Konkursas- "ŠOKOLADAS-JĖGA"
- raska77
- Fanatas
- Pranešimai: 566
- Užsiregistravo: 04 Geg 2011, 19:11
- Pliusai: 40
- Miestas: Raseiniai-Newry
Re: Konkursas- "ŠOKOLADAS-JĖGA"
kiek ateinu vis ziuri u i Gutis cigariukus gal darom bizni,tu cigaretes kepk p as pokelius ir banderoles darysiu
super dovanike rukaliui butu,ane
super dovanike rukaliui butu,ane
Re: Konkursas- "ŠOKOLADAS-JĖGA"
Galetum atlekti, kol dar didysis namu smakas negrizoraska77 rašė:Danutel net slabna pasidare kai pamaciau,kaip noreciau riekeles
gerai kad bandukam tesla kyla ,bu atlekciau tuoj pas tave
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Konkursas- "ŠOKOLADAS-JĖGA"
Šokoladiniai lietiniai desertui
Reikes:
7 saukstai miltu;
1 saukstas sokoladines kakavos;
1 kiausinis;
1 saukstas cukraus;
ziupsnelis druskos;
250 ml. vandens;
50 g. sokolado;
aliejaus.
Uzplikykite kakava verdanciu vandeniu ir palikite atausti. Is miltu, kiausinio, kakavos, cukraus,druskos ir 2 saukstu aliejaus uzsimaisykite tesla lietiniams. Iskepkite lietinius. I juos dekite po puse banano ir uzlankstykite vokeliu. Apkepkite keptuveje su nedideliu kiekiu aliejaus.
Patiekite su plakta grietinele ir tirpdytu sokoladu.
Apsivalgymas Vykes eksperimentas
Reikes:
7 saukstai miltu;
1 saukstas sokoladines kakavos;
1 kiausinis;
1 saukstas cukraus;
ziupsnelis druskos;
250 ml. vandens;
50 g. sokolado;
aliejaus.
Uzplikykite kakava verdanciu vandeniu ir palikite atausti. Is miltu, kiausinio, kakavos, cukraus,druskos ir 2 saukstu aliejaus uzsimaisykite tesla lietiniams. Iskepkite lietinius. I juos dekite po puse banano ir uzlankstykite vokeliu. Apkepkite keptuveje su nedideliu kiekiu aliejaus.
Patiekite su plakta grietinele ir tirpdytu sokoladu.
Apsivalgymas Vykes eksperimentas
- Prikabinti failai
-
- IMG_0401.jpg (105.33 KiB) Peržiūrėta 8723 karus(ų)
- Amberr
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 484
- Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 19:56
- Pliusai: 6
- Miestas: Klaipeda
- Susisiekti:
Re: Konkursas- "ŠOKOLADAS-JĖGA"
oho kaip riebiai atrodo aisku ir skaniai
Re: Konkursas- "ŠOKOLADAS-JĖGA"
Waaaaaaaaaaaaau!!!!!
Mergaites,super
Mergaites,super
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: Konkursas- "ŠOKOLADAS-JĖGA"
Amberr rašė:oho kaip riebiai atrodo aisku ir skaniai
čia tik saldžiai gali būti, nes aš irgi nei riebumo nematau
labai jau gundo, bet net blynai šokoladinai, kažink ,kaip juos reiktų iškepti. Šauni idėja
Re: Konkursas- "ŠOKOLADAS-JĖGA"
raska77 rašė:kiek ateinu vis ziuri u i Gutis cigariukus gal darom bizni,tu cigaretes kepk p as pokelius ir banderoles darysiu
super dovanike rukaliui butu,ane
Gera ideja,Raska Kooperuojames ir gal kas nors gausis...........
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Konkursas- "ŠOKOLADAS-JĖGA"
paprasciau nebuna... tuoj sukelsiu receptuka....
- Amberr
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 484
- Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 19:56
- Pliusai: 6
- Miestas: Klaipeda
- Susisiekti:
Re: Konkursas- "ŠOKOLADAS-JĖGA"
tas sokoladas sudaro toki ispudi bet tai nera blogai, tik saldziai ir skaniai
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Konkursas- "ŠOKOLADAS-JĖGA"
na taip... bet del saldumo, tai zinokit sakyciau lyg ir mazoka cia jo tik tiek kiek sokoladas.... daugiau cukraus niekur nedeta
- Amberr
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 484
- Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 19:56
- Pliusai: 6
- Miestas: Klaipeda
- Susisiekti:
Re: Konkursas- "ŠOKOLADAS-JĖGA"
tikrai, kad bananai su sokoladu visad skanu, saldu ir sotu mes vasara kepam lauze bananus su sokolado gabaliukais folijoje. Irgi ziauriai gerai
Re: Konkursas- "ŠOKOLADAS-JĖGA"
sekmes mergaites,neisdeks sudalyvauti,i miesta neiseinu,negaliu sokolado nusipirkt.
- Aussrrine
- Gurmanas
- Pranešimai: 1661
- Užsiregistravo: 04 Geg 2011, 17:45
- Pliusai: 51
- Miestas: Pilviskiai
- Susisiekti:
Re: Konkursas- "ŠOKOLADAS-JĖGA"
Freda dar laiko yra,tikrai spesi sudalyvaut
Re: Konkursas- "ŠOKOLADAS-JĖGA"
Atnesu siandien isbandytus keksiukus
Sokoladiniai keksiukai su bananais
Reikia:
2 kiausiniu,
100 g cukraus
1 p. vanilinio cukraus,
200 g miltu,
100 g kambario temp. margarino,
2 a.s. kepimo milteliu,
200 ml pieno,
Trupucio druskos,
2 v.s. kakavos,
4 v.s. sokolado drozliu,
2 bananu
Trupucio citrinos sulciu,
Eiga:
Bananus sutrinam sakute ir apslakstom citrinos sultimis (pesele pasiliekam)
Kiausinius gerai istrinam su cukrumi ir van.cukrumi, isukam sviesta – viska iki purios mases. Tada dedam miltus, kepimo miltelius, piena, kakava ir druska. Isukam ir galiausiai imaisom bananu tyre ir sokolado drozles.
Dedam I formeles ir kepam apie 30 min 180 l. orkaitej.
Praejus mazdaug pusei kepimo laiko i keksiukus ispaudziam dar po griezineli banano.
Skanaus!
Sokoladiniai keksiukai su bananais
Reikia:
2 kiausiniu,
100 g cukraus
1 p. vanilinio cukraus,
200 g miltu,
100 g kambario temp. margarino,
2 a.s. kepimo milteliu,
200 ml pieno,
Trupucio druskos,
2 v.s. kakavos,
4 v.s. sokolado drozliu,
2 bananu
Trupucio citrinos sulciu,
Eiga:
Bananus sutrinam sakute ir apslakstom citrinos sultimis (pesele pasiliekam)
Kiausinius gerai istrinam su cukrumi ir van.cukrumi, isukam sviesta – viska iki purios mases. Tada dedam miltus, kepimo miltelius, piena, kakava ir druska. Isukam ir galiausiai imaisom bananu tyre ir sokolado drozles.
Dedam I formeles ir kepam apie 30 min 180 l. orkaitej.
Praejus mazdaug pusei kepimo laiko i keksiukus ispaudziam dar po griezineli banano.
Skanaus!
- Prikabinti failai
-
- IMG_9042.JPG (91.68 KiB) Peržiūrėta 8631 karus(ų)
Re: Konkursas- "ŠOKOLADAS-JĖGA"
Bandau sudalyvauti ir aš
Biskvitinis tortukas su šokoladiniu pertepimu
Biskvitui :
5 kiaušinių trynius iki baltumo išsuku su 5 saukštais cukraus,
5 baltymus išplaku ir palengva sumaišau viską su
5 šaukštais miltų,
įdėti truputį vanilinio cukraus.
Kremui :
Pirktiniai šokoladiniai milteliai ( seniai norėjos paragaut,koks skonis )
Juos išplaku piene ir įmaišau minkštą sviestą- pagal instrukciją.
Tik įpyliau brendžio šlakelį
Iškepam biskvitą stačiakampėje formoje.
Atvėsinus supjaustau biskvitą 1,5 cm storio lakštais.
Tada atsimatuoju 8 cm (nes šį kart tortukas buvo 10 cm aukščio ) ir supjaustau į juosteles.
Tortinės dugna padengiu biskvito vienu sluoksniu.
Biskvitą sulaistau atskiestu brendžiu.
Juosteles tepu kremu , barstau išmirkytas razinas ir susuku kaip kad vyniotinį.
Pasibaigus vienai juostai- aptepu kremu kitą ir vėl vynioju nuo tos vietos,kur pasibaigė. Taip užpildau visą
tortinės formą. Susegu kraštus ir palieku sustingti šaldytuve.
Po poros gerų val tortuko viršų apipilu išlydytu šokoladu+ pora šaukštų grietinėlės+1 šaukštas sviesto.
Šonus apdedu sausainiukais.
Puošiu iš pastiliažo pasidarytom kriauklėm.. ir abibarstau perliukais.
Foto nelabai kokybiškos ,nėr bute normalaus apšvietimo
Realiai pjūvis gražiai žiūrisi- sluoksniai vertikalūs gaunasi
P.S. tortukas gavosi drėgnas, nepersaldus- net diabetikui tiko
Biskvitinis tortukas su šokoladiniu pertepimu
Biskvitui :
5 kiaušinių trynius iki baltumo išsuku su 5 saukštais cukraus,
5 baltymus išplaku ir palengva sumaišau viską su
5 šaukštais miltų,
įdėti truputį vanilinio cukraus.
Kremui :
Pirktiniai šokoladiniai milteliai ( seniai norėjos paragaut,koks skonis )
Juos išplaku piene ir įmaišau minkštą sviestą- pagal instrukciją.
Tik įpyliau brendžio šlakelį
Iškepam biskvitą stačiakampėje formoje.
Atvėsinus supjaustau biskvitą 1,5 cm storio lakštais.
Tada atsimatuoju 8 cm (nes šį kart tortukas buvo 10 cm aukščio ) ir supjaustau į juosteles.
Tortinės dugna padengiu biskvito vienu sluoksniu.
Biskvitą sulaistau atskiestu brendžiu.
Juosteles tepu kremu , barstau išmirkytas razinas ir susuku kaip kad vyniotinį.
Pasibaigus vienai juostai- aptepu kremu kitą ir vėl vynioju nuo tos vietos,kur pasibaigė. Taip užpildau visą
tortinės formą. Susegu kraštus ir palieku sustingti šaldytuve.
Po poros gerų val tortuko viršų apipilu išlydytu šokoladu+ pora šaukštų grietinėlės+1 šaukštas sviesto.
Šonus apdedu sausainiukais.
Puošiu iš pastiliažo pasidarytom kriauklėm.. ir abibarstau perliukais.
Foto nelabai kokybiškos ,nėr bute normalaus apšvietimo
Realiai pjūvis gražiai žiūrisi- sluoksniai vertikalūs gaunasi
P.S. tortukas gavosi drėgnas, nepersaldus- net diabetikui tiko
Re: Konkursas- "ŠOKOLADAS-JĖGA"
as kaip juodojo sokolado megeja tai turejau i ka cia akis paganyt
Su Meile - www.laurela.eu
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Konkursas- "ŠOKOLADAS-JĖGA"
nors neesu sokolado megeja, bet tikrai neatsisakysiu
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Konkursas- "ŠOKOLADAS-JĖGA"
Tortas "Trys šokoladai"
Šokoladiniam biskvitui:
100 gr.miltų,
100 sviesto
30 gr. cukraus (sviestui)
100 gr. juodojo šokolado
žiupsnelis druskos
žiupsnelis vanilinio cukraus
11 gr. kepimo miltelių
4 kiaušiniai
130 gr. cukraus (baltymams)
Šokoladinio likerio apie 50g biskvitui sulaistyti
Juodojo šokolado musas:
200 gr. juodo šokolado (kuo didesnis procentas kakavos!)
50 gr. sviesto
200 ml. grietinėlės 35 %
8 gr. želatinos
Pieniško šokolado musas:
200 gr. pieniško šokolado
50 gr. sviesto
200 ml. grietinėlės 35 %
8 gr. želatinos
Balto šokolado musas:
200 gr. balto šokolado
50 gr. sviesto
200 ml. grietinėlės 35 %
8 gr. želatinos
Biskvitas. Atskirti trynius nuo baltymų. Kambario temperatūros minkštą sviestą išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Įberti druską, supilti ištirpintą ir atvėsintą šokoladą, gerai išplakti. Sudėti trynius ir vėl viską išplakti. Atskirai išplakti baltymus su cukrumi iki standumo. Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais. Sudėti kartu šokoladinę masę, baltymus ir suberti miltus. Viską labai atsargiai išmaišyti iki vientisos masės. Formon supilti tešlą ir kepti 160 C orkaitėje apie 30 min. (tikrinti mediniu pagaliuku : jei pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs).
Apipjauname atvėsinto biskvito šonus - apie 1 cm. (taip, kad įdėjus jį į formą, tarp biskvito kraštų ir formos būtų tarpas). Biskvitas labai trapus! Biskvitą sulaistome likeriu ir paliekame ramybėje, kol ruošime musus.
Musai. Visą želatiną užpilame 50 ml. šaltos grietinėlės ir paliekame išbrinkti. Visą grietinėlę gerai atšaldome ir išplakame iki standumo. Pastatome į šaldytuvą.
Darome juodojo šokolado musą Juodą šokoladą sulaužome mažais gabaliukais, dedame į puodą kartu su sviestu ir ant silpnos ugnies maišydami pakaitiname, kol viskas ištirps. Dedame 1/3 dalį išbrinkusios želatinos, ir dar maišydami pakaitiname, kol želatina ištirpsta. Nukeliame nuo ugnies. Masę atvėsiname. Dedame 1/3 grietinėlės, viską atsargiai išmaišome.
Išimame iš šaldymo kameros biskvitą. Į tarpą, esantį tarp biskvito ir formos, pilame musą. Kas lieka - supilame ant biskvito viršaus, išlyginame paviršių ir statome į šaldytuvą.
Analogiškai paruošiame pieniško šokolado musą. Atvėsiname ir supilame ant jau "apstingusio" juodojo muso sluoksnio (palieskite paviršių pirštu - jei pakankamai sutvirtėjęs - galima atsargiai pilti kitą sluoksnį) Vėl einame šaldytuvan, kad sustingtų. Ant sustingusio užpilame balto šokolado musą. Vėl stingdome. Puošiame pagal norą, galimybes ir fantaziją.
Šokoladiniam biskvitui:
100 gr.miltų,
100 sviesto
30 gr. cukraus (sviestui)
100 gr. juodojo šokolado
žiupsnelis druskos
žiupsnelis vanilinio cukraus
11 gr. kepimo miltelių
4 kiaušiniai
130 gr. cukraus (baltymams)
Šokoladinio likerio apie 50g biskvitui sulaistyti
Juodojo šokolado musas:
200 gr. juodo šokolado (kuo didesnis procentas kakavos!)
50 gr. sviesto
200 ml. grietinėlės 35 %
8 gr. želatinos
Pieniško šokolado musas:
200 gr. pieniško šokolado
50 gr. sviesto
200 ml. grietinėlės 35 %
8 gr. želatinos
Balto šokolado musas:
200 gr. balto šokolado
50 gr. sviesto
200 ml. grietinėlės 35 %
8 gr. želatinos
Biskvitas. Atskirti trynius nuo baltymų. Kambario temperatūros minkštą sviestą išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Įberti druską, supilti ištirpintą ir atvėsintą šokoladą, gerai išplakti. Sudėti trynius ir vėl viską išplakti. Atskirai išplakti baltymus su cukrumi iki standumo. Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais. Sudėti kartu šokoladinę masę, baltymus ir suberti miltus. Viską labai atsargiai išmaišyti iki vientisos masės. Formon supilti tešlą ir kepti 160 C orkaitėje apie 30 min. (tikrinti mediniu pagaliuku : jei pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs).
Apipjauname atvėsinto biskvito šonus - apie 1 cm. (taip, kad įdėjus jį į formą, tarp biskvito kraštų ir formos būtų tarpas). Biskvitas labai trapus! Biskvitą sulaistome likeriu ir paliekame ramybėje, kol ruošime musus.
Musai. Visą želatiną užpilame 50 ml. šaltos grietinėlės ir paliekame išbrinkti. Visą grietinėlę gerai atšaldome ir išplakame iki standumo. Pastatome į šaldytuvą.
Darome juodojo šokolado musą Juodą šokoladą sulaužome mažais gabaliukais, dedame į puodą kartu su sviestu ir ant silpnos ugnies maišydami pakaitiname, kol viskas ištirps. Dedame 1/3 dalį išbrinkusios želatinos, ir dar maišydami pakaitiname, kol želatina ištirpsta. Nukeliame nuo ugnies. Masę atvėsiname. Dedame 1/3 grietinėlės, viską atsargiai išmaišome.
Išimame iš šaldymo kameros biskvitą. Į tarpą, esantį tarp biskvito ir formos, pilame musą. Kas lieka - supilame ant biskvito viršaus, išlyginame paviršių ir statome į šaldytuvą.
Analogiškai paruošiame pieniško šokolado musą. Atvėsiname ir supilame ant jau "apstingusio" juodojo muso sluoksnio (palieskite paviršių pirštu - jei pakankamai sutvirtėjęs - galima atsargiai pilti kitą sluoksnį) Vėl einame šaldytuvan, kad sustingtų. Ant sustingusio užpilame balto šokolado musą. Vėl stingdome. Puošiame pagal norą, galimybes ir fantaziją.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Konkursas- "ŠOKOLADAS-JĖGA"
Dėkui, dėkui
Čia buvo numatyta Naujiems, paskui atidėta Velykoms Konkursas paskatino Ir nenusivylėm, labai skanus ir darbo ne per daug
Čia buvo numatyta Naujiems, paskui atidėta Velykoms Konkursas paskatino Ir nenusivylėm, labai skanus ir darbo ne per daug
- sofe
- Gurmanas
- Pranešimai: 1091
- Užsiregistravo: 06 Geg 2011, 13:24
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilkaviskis -uk
Re: Konkursas- "ŠOKOLADAS-JĖGA"
Ramunyte -apsivalgymas
Aš esu toks protingas, kad kartais pats nesuprantu nė vieno žodžio, ką sakau. (Oscar Wilde)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Konkursas- "ŠOKOLADAS-JĖGA"
Aš galiu ir visą gabalą, nes labai sotus, svečių nebuvo trise nedaug suvalgėm