Moliūgas ant mūsų stalo
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Moliūgų džemas su šonine
1,5 kg moliūgo
500 g cukraus
0,5 stiklinės vandens
100 g šalto rūkymo šoninės (turi būti ir raumenuko ir lašinuko)
0,5 šaukštelio druskos
Maltų kvapiųjų pipirų
Maltų juodųjų pipirų
Maltu lauro lapų
Malto muškato riešuto
Moliūgą sutarkuokite burokine tarka, užpilkite cukrumi, išmaišykite ir palikite per naktį.
Kitą dieną užkaiskite, supilkite vandenį, įdėkite druskos, prieskonius ir virkite vis pamaišydami kol sutirštės.
Sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą ir pakepintą šoninę (su visais riebaliukais, kurie išsiskyrė kepant) ir virkite dar ~15 minučių.
Džemą supilstykite į dezinfekuotus stiklainėlius ir užsukite dezinfekuotais dangteliais.
1,5 kg moliūgo
500 g cukraus
0,5 stiklinės vandens
100 g šalto rūkymo šoninės (turi būti ir raumenuko ir lašinuko)
0,5 šaukštelio druskos
Maltų kvapiųjų pipirų
Maltų juodųjų pipirų
Maltu lauro lapų
Malto muškato riešuto
Moliūgą sutarkuokite burokine tarka, užpilkite cukrumi, išmaišykite ir palikite per naktį.
Kitą dieną užkaiskite, supilkite vandenį, įdėkite druskos, prieskonius ir virkite vis pamaišydami kol sutirštės.
Sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą ir pakepintą šoninę (su visais riebaliukais, kurie išsiskyrė kepant) ir virkite dar ~15 minučių.
Džemą supilstykite į dezinfekuotus stiklainėlius ir užsukite dezinfekuotais dangteliais.
- Prikabinti failai
-
- DSCN1565.jpg (96.23 KiB) Peržiūrėta 9247 karus(ų)
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Moliūgų ir sūrio pyragas
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
450 g kubeliais pjaustyto moliūgo
330 g bemielės sluoksniuotos tešlos
1 kiaušinio trynys sumaišytas su 1šaukšteliu vandens (tešlai patepti)
200 g tarkuoto rūkyto čederio (dėjau rūkytą Džiugą)
4 smulkinti šalavijo lapeliai (ir dar keli papuošimui)
jūros druskos, šviežiai maltų pipirų
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite moliūgus ir 5 minutes pakepkite ant silpnos ugnies.
Tešlą atšildykite. Išvyniokite (kadangi tešlos buvo 500 g, tai išvyniojus, tiesiog nupjoviau galą, kad būtų apie 330g ir viskas). Aštriu peiliu aplinkui pažymėkite 1 cm pločio kraštelį, bet iki galo tešlos neįpjaukite. Patepkite kraštelį trynio ir vandens mišiniu. Vidurį subadykite šakute.
Suberkite ant tešlos (bet ne ant kraštelių) pusę sūrio, ant viršaus sudėkite moliūgų gabaliukus. Pabarstykite smulkintu šalaviju, druska pipirais.
Kepkite iki 220C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Užberkite ant viršaus likusį sūrį ir kepkite dar ~5 minutes, arba kol sūris išsilydys. Papuoškite šviežiais šalavijų lapeliais.
Labai skanu su natūraliu jogurtu pagardintu smulkintu česnaku, druska ir žolelėmis.
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
450 g kubeliais pjaustyto moliūgo
330 g bemielės sluoksniuotos tešlos
1 kiaušinio trynys sumaišytas su 1šaukšteliu vandens (tešlai patepti)
200 g tarkuoto rūkyto čederio (dėjau rūkytą Džiugą)
4 smulkinti šalavijo lapeliai (ir dar keli papuošimui)
jūros druskos, šviežiai maltų pipirų
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite moliūgus ir 5 minutes pakepkite ant silpnos ugnies.
Tešlą atšildykite. Išvyniokite (kadangi tešlos buvo 500 g, tai išvyniojus, tiesiog nupjoviau galą, kad būtų apie 330g ir viskas). Aštriu peiliu aplinkui pažymėkite 1 cm pločio kraštelį, bet iki galo tešlos neįpjaukite. Patepkite kraštelį trynio ir vandens mišiniu. Vidurį subadykite šakute.
Suberkite ant tešlos (bet ne ant kraštelių) pusę sūrio, ant viršaus sudėkite moliūgų gabaliukus. Pabarstykite smulkintu šalaviju, druska pipirais.
Kepkite iki 220C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Užberkite ant viršaus likusį sūrį ir kepkite dar ~5 minutes, arba kol sūris išsilydys. Papuoškite šviežiais šalavijų lapeliais.
Labai skanu su natūraliu jogurtu pagardintu smulkintu česnaku, druska ir žolelėmis.
- Prikabinti failai
-
- IMG_0006.jpg (67.49 KiB) Peržiūrėta 9242 karus(ų)
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Kažin šitas džemas su šonine, tai kokio skonio? Jei tepti ant duonos tai tik su arbata
Pyp, vos ne paskutinės dienos laukei labai įdomūs tavo receptukai
Pyp, vos ne paskutinės dienos laukei labai įdomūs tavo receptukai
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Saldžiasūrio skonio ir juntama šonine....nebūtinai jį tepti tik ant duonos....tinka prie vištienos arba kiaulienos vyniotinų kaip padažas, galima valgyti su blynais ir pan.
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Kas svarbiausia, ne aš, o sesė kažkaip pamatė šį konkursą ir liepė dalyvaut Smagu, kad mane prisiminėt!
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Kaip tave pamirši, kažkada būvai aktyvi dalyvė Smagu, kad bent retkarčiais užsukipyp rašė:Kas svarbiausia, ne aš, o sesė kažkaip pamatė šį konkursą ir liepė dalyvaut Smagu, kad mane prisiminėt!
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Dabar po truputį gyvenimas nusistovi, tai bandysiu užsukti dažniaudaida rašė:Kaip tave pamirši, kažkada būvai aktyvi dalyvė Smagu, kad bent retkarčiais užsukipyp rašė:Kas svarbiausia, ne aš, o sesė kažkaip pamatė šį konkursą ir liepė dalyvaut Smagu, kad mane prisiminėt!
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
vakar dienos eksperimentas
Plokščia moliūgų duona
150 g. Moliūgų minkštimo,
2.5 stiklinės kvietinių miltų,
1.5 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelis druskos,
3 šaukštai tarkuoto parmezano (naudojau žementalį)
1 kiaušinis,
0,5 šaukštelio cukraus,
2 šaukštai pomidorų pastos,
30 g. sviesto,
3 šaukštai pieno
moliūgų sėklų.
Moliūgą smulkiai sutarkuokite.
Miltus išmaišykite su kepimo milteliais, cukrum ir druska.
Į indą sudėkite moliūgą, miltų mišinį, sūrį, išplaktą kiaušinį, pieną ir pastą. Kad tešla neliptų, apsišlakstykite rankas aliejumi. Išminkykite tešlą.
Suformuokite kepaliuką.
Apdėkite moliūgų sėklomis ir sviesto gabaliukais arba tiesiog ištepkite ištirpintu sviestu.
Kepkite 200° C orkaitėje 25-30 minučių.
Labai skanu ir šilta, ir atvėsusi duonelė su naminiu sviestu. Skanaus
Plokščia moliūgų duona
150 g. Moliūgų minkštimo,
2.5 stiklinės kvietinių miltų,
1.5 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelis druskos,
3 šaukštai tarkuoto parmezano (naudojau žementalį)
1 kiaušinis,
0,5 šaukštelio cukraus,
2 šaukštai pomidorų pastos,
30 g. sviesto,
3 šaukštai pieno
moliūgų sėklų.
Moliūgą smulkiai sutarkuokite.
Miltus išmaišykite su kepimo milteliais, cukrum ir druska.
Į indą sudėkite moliūgą, miltų mišinį, sūrį, išplaktą kiaušinį, pieną ir pastą. Kad tešla neliptų, apsišlakstykite rankas aliejumi. Išminkykite tešlą.
Suformuokite kepaliuką.
Apdėkite moliūgų sėklomis ir sviesto gabaliukais arba tiesiog ištepkite ištirpintu sviestu.
Kepkite 200° C orkaitėje 25-30 minučių.
Labai skanu ir šilta, ir atvėsusi duonelė su naminiu sviestu. Skanaus
- Prikabinti failai
-
- HPIM3882.JPG (167.96 KiB) Peržiūrėta 9227 karus(ų)
-
- HPIM3883.JPG (166.9 KiB) Peržiūrėta 9227 karus(ų)
-
- HPIM3884.JPG (117.78 KiB) Peržiūrėta 9227 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
O Jurgi šventas.............. Duok riekelę, kąąąąą
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
prasom i svecius, dar like galiukas kepaliuko, jei iki vakaro suspesi tai gausi ir dvi riekutesRamunė rašė:O Jurgi šventas.............. Duok riekelę, kąąąąą
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Dabar labai noreciau paragaut Pyp dzemo su sonine ant tavo duonutes,Sinsan
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Nicole,jungiuosi i degustacijos vakareli Viskas laabai skaniai ir graziai atrodo
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Moliūgų džemas su šonine
Šitą tai tikrai bandysiu
O aš išsimainiau su kaimyne didelį savo moliūgą į du mažesnius ir padariau dar vieną patiekalą. Jei tik pavyks, atnešiu paragaut.
Šitą tai tikrai bandysiu
O aš išsimainiau su kaimyne didelį savo moliūgą į du mažesnius ir padariau dar vieną patiekalą. Jei tik pavyks, atnešiu paragaut.
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
o mano moliūgas balkone pupso, visi 16 kg.. nesumastau kaip ji sugadinti.. o jau ir laiko nebėra
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Vištiena įdarytas moliūgas
Reikės :
Moliūgo,
vištienos krūtinėlės,
Paprikos,
Morkos,
Konservuotų ananasų,
Bulvių ( galima keisti apvirtais ryžiais),
Svogūno,
Pipirų,druskos, vištienos prieskonių.
Moliūgui nuimame „keputytę“, gražiai išskobiame, papipriname, padruskiname ir paliekame keletui valandų. Vištieną supjaustome gabaliukais, pamarinuojame su grūstais pipirais ir vištienos prieskoniais.
Papriką supjaustome šiaudeliais, svogūną – kubeliais, morkas sutarkuojame.
Keptuvėje apkepiname vištieną ir daržoves, įdedame bulvių gabaliukų ir konservuotų ananasų. Imame moliūgą, jei yra skysčio – išpilame. Visą troškinuką pilame į moliūgą ir kepame orkaitėje apie 1.30 min. Jei moliūgas didesnis – ilgiau. Aš kepiau konvekcinėje 45 minutes.
Reikės :
Moliūgo,
vištienos krūtinėlės,
Paprikos,
Morkos,
Konservuotų ananasų,
Bulvių ( galima keisti apvirtais ryžiais),
Svogūno,
Pipirų,druskos, vištienos prieskonių.
Moliūgui nuimame „keputytę“, gražiai išskobiame, papipriname, padruskiname ir paliekame keletui valandų. Vištieną supjaustome gabaliukais, pamarinuojame su grūstais pipirais ir vištienos prieskoniais.
Papriką supjaustome šiaudeliais, svogūną – kubeliais, morkas sutarkuojame.
Keptuvėje apkepiname vištieną ir daržoves, įdedame bulvių gabaliukų ir konservuotų ananasų. Imame moliūgą, jei yra skysčio – išpilame. Visą troškinuką pilame į moliūgą ir kepame orkaitėje apie 1.30 min. Jei moliūgas didesnis – ilgiau. Aš kepiau konvekcinėje 45 minutes.
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Saunuole,Ramuniuk! As irgi buvau pasiruosus panasiai daryt pagal viena is siu receptu-
http://www.chefkoch.de/rezepte/97015120 ... erbis.html
http://www.chefkoch.de/rezepte/12725105 ... erbis.html
http://www.chefkoch.de/rezepte/97015120 ... erbis.html
http://www.chefkoch.de/rezepte/12725105 ... erbis.html
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Labai gražūs
Ir skanu baisiai. Ypač pats "troškintuvas"
Ir skanu baisiai. Ypač pats "troškintuvas"
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Aga,ten irgi raso,kad labai skanu valgant vis pagremzti tos "mesytes" nuo moliugo sieneliu
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
O tai sieneles kam palikti Nieks nebnor
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Iš tikrųjų labai skanu, Jūtate, Ilgai ruošiausi gamint, bet labai džiaugiuosi, kad prisiruošiau ir dar gaminsiu ne kartą
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
va čia tai bent gardėsis, Ramunėle
- Cukinija
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 465
- Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
- Pliusai: 27
- Miestas: Vilnius
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Nors forume apsilankau retai, gavusi pranešimą apie konkursą nusprendžiau sudalyvauti, nes šį rudenį gaminau originalius saldainius. Taigi:
Tamsūs pikantiški moliūgo saldainiai
1 kg prinokusiu moliūgo
½ kg cukraus
½ šaukšto citrinos rūgšties
muskato riešuto, gvazdikėlių, kvapiųjų pipirų, kadagio uogų (nedėjau), cinamono, imbiero, kmynų
spanguolių ir aronijos sulčių (pyliau tik aronijos)
Iš moliūgo išimti sėklas, nulupti žievę, supjaustyti gabalėliais ir, užbėrus cukrumi, palaikyti per naktį. Iš sulčių išgriebti moliūgus, sultis su prieskoniais užvirinti ir vėl dar karštas užpilti ant moliūgų. Palaikius 10-12 valandų virti ant mažos ugnies, kol moliūgai paskaidrėja, bet neištyžta. Paskui moliūgus išgriebti, nuvarvinti ir džiovinti (tam naudojau nekarštą orkaitę).
Išties pikantiška ir skanu! Gamindama antrą kartą, moliūgų kiekį padvigubinau, o cukraus pyliau maždaug 0,6 g - užteko.
Šaltinis: sena knygutė "Saldainiai"
Tamsūs pikantiški moliūgo saldainiai
1 kg prinokusiu moliūgo
½ kg cukraus
½ šaukšto citrinos rūgšties
muskato riešuto, gvazdikėlių, kvapiųjų pipirų, kadagio uogų (nedėjau), cinamono, imbiero, kmynų
spanguolių ir aronijos sulčių (pyliau tik aronijos)
Iš moliūgo išimti sėklas, nulupti žievę, supjaustyti gabalėliais ir, užbėrus cukrumi, palaikyti per naktį. Iš sulčių išgriebti moliūgus, sultis su prieskoniais užvirinti ir vėl dar karštas užpilti ant moliūgų. Palaikius 10-12 valandų virti ant mažos ugnies, kol moliūgai paskaidrėja, bet neištyžta. Paskui moliūgus išgriebti, nuvarvinti ir džiovinti (tam naudojau nekarštą orkaitę).
Išties pikantiška ir skanu! Gamindama antrą kartą, moliūgų kiekį padvigubinau, o cukraus pyliau maždaug 0,6 g - užteko.
Šaltinis: sena knygutė "Saldainiai"
- Amberr
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 484
- Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 19:56
- Pliusai: 6
- Miestas: Klaipeda
- Susisiekti:
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
kaip grazu ir visai nepanasu i moliuga
- Cukinija
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 465
- Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
- Pliusai: 27
- Miestas: Vilnius
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Aha. Galima apgaudinėti svečius.
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Kokie idomus saldainiai ir spalva kokia grazi!
O del Ramunes idaryto moliugo tai viskas - eisiu pirkti vel moliuga!
Jau laaabai viliojanciai atrodo!
O del Ramunes idaryto moliugo tai viskas - eisiu pirkti vel moliuga!
Jau laaabai viliojanciai atrodo!