Originaliausios kiaušinienės konkursas
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai:1090
- Užsiregistravo:21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai:3
- Miestas:Barselona
- Susisiekti:
PIKANTISKA KIAUSINIENE
2 porcijos
1 didelis svogunas,
1-2 skilteles cesnako,
druskos,
3 saukstai alyvuogiu ar kitokio aliejaus,
3 saukstai kecupo,
pipiru, ivairiu zoleliu (pagal skoni: krapu, petrazoliu, baziliku ir pan.),
4 kiausiniai,
100 g fermentinio surio (¨Guoda¨ arba ¨Zementalio¨).
Svogunus ir cesnakus smulkiai sukapoti. Sumaisyti su druska ir pakepinti uzdengus ikatintame aliejuje, kad suminkstetu, bet nesuskrust, tada supilti kecupa ir patroskinti uzdengus ant silpnos ugnies apie 5 min. Ant troskinio imusti kiausinius, kad nesuplystu tryniai, apbarstyti smulkiai tarkuotu suriu ir iskepti (baltymai turi buti balti, tryniai skysti).
Patarimas: kepant kiausiniu, neuzdengite, nes tryniai sukieteja.
P.S. Jei toks receptas jau buvo, sorry, cia ju tiek daug, ir daug kopijuot, kad net nesivarginau visu skaityti.
PAPILDYTA:
Va cia kaip ja pagaminti su nuotraukomis: forumas/viewtopic.php?t=6404
2 porcijos
1 didelis svogunas,
1-2 skilteles cesnako,
druskos,
3 saukstai alyvuogiu ar kitokio aliejaus,
3 saukstai kecupo,
pipiru, ivairiu zoleliu (pagal skoni: krapu, petrazoliu, baziliku ir pan.),
4 kiausiniai,
100 g fermentinio surio (¨Guoda¨ arba ¨Zementalio¨).
Svogunus ir cesnakus smulkiai sukapoti. Sumaisyti su druska ir pakepinti uzdengus ikatintame aliejuje, kad suminkstetu, bet nesuskrust, tada supilti kecupa ir patroskinti uzdengus ant silpnos ugnies apie 5 min. Ant troskinio imusti kiausinius, kad nesuplystu tryniai, apbarstyti smulkiai tarkuotu suriu ir iskepti (baltymai turi buti balti, tryniai skysti).
Patarimas: kepant kiausiniu, neuzdengite, nes tryniai sukieteja.
P.S. Jei toks receptas jau buvo, sorry, cia ju tiek daug, ir daug kopijuot, kad net nesivarginau visu skaityti.
PAPILDYTA:
Va cia kaip ja pagaminti su nuotraukomis: forumas/viewtopic.php?t=6404
Paskutinį kartą redagavo zuikaite 03 Bir 2007, 18:51, redaguota 1 kartą(us).
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai:1090
- Užsiregistravo:21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai:3
- Miestas:Barselona
- Susisiekti:
O del vertinimo, tai padaryti kaip apkaluasas, reikia balsuoti patiems dalyviams, skirti tam laiko, o paskui tik rezultatas galutinis, ir viskas aisku, ir moderatorimas lengviau ir daug saziningiau.
Sutinku, kad tai eilinis zaidimas, bet vis norisi laimeti, o sansu mazai, jei bus sprendziama nuo receptu gausos, tai davai, visi kopijuojam, iklijuojma kuo daugiau... Bet ar is to butu naudos.
Sutinku, kad tai eilinis zaidimas, bet vis norisi laimeti, o sansu mazai, jei bus sprendziama nuo receptu gausos, tai davai, visi kopijuojam, iklijuojma kuo daugiau... Bet ar is to butu naudos.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Ne kiekybė, bet kokybė svarbu. manau, kad visoms tas aišku. O kopijuotojų buvo visuose konkursuose, ne išimtis ir šitaszuikaite rašė:O del vertinimo, tai padaryti kaip apkaluasas, reikia balsuoti patiems dalyviams, skirti tam laiko, o paskui tik rezultatas galutinis, ir viskas aisku, ir moderatorimas lengviau ir daug saziningiau.
Sutinku, kad tai eilinis zaidimas, bet vis norisi laimeti, o sansu mazai, jei bus sprendziama nuo receptu gausos, tai davai, visi kopijuojam, iklijuojma kuo daugiau... Bet ar is to butu naudos.
zuikaite rašė:O del vertinimo, tai padaryti kaip apkaluasas, reikia balsuoti patiems dalyviams, skirti tam laiko, o paskui tik rezultatas galutinis, ir viskas aisku, ir moderatorimas lengviau ir daug saziningiau.
Sutinku, kad tai eilinis zaidimas, bet vis norisi laimeti, o sansu mazai, jei bus sprendziama nuo receptu gausos, tai davai, visi kopijuojam, iklijuojma kuo daugiau... Bet ar is to butu naudos.
Sutinku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Mergaitės, o jūs pačios tas apklausas įsivaizduojate?
Tikrai ne gausa receptų lemia, kas laimės. Aš į Užgavėnių konkursą tik keletą buvau įdėjusi patiekaliukų, o gavau fotoaparatą Šį kartą - tikrai net negalvoju apie prizą, bet rašau, nes noriu pasidalinti receptais. O kolektyvo nuomonė jau pareikšta, ir,kiek suprantu, vienareikšmiška : mes už Tutsi sergam
Tikrai ne gausa receptų lemia, kas laimės. Aš į Užgavėnių konkursą tik keletą buvau įdėjusi patiekaliukų, o gavau fotoaparatą Šį kartą - tikrai net negalvoju apie prizą, bet rašau, nes noriu pasidalinti receptais. O kolektyvo nuomonė jau pareikšta, ir,kiek suprantu, vienareikšmiška : mes už Tutsi sergam
as irgi is dalies pritariu zuikaitei...Niutik rašė:zuikaite rašė:O del vertinimo, tai padaryti kaip apkaluasas, reikia balsuoti patiems dalyviams, skirti tam laiko, o paskui tik rezultatas galutinis, ir viskas aisku, ir moderatorimas lengviau ir daug saziningiau.
Sutinku, kad tai eilinis zaidimas, bet vis norisi laimeti, o sansu mazai, jei bus sprendziama nuo receptu gausos, tai davai, visi kopijuojam, iklijuojma kuo daugiau... Bet ar is to butu naudos.
Sutinku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PERLENKTAS OMLETAS SU SŪRIU
Jums reikės:
4 kiaušinių
2 riekelių fermentinio sūrio
1 v.š. grietinės
druskos, pipirų (pagal skonį)
aliejaus (kepimui)
Paruošimas:
Kiaušinius išplakti su grietine ir prieskoniais. Į maždaug 24 cm skersmens įkaitintą keptuvę su aliejumi supilti plakinį ir uždengus pakepti ant stiprios ugnies apie 1-2 min. Tada vienoje kiaušinienės pusėje sudėti sūrio riekeles, kad užimtų vietos iki vidurio keptuvės. Dar pakepinti uždengus dangčiu ant mažos ugnies, kol omletas bus beveik iškepęs, tačiau ant viršaus dar matysis šiek tiek skysčio. Tuomet imti medinę mentelę ir "apkloti" omleto pusę su sūriu kita puse, t.y. perlenkti per pusę. Tuomet truputį prilaikyti, kol užsifiksuos ir uždengus pakepinti dar apie vieną minutę. Tada omletą apversti (geriausia dviem mentelėmis) ir pakepinti kitą jo pusę dar apie 2-3 min. ant silpnos ugnies. Valgyti karštą! Skanaus!
Jums reikės:
4 kiaušinių
2 riekelių fermentinio sūrio
1 v.š. grietinės
druskos, pipirų (pagal skonį)
aliejaus (kepimui)
Paruošimas:
Kiaušinius išplakti su grietine ir prieskoniais. Į maždaug 24 cm skersmens įkaitintą keptuvę su aliejumi supilti plakinį ir uždengus pakepti ant stiprios ugnies apie 1-2 min. Tada vienoje kiaušinienės pusėje sudėti sūrio riekeles, kad užimtų vietos iki vidurio keptuvės. Dar pakepinti uždengus dangčiu ant mažos ugnies, kol omletas bus beveik iškepęs, tačiau ant viršaus dar matysis šiek tiek skysčio. Tuomet imti medinę mentelę ir "apkloti" omleto pusę su sūriu kita puse, t.y. perlenkti per pusę. Tuomet truputį prilaikyti, kol užsifiksuos ir uždengus pakepinti dar apie vieną minutę. Tada omletą apversti (geriausia dviem mentelėmis) ir pakepinti kitą jo pusę dar apie 2-3 min. ant silpnos ugnies. Valgyti karštą! Skanaus!
Ech tutsi tutsi vargsas ar vargse tu:)
Norejau taves paklausti TUTSI ar tu nors viena is situ kiausinieniu valgei, ar tik COPY PASTE darei is interneto. Gal atsiusti linkus ir ideti is kur darei COPY PASTE, siaip jog kas organizuoja sita reikala zinotu, zodis originalus reiskia kai ka kita o ne COPY PASTE.
Sekmes laimint keptuve:)
Sekmes laimint keptuve:)
Re: Ech tutsi tutsi vargsas ar vargse tu:)
kuriuos receptus as sugalvoju,taip ir pasakau,o visi kiti,tai tik mano isbandyti,as dviracio neisradineju.Ir pasakyciau kur tu eitum,bet pas mus keiktis negalima As ir pati galiu parasyti is kur zinau tuos receptus,bet esme ne tamePunzius rašė:Norejau taves paklausti TUTSI ar tu nors viena is situ kiausinieniu valgei, ar tik COPY PASTE darei is interneto. Gal atsiusti linkus ir ideti is kur darei COPY PASTE, siaip jog kas organizuoja sita reikala zinotu, zodis originalus reiskia kai ka kita o ne COPY PASTE.
Sekmes laimint keptuve:)
Paskutinį kartą redagavo Tutsi 31 Geg 2007, 12:08, redaguota 1 kartą(us).