukru, pipirus,imbiera,smulkinta cesnaka ir krakmola atskiesta truputyje vandens.Viska uzvedame.
Iskardele dedame gabaliukais pjaustyta slauneliu mesa ,uzpilame padazu ir dedame i ikaitinta iki 220 orkaite 30-40 min.
Garnyrui isverdame ryzius.
- Prikabinti failai
-
- 022.JPG (64.67 KiB) Peržiūrėta 6517 karus(ų)
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: KONKURSAS - "Patiekalas uz 5 litus."
saunuoles mergynos, kad dedate receptukus... labai smagu, kai yra norinciu dalyvauti
Re: KONKURSAS - "Patiekalas uz 5 litus."
oi pataikiau pietums man cia bus!
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: KONKURSAS - "Patiekalas uz 5 litus."
aha, šauniai vyksta konkursėlis,o man kaip tyčia įdėju galvoj nėra... slankioju po virtuve ir nežinau ką pasigaminti