Originaliausios kiaušinienės konkursas
Ryt sveikinsime nugalėtoją.
Parašysiu ir aš receptų, nors laimėti nesitikiu.
Omletas su riešutais: 6 kiaušiniai, sauja riešutų, tarkuotų krienų, stiklinė grietinėlės, po žiupsnelį pipirų ir druskos. Riešutai sukapojami. Į kiaušinius sudedami riešutai, krienai, grietinė, paplakama ir kepama keptuvėje.
Omletas su įdaru:6kiaušiniai, 2-3šaukštai miltų, 2šaukštai grietinės, druskos. Viskas suplakama ir supilama į skardą, kepama orkaitėje. Įdarui: morkos, žali žirneliai, truputis miltų, druskos, grietinės. Daržovės patroškinamos vandenyje(jo turi būti nedaug), beriami pakepinti miltai, druska, jei norisi - cukrus, grietinė, dar patroškinama. Iškepęs ir atvėsęs omletas apdedamas įdaru ir sulankstomas, tada vėl šaunamas į orkaitę.
Parašysiu ir aš receptų, nors laimėti nesitikiu.
Omletas su riešutais: 6 kiaušiniai, sauja riešutų, tarkuotų krienų, stiklinė grietinėlės, po žiupsnelį pipirų ir druskos. Riešutai sukapojami. Į kiaušinius sudedami riešutai, krienai, grietinė, paplakama ir kepama keptuvėje.
Omletas su įdaru:6kiaušiniai, 2-3šaukštai miltų, 2šaukštai grietinės, druskos. Viskas suplakama ir supilama į skardą, kepama orkaitėje. Įdarui: morkos, žali žirneliai, truputis miltų, druskos, grietinės. Daržovės patroškinamos vandenyje(jo turi būti nedaug), beriami pakepinti miltai, druska, jei norisi - cukrus, grietinė, dar patroškinama. Iškepęs ir atvėsęs omletas apdedamas įdaru ir sulankstomas, tada vėl šaunamas į orkaitę.
OMLETO IR KEPENELIŲ "TORTAS" (bet kokių, man skaniausia su vištienos)...
Išbandžiau tokį receptą, nors tai ir ne kiaušinienė, bet su kiaušiniene..
Reikės: 0,5 kg kepenėlių, 2 valg.šaukštai miltų, svogūnas, 4 kiaušiniai, pieno omletui, majonezas, druska, pipirai, žalumynai. Kepenis kartu su svogūnu sumalti. Pasūdyti, pipirų įdėti, įmušti 1 kiaušinį ir miltus sudėti. Iškepti kaip blynus lietiniams, tik apversti juos sunkoka - byra. Galima tą blyną supjaustyti į 4 dalis, tada versti.
Dabar reikia pasigaminti kiaušinių omletus: išplakti 3 kiaušinius su pienu, prieskoniais, druska, galima truputuką sodos įdėti, ir iškepti omletus - vienu mažiau, negu išsikepėm kepenelių blynus. Dabar daryti tą "tortą": dėti kepenėlių blyną, tada omleto blyną pertepant majonezu, tik ne perdaug, kad netekėtų pro kraštus,pabarstant žalumynais. Taip susluoksniuoti visą "tortą", palaikyti šaldytuve, kad susitovėtų, papuošti žalumynais ir ... SKANAUS
Iš www.good-cook.ru
Išbandžiau tokį receptą, nors tai ir ne kiaušinienė, bet su kiaušiniene..
Reikės: 0,5 kg kepenėlių, 2 valg.šaukštai miltų, svogūnas, 4 kiaušiniai, pieno omletui, majonezas, druska, pipirai, žalumynai. Kepenis kartu su svogūnu sumalti. Pasūdyti, pipirų įdėti, įmušti 1 kiaušinį ir miltus sudėti. Iškepti kaip blynus lietiniams, tik apversti juos sunkoka - byra. Galima tą blyną supjaustyti į 4 dalis, tada versti.
Dabar reikia pasigaminti kiaušinių omletus: išplakti 3 kiaušinius su pienu, prieskoniais, druska, galima truputuką sodos įdėti, ir iškepti omletus - vienu mažiau, negu išsikepėm kepenelių blynus. Dabar daryti tą "tortą": dėti kepenėlių blyną, tada omleto blyną pertepant majonezu, tik ne perdaug, kad netekėtų pro kraštus,pabarstant žalumynais. Taip susluoksniuoti visą "tortą", palaikyti šaldytuve, kad susitovėtų, papuošti žalumynais ir ... SKANAUS
Iš www.good-cook.ru
Tiesiog mano receptai nėra tokie originalūs ir įspūdingi. Aš darau su žemės riešutais. Galbūt tiktų ir anakardžių arba lazdynų.Forelle rašė:O gal? Juk negali žinoti kaip būna.Ligita rašė:Parašysiu ir aš receptų, nors laimėti nesitikiu.
Omletas su riešutais:
O kokie riešutai tinkamiausi? Su kokias dariusi?
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Visų yra kažkiek įspūdingi. Tau gal jau atsibodęs, o kitam - tai naujiena. Kaip ir man šis su riešutais. Tikrai kažkas įdomaus. Jaučiu, kad su anakardžiais pabandysiu kada.Ligita rašė:Tiesiog mano receptai nėra tokie originalūs ir įspūdingi. Aš darau su žemės riešutais. Galbūt tiktų ir anakardžių arba lazdynų.Forelle rašė:O gal? Juk negali žinoti kaip būna.Ligita rašė:Parašysiu ir aš receptų, nors laimėti nesitikiu.
Omletas su riešutais:
O kokie riešutai tinkamiausi? Su kokias dariusi?
Malonu, kad susidomėjai. Neturėtum nusivilti.Forelle rašė:Visų yra kažkiek įspūdingi. Tau gal jau atsibodęs, o kitam - tai naujiena. Kaip ir man šis su riešutais. Tikrai kažkas įdomaus. Jaučiu, kad su anakardžiais pabandysiu kada.Ligita rašė:Tiesiog mano receptai nėra tokie originalūs ir įspūdingi. Aš darau su žemės riešutais. Galbūt tiktų ir anakardžių arba lazdynų.Forelle rašė: O gal? Juk negali žinoti kaip būna.
O kokie riešutai tinkamiausi? Su kokias dariusi?
Neįsivaizduoju, kaip Andron ir Daida išrinks nugalėtoją. Aš kiekvienai po keptuvęs duočiau, jei galėčiau.
Na manau, kad nepagadinsi Nes as taip pat ne visada dedu spinatus. Dedu visas laiskines darzoves, kartais labai smulkiai pjaustyta paprika ar brokolius. Na tinka visakas, kas greit verda garuose.Ramunė rašė:Pabandysiu, o vietoj špinatų ( neturiu), įdėsiu svogūnlaiškių smulkių. Gal nepagadinsiu skoniolinissimo rašė: Sveikuoliu omletas, virtas garuose
Skanu, sveika ir dietiska. Skanaus!
Na ir dar viena kiausiniene
Kiausiniene " aprenk kopusta"
Produktai :
4 kiausiniai,
4 valg. saukstai vandens ar pieno, galim ir grietineles (neriebu - riebiau - riebiausiai ),
druskos, megiamu prieskoniu.
200g ziedinio kopusto
30 gramu ( 2 valg. saukstai)sviesto
3 valg. saukstai maltu dziuveseliu
Gamyba:
Kiausinius, vandeni, druska ir prieskonius isplakti. Ziedini kopusta susmulkinti, pakepinti svieste apie 10min, supilti dziuveselius ir dar siek tiek pakepti, tada supilti plakini ir pamaisant ( nes tada kiausiniene aplips kopusta ir jis bus aprengtas ) kepti apie 10min. Skanaus!
Man perskaicius sitos kiausinienes recepta net seile nutiso Reiks savaitgali pabandyt.Ligita rašė:Ryt sveikinsime nugalėtoją.
Omletas su riešutais: 6 kiaušiniai, sauja riešutų, tarkuotų krienų, stiklinė grietinėlės, po žiupsnelį pipirų ir druskos. Riešutai sukapojami. Į kiaušinius sudedami riešutai, krienai, grietinė, paplakama ir kepama keptuvėje.
Ir dar vienas receptukas
Puri kiausiniene kiekvieno skoniui
4 kiaušiniai (3 - ju kiausiniu trynius atskirti nuo baltymu)
3/4 stiklinės pieno
2 šaukštai miltų
juodųjų pipirų, druskos
smulkiai kapotų žalumynų
1 visa kiausini ir 3 trynius isplakti su pienu,miltais, prieskoniais ir zalumynais. Baltymus isplakti atskirai ir imaisyti i plakini.
Kiausinienes pagrindas gali būti įvairus, pvz.
šparaginės pupelės,
sūris su pakepinta kubeliais duona,
pakepintas batonas,
kumpis,
obuoliai,
darzoves ir t.t. Na, kas kam patinka.
Ant paruosto pagrindo supilti plakini ir kepti apie 10 min uzdengtoje keptuveje. Skanaus!