Vasarinio kepsnio konkursas

Čia rengiame įvairius konkursus bei viktorinas. Laimėtojai gauna prizus :).

Moderatoriai: Tutsi, Jacinta

Koks patiekalas verčiausiais "Vasarinio kepsnio" pergalės?

Apklausa baigėsi 26 Bir 2008, 14:44

Sotusis didkepsnis
7
16%
Folijoje kepta mėsa su daržovėmis
1
2%
Kepsnys "Drugelis"
8
18%
Mini veršienos kepsniukai su abrikosais ir abrikosu padažu
13
29%
Kepsnys su 7 prieskoniais
11
24%
Žuvies kepsnys "Vasara"
5
11%
 
Viso balsų: 45

Vartotojo avataras
Mille
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1925
Užsiregistravo: 28 Rgp 2007, 23:06
Pliusai: 52
Miestas: Vilnius

Standartinė Mille » 17 Bir 2008, 18:23

Oj ne, be pribumbasų bus mano patiekalas. Tiesiog daržovių reiks užsipirkt ir pagrindinio ingrediento - mėsytės ;)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Bir 2008, 18:27

aisku :wink:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 17 Bir 2008, 19:20

Tutsi rašė:tai ka jau tokio superinio sumastei :shock: :roll:
Nesuperinio, tik prieskonių mišinį pati gaminuos. Bet jau neradau savo pipiriukų, tai keisim kitais.

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 17 Bir 2008, 20:47

Tutsi rašė:as irgi dalyvausiu,gal bus geriau kuria diena :roll: O Duzike gales isragauti :D


NU RAGAUSIM RAGAUSIM :P

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 17 Bir 2008, 21:14

gundot dalyvaut :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Bir 2008, 21:47

nera ko gundyti,dalyvauk ir psio :wink:

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 18 Bir 2008, 11:37

vakar beuzmiegant sove ideja del vasarinio kepsnio :D

seip biski pisikabinciau del "kuo daugiau prieskoniu"...mano nuomone kuo daugiau prieskoniu, tuo didesnis snipstas, nes uzgozia naturalu patiekalo skoni...gal geriau butu pavadinimas "kuo geresnis prieskoniu derinys"....

Savo taisykliu nepersu, tik seip samprotauju....seip viskas ok...bandysiu dalyvauti :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 18 Bir 2008, 11:45

o mano nuomone,kas per daug,tas nesveika,visur reikia su protu :wink:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 19 Bir 2008, 01:17

pyp rašė:vakar beuzmiegant sove ideja del vasarinio kepsnio :D

seip biski pisikabinciau del "kuo daugiau prieskoniu"...mano nuomone kuo daugiau prieskoniu, tuo didesnis snipstas, nes uzgozia naturalu patiekalo skoni...gal geriau butu pavadinimas "kuo geresnis prieskoniu derinys"....

Savo taisykliu nepersu, tik seip samprotauju....seip viskas ok...bandysiu dalyvauti :D
Svarbu, kad butų skanu :D , kaip tuomet šovė į galvą taip ir parašiau :oops:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 19 Bir 2008, 17:50

Na ir as bandysiu dalyvauti konkurse :oops: :roll:
Stai atiduodu kepsni jusu teismui :roll: :oops:
Visas receptas prie kaip kas gaminama :wink:

Va nuoroda forumas/viewtopic.php?t=7667
Prikabinti failai
IMG_0347.JPG
Folijoje kepta mesa su darzovemis
IMG_0347.JPG (48.93 KiB) Peržiūrėta 7207 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo duziki 19 Bir 2008, 18:53, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 19 Bir 2008, 21:34

Kepsnys "Drugelis"

800 g kiaulienos nugarinės (9 kepsneliai)
2 Mozarelos sūrio gabaliukai
2 nedideli pomidorai
Keletas alyvuogių
9 pailgos šalto rūkymo šoninės juostelės
Poro lapelis
Alyvų aliejaus
Druskos, pipirų, imbiero miltelių, džiovintų salieru lapelių

Kiaulienos nugarinę padalinti į 9 dalis. Kiekvieną gabalėlį išmušti muštuku. Iš alyvų aliejaus, druskos, juodųjų pipirų, imbiero ir salierų lapelių padaryti mišinį ir juo išteptus kepsnelius palikti 0,5 pastovėti.
Kepsnelį suformuoti kaip bantuką, perrišti šoninės juostele ir persmeigti mediniu pagaliuku.
Pomidorus, sūrį ir alyvuoges supjaustyti griežinėliais. Skardą ištepti aliejumi, į ją dėti kepsnelius, ant kiekvieno "drugelio" sparnelio dėti po mozarelos sūrio griežinėlį, ant jo pomidoro griežinėlį, o ant pomidoro, alyvuogės griežinėlį.
Kepti 180C orkaitėje, kol mėsa iškeps.
Paimti tiek alyvuogių kiek yra kepsnelių, kiekvieną jų įpjaukite ir įsodinkite į įpjovas iš poro išpjautas plonas juosteles. Tai bus drugelio galvytė.
Išėmus kepsnius iš orkaitės, ant smeigtuko užmaukite galvytes.
Patiekiau su ryžiais ir salotomis iš: 1 cukinijos, 2 agurkų, 2 pomidorų, kelių poro griežinėliu...saslotas užpyliau alyvų aliejumis ir pagardinau citrina.
Prikabinti failai
IMG_0645.JPG
IMG_0645.JPG (47.75 KiB) Peržiūrėta 7180 karus(ų)
IMG_0648.JPG
IMG_0648.JPG (48.04 KiB) Peržiūrėta 7180 karus(ų)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 19 Bir 2008, 21:35

Jau kaip gražiai atrodo :!:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Bir 2008, 21:43

tikrai graaaazu ir neabejoju,kad skanu :D

Vartotojo avataras
angeliuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1931
Užsiregistravo: 15 Lap 2007, 18:10
Pliusai: 1
Miestas: Boston

Standartinė angeliuke » 19 Bir 2008, 21:44

:hubba: super

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 19 Bir 2008, 21:50

aciu paciu :wink:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 20 Bir 2008, 09:58

Nu saunuoles duziki ir pyp! :luks:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Bir 2008, 17:13

Atiduodu ir as savo kurini jusu teismui :oops:
Skonis super,tik atsiprasau uz nuotrauku kokybe :!:

Mini veršienos kepsniukai su abrikosais ir abrikosiniu padažu

Reikės:

versienos file;
konservuotu abrikosu;
prieskoniu-kvapniuju pipiru,sheri pipiru;citrininiu pipiru;lauzo kepsnio pipiru;sojos gribu skonio padazo;cesnako ar jo granuliu;baltuju pipiru.
balto vyno (saldaus).

Padazui:

abrikosu sirupo;
1 saukstas miltu;
truputis alivuogiu aliejaus;
truputi smulkintu abrikosu;
pipiru;
universaliu prieskoniu.

Versiena supjaustome riekelemis,lengvai pamusame,suprieskoniuojame ir paliekame porai valandu.
I pamustos mesytes gabaliuka,dedame abrikoso pusele ir sueme virsuje susmeigiame mediniu pagaliuku.
Dedame i kepimo inda,ipilame apie 300 ml. vyno ir dedame i ikaitinta orkaite panasiai 1 valandai.

Pasigaminame padaza:

i ikaitinta alieju,pilame miltus,pakepiname,tada supilame apie 300 ml.abrikosu sirupo (kur buvo abrikosai),taip pat supilame skysti,kuris liko iskepus mesyte.Sudedame kelis smulkintus abrikosus ir viska gerai issukame.Pagardiname pipiriukais ir kitais megstamais prieskoniais.
Patiekiame su padazu ir salotomis.
Prikabinti failai
IMGP0880.JPG
IMGP0880.JPG (37.76 KiB) Peržiūrėta 7125 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Bir 2008, 17:18

O čia mano stiliuys, turėtų patikti. :hubba: Artimiausiu laiku buspagamita :geles:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Bir 2008, 17:19

ir mano slibiniokams patiko :D nei kvapo neliko :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Bir 2008, 17:20

Sakau, kad skanu turi būti :wink:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 21 Bir 2008, 20:15

Tutsi rašė:ir mano slibiniokams patiko :D nei kvapo neliko :roll:

PRASYCIAU IR MAN PALIKTI :twisted: :lol: :lol: :lol:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 22 Bir 2008, 16:02

Kepsnys su 7 prieskoniais

forumas/viewtopic.php?p=113608#113608

Prieskonių mišiniui:

Žvaigždinio anyžiaus,
pankolio sėklų;
cinamono;
sičuano pipirų; (neturint galima keisti juodaisiais);
gvazdikėlių;
baltųjų pipirų;
malto imbiero.

Marinatui (~350 g mėsos):
40 ml balto sauso vyno;
1-1,5 š. prieskonių mišinio;
1 š. aliejaus;
1 a.š. cukraus arba medaus;
1 smulkiai supjaustyta skiltelė česnako;
3 š. sojos padažo.

Atskirai sumalti visus prieskonius ir padaryti mišinį, kuriam juos imti tokiom proporcijom:

1,5 a.š. žvaigždinio anyžiaus,
2.5 a.š. pankolio sėklų;
1,5 a.š. cinamono;
0,5 a.š. sičuano pipirų;
0,5 a.š. gvazdikėlių;
0,5 a.š. baltųjų pipirų;
0,5 a.š. malto imbiero.

Marinatui visus produktus sumaišome. Mėsą dedame į tvirtą maišelį, užpilame marinatu, gerai pasklaidome ir dedame į šaldytuvą kelioms valandoms. Kas kažkiek laiko, galima mėsą pavartyti, kad tolygiau įsigertų prieskoniai. Išėmus, dėti į kepimo indą, uždengti folija ir kepti 40-60 min, priklausomai nuo gabalo dydžio. Likus 10-15 min iki kepimo pabaigos, foliją nuimti.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
angeliuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1931
Užsiregistravo: 15 Lap 2007, 18:10
Pliusai: 1
Miestas: Boston

Standartinė angeliuke » 22 Bir 2008, 20:02

Super :hubba:

Vartotojo avataras
Mille
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1925
Užsiregistravo: 28 Rgp 2007, 23:06
Pliusai: 52
Miestas: Vilnius

Standartinė Mille » 23 Bir 2008, 10:59

Šaunuolės visos dalyvės, siunčiu pagyrimus :)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 23 Bir 2008, 11:03

O kodėl tu prie šaunuolių būrio neprisijungi? Dar laiko yra

Vartotojo avataras
Mille
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1925
Užsiregistravo: 28 Rgp 2007, 23:06
Pliusai: 52
Miestas: Vilnius

Standartinė Mille » 23 Bir 2008, 11:45

Forelle rašė:O kodėl tu prie šaunuolių būrio neprisijungi? Dar laiko yra
Pati kalta, kad snaudžiau iki paskutinių dienų, o dabar paprasčiausiai nėr kuo nufotografuot. Daugiau nebesnausiu taip ilgai :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Bir 2008, 13:07

labai megstu tokias mesytes :wink: :luks:

Vartotojo avataras
erneka
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2102
Užsiregistravo: 27 Vas 2007, 11:20
Pliusai: 229
Miestas: Šiauliai

Standartinė erneka » 23 Bir 2008, 15:25

Na, kadangi buvau pasižadėjusi, negalėjau nesudalyvauti ir aš :roll: Tuom pačiu pasidarėm pramogą šeimai ir smagiai lauke pabuvom, nors lietutis ir neleido pavalgyt lauke :roll:

Žuvies kepsnys "Vasara"



3 menkės file gabaliukai
5 šaukštai aliejaus
2 šaukštai sojų padažo
1 a.š. žuvies prieskonių
0,5 a.š. aštrių lauko kepsnių prieskonių
0,5 a.š baravykų su prieskoninėmis žolelėmis prieskonių
pipirų
1 a.š medaus
1 citrinos
100g fermentinio sūrio
1 saldžiosios paprikos (nebūtinai)

Žuvies file nuplauname ir nusausiname. Marinatui sumaišome aliejų su sojų padažu ir visais priskoniais, įdedam medau ir gerai išmaišome. File gabalėlius įtriname šiuo marinatu, pašlakstome citrinos sultimis ir leidžiame pasimarinuoti bent 30 min. Groteles patepame aliejumi, sudedame file ir kepam iš abiejų pusių po 5 - 7 min. Baigiant kepti sudėlioti juostelėmis pjaustytą sūrį ir padaryti žvynelius iš paprikos. Tiekiame su virtais ryžiais ir šviežiom daržovėm. Labai skanu su ant grotelių keptais ananasų griežinėliais. Skanaus.
Prikabinti failai
DSCF5530.JPG
DSCF5530.JPG (47.43 KiB) Peržiūrėta 7008 karus(ų)
DSCF5538.JPG
DSCF5538.JPG (32.47 KiB) Peržiūrėta 7044 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo erneka 24 Bir 2008, 17:23, redaguota 2 kartą(us).

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 24 Bir 2008, 10:30

Super, panos, labai gražu 041 geras idejas pažėrėt ;)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Bir 2008, 09:49

tai kur rezultatai :merg2:

Užrakinta