Velykinio patiekalo konkursas
Tai ir aš sudalyvausiu. Tikriausiai kelias dienas nebūsiu prie kompo, dedu dabar.
Beržo šaka
šakai: 4 kiaušinių tryniai,110 g cukraus,2 šaukštai šilto vandens,1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės,100 g miltų, ½ šaukštelio kepimo miltelių,4 kiaušinių baltymai,1 šaukštas citrinos sulčių,truputis druskos.
Įdarui: 250 g džiovintų slyvų,14 g sviesto,65 g cukraus,1 šaukštas kakavos miltelių,1 šaukštelis vanilinio cukraus. Baltai glazūrai: 100 g miltinio cukraus,1 kiaušinio baltymas, ½šaukštelio sodos,šokolado.
Kiaušinių trynius su dviem šaukštais šilto vandens sumaišyti ir gerai išsukti elektriniu plakikliu, po truputį pilant cukrų. Supilti citrinos sultis ir tarkuotą citrinos žievelę. Miltus su kepimo milteliais persijoti. Į kiaušinių masę po truputį pilant miltus mediniu šaukštu maišyti. Atšaldytus kiaušinių baltymus išplakti ir palengva įmaišyti į tešlą. 38x25 cm skardą iškloti vaškiniu popieriumi. Supilti paruoštą tešlą, išlyginti ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Slyvas išvirti,nukošti ir sutrinti. Sviestą ištrinti su cukrumi ir sumaišyti su slyvomis. Sudėti kakavą, vanilės esenciją ir gerai išsukti. Iškepus išversti ant cukrumi pabarstytos servetėlės. Vaškinį popierių nuimti ir kepinį su servetėle vynioti į volą. Padėjus ant tinklelio, atvėsinti. Atvėsus išvynioti ir ištepti džiovintų slyvų įdaru, vėl suvynioti į volelį. Ištirpinti šokoladą. Kiaušinio baltymus su soda išplakti, po truputį beriant persijotą miltinį cukrų. Subėrus viską plakti apie 4 minutes Paviršių aptepti balta glazūra ir tirpinto šokolado brūkšneliais, kad atrodytų kaip beržo tošis.
Beržo šaka
šakai: 4 kiaušinių tryniai,110 g cukraus,2 šaukštai šilto vandens,1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės,100 g miltų, ½ šaukštelio kepimo miltelių,4 kiaušinių baltymai,1 šaukštas citrinos sulčių,truputis druskos.
Įdarui: 250 g džiovintų slyvų,14 g sviesto,65 g cukraus,1 šaukštas kakavos miltelių,1 šaukštelis vanilinio cukraus. Baltai glazūrai: 100 g miltinio cukraus,1 kiaušinio baltymas, ½šaukštelio sodos,šokolado.
Kiaušinių trynius su dviem šaukštais šilto vandens sumaišyti ir gerai išsukti elektriniu plakikliu, po truputį pilant cukrų. Supilti citrinos sultis ir tarkuotą citrinos žievelę. Miltus su kepimo milteliais persijoti. Į kiaušinių masę po truputį pilant miltus mediniu šaukštu maišyti. Atšaldytus kiaušinių baltymus išplakti ir palengva įmaišyti į tešlą. 38x25 cm skardą iškloti vaškiniu popieriumi. Supilti paruoštą tešlą, išlyginti ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Slyvas išvirti,nukošti ir sutrinti. Sviestą ištrinti su cukrumi ir sumaišyti su slyvomis. Sudėti kakavą, vanilės esenciją ir gerai išsukti. Iškepus išversti ant cukrumi pabarstytos servetėlės. Vaškinį popierių nuimti ir kepinį su servetėle vynioti į volą. Padėjus ant tinklelio, atvėsinti. Atvėsus išvynioti ir ištepti džiovintų slyvų įdaru, vėl suvynioti į volelį. Ištirpinti šokoladą. Kiaušinio baltymus su soda išplakti, po truputį beriant persijotą miltinį cukrų. Subėrus viską plakti apie 4 minutes Paviršių aptepti balta glazūra ir tirpinto šokolado brūkšneliais, kad atrodytų kaip beržo tošis.
- Prikabinti failai
-
- p9160224_336.jpg (24 KiB) Peržiūrėta 5954 karus(ų)
-
- p9160203_825.jpg (29.21 KiB) Peržiūrėta 5954 karus(ų)
Dedu ir as savo receptuka
Mielinis pyragas su varškės idaru
Tešlai reikės:
50g. presuotų mielių;
stiklinės pieno;
100g. margarino;
kiaušinio;
500g. miltų;
3 v. š. cukraus.
Įdarui:
500g. varškės;
kiaušinio;
0,5 stiklinės cukraus;
30g. vanilinio cukraus;
uogienes.
Kiausinio aptepimui.
Mieles išsukti su cukrumi,pašildytu pienu ir trupučiu miltų, kad tšla būtų grietinės tirštumo. Ant tešlos viršaus pasijoti truputį miltų ir palikti, kad pakiltų. Tada margariną gerai išsukti su kiaušiniu ir įmaišyti į jau pakilusią mielių masę. Maišant subeti visus miltus. Greai išminkyti. nuo visos tešlos atskirti 1/4 dalį papuošti. Skarda pabarstyti miltais arba iškloto kepimo popierium. Likusią tešlą iškočioti ir iškloti ja skardą. paruošti įdarą. Varške pertrinti per sieteli arba permalti, subeti cukrų, vanilinį cukrų, supilti išplaktą kiaušinį ir gerai išmaišyti. Įdarą dėti ant tešlos. Iš papuošti skirtos tšlos tarp rankų iškočioti tris virveles, supinti iš jų kasą ir apdėti ja tešlos kraštą. Pyragą aptepti išplaktu kiaušiniu, o į varškę pridėti uogienės. Kepti 180 laipsnių karštumo orkaiteje apie 1 val. SKANAUS.
Mielinis pyragas su varškės idaru
Tešlai reikės:
50g. presuotų mielių;
stiklinės pieno;
100g. margarino;
kiaušinio;
500g. miltų;
3 v. š. cukraus.
Įdarui:
500g. varškės;
kiaušinio;
0,5 stiklinės cukraus;
30g. vanilinio cukraus;
uogienes.
Kiausinio aptepimui.
Mieles išsukti su cukrumi,pašildytu pienu ir trupučiu miltų, kad tšla būtų grietinės tirštumo. Ant tešlos viršaus pasijoti truputį miltų ir palikti, kad pakiltų. Tada margariną gerai išsukti su kiaušiniu ir įmaišyti į jau pakilusią mielių masę. Maišant subeti visus miltus. Greai išminkyti. nuo visos tešlos atskirti 1/4 dalį papuošti. Skarda pabarstyti miltais arba iškloto kepimo popierium. Likusią tešlą iškočioti ir iškloti ja skardą. paruošti įdarą. Varške pertrinti per sieteli arba permalti, subeti cukrų, vanilinį cukrų, supilti išplaktą kiaušinį ir gerai išmaišyti. Įdarą dėti ant tešlos. Iš papuošti skirtos tšlos tarp rankų iškočioti tris virveles, supinti iš jų kasą ir apdėti ja tešlos kraštą. Pyragą aptepti išplaktu kiaušiniu, o į varškę pridėti uogienės. Kepti 180 laipsnių karštumo orkaiteje apie 1 val. SKANAUS.
- Prikabinti failai
-
- HPIM0643.JPG (31.02 KiB) Peržiūrėta 5896 karus(ų)
-
- HPIM0645.JPG (36.21 KiB) Peržiūrėta 5897 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Velykinis vaisių pyragas
Pyragui:
1 p sviesto (225 g);
¾ p. cukraus;
5 kiaušiniai;
1 1/3 p. smulkintų džiovintų vaisių (naudojau papajas ir ananasus);
2 p. miltų;
1 a.š. kepimo miltelių.
Aptepui:
½ p. minkšto sviesto;
¾ p. cukraus pudros;
0,5 kg varškės (naudojau „Mūsų švelnioji“);
kurkumos (nebūtina, bet suteikia gelsvą spalvą).
Išsukti sviestą su cukrumi. Maišant po vieną sudėti kiaušinius, visus sudėjus pora minučių paplakti. Į plakinį įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Vaisius susmulkinti ir suberti į tešlą. Išmaišyti. Dėti į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo indą. Kepti 30 min iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį atvėsinti.
Aptepui visus produktus gerai išmaišyti, aptepti pyragą, leisti sustingti, supjaustyti ir papuošti.
Pyragui:
1 p sviesto (225 g);
¾ p. cukraus;
5 kiaušiniai;
1 1/3 p. smulkintų džiovintų vaisių (naudojau papajas ir ananasus);
2 p. miltų;
1 a.š. kepimo miltelių.
Aptepui:
½ p. minkšto sviesto;
¾ p. cukraus pudros;
0,5 kg varškės (naudojau „Mūsų švelnioji“);
kurkumos (nebūtina, bet suteikia gelsvą spalvą).
Išsukti sviestą su cukrumi. Maišant po vieną sudėti kiaušinius, visus sudėjus pora minučių paplakti. Į plakinį įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Vaisius susmulkinti ir suberti į tešlą. Išmaišyti. Dėti į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo indą. Kepti 30 min iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį atvėsinti.
Aptepui visus produktus gerai išmaišyti, aptepti pyragą, leisti sustingti, supjaustyti ir papuošti.
Tortas "Margutis"
Riešutiniam biskvitui:
250 g sviesto
4 kaiušinių
1 stiklinės cukraus
1 šaukšto romo
1 a. š. vanilinio cukraus
1 stiklinės miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
100 g maltų migdolų
žiupsnelis cinamono
Paprastam biskvitui:
6 kiaušinių
1 stilinės cukraus
1 stiklinės miltų
Sviestiniam kremui:
1 indelio kondensuoto pieno
200 g sviesto
migdolų esencijos
Jogurtiniam kremui:
400 g jogurto
2 šaukštai grietinės
0,5 stiklinės cukraus
3 šaukštų želatinos
paruoštos 2 spalvų žele
Riešutiniam biskvitui sviestą išplakame su cukrumi, sumušame po vieną kiaušinius, supilame romą, persijotus miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, maltus migdolus, cinamoną ir gerai išmaišome. Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (rinkitės platesnę) ir kepame apie 30 min 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Iškepusį atvėsiname ir pepjauname į dvi dalis.
Paprastam biskvitui kiaušinius plakame su cukrumi apie 5 min, supilame miltus ir išmaišome. Kepame toje pačioje kepimo formoje apie 30 min, 180 laipsnių karštumo orkaitėje. Atvėsiname ir perjauname per pusę.
Sviestiniam kremui kondensuotą pieną verdame valandą laiko su visa skardine. Atvėsiname. Į dubenį supilame virtą kondensuotą pieną (galima naudoti Rududu, tada nereikės virti), sviestą ir esenciją bei gerai išplakame. Kremas paruoštas.
Jogurtiniui kremui užpilame želatiną šaltu vandeniu ir paliekame 30 min kad išrinktų. Tada pilame verdančio vandens ir intensyviai maišome kol želatina ištripsta, paliekame atvėsti. Į dubenį supilame jogurtą, grietinę ir cukrų, plakame kol cukrus ištirps, tada plona srovele pilame atvėsusią želatiną ir gerai išplakame. Palaukiame kelias minutes kol kremas pradės stingti ir tepame tortą.
Lakštus sulaistome šalta saldžia arbata (galima įpilti brendžio ar romo). Ant riešutinio lakšto tepame sviestinį kremą (paliekam jo apie 2 šaukštus šonams užtepti), dedame biskvitinį lakštą patepame jogurtiniu kremu, paskleidžiame paruoštą supjaustytą žele ir vėl uždedame jogurtinio kremo. Dedame riešutinį lakštą, ir vėl pakartojame sluoksnį jogurtinio kremo su žele. Galiausiai uždedame biskvitinį lakštą ir tepame jogurtinio kremo. Paliekame šaltai, kad sustingtų. Apipjaustome torto kraštus, aptepame juos sviestiniu kremu ir puošiame pagal norą ir fantaziją. Skanaus!
Riešutiniam biskvitui:
250 g sviesto
4 kaiušinių
1 stiklinės cukraus
1 šaukšto romo
1 a. š. vanilinio cukraus
1 stiklinės miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
100 g maltų migdolų
žiupsnelis cinamono
Paprastam biskvitui:
6 kiaušinių
1 stilinės cukraus
1 stiklinės miltų
Sviestiniam kremui:
1 indelio kondensuoto pieno
200 g sviesto
migdolų esencijos
Jogurtiniam kremui:
400 g jogurto
2 šaukštai grietinės
0,5 stiklinės cukraus
3 šaukštų želatinos
paruoštos 2 spalvų žele
Riešutiniam biskvitui sviestą išplakame su cukrumi, sumušame po vieną kiaušinius, supilame romą, persijotus miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, maltus migdolus, cinamoną ir gerai išmaišome. Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (rinkitės platesnę) ir kepame apie 30 min 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Iškepusį atvėsiname ir pepjauname į dvi dalis.
Paprastam biskvitui kiaušinius plakame su cukrumi apie 5 min, supilame miltus ir išmaišome. Kepame toje pačioje kepimo formoje apie 30 min, 180 laipsnių karštumo orkaitėje. Atvėsiname ir perjauname per pusę.
Sviestiniam kremui kondensuotą pieną verdame valandą laiko su visa skardine. Atvėsiname. Į dubenį supilame virtą kondensuotą pieną (galima naudoti Rududu, tada nereikės virti), sviestą ir esenciją bei gerai išplakame. Kremas paruoštas.
Jogurtiniui kremui užpilame želatiną šaltu vandeniu ir paliekame 30 min kad išrinktų. Tada pilame verdančio vandens ir intensyviai maišome kol želatina ištripsta, paliekame atvėsti. Į dubenį supilame jogurtą, grietinę ir cukrų, plakame kol cukrus ištirps, tada plona srovele pilame atvėsusią želatiną ir gerai išplakame. Palaukiame kelias minutes kol kremas pradės stingti ir tepame tortą.
Lakštus sulaistome šalta saldžia arbata (galima įpilti brendžio ar romo). Ant riešutinio lakšto tepame sviestinį kremą (paliekam jo apie 2 šaukštus šonams užtepti), dedame biskvitinį lakštą patepame jogurtiniu kremu, paskleidžiame paruoštą supjaustytą žele ir vėl uždedame jogurtinio kremo. Dedame riešutinį lakštą, ir vėl pakartojame sluoksnį jogurtinio kremo su žele. Galiausiai uždedame biskvitinį lakštą ir tepame jogurtinio kremo. Paliekame šaltai, kad sustingtų. Apipjaustome torto kraštus, aptepame juos sviestiniu kremu ir puošiame pagal norą ir fantaziją. Skanaus!
- Prikabinti failai
-
- DSCF4282.JPG (40.17 KiB) Peržiūrėta 5804 karus(ų)
-
- DSCF4281.JPG (40.93 KiB) Peržiūrėta 5804 karus(ų)