Velykinio patiekalo konkursas

Čia rengiame įvairius konkursus bei viktorinas. Laimėtojai gauna prizus :).

Moderatoriai: Tutsi, Jacinta

Užrakinta
Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Standartinė sinsan » 21 Kov 2008, 12:03

man irgi patinka kai sveciai suguza, bet kartais norisi ir pas ka nors i svecius nulekti.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Kov 2008, 14:12

tai ko niekas nedalyvaujate konkurse :shock:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 21 Kov 2008, 14:19

Laukiam paskutinės dienos :D Aš pyragą kepsiu tik rytoj

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Kov 2008, 14:31

tai,paskutine diena dar toli :wink:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 21 Kov 2008, 14:32

Gi dar spėsim, Tutsi, reikia pirma receptus apgalvot, nebijok, tikrai bus dalyvaujančių. ;) Labai sunku vieną receptą parinkt, va kad keletą leistų, tai kitas reikalas būtų. ;)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Kov 2008, 14:40

as visai nebijau,tik seip pasidomejau :roll: :wink:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 21 Kov 2008, 14:41

Tutsi rašė:as visai nebijau,tik seip pasidomejau :roll: :wink:
dėl tik greičiau čia savo skanųjį varškės desertą. :hubba: :luks:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Kov 2008, 14:42

aciu uz pagirima :D

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 21 Kov 2008, 15:16

Tai ir aš sudalyvausiu. :merg2: Tikriausiai kelias dienas nebūsiu prie kompo, dedu dabar.
Beržo šaka
šakai: 4 kiaušinių tryniai,110 g cukraus,2 šaukštai šilto vandens,1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės,100 g miltų, ½ šaukštelio kepimo miltelių,4 kiaušinių baltymai,1 šaukštas citrinos sulčių,truputis druskos.
Įdarui: 250 g džiovintų slyvų,14 g sviesto,65 g cukraus,1 šaukštas kakavos miltelių,1 šaukštelis vanilinio cukraus. Baltai glazūrai: 100 g miltinio cukraus,1 kiaušinio baltymas, ½šaukštelio sodos,šokolado.


Kiaušinių trynius su dviem šaukštais šilto vandens sumaišyti ir gerai išsukti elektriniu plakikliu, po truputį pilant cukrų. Supilti citrinos sultis ir tarkuotą citrinos žievelę. Miltus su kepimo milteliais persijoti. Į kiaušinių masę po truputį pilant miltus mediniu šaukštu maišyti. Atšaldytus kiaušinių baltymus išplakti ir palengva įmaišyti į tešlą. 38x25 cm skardą iškloti vaškiniu popieriumi. Supilti paruoštą tešlą, išlyginti ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Slyvas išvirti,nukošti ir sutrinti. Sviestą ištrinti su cukrumi ir sumaišyti su slyvomis. Sudėti kakavą, vanilės esenciją ir gerai išsukti. Iškepus išversti ant cukrumi pabarstytos servetėlės. Vaškinį popierių nuimti ir kepinį su servetėle vynioti į volą. Padėjus ant tinklelio, atvėsinti. Atvėsus išvynioti ir ištepti džiovintų slyvų įdaru, vėl suvynioti į volelį. Ištirpinti šokoladą. Kiaušinio baltymus su soda išplakti, po truputį beriant persijotą miltinį cukrų. Subėrus viską plakti apie 4 minutes Paviršių aptepti balta glazūra ir tirpinto šokolado brūkšneliais, kad atrodytų kaip beržo tošis.
Prikabinti failai
p9160224_336.jpg
p9160224_336.jpg (24 KiB) Peržiūrėta 5954 karus(ų)
p9160203_825.jpg
p9160203_825.jpg (29.21 KiB) Peržiūrėta 5954 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Kov 2008, 15:20

gerai,kad lauzi ledus :wink:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 21 Kov 2008, 15:28

Va ir pirmoji dalyve! 041

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 21 Kov 2008, 15:39

Sveikinimai pirmūnei 041

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 21 Kov 2008, 15:51

:aciu1:
Būtent, laužiu ledus, kad nesnaustumėt. ;)

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Standartinė sinsan » 21 Kov 2008, 15:58

sveikinam pirma dalyve 038

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 21 Kov 2008, 17:14

PRISIDEDU PRIE SVEIKINIMU IR AS :wink:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 21 Kov 2008, 17:21

Dėkoju. :wink:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Standartinė sinsan » 22 Kov 2008, 12:49

Dedu ir as savo receptuka :)
Mielinis pyragas su varškės idaru
Tešlai reikės:
50g. presuotų mielių;
stiklinės pieno;
100g. margarino;
kiaušinio;
500g. miltų;
3 v. š. cukraus.
Įdarui:
500g. varškės;
kiaušinio;
0,5 stiklinės cukraus;
30g. vanilinio cukraus;
uogienes.
Kiausinio aptepimui.

Mieles išsukti su cukrumi,pašildytu pienu ir trupučiu miltų, kad tšla būtų grietinės tirštumo. Ant tešlos viršaus pasijoti truputį miltų ir palikti, kad pakiltų. Tada margariną gerai išsukti su kiaušiniu ir įmaišyti į jau pakilusią mielių masę. Maišant subeti visus miltus. Greai išminkyti. nuo visos tešlos atskirti 1/4 dalį papuošti. Skarda pabarstyti miltais arba iškloto kepimo popierium. Likusią tešlą iškočioti ir iškloti ja skardą. paruošti įdarą. Varške pertrinti per sieteli arba permalti, subeti cukrų, vanilinį cukrų, supilti išplaktą kiaušinį ir gerai išmaišyti. Įdarą dėti ant tešlos. Iš papuošti skirtos tšlos tarp rankų iškočioti tris virveles, supinti iš jų kasą ir apdėti ja tešlos kraštą. Pyragą aptepti išplaktu kiaušiniu, o į varškę pridėti uogienės. Kepti 180 laipsnių karštumo orkaiteje apie 1 val. SKANAUS.
Prikabinti failai
HPIM0643.JPG
HPIM0643.JPG (31.02 KiB) Peržiūrėta 5896 karus(ų)
HPIM0645.JPG
HPIM0645.JPG (36.21 KiB) Peržiūrėta 5897 karus(ų)

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 22 Kov 2008, 13:04

Nu koks pyragas! :luks:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 22 Kov 2008, 14:47

Net seilės varva...

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Standartinė sinsan » 22 Kov 2008, 15:56

:aciu1: :aciu1: :aciu1:
Paskutinį kartą redagavo sinsan 22 Kov 2008, 20:18, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 22 Kov 2008, 19:55

labai liuksiskas pyragenas :wink: :luks:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 22 Kov 2008, 21:43

Sveikinimai pirmosioms dalyvėms :geles: Šaunuolės :geles:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Standartinė sinsan » 22 Kov 2008, 23:12

:luks: :luks: :luks:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 22 Kov 2008, 23:21

saunuoles :luks:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 23 Kov 2008, 10:29

Pusryčiams tą pyragiuką suplanočiau

Vartotojo avataras
Siesta
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 767
Užsiregistravo: 10 Vas 2008, 20:33
Pliusai: 79
Miestas: Vilnius

Standartinė Siesta » 23 Kov 2008, 12:48

kaip gražiai atrodo , ir kur tu buvai anksčiau,kai aš visą kg tos tešlos turėjau ?? :)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 23 Kov 2008, 14:53

Velykinis vaisių pyragas

Pyragui:
1 p sviesto (225 g);
¾ p. cukraus;
5 kiaušiniai;
1 1/3 p. smulkintų džiovintų vaisių (naudojau papajas ir ananasus);
2 p. miltų;
1 a.š. kepimo miltelių.

Aptepui:
½ p. minkšto sviesto;
¾ p. cukraus pudros;
0,5 kg varškės (naudojau „Mūsų švelnioji“);
kurkumos (nebūtina, bet suteikia gelsvą spalvą).

Išsukti sviestą su cukrumi. Maišant po vieną sudėti kiaušinius, visus sudėjus pora minučių paplakti. Į plakinį įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Vaisius susmulkinti ir suberti į tešlą. Išmaišyti. Dėti į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo indą. Kepti 30 min iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį atvėsinti.
Aptepui visus produktus gerai išmaišyti, aptepti pyragą, leisti sustingti, supjaustyti ir papuošti.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
erneka
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2102
Užsiregistravo: 27 Vas 2007, 11:20
Pliusai: 229
Miestas: Šiauliai

Standartinė erneka » 23 Kov 2008, 15:44

Tortas "Margutis"

Riešutiniam biskvitui:
250 g sviesto
4 kaiušinių
1 stiklinės cukraus
1 šaukšto romo
1 a. š. vanilinio cukraus
1 stiklinės miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
100 g maltų migdolų
žiupsnelis cinamono

Paprastam biskvitui:
6 kiaušinių
1 stilinės cukraus
1 stiklinės miltų

Sviestiniam kremui:
1 indelio kondensuoto pieno
200 g sviesto
migdolų esencijos

Jogurtiniam kremui:
400 g jogurto
2 šaukštai grietinės
0,5 stiklinės cukraus
3 šaukštų želatinos
paruoštos 2 spalvų žele

Riešutiniam biskvitui sviestą išplakame su cukrumi, sumušame po vieną kiaušinius, supilame romą, persijotus miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, maltus migdolus, cinamoną ir gerai išmaišome. Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (rinkitės platesnę) ir kepame apie 30 min 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Iškepusį atvėsiname ir pepjauname į dvi dalis.
Paprastam biskvitui kiaušinius plakame su cukrumi apie 5 min, supilame miltus ir išmaišome. Kepame toje pačioje kepimo formoje apie 30 min, 180 laipsnių karštumo orkaitėje. Atvėsiname ir perjauname per pusę.
Sviestiniam kremui kondensuotą pieną verdame valandą laiko su visa skardine. Atvėsiname. Į dubenį supilame virtą kondensuotą pieną (galima naudoti Rududu, tada nereikės virti), sviestą ir esenciją bei gerai išplakame. Kremas paruoštas.
Jogurtiniui kremui užpilame želatiną šaltu vandeniu ir paliekame 30 min kad išrinktų. Tada pilame verdančio vandens ir intensyviai maišome kol želatina ištripsta, paliekame atvėsti. Į dubenį supilame jogurtą, grietinę ir cukrų, plakame kol cukrus ištirps, tada plona srovele pilame atvėsusią želatiną ir gerai išplakame. Palaukiame kelias minutes kol kremas pradės stingti ir tepame tortą.
Lakštus sulaistome šalta saldžia arbata (galima įpilti brendžio ar romo). Ant riešutinio lakšto tepame sviestinį kremą (paliekam jo apie 2 šaukštus šonams užtepti), dedame biskvitinį lakštą patepame jogurtiniu kremu, paskleidžiame paruoštą supjaustytą žele ir vėl uždedame jogurtinio kremo. Dedame riešutinį lakštą, ir vėl pakartojame sluoksnį jogurtinio kremo su žele. Galiausiai uždedame biskvitinį lakštą ir tepame jogurtinio kremo. Paliekame šaltai, kad sustingtų. Apipjaustome torto kraštus, aptepame juos sviestiniu kremu ir puošiame pagal norą ir fantaziją. Skanaus!
Prikabinti failai
DSCF4282.JPG
DSCF4282.JPG (40.17 KiB) Peržiūrėta 5804 karus(ų)
DSCF4281.JPG
DSCF4281.JPG (40.93 KiB) Peržiūrėta 5804 karus(ų)

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Standartinė sinsan » 23 Kov 2008, 16:04

nu jau tu tortu grozis :hypno: o jau margumai margumai :wink:

Vartotojo avataras
erneka
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2102
Užsiregistravo: 27 Vas 2007, 11:20
Pliusai: 229
Miestas: Šiauliai

Standartinė erneka » 23 Kov 2008, 16:50

Todėl ir Margutis :lol: :lol: :lol:

Užrakinta