KONKURSAS - SKANI DOVANA
Re: KONKURSAS - SKANI DOVANA
Grazios,skanios visu dovanos Isradingos jus,merginos
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI
Re: KONKURSAS - SKANI DOVANA
Nicole rašė: Ramuniuk,man po tavo meniu negeros mintys kyla
tai gi nevienu metu viskas
Re: KONKURSAS - SKANI DOVANA
a kas gi ginčijas, Nikoliuk??
bet rimtai- šios valgomos dovanėlės tai superinės......
reiks gerai galvą pasukt- katrai balsą padovanot
bet rimtai- šios valgomos dovanėlės tai superinės......
reiks gerai galvą pasukt- katrai balsą padovanot
Re: KONKURSAS - SKANI DOVANA
Palauk dar savaitele,kai paskutiniu momentu papils dovaneliu,tai maumoneliui chana Reik tiketis,kad ne mes rinksim,nes but sunkus atvejis tai jau tikrai!
Re: KONKURSAS - SKANI DOVANA
konkurso dublis Nr.2...
dovana mylimai šeimynai... kalėdinė...
(pavienes nuotraukas į namučius savo sukelsiu... )
Meduoliukai ( ir namukų sienelės)
2 kiaušiniai
150 g cukraus
100 g grietinės
100 g sviesto
100 g medaus
500 g miltų
1/2 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. prieskonių mišinio ( cinamonas, vanilė, imbieras, gvazdikėliai )
Kiaušinį ir trynius išsukti su cukrumi. Į juos sudėti pakaitintą medų su sviestu ir prieskoniais. Įdėti grietinę, berti miltus (sumaišytus su kepimo milteliais).
Užminkytą tešlą 2-3 val. laikyti šaldytuve.
Iškočioti 5-7 mm storio tešlos lakštą.
Išpjauti norimos formos meduolius.
puošti meduoliukus liukru : baltymas+citrinos rūgštelė+ cukraus pudra. Visa gerai išsukti su šaukštu. Spalvinu maistiniais dažais.
Kepti iki 160 C įkaitintoje orkaitėje, kol paruduos (apie 10- 15 min)
dovana mylimai šeimynai... kalėdinė...
(pavienes nuotraukas į namučius savo sukelsiu... )
Meduoliukai ( ir namukų sienelės)
2 kiaušiniai
150 g cukraus
100 g grietinės
100 g sviesto
100 g medaus
500 g miltų
1/2 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. prieskonių mišinio ( cinamonas, vanilė, imbieras, gvazdikėliai )
Kiaušinį ir trynius išsukti su cukrumi. Į juos sudėti pakaitintą medų su sviestu ir prieskoniais. Įdėti grietinę, berti miltus (sumaišytus su kepimo milteliais).
Užminkytą tešlą 2-3 val. laikyti šaldytuve.
Iškočioti 5-7 mm storio tešlos lakštą.
Išpjauti norimos formos meduolius.
puošti meduoliukus liukru : baltymas+citrinos rūgštelė+ cukraus pudra. Visa gerai išsukti su šaukštu. Spalvinu maistiniais dažais.
Kepti iki 160 C įkaitintoje orkaitėje, kol paruduos (apie 10- 15 min)
Re: KONKURSAS - SKANI DOVANA
Dublis Nr.3
gimtadienio tortukai
(šaltinis : http://www.sauletavirtuve.lt/?p=365 )
Tortas ,,Snickers”
Karameliniams biskvitams:
2 kiaušiniai
2 puodeliai (330 g) miltų
1 puodelis (200 g) cukraus
1/2 skardinės (200 g) “Rududu” (arba virto kondensuoto pieno)
1 puodelis grietinės
1 arb.š. sodos
Visus produktus suplakti iki vientisos masės. Masę supilti į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo indą (22 cm skersmens) ir kepti 180 C temperatūroje apie 40 – 45 min., kol pagels ir, į biskvitą įkišus medinį pagaliuką ir ištraukus, jis bus sausas. Gerai atvėsinti ir perpjauti į tris (arba keturias) dalis (bent jau man lengviausia tai padaryti su paprasčiausiu siūlu).
Šokoladinis pertepimas:
100 g juodo šokolado
50 ml pieno
Šokoladą ištirpinti su pienu ant silpnos ugnies.
Grietinėlės kremas:
400 g plakamos grietinėlės
2 valg.š. cukraus
Grietinėlę su cukrumi išplakti iki standumo.
Sviestinis kremas:
2/3 skardinės (270 g) “Rududu” (arba virto kondensuoto pieno)
100 g sviesto, kambario temperatūros
100 g pakepintų žemės riešutų
“Rududu” ir sviestą kartu palaikyti bent per naktį kambario temperatūroje, kad produktų temperatūros būtų vienodos. Kitą dieną minkštą sviestą išsukti mediniu šaukštu iki purumo, supilti “Rududu”, sausoje keptuvėje apkepintus ir susmulkintus žemės riešutus ir gerai išmaišyti.
Torto surinkimas:
Į torto formą (22 cm skersmens) dėti vieną biskvitą, sulaistyti jį sirupu iš vandens ir cukraus (aš apatinį biskvitą sulaisčiau “Damų” likeriu, visus likusius – vandens ir cukraus mišiniu). Aptepti tirpintu šokoladu, sutepti pusę grietinėlės kremo. Dėti antrą biskvitą, jį taip pat sulaistyti sirupu, aptepti šokoladu, ant viršaus sutepti visą sviestinį kremą. Dėti trečią biskvitą, sulaistyti sirupu, aptepti likusiu šokoladu ir likusiu grietinėlės kremu. Jeigu biskvitą perpjovėte į keturias dalis, ant viršaus dėti ketvirtą biskvitą.
Tortą palaikyti šaldytuve, kol kremai sustings, tada išimti iš torto formos ir papuošti.
Torto šonai puošti plakta grietinėle, vieno tortuko viršus šokoladu, antro-grietinėle.
Papuošiau pastiliažo lapeliais
didesnės nuotraukos namučiuose mano... na nepavyksta šias išdidint o mintis tai buvo,,Diena/naktis" )
gimtadienio tortukai
(šaltinis : http://www.sauletavirtuve.lt/?p=365 )
Tortas ,,Snickers”
Karameliniams biskvitams:
2 kiaušiniai
2 puodeliai (330 g) miltų
1 puodelis (200 g) cukraus
1/2 skardinės (200 g) “Rududu” (arba virto kondensuoto pieno)
1 puodelis grietinės
1 arb.š. sodos
Visus produktus suplakti iki vientisos masės. Masę supilti į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo indą (22 cm skersmens) ir kepti 180 C temperatūroje apie 40 – 45 min., kol pagels ir, į biskvitą įkišus medinį pagaliuką ir ištraukus, jis bus sausas. Gerai atvėsinti ir perpjauti į tris (arba keturias) dalis (bent jau man lengviausia tai padaryti su paprasčiausiu siūlu).
Šokoladinis pertepimas:
100 g juodo šokolado
50 ml pieno
Šokoladą ištirpinti su pienu ant silpnos ugnies.
Grietinėlės kremas:
400 g plakamos grietinėlės
2 valg.š. cukraus
Grietinėlę su cukrumi išplakti iki standumo.
Sviestinis kremas:
2/3 skardinės (270 g) “Rududu” (arba virto kondensuoto pieno)
100 g sviesto, kambario temperatūros
100 g pakepintų žemės riešutų
“Rududu” ir sviestą kartu palaikyti bent per naktį kambario temperatūroje, kad produktų temperatūros būtų vienodos. Kitą dieną minkštą sviestą išsukti mediniu šaukštu iki purumo, supilti “Rududu”, sausoje keptuvėje apkepintus ir susmulkintus žemės riešutus ir gerai išmaišyti.
Torto surinkimas:
Į torto formą (22 cm skersmens) dėti vieną biskvitą, sulaistyti jį sirupu iš vandens ir cukraus (aš apatinį biskvitą sulaisčiau “Damų” likeriu, visus likusius – vandens ir cukraus mišiniu). Aptepti tirpintu šokoladu, sutepti pusę grietinėlės kremo. Dėti antrą biskvitą, jį taip pat sulaistyti sirupu, aptepti šokoladu, ant viršaus sutepti visą sviestinį kremą. Dėti trečią biskvitą, sulaistyti sirupu, aptepti likusiu šokoladu ir likusiu grietinėlės kremu. Jeigu biskvitą perpjovėte į keturias dalis, ant viršaus dėti ketvirtą biskvitą.
Tortą palaikyti šaldytuve, kol kremai sustings, tada išimti iš torto formos ir papuošti.
Torto šonai puošti plakta grietinėle, vieno tortuko viršus šokoladu, antro-grietinėle.
Papuošiau pastiliažo lapeliais
didesnės nuotraukos namučiuose mano... na nepavyksta šias išdidint o mintis tai buvo,,Diena/naktis" )
Paskutinį kartą redagavo ram-une 18 Gru 2012, 14:20, redaguota 1 kartą(us).
- raska77
- Fanatas
- Pranešimai: 566
- Užsiregistravo: 04 Geg 2011, 19:11
- Pliusai: 40
- Miestas: Raseiniai-Newry
Re: KONKURSAS - SKANI DOVANA
va ciau tai dovana,geresniu ir nereikia,kvapnu,skanu,grazu... as uz Ramunes dovana 100%
Re: KONKURSAS - SKANI DOVANA
Oi,aciu uz imbierinius sausainukus Kepiau ir as,bet mano sausainukai visiskai nublanke pries Ramunes grozi
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI
Re: KONKURSAS - SKANI DOVANA
Atnesu ir as savo "skania dovana"
SAUSAINUKAI-SAMPINJONAI.
250 gr sviesto
160 gr cukraus pudros,
1 pakelis vanilinio cukraus,
200 gr kukuruzu krakmolo,
380 gr miltu,
2 kiausiniai,
1 pakelis kelimo milteliu,
2-3 valgomi saukstai kakao.
Kambario temperaturos sviesta gerai ismaisyti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrum.deti kiausinius,ismaisyti.Tada deti miltus,krakmola,kepimo miltelius ir viska ismaisyti.Is teslos formuoti graikinio riesuto dydzio kamuoliukus.I dubeneli sudeti kakao miltelius.Imti sausa plastikini buteli,jo kakla pamirkyti i kakao miltelius ir juo ispausti i teslos kamuoleli.Taip gaunasi kazkas panasaus i sampinjona.Dedam i pergamentu isklota skardele ir kepam 180 laipsniu ikaitintoje orkaiteji apie 20-25 min.
SAUSAINUKAI-SAMPINJONAI.
250 gr sviesto
160 gr cukraus pudros,
1 pakelis vanilinio cukraus,
200 gr kukuruzu krakmolo,
380 gr miltu,
2 kiausiniai,
1 pakelis kelimo milteliu,
2-3 valgomi saukstai kakao.
Kambario temperaturos sviesta gerai ismaisyti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrum.deti kiausinius,ismaisyti.Tada deti miltus,krakmola,kepimo miltelius ir viska ismaisyti.Is teslos formuoti graikinio riesuto dydzio kamuoliukus.I dubeneli sudeti kakao miltelius.Imti sausa plastikini buteli,jo kakla pamirkyti i kakao miltelius ir juo ispausti i teslos kamuoleli.Taip gaunasi kazkas panasaus i sampinjona.Dedam i pergamentu isklota skardele ir kepam 180 laipsniu ikaitintoje orkaiteji apie 20-25 min.
- Prikabinti failai
-
- 024.JPG (67.37 KiB) Peržiūrėta 11120 karus(ų)
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: KONKURSAS - SKANI DOVANA
Po tokių skanių dovanėlių Ranumės keliu ir aš savo kuklia dovanėlę
"Aptingę žiemos kukuliukai"
Reikės:
sausainių. Galima ir saldžių džiuvesėlių ir biskvito, kaip tik fantazija išneša, ar kaip kas gamina tinginį.
Sviesto;
kondensuoto pieno;
kakavos;
šokolado glajui, arba šokoladinių pabarstukų, kokoso drožlių ir t.t kaip kam patinka, taip tas puošia ;
džiovinti vaisiai, jei kam patinka. Naudojau džiovintas spanguoles;
pagrindas- pagaminti masę kaip kad tinginiui.Tik sausainius reikėtų sutrumpinti smulkiai, o džiuvesėlius sumalti. Sviesto,kondensuoto pieno su kakava masę piltį į sausainius tiek, kad iš tešlos išeitų sulipdyti rutuliukus. Sudėti džiovintus vaisius, šiek tiek ataušinti masę ir formuoti rutuliukus. Juos dėti į ištirpintą šokoladą, arba apvolioti pabarstukuose, riešutuose, kokoso drožlėse. Aš dėjau į tirpintą šokoladą, kitus apvoliojau šokoladiniuose pabarstukuose. Gavosi be galo skanus ir saldus namų gamybos saldainiai.
Puiki dovana, staigmena pradžiuginti ne tik artimąjį mėgstanti saldumynus, bet ir šaunius kaimynus
"Aptingę žiemos kukuliukai"
Reikės:
sausainių. Galima ir saldžių džiuvesėlių ir biskvito, kaip tik fantazija išneša, ar kaip kas gamina tinginį.
Sviesto;
kondensuoto pieno;
kakavos;
šokolado glajui, arba šokoladinių pabarstukų, kokoso drožlių ir t.t kaip kam patinka, taip tas puošia ;
džiovinti vaisiai, jei kam patinka. Naudojau džiovintas spanguoles;
pagrindas- pagaminti masę kaip kad tinginiui.Tik sausainius reikėtų sutrumpinti smulkiai, o džiuvesėlius sumalti. Sviesto,kondensuoto pieno su kakava masę piltį į sausainius tiek, kad iš tešlos išeitų sulipdyti rutuliukus. Sudėti džiovintus vaisius, šiek tiek ataušinti masę ir formuoti rutuliukus. Juos dėti į ištirpintą šokoladą, arba apvolioti pabarstukuose, riešutuose, kokoso drožlėse. Aš dėjau į tirpintą šokoladą, kitus apvoliojau šokoladiniuose pabarstukuose. Gavosi be galo skanus ir saldus namų gamybos saldainiai.
Puiki dovana, staigmena pradžiuginti ne tik artimąjį mėgstanti saldumynus, bet ir šaunius kaimynus
- Prikabinti failai
-
- P1200784.JPG (35.85 KiB) Peržiūrėta 11119 karus(ų)
Re: KONKURSAS - SKANI DOVANA
įsibėgės kaip sniego kamuolys nuo kalno... ar gniūžtė nuo apsnigto stogo smagu , kad skanių dovanų gausėja
Re: KONKURSAS - SKANI DOVANA
Ir cia kiek visko skanaus!!!
Re: KONKURSAS - SKANI DOVANA
Kokios kaledos be imbiero, spanguoliu ir riesutu???
Imbieriniai sausainiai su spanguolemis ir pistacijomis
Tešla:
400 gr. miltų
0,5 a. š. druskos
170 gr. sviesto
200 gr. cukraus
1 kiaušinis
2 v. š. citrinų sulčių
1 citrinos tarkuota žievelė (kartais įdedu apelsino žievelės)
1 a. š. citrinų ekstrakto
Džiovinti vaisiai:
1,5 stiklinės smulkiai supjaustytų spanguolių, imbiero cukruje, pistacijų riešutų. Formuokite teslos ''desrytes'' , laikyti i saldytuva, galima kepti minimum po 2 val , bet as laikiau net 2 dienas, taip tesla brandinasi, spanguoles isskiria savo sultis. Kepti 175C is abieju pusiu apie 10 min, priziureti, nes jie neturi buti iprastos geltonos spalvos, turi islikti sviesus, tik sukieteja kepdami.
Sie sausainiai gali stoveti net iki 2 menesiu sandarioje dezeleje.
Imbieriniai sausainiai su spanguolemis ir pistacijomis
Tešla:
400 gr. miltų
0,5 a. š. druskos
170 gr. sviesto
200 gr. cukraus
1 kiaušinis
2 v. š. citrinų sulčių
1 citrinos tarkuota žievelė (kartais įdedu apelsino žievelės)
1 a. š. citrinų ekstrakto
Džiovinti vaisiai:
1,5 stiklinės smulkiai supjaustytų spanguolių, imbiero cukruje, pistacijų riešutų. Formuokite teslos ''desrytes'' , laikyti i saldytuva, galima kepti minimum po 2 val , bet as laikiau net 2 dienas, taip tesla brandinasi, spanguoles isskiria savo sultis. Kepti 175C is abieju pusiu apie 10 min, priziureti, nes jie neturi buti iprastos geltonos spalvos, turi islikti sviesus, tik sukieteja kepdami.
Sie sausainiai gali stoveti net iki 2 menesiu sandarioje dezeleje.
Su Meile - www.laurela.eu
Re: KONKURSAS - SKANI DOVANA
Laurela,butent si recepta ir norejau is taves ispest,o tu kito swapo mat lauksi
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: KONKURSAS - SKANI DOVANA
sausainiuka viena paragavau ir palikau kaledoms... Labai gardus
Re: KONKURSAS - SKANI DOVANA
tikiu,kad gardu, nes ir atrodo gardziai!
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: KONKURSAS - SKANI DOVANA
tai jau viskas,lauksim rezultatų?
Re: KONKURSAS - SKANI DOVANA
1 vietą - Nicole "Užkandžių tortas"
2 garbinga vieta Ram-une "Tortas-sūris"
3 garbinga vieta Laurela "Imbieriniai sausainiai su spanguolėmis ir pistacijomis"
Likusios dalyvės nenusiminkite ir dalyvaukite tolimesniuose konkursuose
2 garbinga vieta Ram-une "Tortas-sūris"
3 garbinga vieta Laurela "Imbieriniai sausainiai su spanguolėmis ir pistacijomis"
Likusios dalyvės nenusiminkite ir dalyvaukite tolimesniuose konkursuose
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: KONKURSAS - SKANI DOVANA
sveikinimai
- Prikabinti failai
-
- 283753_338328449580836_1824073725_n.jpg (54.64 KiB) Peržiūrėta 10967 karus(ų)