Paaugliai viską žinoHazel rašė:iš kur tu žinai, kad ji nedaro? juk galima internete atrasti receptą ir jį išbandyti, patobulinti.coolmergyte rašė:eik eik tik pasakykit kad tutsi ar kaip ten ji nekopina radau jos parasytus interne kitose receptu puslapiuose tikrai nieko nedaro
Originaliausios kiaušinienės konkursas
Na taip, žinoma ir kaip aš anksčiau nepagalvojauRamunė rašė:Paaugliai viską žinoHazel rašė:iš kur tu žinai, kad ji nedaro? juk galima internete atrasti receptą ir jį išbandyti, patobulinti.coolmergyte rašė:eik eik tik pasakykit kad tutsi ar kaip ten ji nekopina radau jos parasytus interne kitose receptu puslapiuose tikrai nieko nedaro
Alpių kiaušinienė (jau rašiau prie "patiekalų iš kiaušinių)
3 asmenims:
6 kiaušiniai
350 g. tarkuoto sūrio
apie 25 g. sviesto
1 svogūnas
druska, juodi malti pipirai
Įkaitinti orkaitę iki 180 t., skardą ištepti sviestu, dugną padengti trintu sūriu (daugiau nei pusę kiekio), atsargiai įmušti 6 kiaušinius, pabarstyti pjaustytu svogūnu, pagardinti druska, pipirais, viršų pabarstyti likusiu tarkuotu sūriu, kad pilnai apklotų kiaušinius, padėlioti keletą gabalelių sviesto. Pašauti į orkaitę apie 15-20 min. Sūris turi išsilydyti. Patiekiant ant stalo, patiekalą galima pabarstyti žalumynais, svogūnu, duonos trupinėliais.
3 asmenims:
6 kiaušiniai
350 g. tarkuoto sūrio
apie 25 g. sviesto
1 svogūnas
druska, juodi malti pipirai
Įkaitinti orkaitę iki 180 t., skardą ištepti sviestu, dugną padengti trintu sūriu (daugiau nei pusę kiekio), atsargiai įmušti 6 kiaušinius, pabarstyti pjaustytu svogūnu, pagardinti druska, pipirais, viršų pabarstyti likusiu tarkuotu sūriu, kad pilnai apklotų kiaušinius, padėlioti keletą gabalelių sviesto. Pašauti į orkaitę apie 15-20 min. Sūris turi išsilydyti. Patiekiant ant stalo, patiekalą galima pabarstyti žalumynais, svogūnu, duonos trupinėliais.
Paskutinį kartą redagavo Hazel 03 Bir 2007, 21:29, redaguota 1 kartą(us).
-
- Naujokas
- Pranešimai: 6
- Užsiregistravo: 03 Bir 2007, 10:32
- Pliusai: 6
Omletas su paprika
1 nedidelė raudonoji paprika,
20 g fermentinio sūrio,
krapų, druskos, pipirų,
kiaušinis,
0,5 stiklinės pieno.
Papriką supjaustyti kubeliais arba skiltelėmis ir apkepinti svieste. Kiaušinį išplakti su pienu, sudėti tarkuotą sūrį, supjaustytus krapus, įberti druskos, pipirų ir išmaišius supilti į keptuvę ant paprikos. Kepti uždengus, kol gražiai pakils ir apskrus.
Skanaus!
1 nedidelė raudonoji paprika,
20 g fermentinio sūrio,
krapų, druskos, pipirų,
kiaušinis,
0,5 stiklinės pieno.
Papriką supjaustyti kubeliais arba skiltelėmis ir apkepinti svieste. Kiaušinį išplakti su pienu, sudėti tarkuotą sūrį, supjaustytus krapus, įberti druskos, pipirų ir išmaišius supilti į keptuvę ant paprikos. Kepti uždengus, kol gražiai pakils ir apskrus.
Skanaus!
-
- Naujokas
- Pranešimai: 6
- Užsiregistravo: 03 Bir 2007, 10:32
- Pliusai: 6
Sotusis omletas
4-5 kiaušiniai,
0,5 stiklinės pieno, 200 g rūkytos šoninės,
100 g pievagrybių,
100 g fermentinio sūrio,
nedidelis svogūnas,
pipirų,
grybų patiekalų prieskonių,
aliejaus.
Keptuvėje pakepti kubeliais supjaustytus lašinukus, svogūną ir pievagrybius. Išplakti kiaušinius su pienu ir prieskoniais. Plakinį supilti ant įkaitusių lašinukų, svogūno ir grybių. Užbarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu, uždengti ir kepti ant mažos ugnies.
4-5 kiaušiniai,
0,5 stiklinės pieno, 200 g rūkytos šoninės,
100 g pievagrybių,
100 g fermentinio sūrio,
nedidelis svogūnas,
pipirų,
grybų patiekalų prieskonių,
aliejaus.
Keptuvėje pakepti kubeliais supjaustytus lašinukus, svogūną ir pievagrybius. Išplakti kiaušinius su pienu ir prieskoniais. Plakinį supilti ant įkaitusių lašinukų, svogūno ir grybių. Užbarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu, uždengti ir kepti ant mažos ugnies.
-
- Naujokas
- Pranešimai: 6
- Užsiregistravo: 03 Bir 2007, 10:32
- Pliusai: 6
Omletas su ožkos sūriu
3-4 kiaušiniai,
nedidelis svogūnas,
3-4 nedidelės bulvės,
virtos su lupena,
100 g šaldytų žirnelių,
100 g minkšto ožkos sūrio,
alyvuogių aliejaus.
Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti įkaitintame aliejuje. Sudėti bulves, perpjautas perpus arba supjaustytas griežinėliais, ir atšildytus žirnelius. Lengvai maišant kepti keletą minučių.
Viską perdėti į kepimo skardą, užpilti išplaktais kiaušiniais ir kišti į įkaitintą orkaitę. Po 2-3 minučių ant viršaus uždėti ožkos sūrio gabaliukus, pagardinti prieskoniais ir dar pakepti, kol gražiai pagels. Patiekti su šviežių daržovių salotomis
3-4 kiaušiniai,
nedidelis svogūnas,
3-4 nedidelės bulvės,
virtos su lupena,
100 g šaldytų žirnelių,
100 g minkšto ožkos sūrio,
alyvuogių aliejaus.
Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti įkaitintame aliejuje. Sudėti bulves, perpjautas perpus arba supjaustytas griežinėliais, ir atšildytus žirnelius. Lengvai maišant kepti keletą minučių.
Viską perdėti į kepimo skardą, užpilti išplaktais kiaušiniais ir kišti į įkaitintą orkaitę. Po 2-3 minučių ant viršaus uždėti ožkos sūrio gabaliukus, pagardinti prieskoniais ir dar pakepti, kol gražiai pagels. Patiekti su šviežių daržovių salotomis
-
- Naujokas
- Pranešimai: 6
- Užsiregistravo: 03 Bir 2007, 10:32
- Pliusai: 6
Omletas su cukinijomis
2-3 mažos cukinijos,
5 kiaušiniai,
0,5 stiklinės pieno,
3 druskos,
maltų juodųjų pipirų,
50 g sviesto,
džiūvėsėlių formai pabarstyti.
Cukinijas nuplauti ir sutarkuoti. Kiaušinius išplakti su pienu, paskaninti druska ir pipirais, į kiaušinių plakinį sudėti cukinijas ir išmaišyti. Viską supilti į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą. Ant viršaus sudėti kubeliais supjaustytą sviestą. Kepti 170-200 laipsnių temperatūroje.
2-3 mažos cukinijos,
5 kiaušiniai,
0,5 stiklinės pieno,
3 druskos,
maltų juodųjų pipirų,
50 g sviesto,
džiūvėsėlių formai pabarstyti.
Cukinijas nuplauti ir sutarkuoti. Kiaušinius išplakti su pienu, paskaninti druska ir pipirais, į kiaušinių plakinį sudėti cukinijas ir išmaišyti. Viską supilti į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą. Ant viršaus sudėti kubeliais supjaustytą sviestą. Kepti 170-200 laipsnių temperatūroje.
-
- Naujokas
- Pranešimai: 6
- Užsiregistravo: 03 Bir 2007, 10:32
- Pliusai: 6
Omletas su pistacijomis
Tai omletas su daržovėmis, pagardintas pistacijomis ir žalumynais. Kepamas orkaitėje.
6 kiaušiniai
2 šaukštai aliejaus
0,5 vidutinio dydžio paprikos
200 g cukinijos (Cukinija)
1 pomidoro (Pomidorai)
juodųjų pipirų
druskos
šviežių žalumynų (krapų, petražolių, baziliko ir pan.)
0,5 stiklinės stambiai sukapotų pistacijų
Įkaitinkite orkaitę iki 1700C.
Išplakite kiaušinius.
Nedidelę kepimo formą ištepkite aliejumi ir į ją sudėkite supjaustytą pomidorą, papriką bei cukiniją. Daržoves neuždengtas kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 9 min.
Tada suberkite žalumynus, pipirus, supilkite išplaktus kiaušinius bei suberkite smulkintas pistacijas, suberkite druską.
Sumažinkite ugnį orkaitėje iki 1500C, dėkite omletą ir kepkite jį 25-30 min., kol kepinio paviršius pakils ir pagels. Jei omletui dar neiškepus jo viršus pradės degti, uždenkite jį folija.
Išėmę kepinį iš orkaitės, jį šiek tiek atvėsinkite.
Omletą su pistacijomis galima patiekti su šviežiais vaisiais ar salotomis.
Tai omletas su daržovėmis, pagardintas pistacijomis ir žalumynais. Kepamas orkaitėje.
6 kiaušiniai
2 šaukštai aliejaus
0,5 vidutinio dydžio paprikos
200 g cukinijos (Cukinija)
1 pomidoro (Pomidorai)
juodųjų pipirų
druskos
šviežių žalumynų (krapų, petražolių, baziliko ir pan.)
0,5 stiklinės stambiai sukapotų pistacijų
Įkaitinkite orkaitę iki 1700C.
Išplakite kiaušinius.
Nedidelę kepimo formą ištepkite aliejumi ir į ją sudėkite supjaustytą pomidorą, papriką bei cukiniją. Daržoves neuždengtas kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 9 min.
Tada suberkite žalumynus, pipirus, supilkite išplaktus kiaušinius bei suberkite smulkintas pistacijas, suberkite druską.
Sumažinkite ugnį orkaitėje iki 1500C, dėkite omletą ir kepkite jį 25-30 min., kol kepinio paviršius pakils ir pagels. Jei omletui dar neiškepus jo viršus pradės degti, uždenkite jį folija.
Išėmę kepinį iš orkaitės, jį šiek tiek atvėsinkite.
Omletą su pistacijomis galima patiekti su šviežiais vaisiais ar salotomis.
-
- Naujokas
- Pranešimai: 6
- Užsiregistravo: 03 Bir 2007, 10:32
- Pliusai: 6
Omletas su braškėmis
Keturioms porcijoms reikės:
2 kiaušinių,
0,5 stiklinės pieno (arba grietinėlės),
2 valg. šaukštų cukraus,
1 citrinos tarkuotos žievelės,
2 valg. šaukštų mėgstamos uogienės,
braškių.
Reklama
Kiaušinius suplakite su pienu (grietinėle), suberkite cukrų ir tarkuotą citrinos žievelę ir gerai išmaišykite.
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu sviesto, supilkite kiaušinių plakinį ir kepkite ant stiprios ugnies. Kai omletas ims tirštėti, apverskite, išdėkite ant jo uogienę, atsargiai susukdami kraštą peiliu.
Patiekite su braškėmis.
Skanaus!
Keturioms porcijoms reikės:
2 kiaušinių,
0,5 stiklinės pieno (arba grietinėlės),
2 valg. šaukštų cukraus,
1 citrinos tarkuotos žievelės,
2 valg. šaukštų mėgstamos uogienės,
braškių.
Reklama
Kiaušinius suplakite su pienu (grietinėle), suberkite cukrų ir tarkuotą citrinos žievelę ir gerai išmaišykite.
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu sviesto, supilkite kiaušinių plakinį ir kepkite ant stiprios ugnies. Kai omletas ims tirštėti, apverskite, išdėkite ant jo uogienę, atsargiai susukdami kraštą peiliu.
Patiekite su braškėmis.
Skanaus!
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Aš pjaustau cukinijas kubeliais ir kepu keptuvėje.orinta4ewer rašė:Omletas su cukinijomis
2-3 mažos cukinijos,
5 kiaušiniai,
0,5 stiklinės pieno,
3 druskos,
maltų juodųjų pipirų,
50 g sviesto,
džiūvėsėlių formai pabarstyti.
Cukinijas nuplauti ir sutarkuoti. Kiaušinius išplakti su pienu, paskaninti druska ir pipirais, į kiaušinių plakinį sudėti cukinijas ir išmaišyti. Viską supilti į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą. Ant viršaus sudėti kubeliais supjaustytą sviestą. Kepti 170-200 laipsnių temperatūroje.
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Del receptu, berods Ramune klause, reiketu siusti tik po viena recepta moderatorimas, ta, kuris, galvoji, kad vertas konkuruoti su kitais, tam skirti pvz. savaite ar pora savaiciu, tada moderatoriai paskelbia receptus, po viena is vieno dalyvio, sunumeravus, anonimiaskai, paskelbiama apklausa (skiriama mazdaug 1 men. balsavimui ar pan.), ir galiausiai suzinomi rezultatai. Na, o jei imanoma, apklausos rezultatus slepti iki apklausos pabaigos, tai is vis butu liux ir sazininga, ir niekam niekas negaletu uzkliuti (nors, zinoma, zmogus toks padaras, kad bet kas uzkliuna, o jei nera prie ko prikibti, tai susigalvoja, tokia jau natura ta zmogiska )
Na, va, cia mano toks pasiulymas. O dabar tai jau bus paciu moderatoriu galvos skausmas, ar daryti taip, ar panasiai ar is vis nedaryti
Na, va, cia mano toks pasiulymas. O dabar tai jau bus paciu moderatoriu galvos skausmas, ar daryti taip, ar panasiai ar is vis nedaryti
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Idejau nuoroda i kaip kas gaminama, kad matytusi, kaip daroma si kiausinienezuikaite rašė:PIKANTISKA KIAUSINIENE
2 porcijos
1 didelis svogunas,
1-2 skilteles cesnako,
druskos,
3 saukstai alyvuogiu ar kitokio aliejaus,
3 saukstai kecupo,
pipiru, ivairiu zoleliu (pagal skoni: krapu, petrazoliu, baziliku ir pan.),
4 kiausiniai,
100 g fermentinio surio (¨Guoda¨ arba ¨Zementalio¨).
Svogunus ir cesnakus smulkiai sukapoti. Sumaisyti su druska ir pakepinti uzdengus ikatintame aliejuje, kad suminkstetu, bet nesuskrust, tada supilti kecupa ir patroskinti uzdengus ant silpnos ugnies apie 5 min. Ant troskinio imusti kiausinius, kad nesuplystu tryniai, apbarstyti smulkiai tarkuotu suriu ir iskepti (baltymai turi buti balti, tryniai skysti).
Patarimas: kepant kiausiniu, neuzdengite, nes tryniai sukieteja.
P.S. Jei toks receptas jau buvo, sorry, cia ju tiek daug, ir daug kopijuot, kad net nesivarginau visu skaityti.
PAPILDYTA:
Va cia kaip ja pagaminti su nuotraukomis: forumas/viewtopic.php?t=6404
Man atrodo, kad su tuo balsavimu sunku būtųzuikaite rašė:Del receptu, berods Ramune klause, reiketu siusti tik po viena recepta moderatorimas, ta, kuris, galvoji, kad vertas konkuruoti su kitais, tam skirti pvz. savaite ar pora savaiciu, tada moderatoriai paskelbia receptus, po viena is vieno dalyvio, sunumeravus, anonimiaskai, paskelbiama apklausa (skiriama mazdaug 1 men. balsavimui ar pan.), ir galiausiai suzinomi rezultatai. Na, o jei imanoma, apklausos rezultatus slepti iki apklausos pabaigos, tai is vis butu liux ir sazininga, ir niekam niekas negaletu uzkliuti (nors, zinoma, zmogus toks padaras, kad bet kas uzkliuna, o jei nera prie ko prikibti, tai susigalvoja, tokia jau natura ta zmogiska )
Na, va, cia mano toks pasiulymas. O dabar tai jau bus paciu moderatoriu galvos skausmas, ar daryti taip, ar panasiai ar is vis nedaryti
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Nusprendžiau ir aš sudalyvauti konkurse, labai jau keptuvės reikia Mano kiaušinienė paprastai paruošiama, skani, bet originali, nekasdieniška, net svečią galima pavaišinti. Galima improvizuoti kaip tik norit, papildyti įvairiaii ingredientais (dešra, daržovėmis ir pan.). Proporcijos tokios: jeigu kepama kiaušinienė be priedų, tuomet vienam kiaušiniui, imama viena riekutė duonos.
Kiaušinienė krepšeliuose
Forminės baltos duonos riekelių;
Kiaušinių;
Tarkuoto sūrio;
Šlakelis pieno ar vandens;
Druskos; pipirų;
Sviesto.
Nuo duonos rieklių nupjaustome pluteles ir plonai iškočiojame. Keksiukų kepimo indą ištepame sviestu ir išklojame duonos riekelėmis. Pripildome kiaušinių, sūrio, pieno (vandens) ir prieskonių plakiniu. Kepame 160-180 0C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.
Kiaušinienė krepšeliuose
Forminės baltos duonos riekelių;
Kiaušinių;
Tarkuoto sūrio;
Šlakelis pieno ar vandens;
Druskos; pipirų;
Sviesto.
Nuo duonos rieklių nupjaustome pluteles ir plonai iškočiojame. Keksiukų kepimo indą ištepame sviestu ir išklojame duonos riekelėmis. Pripildome kiaušinių, sūrio, pieno (vandens) ir prieskonių plakiniu. Kepame 160-180 0C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Labai faini lizdeliaiForelle rašė:Nusprendžiau ir aš sudalyvauti konkurse, labai jau keptuvės reikia Mano kiaušinienė paprastai paruošiama, skani, bet originali, nekasdieniška, net svečią galima pavaišinti. Galima improvizuoti kaip tik norit, papildyti įvairiaii ingredientais (dešra, daržovėmis ir pan.). Proporcijos tokios: jeigu kepama kiaušinienė be priedų, tuomet vienam kiaušiniui, imama viena riekutė duonos.
Kiaušinienė krepšeliuose