Mėsos simfonija mylimajam vyrui
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Mėsos simfonija mylimajam vyrui
La Major, juk tau vaisiai su mėsa netinka. Jau ne kartą taip buvo, jog nepatiko, gal receptas ir geras, bet jeigu tau nepatinka, tai jau nieko nepakeisi. Aš tik pastebėjau, jeigu mėsa nemarinuojama, tai reikia ją ruošti mažais gabaliukais, nes kitaip tikrai nieko gero, o taip tai nors įsigeria vaisių, sulčių ar dar ko nors skonio ir prieskonių nepasigendi
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Mėsos simfonija mylimajam vyrui
Na, matai, Forelle, mėsa buvo vyne marinuota, ir gabaliukai gana smulkūs, o pagal receptą net stambesnių reikėjo. Vaisiai tiko. Su vaisiais buvo visai skanu. Tiktai vis dėlto prieskokas skonis gavosi, o dar bulvytes pamiršau pasūdyti... Ir, nors kepiau tiek, kiek liepta pagal receptą, gavosi sausokai, ir bulvytės gavosi susokos (niekada skaniai neišverdu, o košės padaryti nespėjau...
Žodžiu, Forelle, apsilažalinau aš, o štai tu gali pabandyti: dvi valandas kalakutienos filė mirkome vyne. Po to sudedama į tinkamą kepimui indą arba foliją, pripilama vyno-marinato, ant viršaus dedamos vynuogės (pjausčiau puselėmis ir granatų sėklos), kepti nedidelėje temperatūroje 30-40 min. Spalvų gama labai įdomi, ir linkiu, kad skonis patiktų, jeigu kas bandysit.
Žodžiu, Forelle, apsilažalinau aš, o štai tu gali pabandyti: dvi valandas kalakutienos filė mirkome vyne. Po to sudedama į tinkamą kepimui indą arba foliją, pripilama vyno-marinato, ant viršaus dedamos vynuogės (pjausčiau puselėmis ir granatų sėklos), kepti nedidelėje temperatūroje 30-40 min. Spalvų gama labai įdomi, ir linkiu, kad skonis patiktų, jeigu kas bandysit.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Mėsos simfonija mylimajam vyrui
Receptas gana įdomus, galvojau apie visai kitokį. Bet gal kada ir išbandysiu su kokiu nedideliu gabaliuku.
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Mėsos simfonija mylimajam vyrui
Patariu nepagailėti vynuogių - jos tikri suteikia papildomo skonio, o aš pabijojau dė kračių odelių dėti tų vynuogių daugiau. Granatų liepat dėti tiek, kad kalakutiena matytusi
Re: Mėsos simfonija mylimajam vyrui
Rezultatai:
Daugiausiai balsų surinko Zivicib "Nugarinės allegro"
Antroje vietoje Erneka kepsnys "Armonika"
Ir trečioje vietoje Pyp kepsnys "Audinys"
Daugiausiai balsų surinko Zivicib "Nugarinės allegro"
Antroje vietoje Erneka kepsnys "Armonika"
Ir trečioje vietoje Pyp kepsnys "Audinys"
Re: Mėsos simfonija mylimajam vyrui
labai dziaugiuosi lauksiu knygos
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Mėsos simfonija mylimajam vyrui
Sveikinu nugalėtojas
Re: Mėsos simfonija mylimajam vyrui
Sveikinu šauniai padirbėjot
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Mėsos simfonija mylimajam vyrui
sveikinu visas, ne tik laimejusias, bet ir dalyvavusias
Re: Mėsos simfonija mylimajam vyrui
man tai sitas labiausiazuikaite rašė:Na va, prisijungiu ir as. Cia manoji Mesos simfonija mano Valentinui
"Fondue de pavo con raclette variada"
Kalakuto fondiu su ivairia reclete (na, ne koks vertimas, bet kazkas panasaus )
Reikia:
Fondue
Kalakuto krutineles - supjaustyti mazais gabaliukais,
Iv. padaziukai. As tai gaminau pomidoru padazas su kondencuotu pienu (sis man labiausiai patinka), majonezas su krienais ir koks nors astrus padazas, "nugesintas" grietine.
Reclette:
Reclette surio - tai toks specialus suris, siem tiem smirdi, bet nereliai skanus. Pjaustytas griezineliais.
Megstamo kumpio griezineliai.
Mocarelos surio griezineliai.
1 svogunas - pjaustytas plonais ziedais.
1/2 zalios mazos cukinijos - pjaustyta plonais griezineliais.
Plaktas zalias kiausinis.
2 virti kiausiniai - kapoti
Darzoviu salotos - agurkas, pomidoras, salotu lapai + padaziukas: medus, actas, aliejus, druska.
Fondue: su fondue sakutem smeigti krutineles gabaliukus ir kepti karstame aliejuje. Kai iskepa valgyti su darzoviu salotom ir padaziukais.
Reclette: i reclette kepyuveles deti svoguna, cukinija, kumpi, kaiusini ir viska kas patinka, nepamirsti surio. Sukisti kepti. Nepripikite labai dauk zalio kiausinio, labai ilgai keps.
Prie tokio meniu labai tinka lambruskas, putojantis italiskas vynas. As ir mano valentinas patvarkeme 2 butelaicius
Toki vakara labai svarbu ne tik skanus vyliojantis maistas, bet ir romantiska aplinka - zvakes ir rami muzika.
Vakaras gavosi saunus. Mano Valentinas liko labai patenkintas. O jei dar pries vakariene suruosite silta vonia su zvakem ir muzika, jusu vyras liks kaip silkinis
nera to blogo,kad neiseitu i gera.....