Vasarinio kepsnio konkursas
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
vakar beuzmiegant sove ideja del vasarinio kepsnio
seip biski pisikabinciau del "kuo daugiau prieskoniu"...mano nuomone kuo daugiau prieskoniu, tuo didesnis snipstas, nes uzgozia naturalu patiekalo skoni...gal geriau butu pavadinimas "kuo geresnis prieskoniu derinys"....
Savo taisykliu nepersu, tik seip samprotauju....seip viskas ok...bandysiu dalyvauti
seip biski pisikabinciau del "kuo daugiau prieskoniu"...mano nuomone kuo daugiau prieskoniu, tuo didesnis snipstas, nes uzgozia naturalu patiekalo skoni...gal geriau butu pavadinimas "kuo geresnis prieskoniu derinys"....
Savo taisykliu nepersu, tik seip samprotauju....seip viskas ok...bandysiu dalyvauti
Svarbu, kad butų skanu , kaip tuomet šovė į galvą taip ir parašiaupyp rašė:vakar beuzmiegant sove ideja del vasarinio kepsnio
seip biski pisikabinciau del "kuo daugiau prieskoniu"...mano nuomone kuo daugiau prieskoniu, tuo didesnis snipstas, nes uzgozia naturalu patiekalo skoni...gal geriau butu pavadinimas "kuo geresnis prieskoniu derinys"....
Savo taisykliu nepersu, tik seip samprotauju....seip viskas ok...bandysiu dalyvauti
Na ir as bandysiu dalyvauti konkurse
Stai atiduodu kepsni jusu teismui
Visas receptas prie kaip kas gaminama
Va nuoroda forumas/viewtopic.php?t=7667
Stai atiduodu kepsni jusu teismui
Visas receptas prie kaip kas gaminama
Va nuoroda forumas/viewtopic.php?t=7667
- Prikabinti failai
-
- Folijoje kepta mesa su darzovemis
- IMG_0347.JPG (48.93 KiB) Peržiūrėta 9574 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo duziki 19 Bir 2008, 18:53, redaguota 1 kartą(us).
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Kepsnys "Drugelis"
800 g kiaulienos nugarinės (9 kepsneliai)
2 Mozarelos sūrio gabaliukai
2 nedideli pomidorai
Keletas alyvuogių
9 pailgos šalto rūkymo šoninės juostelės
Poro lapelis
Alyvų aliejaus
Druskos, pipirų, imbiero miltelių, džiovintų salieru lapelių
Kiaulienos nugarinę padalinti į 9 dalis. Kiekvieną gabalėlį išmušti muštuku. Iš alyvų aliejaus, druskos, juodųjų pipirų, imbiero ir salierų lapelių padaryti mišinį ir juo išteptus kepsnelius palikti 0,5 pastovėti.
Kepsnelį suformuoti kaip bantuką, perrišti šoninės juostele ir persmeigti mediniu pagaliuku.
Pomidorus, sūrį ir alyvuoges supjaustyti griežinėliais. Skardą ištepti aliejumi, į ją dėti kepsnelius, ant kiekvieno "drugelio" sparnelio dėti po mozarelos sūrio griežinėlį, ant jo pomidoro griežinėlį, o ant pomidoro, alyvuogės griežinėlį.
Kepti 180C orkaitėje, kol mėsa iškeps.
Paimti tiek alyvuogių kiek yra kepsnelių, kiekvieną jų įpjaukite ir įsodinkite į įpjovas iš poro išpjautas plonas juosteles. Tai bus drugelio galvytė.
Išėmus kepsnius iš orkaitės, ant smeigtuko užmaukite galvytes.
Patiekiau su ryžiais ir salotomis iš: 1 cukinijos, 2 agurkų, 2 pomidorų, kelių poro griežinėliu...saslotas užpyliau alyvų aliejumis ir pagardinau citrina.
800 g kiaulienos nugarinės (9 kepsneliai)
2 Mozarelos sūrio gabaliukai
2 nedideli pomidorai
Keletas alyvuogių
9 pailgos šalto rūkymo šoninės juostelės
Poro lapelis
Alyvų aliejaus
Druskos, pipirų, imbiero miltelių, džiovintų salieru lapelių
Kiaulienos nugarinę padalinti į 9 dalis. Kiekvieną gabalėlį išmušti muštuku. Iš alyvų aliejaus, druskos, juodųjų pipirų, imbiero ir salierų lapelių padaryti mišinį ir juo išteptus kepsnelius palikti 0,5 pastovėti.
Kepsnelį suformuoti kaip bantuką, perrišti šoninės juostele ir persmeigti mediniu pagaliuku.
Pomidorus, sūrį ir alyvuoges supjaustyti griežinėliais. Skardą ištepti aliejumi, į ją dėti kepsnelius, ant kiekvieno "drugelio" sparnelio dėti po mozarelos sūrio griežinėlį, ant jo pomidoro griežinėlį, o ant pomidoro, alyvuogės griežinėlį.
Kepti 180C orkaitėje, kol mėsa iškeps.
Paimti tiek alyvuogių kiek yra kepsnelių, kiekvieną jų įpjaukite ir įsodinkite į įpjovas iš poro išpjautas plonas juosteles. Tai bus drugelio galvytė.
Išėmus kepsnius iš orkaitės, ant smeigtuko užmaukite galvytes.
Patiekiau su ryžiais ir salotomis iš: 1 cukinijos, 2 agurkų, 2 pomidorų, kelių poro griežinėliu...saslotas užpyliau alyvų aliejumis ir pagardinau citrina.
- Prikabinti failai
-
- IMG_0645.JPG (47.75 KiB) Peržiūrėta 9547 karus(ų)
-
- IMG_0648.JPG (48.04 KiB) Peržiūrėta 9547 karus(ų)
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Atiduodu ir as savo kurini jusu teismui
Skonis super,tik atsiprasau uz nuotrauku kokybe
Mini veršienos kepsniukai su abrikosais ir abrikosiniu padažu
Reikės:
versienos file;
konservuotu abrikosu;
prieskoniu-kvapniuju pipiru,sheri pipiru;citrininiu pipiru;lauzo kepsnio pipiru;sojos gribu skonio padazo;cesnako ar jo granuliu;baltuju pipiru.
balto vyno (saldaus).
Padazui:
abrikosu sirupo;
1 saukstas miltu;
truputis alivuogiu aliejaus;
truputi smulkintu abrikosu;
pipiru;
universaliu prieskoniu.
Versiena supjaustome riekelemis,lengvai pamusame,suprieskoniuojame ir paliekame porai valandu.
I pamustos mesytes gabaliuka,dedame abrikoso pusele ir sueme virsuje susmeigiame mediniu pagaliuku.
Dedame i kepimo inda,ipilame apie 300 ml. vyno ir dedame i ikaitinta orkaite panasiai 1 valandai.
Pasigaminame padaza:
i ikaitinta alieju,pilame miltus,pakepiname,tada supilame apie 300 ml.abrikosu sirupo (kur buvo abrikosai),taip pat supilame skysti,kuris liko iskepus mesyte.Sudedame kelis smulkintus abrikosus ir viska gerai issukame.Pagardiname pipiriukais ir kitais megstamais prieskoniais.
Patiekiame su padazu ir salotomis.
Skonis super,tik atsiprasau uz nuotrauku kokybe
Mini veršienos kepsniukai su abrikosais ir abrikosiniu padažu
Reikės:
versienos file;
konservuotu abrikosu;
prieskoniu-kvapniuju pipiru,sheri pipiru;citrininiu pipiru;lauzo kepsnio pipiru;sojos gribu skonio padazo;cesnako ar jo granuliu;baltuju pipiru.
balto vyno (saldaus).
Padazui:
abrikosu sirupo;
1 saukstas miltu;
truputis alivuogiu aliejaus;
truputi smulkintu abrikosu;
pipiru;
universaliu prieskoniu.
Versiena supjaustome riekelemis,lengvai pamusame,suprieskoniuojame ir paliekame porai valandu.
I pamustos mesytes gabaliuka,dedame abrikoso pusele ir sueme virsuje susmeigiame mediniu pagaliuku.
Dedame i kepimo inda,ipilame apie 300 ml. vyno ir dedame i ikaitinta orkaite panasiai 1 valandai.
Pasigaminame padaza:
i ikaitinta alieju,pilame miltus,pakepiname,tada supilame apie 300 ml.abrikosu sirupo (kur buvo abrikosai),taip pat supilame skysti,kuris liko iskepus mesyte.Sudedame kelis smulkintus abrikosus ir viska gerai issukame.Pagardiname pipiriukais ir kitais megstamais prieskoniais.
Patiekiame su padazu ir salotomis.
- Prikabinti failai
-
- IMGP0880.JPG (37.76 KiB) Peržiūrėta 9492 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Kepsnys su 7 prieskoniais
forumas/viewtopic.php?p=113608#113608
Prieskonių mišiniui:
Žvaigždinio anyžiaus,
pankolio sėklų;
cinamono;
sičuano pipirų; (neturint galima keisti juodaisiais);
gvazdikėlių;
baltųjų pipirų;
malto imbiero.
Marinatui (~350 g mėsos):
40 ml balto sauso vyno;
1-1,5 š. prieskonių mišinio;
1 š. aliejaus;
1 a.š. cukraus arba medaus;
1 smulkiai supjaustyta skiltelė česnako;
3 š. sojos padažo.
Atskirai sumalti visus prieskonius ir padaryti mišinį, kuriam juos imti tokiom proporcijom:
1,5 a.š. žvaigždinio anyžiaus,
2.5 a.š. pankolio sėklų;
1,5 a.š. cinamono;
0,5 a.š. sičuano pipirų;
0,5 a.š. gvazdikėlių;
0,5 a.š. baltųjų pipirų;
0,5 a.š. malto imbiero.
Marinatui visus produktus sumaišome. Mėsą dedame į tvirtą maišelį, užpilame marinatu, gerai pasklaidome ir dedame į šaldytuvą kelioms valandoms. Kas kažkiek laiko, galima mėsą pavartyti, kad tolygiau įsigertų prieskoniai. Išėmus, dėti į kepimo indą, uždengti folija ir kepti 40-60 min, priklausomai nuo gabalo dydžio. Likus 10-15 min iki kepimo pabaigos, foliją nuimti.
forumas/viewtopic.php?p=113608#113608
Prieskonių mišiniui:
Žvaigždinio anyžiaus,
pankolio sėklų;
cinamono;
sičuano pipirų; (neturint galima keisti juodaisiais);
gvazdikėlių;
baltųjų pipirų;
malto imbiero.
Marinatui (~350 g mėsos):
40 ml balto sauso vyno;
1-1,5 š. prieskonių mišinio;
1 š. aliejaus;
1 a.š. cukraus arba medaus;
1 smulkiai supjaustyta skiltelė česnako;
3 š. sojos padažo.
Atskirai sumalti visus prieskonius ir padaryti mišinį, kuriam juos imti tokiom proporcijom:
1,5 a.š. žvaigždinio anyžiaus,
2.5 a.š. pankolio sėklų;
1,5 a.š. cinamono;
0,5 a.š. sičuano pipirų;
0,5 a.š. gvazdikėlių;
0,5 a.š. baltųjų pipirų;
0,5 a.š. malto imbiero.
Marinatui visus produktus sumaišome. Mėsą dedame į tvirtą maišelį, užpilame marinatu, gerai pasklaidome ir dedame į šaldytuvą kelioms valandoms. Kas kažkiek laiko, galima mėsą pavartyti, kad tolygiau įsigertų prieskoniai. Išėmus, dėti į kepimo indą, uždengti folija ir kepti 40-60 min, priklausomai nuo gabalo dydžio. Likus 10-15 min iki kepimo pabaigos, foliją nuimti.
Na, kadangi buvau pasižadėjusi, negalėjau nesudalyvauti ir aš Tuom pačiu pasidarėm pramogą šeimai ir smagiai lauke pabuvom, nors lietutis ir neleido pavalgyt lauke
Žuvies kepsnys "Vasara"
3 menkės file gabaliukai
5 šaukštai aliejaus
2 šaukštai sojų padažo
1 a.š. žuvies prieskonių
0,5 a.š. aštrių lauko kepsnių prieskonių
0,5 a.š baravykų su prieskoninėmis žolelėmis prieskonių
pipirų
1 a.š medaus
1 citrinos
100g fermentinio sūrio
1 saldžiosios paprikos (nebūtinai)
Žuvies file nuplauname ir nusausiname. Marinatui sumaišome aliejų su sojų padažu ir visais priskoniais, įdedam medau ir gerai išmaišome. File gabalėlius įtriname šiuo marinatu, pašlakstome citrinos sultimis ir leidžiame pasimarinuoti bent 30 min. Groteles patepame aliejumi, sudedame file ir kepam iš abiejų pusių po 5 - 7 min. Baigiant kepti sudėlioti juostelėmis pjaustytą sūrį ir padaryti žvynelius iš paprikos. Tiekiame su virtais ryžiais ir šviežiom daržovėm. Labai skanu su ant grotelių keptais ananasų griežinėliais. Skanaus.
Žuvies kepsnys "Vasara"
3 menkės file gabaliukai
5 šaukštai aliejaus
2 šaukštai sojų padažo
1 a.š. žuvies prieskonių
0,5 a.š. aštrių lauko kepsnių prieskonių
0,5 a.š baravykų su prieskoninėmis žolelėmis prieskonių
pipirų
1 a.š medaus
1 citrinos
100g fermentinio sūrio
1 saldžiosios paprikos (nebūtinai)
Žuvies file nuplauname ir nusausiname. Marinatui sumaišome aliejų su sojų padažu ir visais priskoniais, įdedam medau ir gerai išmaišome. File gabalėlius įtriname šiuo marinatu, pašlakstome citrinos sultimis ir leidžiame pasimarinuoti bent 30 min. Groteles patepame aliejumi, sudedame file ir kepam iš abiejų pusių po 5 - 7 min. Baigiant kepti sudėlioti juostelėmis pjaustytą sūrį ir padaryti žvynelius iš paprikos. Tiekiame su virtais ryžiais ir šviežiom daržovėm. Labai skanu su ant grotelių keptais ananasų griežinėliais. Skanaus.
- Prikabinti failai
-
- DSCF5530.JPG (47.43 KiB) Peržiūrėta 9375 karus(ų)
-
- DSCF5538.JPG (32.47 KiB) Peržiūrėta 9411 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo erneka 24 Bir 2008, 17:23, redaguota 2 kartą(us).