Originaliausios kiaušinienės konkursas
Mano vaikai sekmadienį pusryčiams prašo "Karibų piratų kiaušinienės":
Išplakame 3 kaišinius su pienu, beriams "Vegetos". Sutarkuojam dešrelę ir fermentinio sūrio gabalėlį (kas mėgsta, vietoj dešros gali imti krabų lazdeles).Keptuvėje iškepame omletą, apkepus vinai pusei gražiai apverčiame, tada užberiame dešrelės ir sūrio mišinį, sulenkiame per pusę ir dar apkepam, kad kraštai suliptų. Puošiam ant kardo formos smeigtukų pasmeigtais pomidorų griežinėliais (bus vėliavos),dedam porą šaukštelių pomidorų padažo ( kad ir kraupiai skambiai, bet tai piratų kraujas ), o jei dar turim alyvuogių - bus ir bačkutės su paslėptais lobiais Girdėjau, jau rodomas filmo pratęsimas, taigi, turbūt teks jau tobulinti kiaušinienės receptą
Išplakame 3 kaišinius su pienu, beriams "Vegetos". Sutarkuojam dešrelę ir fermentinio sūrio gabalėlį (kas mėgsta, vietoj dešros gali imti krabų lazdeles).Keptuvėje iškepame omletą, apkepus vinai pusei gražiai apverčiame, tada užberiame dešrelės ir sūrio mišinį, sulenkiame per pusę ir dar apkepam, kad kraštai suliptų. Puošiam ant kardo formos smeigtukų pasmeigtais pomidorų griežinėliais (bus vėliavos),dedam porą šaukštelių pomidorų padažo ( kad ir kraupiai skambiai, bet tai piratų kraujas ), o jei dar turim alyvuogių - bus ir bačkutės su paslėptais lobiais Girdėjau, jau rodomas filmo pratęsimas, taigi, turbūt teks jau tobulinti kiaušinienės receptą
Dar niekada nevalgiau keptu topinambu su kiaušiniaisSiga rašė:Pavasarį visada kepu
KIAUŠINIENĘ SU TOPINAMBAIS
Visų pirma iš daržo parsinešame topinambų(pas mane jie veisiasi kaip piktžolės). Juos nulupame ir supjaustome griežinėliais, apkepiname svieste ir užpilame kiaušinio, tarkuoto sūrio ir grietinės plakiniu ir išsikepame
Reikės pas mamą išbandyti, ačiū
Kadangi aš sodo neturiu, tai mano sodas randasi turguje.... Perku aš topinambus nuo ankstyvo pavasario, ir labai skani daržovė man jinai, nors atrodo, kad piktžolė. Turiu tokias salotytes:
TOPINAMBŲ SALOTOS:
1 agurkas(žalias), ryšulėlis ridikėlių, 6-7 topinambai, apie 200 gr.graikinių riešutų, svogūnų laiškai, ir dar krapai, petražolės, j.pipirai - maišome su majonezu. Agurką, ridikėlius supjaustome, topinambai - per retą tarką, graikiniai susmulkinami peiliu. Skanu, pamėginkit
Reikėtų dėti prie salotų receptą, bet kadangi išėjo kalba apie topinambus
TOPINAMBŲ SALOTOS:
1 agurkas(žalias), ryšulėlis ridikėlių, 6-7 topinambai, apie 200 gr.graikinių riešutų, svogūnų laiškai, ir dar krapai, petražolės, j.pipirai - maišome su majonezu. Agurką, ridikėlius supjaustome, topinambai - per retą tarką, graikiniai susmulkinami peiliu. Skanu, pamėginkit
Reikėtų dėti prie salotų receptą, bet kadangi išėjo kalba apie topinambus
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
KIAUSINIENE SU RUKYTA ZUVIMI
4 kiausiniai;
200 g.rukytos zuvies;
80 g.sviesto;
50 g.fermentinio surio;
svogunu laisku;
pipiru ir druskos(pagal skoni).
Nuvalyta zuvis,isemus kaulus,suplesoma mazais gabaliukais ir apkepinama svieste.Ant jos supilama su mulkiai supjaustytais svogunu laiskais ir druska isplakti kiausiniai ir maisant iskepama.Paduodant i stala,imaisomas kubeliais supjaustytas fermentinis suris.
4 kiausiniai;
200 g.rukytos zuvies;
80 g.sviesto;
50 g.fermentinio surio;
svogunu laisku;
pipiru ir druskos(pagal skoni).
Nuvalyta zuvis,isemus kaulus,suplesoma mazais gabaliukais ir apkepinama svieste.Ant jos supilama su mulkiai supjaustytais svogunu laiskais ir druska isplakti kiausiniai ir maisant iskepama.Paduodant i stala,imaisomas kubeliais supjaustytas fermentinis suris.
Omleto vyniotinis su špinatais ir lašiša
Omletui
4 kiaušiniai
4 v. š. gazuoto mineralinio vandens
100 g špinatų
druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių
Įdarui
salotų lapų, apvirtų šparagų ar avokado
300 g rūkytos ar sūdytos lašišos
krapų, petražolių, grietinės
Blenderyje susmulkinti špinatus. Kiaušinius išplakti su mineraliniu vandeniu ir kitais ingredientais. Nedidelėje įkaitintoje keptuvėje iškepti is tos mases blynelius. Į juos įsukti salotų lapelių ir juostelėmis supjaustytos lašišos. Galima dar apkepti keptuvėje arba patiekti šaltus su grietine ir žalumynais.
Omletui
4 kiaušiniai
4 v. š. gazuoto mineralinio vandens
100 g špinatų
druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių
Įdarui
salotų lapų, apvirtų šparagų ar avokado
300 g rūkytos ar sūdytos lašišos
krapų, petražolių, grietinės
Blenderyje susmulkinti špinatus. Kiaušinius išplakti su mineraliniu vandeniu ir kitais ingredientais. Nedidelėje įkaitintoje keptuvėje iškepti is tos mases blynelius. Į juos įsukti salotų lapelių ir juostelėmis supjaustytos lašišos. Galima dar apkepti keptuvėje arba patiekti šaltus su grietine ir žalumynais.
Paskutinį kartą redagavo linissimo 25 Geg 2007, 16:05, redaguota 1 kartą(us).
Kiausiniene su nesmulkintais porais
Reikes : 4 poru, 350g pieno, 6 kiausiniu, 30 g fermentinio surio, svieziu petrazoliu, druskos, pipiru.
Kaip paruosti: porus nuplauti, supjaustyti i 15-20 cm ilgio gabalus ir isvirti garuose (apie 10 - 15min). Kiausinius, piena, druska, pipirus isplakti, prideti smulkintu petrazoliu. Poru stiebus sudeti i karsciui atsparu inda, uzpilti plakiniu ir kepti orkaiteje 5-7 min. Apibarstyti suriu ir patiekti. Skanaus.
Reikes : 4 poru, 350g pieno, 6 kiausiniu, 30 g fermentinio surio, svieziu petrazoliu, druskos, pipiru.
Kaip paruosti: porus nuplauti, supjaustyti i 15-20 cm ilgio gabalus ir isvirti garuose (apie 10 - 15min). Kiausinius, piena, druska, pipirus isplakti, prideti smulkintu petrazoliu. Poru stiebus sudeti i karsciui atsparu inda, uzpilti plakiniu ir kepti orkaiteje 5-7 min. Apibarstyti suriu ir patiekti. Skanaus.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vadinu paprastai
"Maistelis"
Į kepimo indą dedame eilėmis:
dešros griežinėliai, smulkiai supjaustytą papriką, svogūną, grybus ( bet kokie tinka, tik ne džiovinti), prieskonių, virtų bulvių griežinėlius.
2 arba 3 kiaušinius išplakame su pienu, įberiame tarkuoto sūrio, galima įdėti ir pomidorų padažo ( bet man - nelabai ), Viską gerai išplakame ir užpilame ant dešros ir bulvių.
Kepame orkaitėje apie pusvalandį.
Beje, svarbiausia - dešra ir bulvės, o daržoves galima kaitalioti pagal norą ir skonį ar šaldytuvo sudėtį
"Maistelis"
Į kepimo indą dedame eilėmis:
dešros griežinėliai, smulkiai supjaustytą papriką, svogūną, grybus ( bet kokie tinka, tik ne džiovinti), prieskonių, virtų bulvių griežinėlius.
2 arba 3 kiaušinius išplakame su pienu, įberiame tarkuoto sūrio, galima įdėti ir pomidorų padažo ( bet man - nelabai ), Viską gerai išplakame ir užpilame ant dešros ir bulvių.
Kepame orkaitėje apie pusvalandį.
Beje, svarbiausia - dešra ir bulvės, o daržoves galima kaitalioti pagal norą ir skonį ar šaldytuvo sudėtį
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Prisimėniau vieną Studentišką kiaušinienę
Mačiau ją kažkadą kepė bendroje virtuvėje.
Sugriebi šaldytuvė viską ką randi: sūris, grybai, dešra, lašiniai, svogūnai, pomidorai...žodžiu viską kas dera su kiaušiniais. Viską gerai apkepinį keptuvėje išskyrus sūrį. Paemi kokius 6-8 kiaušinius, išplaki su prieskoniai ir 1 šaukštų miltų. Ir užpili ant viršaus. Apkepi vieną pusę, tada blyną apverti, kepi iš kitos pusės. Prieš pateikiant apibarstai tarkuotu sūriu. Gaunasi laaaaabai stora kiaušinienė ir ją mačiau pro dūrų plyšį pjaustė kaip tortą.
Mačiau ją kažkadą kepė bendroje virtuvėje.
Sugriebi šaldytuvė viską ką randi: sūris, grybai, dešra, lašiniai, svogūnai, pomidorai...žodžiu viską kas dera su kiaušiniais. Viską gerai apkepinį keptuvėje išskyrus sūrį. Paemi kokius 6-8 kiaušinius, išplaki su prieskoniai ir 1 šaukštų miltų. Ir užpili ant viršaus. Apkepi vieną pusę, tada blyną apverti, kepi iš kitos pusės. Prieš pateikiant apibarstai tarkuotu sūriu. Gaunasi laaaaabai stora kiaušinienė ir ją mačiau pro dūrų plyšį pjaustė kaip tortą.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Aš irgi prisijungiuprie sirgalių komandos.
Lilina, o tu nemoki nupiešt plakačiuko, juk kompas - tas raz pliunut Atsiųstum, visos į demonstraciją drožtume
Lilina, o tu nemoki nupiešt plakačiuko, juk kompas - tas raz pliunut Atsiųstum, visos į demonstraciją drožtume
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 26 Geg 2007, 16:49, redaguota 1 kartą(us).
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Tortilla de patatas (Kiausiniene su bulvemis)
4 porcijos
mazdaug 8 vid. dydzio bulves,
8 kiausiniai,
aliejaus kepimui,
druskos pagal skoni.
Ikaitinti alieju (jo turi buti gana daug, ne kaip fritiurineje, bet netoli to), i ji suberti nuluptas ir gabaliukais, ne per storiausiai, supjaustytas ir padruskintas bulves. Bulves iskepti, kad viduje jau butu minkstos, bet is isores nesuskrudusios, nes nuo to tik nukentes kiausinienes skonis. Nupilti alieju nuo bulviu (si alieju bus galima naudoti kitos kiausinienes kepimui), palikti tik tiek, kad neprisviltu bekepdama kiausiniene, na mazdauk kokie 3 saukstai. Tada ant bulviu supilti isplaktus kiausinius, galima dar iberti druskos (jei netycia per mazai iberete i bulves). Kepti uzdengus, kol apacia sukietes. Tada labai atsargiai, kad neapsipiltumete, su dideliu dangciu ar leksta, kiausiniene apversti ir iskepti kita puse. Galima si procesa dar karteli pakartoti, kad graziai apkeptu.
Skanaus!!!!
Tokia tortilla galima ruosti su bet kuo. I blves dar galima ideti svogunu, tik juos reikia supjaustyti arba mazais gabaliukais, arba plonais siaudeliais, kad iskeptu ir neliktu traskantys. Taip pat labai skani kiausiniene su svieziais zaliais sparagais. Jei dar nebendete kiausinienes su sparagais, pabandykite. Tik sparagus reikia apkepti sik truputi ir tada jau ant ju supilti kiausinius, ir visa kita taip pat akaip aprasiau virsuje.
4 porcijos
mazdaug 8 vid. dydzio bulves,
8 kiausiniai,
aliejaus kepimui,
druskos pagal skoni.
Ikaitinti alieju (jo turi buti gana daug, ne kaip fritiurineje, bet netoli to), i ji suberti nuluptas ir gabaliukais, ne per storiausiai, supjaustytas ir padruskintas bulves. Bulves iskepti, kad viduje jau butu minkstos, bet is isores nesuskrudusios, nes nuo to tik nukentes kiausinienes skonis. Nupilti alieju nuo bulviu (si alieju bus galima naudoti kitos kiausinienes kepimui), palikti tik tiek, kad neprisviltu bekepdama kiausiniene, na mazdauk kokie 3 saukstai. Tada ant bulviu supilti isplaktus kiausinius, galima dar iberti druskos (jei netycia per mazai iberete i bulves). Kepti uzdengus, kol apacia sukietes. Tada labai atsargiai, kad neapsipiltumete, su dideliu dangciu ar leksta, kiausiniene apversti ir iskepti kita puse. Galima si procesa dar karteli pakartoti, kad graziai apkeptu.
Skanaus!!!!
Tokia tortilla galima ruosti su bet kuo. I blves dar galima ideti svogunu, tik juos reikia supjaustyti arba mazais gabaliukais, arba plonais siaudeliais, kad iskeptu ir neliktu traskantys. Taip pat labai skani kiausiniene su svieziais zaliais sparagais. Jei dar nebendete kiausinienes su sparagais, pabandykite. Tik sparagus reikia apkepti sik truputi ir tada jau ant ju supilti kiausinius, ir visa kita taip pat akaip aprasiau virsuje.
omletas su spinatais ir suriu
6 kiausiniai, 50g surio, 250g spinatu, 50g sviesto, prieskoniu, druskos
Keptuveje pakaitinkite puse sviesto, sudekite spinatus ir pakepinkite kol jie suminkstes.
Trynius atskirkite baltymu, trumpai paplakite ir supilkite i spinatus. Deti prieskonius. Baltymus isplakite iki putu.
Nedideliame puode pakaitinkite sviesta. Isplaktus baltymus sudekite i trynius su spinatais. Tada pilkite tirpinta sviesta.
Kepti kol omletas pagels is apacios ir siek tiek atsitrauks nuo keptuves krastu.
po to omleta apibarstyti suriu ir porai minuciu saukite i orkaite. patiekti perleksta pusiau.
6 kiausiniai, 50g surio, 250g spinatu, 50g sviesto, prieskoniu, druskos
Keptuveje pakaitinkite puse sviesto, sudekite spinatus ir pakepinkite kol jie suminkstes.
Trynius atskirkite baltymu, trumpai paplakite ir supilkite i spinatus. Deti prieskonius. Baltymus isplakite iki putu.
Nedideliame puode pakaitinkite sviesta. Isplaktus baltymus sudekite i trynius su spinatais. Tada pilkite tirpinta sviesta.
Kepti kol omletas pagels is apacios ir siek tiek atsitrauks nuo keptuves krastu.
po to omleta apibarstyti suriu ir porai minuciu saukite i orkaite. patiekti perleksta pusiau.